neděle 19. srpna 2012

Ufo


Dnes mám pro vás tip na zdravou dobrůtku jménem Ufo. Přesně tak pojmenovala tohle ovoce jedna paní u stánku, kde je prodávala. Jde o meruňku skříženou s broskví. Paní mě přesvědčovala, že se tento druh opravdu nazývá UFO. Já ho viděla i v supermarketech, avšak pod jiným názvem (na který si teď bohužel nevzpomenu). Na internetu jsem tento plod našla pod pojmem placatá broskev nebo taky platycarpa.



 Meruňky i broskve mám moc ráda a musím uznat, že UFO je ještě lepší. Má jemnou, sladkou chuť, tak akorát šťavnaté. Dala jsem si ho ke snídani spolu s kaší a mandlemi. Kaši jsem dělala pohankovou - poprvé z pohankových vloček a okamžitě se zařadila mezi mé favority :)

Už jste někdy ufo jedly? Jak vám chutnalo? :)





28 komentářů :

  1. to vypadá zajímavě, já vždycky myslela, že je to jenom posh verze broskve, ale jestli to fakt chutná jinak tak to musim ochutnat!

    OdpovědětVymazat
  2. zrovna dneska jsem na to koukala v Bille, a říkala jsem si, že jim to není blbý, prodávat tak škaredý zpláclý broskve :D:D tak aspoň už vím, že to je schválně a ne že by se jim skazily:DD

    OdpovědětVymazat
  3. Několik jsem jich měla, zaujal mě tvar, ale nikdy jsem si pod tím nepředstavila UFO. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Pod názvem UFO jsem čekala kde co, ale rozhodně ne tyhle broskve, které mi mimochodem hrozně chutnají, ale málokdy se k nim dostanu, protože je vždycky stihne sníst táta :D

    OdpovědětVymazat
  5. Tak už vím co to je :D já to viděla před týdnem v obchodě a šla sem z toho s kámošem do kolen :D ale věřím že je to dobré :) škoda že jsem to nevěděla dřív, mohla jsem si to koupit do ovocného salátu co si zítra beru na cestu do Chorvatska :) ale i tak tam budu mít samé dobré ovocíčko :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ufo miluju :)), vloni jsem je taky na brigádě prodávala:D

    OdpovědětVymazat
  7. jinak je to skřížená nektarinka s broskví :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to možné, mě říkala paní u stánku že meruňka s broskví, proto jsem to napsala a víc o tom nepátrala :)

      Vymazat
  8. Tak UFO je pro mě novinka! To se musím vydat někam "do vesmíru" pátrat teda :D

    OdpovědětVymazat
  9. Aha, já na to už natrefila, ale název ufo to teda nemělo :DD Myslela jsem si že je to zdeformovaná broskev, tak sem to nekoupila, ovšem jestli ještě na to natrefím, tak zkusím! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Taky jsem to viděla v supermarketu ale bylo už napul nahnilé (jak jinak :/) tak dkyž uvidím hezčí, určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  11. Loni jsme koupili za 30,- jednu. Mysleli jsme si, že je to napsané za kg, ale pak jsme byli u pokladny velice překvapení :D Ani si nepamatuju chuť, nejspíš mi ji zkazila ta cena :D

    Jinak, pohanková kaše je má nejoblíbenější ♥ Je to prostě mega mňamka :)

    OdpovědětVymazat
  12. V obchodě to prodávají jako donut broskve ;)

    OdpovědětVymazat
  13. Placatá broskev! To se fakt nějak jmenuje?:-D Měla jsem jednu a zdála se mi taková umělá.. ale možná špatný kus:-))

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to jsem ještě neochutnala a rozhodně budu muset ochutnat. Snad to seženu v Globusu :)

    OdpovědětVymazat
  15. Já jsem ji kupovala jako placatou broskev..je moc dobrá:)

    OdpovědětVymazat
  16. Fitness jen reaguji na tvou odpověď na mém blogu ohledně toho,že je mi při cvičení zle. Ještě mě napadlo, jestli to nemůže být třeba dýcháním. Dech teda nezadržuju, ale dýchám docela povrchně ne zhluboka. Nádech nosem výdech pusou, ale pak už je to na mě moc a dýchám jen pusou. Při posilování to udýchám nosem, ale při kardiu ne, to dýchá "do rytmu",což je asi špatně.Má se dýchat i při kardiu "do rytmu pohybu" nebo zhluboka nádech nosem a výdech pusou?

    OdpovědětVymazat
  17. Ty brďo, to jsem nikdy nejedla a ani ještě nikde neviděla. Ale chuť jsem na to díky Tvému příspěvku dostala. Takže jakmile na pultě spatřím, kupuju! Díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  18. :))) Nektarinky i broskve miluji, takže je to jasné :)
    ~ The Diary Of Pie Rette ~

    OdpovědětVymazat
  19. Tý jo :D to sem nikdy neviděla ani neslyšela- jestli potkám- ochutnám ;)

    OdpovědětVymazat
  20. Tak to sem solidně netrefila :D Ups.. :/ :D Nevadí.. :D Já to zatím nikde neviděla :/ Rozdíl mezi normální broskví je jen sladkost a "placatost"? :D

    OdpovědětVymazat
  21. Wow! Ufo vypadá dost chutně :-)

    OdpovědětVymazat
  22. To jsem ještě neměla a ráda ho vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  23. JSou to broskve Paragua, teď je mají v akci v Globusu,kde dělám prodavačku :)

    OdpovědětVymazat
  24. Zadala jsem do vyhledavace nazev meho blogu a vyjel mi ten tvuj, tak koukam, ze jsme mely dost podobny napad na nazev blogu:) kazdopadne jsem rada, ze jsem to tu objevila a jdu prolistovat clanky

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)