čtvrtek 30. srpna 2012

Testujeme: guilt free snacking

 
 Dnešním článkem vám představuji novou rubriku - "Testujeme". Po včerejší zmínce o krekrech z červené čočky jste psaly, abych pak dala vědět, jaké jsou a jak mi chutnají. Tak mě tak napadlo založit tuto novou rubriku a psát recenze na různé zajímavé potraviny anebo i sportovní aktivity či cvičební programy. Dneska začneme krekry a už teď mám pár nápadů na další produkty, o kterých bych ráda napsala :)


Co slibuje výrobce
Guilt free - tudíž žádné výčitky. Krekry jsou z červené čočky, jeden balíček má 22g a jeho obsah pouhých 90 kalorií! Po tomhle by se opravdu neměl cítit provinile nikdo :) A můžu vám říct, že já osobně měla problém sníst jenom ten jeden balíček. zvládla jsem max. půlku :D


Dále na obalu stojí:  
Pečené, ne smažené - obsahují méně tuku. Tento produkt obsahuje o 69% méně tuku než běžné bramborové chipsy. Bez umělých barviv a aromat a konzervačních látek. Vhodné pro vegetariány
 
 
 
 
Výrobek se navíc může pyšnit tímto označením eat well.
 
 
 
 
Chuť
Já si koupila příchuť zakysaná smetana a chilli. Výrobce to udělal chytře. Krekry jsou díky chilli opravdu pálivé, a právě proto jsem snědla sotva půlku jednoho malého balíčku. Pak je název "guilt free" opravdu oprávněný :) Jinak jsou chuťově výborné. Člověk by nepoznal, že jsou z čočky. Chutnají skoro jako každé jiné chipsy či krekry, pouze nejsou nasáklé tukem, což je plus. Kombinace koření dobrá, na mě možná až moc pálivá. 
 
                                            

Cena
Jedno balení stojí 60Kč. Je to ovšem velký sáček, ve kterém je 5 dalších malých balíčků po 22g. Je to hezky naporcované, ne, jako obří balíček chipsů, u kterého má mnoho lidí problém přestat.
                                            

Složení
čočkové snacky 86% (čočková mouka 46%, bramborový škrob, jedlá sůl, protispékavá látka), příchuť sladkého chilli a zakysané smetany (cukr, sušená zakysaná smetana, sušené odstředěné mléko, sušený jogurt, jedlá sůl, sušená cibule, sušené chilli, sušená červená paprika, mletá paprika, kyselina citronová, aroma, sušený česnek, sušené citrony),  slunečnicový olej.
 
                                            
 
Hodnoty na 1 balíček (22g):
  • 375Kj (90Kcal)
  • 3g bílkovin
  • 14,4g sacharidů (z toho 1,2g cukrů)
  • 1,9g tuků ( z toho 0,3g nasycených mastných kyselin)
  • 0,9g vlákniny
  • 0,66g soli
                                           
Závěrem
Podle mě je to něco, co mi ve spíži vždycky chybělo. Něco na mlsání k televizi, co si můžu vzít bez výčitek a navíc můžu sníst celé balení! Nevím totiž jak vy, ale já se většinou nespokojím s půlkou něčeho a nejradši dojím balení celé :D A s tímto si to mohu dovolit :) Ráda bych zkusila i jiné příchutě a podobné výrobky z Marks&Spencer. Tuším, že tam byly podobné snacky nejen z čočky :)
 
 
                                              

 
Mé hodnocení
Dávám 4 body z 5. Bodík ubírám pouze za pálivost - to však může být pro někoho i plus :)


















31 komentářů :

  1. super nápad na rubriku :)
    a až budu mít cestu do MS, hned si je koupím:) a dám si je večer u přítele třeba k vínku, až si on otevře jeho chipsy,tak alespoň nebudu muset závidět a odolávat, ale hezky si budu dávat svou zdravou verzi :)) A ta pálivost pro mě bude plus, čím pálivější, tím pro mě lepší:)
    a ty malé pytlíčky jsou nejlepší, jinak bych asi měla problém nesníst všechno :D proto mám radši všechno balené na menší kousky - třeba čokoládky Kinder :D
    taky doporučuju Amaratntové lupínky, vypadají jako vroubkované chipsy, ale nejsou smažené a chutnají skvěle:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, konečně máme co mlsat u televize, když do sebe ostatní cpou chipsy :D Děkuji za tip. Myslím, že už jsem na ně narazila, ale ještě jsem je nezkoušela :)

      Vymazat
  2. Výborná rubrika a děkuji za tip:-)... Rozhodně vyzkouším, mám přesně problém, že nedokážu načít pytlík a nesníst ho celý, takže tohle budu přesně něco pro mne:-)...

    OdpovědětVymazat
  3. skvělý tip! :) a z červené čočky.. tu jsem ani nikdy nejedla, takže opravdu díky! :) až budu v MS, sáhnu i po tom :)

    OdpovědětVymazat
  4. A ty mají jen v M and S? Jinde je neseženu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravděpodobně ne, je to jejich značka. Mají tam specifické potraviny, které nikde jinde nejsou :)

      Vymazat
  5. Určitě vyzkouším :) chipsy mi chybí, tak aspoň je mám čím nahradit :D

    OdpovědětVymazat
  6. Pálivé miluju! :) Děkuju za "recenzi", myslím že až budu zase v Olympii, určitě vystřelím rovnou do Marka Spencera a koupím to! :D

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuju děkuju děkuju:-) Snad to všechno půjde hladce:-) Teplý banán je o stupeň lepší:-)) Doma ho běžně naházím (kolečka) do už hotové kaše těsně než ji sundám ze sporáku a i to mu stačí, a je teplý a dobrý:-)) Anebo takhle v mikrovlnce...:-) Určitě zkus:-)

    OdpovědětVymazat
  8. zajímavé..škoda, že u nás M&S není..:( a v olomouci v září na škole ho asi taky nenajdu nebo jo?.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak to má vědět, když tam nebydlí:-D

      Vymazat
  9. Ahoj, kde to prosím tě kupuješ? V Nové Karolině? Už se začínám těšit až se rozjedu na kolej do Ovy a zajdu si pro takové mňamky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teďka jsem zrovna byla v Avionu :) Jinak chodím do MS v Karolíně, ale tam nevím jistě, jestli je mají :)

      Vymazat
  10. Tý jo díky za tip...to mi vždycky udělá radost, když takové pochutiny můžu najít i ve zdravém stavu a pak je s čistým svědomím jíst! Mnam :) , ještě vybrat film u kterých je zkonzumuju :D

    OdpovědětVymazat
  11. VRRRRRRRRRRRRR..........prečo to u nás nemajú ? :////////

    OdpovědětVymazat
  12. v Petrohradě jsem si napůl ze zvědavosti a napůl, protože to bylo levné koupila ´tomat suchariki´.. nepálily, ale byly výborné chuťově a kalorické hodnoty taky v žádných závratných výších.. plus (podobně jako píšeš ty) jsem malý balíček jedla asi na třikrát :)

    OdpovědětVymazat
  13. jé super, díky za typ. to koupím přítelovi místo klasických chipsů, které miluje ;-) díky

    OdpovědětVymazat
  14. Ty mrkvičky jsou super :D Chipsy mám v plánu zkusit hned, jak se dostanu zase do Brna. A celkově prozkoumat celý sortiment toho obchodu. Dobrý nápad na rubriku.

    OdpovědětVymazat
  15. vypadají skvěle..jen škoda že u mě v okolí tento obchod není :( ale pamatuji si ho z Londýna a vím, že z té nabídky zdravých výrobků jsem byla unešena :)

    OdpovědětVymazat
  16. Tahle rubrika se mi bude líbit :-) Mě teda asi odradí ta cena, raději bych si koupila jen ten malý balíček třeba za dvacku, ale to je už jen moje asi divná logika :D

    OdpovědětVymazat
  17. Hned jak se dostanu do M&S tak kupuju. Ta cena je teda dobrá čekala jsem víc a to i kaloricky :)

    Joo a chvalim rubriku. Asi tu buduu chodit castej nez hodim a to jsem tu skoro kazdy den :)

    OdpovědětVymazat
  18. Děkuju za komentář, od tebe mě to extra těší, že tam nějaký (i když malý) výsledek vidíš. A jak říkáš - pomalu, ale jistě.

    OdpovědětVymazat
  19. Super! To si pojdem hned obstarat. :) Taka super na prvy pohlad nezdrava a pritom zdrava svacinka. :) Ake maju este ine prichute prosim? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel už si nepamatuju, jaké tam byly další příchutě. Spíše tam byly krekry ještě i z něčeho jiného než z čočky, myslím, že i sýrové a tak. Moc jsem to nestudovala a brala rovnou tyhle :D

      Vymazat
  20. OT, ale neni toto tvuj obrazek? http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151181334660135&set=a.495198765134.297662.288978770134&type=1&theater

    OdpovědětVymazat
  21. Jojo je, už mě na to někdo upozorňoval :)

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj, vypadají velice lákavě a určitě je vyzkouším, až budu mít MS poblíž :-) Připomněla jsi mi tím jedny zeleninové lupínky, které jsem kdysi viděla poprvé v Intersparu jako žhavou novinku (stále jsou tam někde mezi chipsy k nalezení). Jsou to Tretter's Chips - zeleninové lupínky. Miluju všechno zdravé, jak chuťově, tak kvůli prospěšnosti. Ovšem tohle mi opravdu nechutnalo ani trošku... Jsou z červené řepy a celeru. Ale 100 lidí, 100 chutí, třeba někomu taky zachutnají a rozhodně je to zajímavá chuťová zkušenost (kterou já osobně s Tretter's už nezopakuji). Verča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O těch už jsem slyšela, ale ještě jsem neměla. Možná někdy vyzkouším, sama jsem na chuť zvědavá. Dělala jsem třeba i celerové hranolky a ty mi chutnaly. I červenou řepu mám celkově ráda :)

      Vymazat
  23. Zajímavé, ale docela nákladné mlsání :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani tolik ne. Když si to tak vezmeš, tak jeden malý balíček výjde na 12Kč :)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)