pondělí 20. srpna 2012

Sójové nudličky s cuketou, hráškem, brambory a cottage

Dnes jsem si opět připravovala oběd ve stylu co dům dal. Ono vám to ale bylo tak dobré, že jsem si řekla, že vám tu musím hodit recept (kterých poslední dobou stejně moc nepřidávám). Když jsem vařila, dávala jsem vše od oka. Pokusím se ale sepsat přibližné gramáže, abych tak mohla vypočítat i energetické hodnoty :)


Budete potřebovat:
              na 2 porce

80g sójových nudliček
300g brambor
150g cukety
100g hrášku
150g cottage
troška oleje
masox
koření (sůl, pepř,..)

všechno množství na pánvičce :)
Postup přípravy:

Sójové nudličky uvaříme ve vodě spolu s masoxem (kdo ho nerad používá, může použít různé koření). Brambory uvaříme ve slupce a poté oloupeme. Cuketu nakrájíme na půlměsíčky, okořeníme a orestujeme na pánvi. K cuketě přidáme oloupané a nakrájené brambory a krátce opečeme. Poté přidáme i hrášek a uvařené sójové nudličky. Dle chuti dosolíme, dopepříme. Nakonec přijde kelímek cottage (150g). Vše jen krátce promícháme a můžeme podávat :)


Energetické hodnoty:
na 1 porci = 1/2 hotového pokrmu

  • 1588Kj (378Kcal)
  • 35g bílkovin
  • 38g sacharidů
  • 7g tuků 

Když jsem si šla tento oběd vařit, ještě jsem ani pořádně nevěděla, co tam všechno dám. Základem byly brambory, cuketa a sója. Aby to bylo více zelené, přidala jsem hrášek. A aby se to všechno hezky spojilo, zamíchala jsem do toho cottage, který už jsem potřebovala spotřebovat. Obecně nemám ráda moc suchá jídla a cottage tomu dodal tu správnou formu :) Když jsem to pak ťukala do Excelu a počítala hodnoty, byla jsem překvapená celkem nízkou hodnotou. Alespoň vidím, že si může dneska přidat někde na svačině nebo si dát nějaký zdravý dezert :)

dobrou chuť ;)

13 komentářů :

  1. Moni, místo masoxu doporučuji bujóny Alnatura - je jich tam 6 kostiček, stojí okolo 25 Kč a nejen, že neobsahuje chemické přísady, ale vtipné je, že je v něm tuším až 10x více sušeného masa a tuků, než v obyčejnem masoxu..:)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to skvěle.. no až na tu cuketu, kterou opravdu nemusím, takže tu bych asi vynechala a dala tam místo toho něco jiného, ale jinak to vypadá skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  3. Musím se odhodlat a vyzkoušet znova udělat sojové nudličky. Na první pokus to byla totální tragédie a slíbila jsem si, že už si je nikdy nekoupím :D Nejspíš jim dám druhou šanci. Děkuju za receptík :))

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za schválení jídelníčku:-)) Jo, škola-práce-fitko, tak nějak si to představuju a tak by mi to vyhovovalo.. Volný čas je fajn, ale jen v přiměřeném množství..:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Zrovna hledám recept na sojové maso :D Díky za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  6. Sójové maso už chci dlouho vyzkoušet,ale bojím se že nebudu vědět jak ho uvařit:D můžu s tím zacházet jako s normálním masem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jjo, vaří se ve vodě a pak s ním můžeš dělat co chceš :D Použití jakkoliv jako normální maso :)

      Vymazat
  7. Tak jsem zvědavá jak to bude chutnat, dneska mám v plánu na večeři, protože se na mě z lednice smějou od včerejška brambory :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak musím říct, že jsem si pochutnala:) Sice jsem si to udělala s paprikou( hrášek mi nejede a cuketu mi někdo snědl :D ),ale myslím, že to nevadilo. :) Takže díky za inspiraci... mimochodem zatím nejlepší úprava sójovýho masa co jsem jedla :)

      Vymazat
    2. Jasně, improvizace je mnohdy nutná :D No já jsem strašně ráda, že ti chutnalo :)

      Vymazat
  8. Mňam! Zas a opět- vypadá to báječně!:) Děkuji za typ:)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)