středa 13. února 2013

Nesnažte se o dokonalost, jen buďte nejlepší verzí sebe sama!

 Člověk by měl být rozumný, když si dává určité cíle. Konkrétně když se jedná o vysněnou postavu, fitness inspiraci, vzor, předlohu... Už před nějakým časem jsem zjistila, že svou postavu sice můžu určitým způsobem měnit, tvarovat, ale některé věci prostě nezměním, i kdybych sebevíc chtěla. Před pár lety, možná ještě před pár měsíci, jsem považovala za svůj cíl postavy určitých fitness modelek. Však to znáte...kdo by taky neobdivoval jejich vydřené postavy a nechtěl by se jim přiblížit :) Ale víte co? Ono je mnohem lepší se od těchto cílů snažit oprostit a zaměřit se na jedinou osobu - na vás :)


Prohlížení nejrůznějších fotografií a motivačních obrázků je určitě super a člověka to třeba i nakopne. Taky mám na facebooku v oblíbených desítky fitness stránek, a tak si asi dovedete představit, jak denně vypadá moje zeď :D Inspirace, motivace, obdivování...to je všechno super :) Ovšem když dojde na cíle, nezaměřovala bych se na konkrétní postavy.

Když říkám, že bychom se měli ve svých cílech zaměřit na nás, mám na mysli hlavně to, že bychom se měli snažit brát inspiraci převážně z toho, co už jsme dokázali. Na začátku naší cesty to samozřejmě není vůbec nic lehkého. Ale i z drobných pokroků můžete čerpat :) A pokud už jste na své cestě déle? Pak doufám, že už tak všichni činíte! Já v poslední době zjistila, že nejvíce mě motivuje právě má postava. Nemůžu říct, že je perfektní, dokonalá, bezchybná...ale když vidím pokroky a vidím, že to jde, mám chuť pokračovat a nekazit si to :)

Další věcí je to, že každý jsme originál. Nikdy nemůžeme vypadat přesně jako ta nebo ona modelka. Kdysi jsem si vážně kladla nesmyslné cíle a vzory, chtěla jsem vypadat jako holky, které měly už na první pohled úplně jinou tělesnou stavbu. Zásadní chyba, kterou dělá hodně holek...dává si nedosažitelné cíle. Když už někde hledat nějakou motivaci v podobě postavy jiných, snažte se najít takové, ke kterým se můžete reálně přiblížit :) Ono je rozdíl, když se třeba snaží nabrat svaly někdo od přírody hubeňoučký a drobný anebo někdo, kdo měl řekněme vždy trošku vyšší procento tuku. 
 

Já třeba nikdy nemůžu (a ani nechci) vypadat takto:



Ale třeba něco takového už vidím reálněji :)





Zkusme se ale oprostit opravdu od všech vzorů a snažit se prostě o nejlepší verzi sebe sama :) Každý máme své silné a slabé stránky. V něčem vynikáme, s některými partiemi se můžeme opravdu pyšnit. Proto pracujme na tom, abychom se zlepšovali v rámci svých možností. A ne proto, že tak vypadá nějaká fitness modelka :)


Ono další věc je taky ta, že většina fotek našich fitness inspirací je pořízena po několikatýdenní přípravě a dietě. Myslíte, že je pravděpodobné se pak k podobné postavě dopracovat našim "klasickým" zdravým režimem a dlouhodobě si ji udržet? Proto kladu důraz na to, abychom si stanovovaly pouze cíle, kterých jsme schopni dosáhnout - ať už s naší tělesnou stavbou, stylem cvičení nebo stravou :)

Občas se zkuste postavit před zrcadlo a opravdu se pochválit. Ale musíte to myslet vážně! Určitě se najdou na vašem těle partie, které se vám opravdu líbí nebo místa, na kterých vidíte jistý pokrok. Zkuste se chválit a být na sebe pyšní. Divili byste jak velký rozdíl to udělá ve vašem životě, když se začnete mít skutečně rádi a budete si sami sebe vážit :)

A to je vše, co jsem vám dnes chtěla říct. Vím, že podobné úvahy se objevují na mnoha stránkách a blozích, ale opakování je matka moudrosti ;)




...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

56 komentářů :

  1. některé věci prostě nezměníme, no.. štve mě to, ale snažím se tím smířit, přímo vzor jsem nikdy neměla... chtěla jsem se jen zbavit tuku na břiše :) toho jsem se zbavila, ale s tím, jak teď musím jíst :D bojím se, že ho "získám" zpátky.. prostě to mám v genech! :D (haha)
    ale změny pozorované na sobě určitě motivují :)))
    bříška fitness inspirací jsou až neskutečná no :)) asi se to nedá takhle udržet stále
    občasné chválení jen a jen pomáhá :))) je to vše v hlavě... když si budu myslet, že jsem ošklivá tak budu a naopak :)
    zase moc hezký článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, v hlavě všechno začíná :) A tuk na břichu je největší potvora no, nejhůř se ho zbavuje :D Ale věřím, že ty s tvým přístupem budeš nabírat spíše kvalitně a do svalů ;)

      Vymazat
    2. Kamčo, mám stejnej problém, jak dlouho ti to trvalo? Jsem na svý dobrý cestě:)tak 5 měsíců a řekla bych, že budu asi tak v půlce, i když žádnej extrém to nebyl to moje břicho.

      Vymazat
    3. Merketh: ani mé břicho nikdy nebylo extrém, měla jsem jen malý "tukový obal" přes který nebyly vidět svaly :D pracovala jsem na odstranění rok... držím palce!

      Vymazat
    4. teda holky, vy mi dáváte!:) tuk na břiše mi taky kazí jinak celkem pěknou postavu a snažím se s tím něco dělat, ale na té "cestě" jsem teprv pár týdnů a ono to bude až třeba na rok??? ufff... :) to se mám na co těšit :) A jak jste na to šly?? Je to všechno hlavně ve stravě, jak si mslím já? (protože dlouhodobým cvičením jsem si sice krásně vytvarovala postavu a svaly mám určitě i na břiše, jen holt přes ten "obal" vidět rozhodně nejdou a to břicho mám zkrátka i přesto, že pravidelně cvičím a stravuju se zdravě)

      Vymazat
  2. Krásný článek, taky mě uchvacují postavy fitnessek, ale největší raddost mám, když vidím, jak mi rostou svaly na pažích. To pak mám chuŤ pokračovat stále dál a dál :) Bohužel, dnes jsem musela jít na opravu tetování na lopatce, tak budu muset nějaký ten den tréninku vynechat..alespoň na ty ruce :)
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo svaly na rukou, ty jdou celkem rychle, když člověk navýši váhy. To je pak motivace! :) A ten odpočinek na chvilku určitě nevadí, aspoň si tělo odpočine a o to lepší pak budou výsledky! :)

      Vymazat
  3. Pěkný článek a rozhodně pravdivý názor :)Je to vlastně pořád dokola to samé - když se člověk bude mít rád, bude mít rád i své tělo a bude se o něj starat (dávat mu kvalitní jídlo a udržovat tělo v kondici, bude šťastný a to se nakonec odrazí na tom, jak bude vypadat, jak se bude cítit a jak bude spokojený :)

    No a jen tak na okraj, pro mě je aktuálně vzorem tvoje postava - nebo spíš to, co jsi s ní dokázala ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu? Tak to moc děkuji! Opravdu si toho vážím :)

      Jinak máš samořejmě ve všem pravdu, všechno to spolu souvisí :)

      Vymazat
  4. Celá táto fitspiration ide úplne mimo mňa, taktiež nechápem ukladanie si fotiek anjelikov VS v PC, či pripínanie si foto fitnessmodeliek na chladničku. Ak už, tak si tam vylepím pekného chlapa :)
    Pekne si to vystihla, takýchto článkov nie je nikdy dosť. Človek by sa mal v každej oblasti zamerať hlavne na seba ( v škole typické "ale ty si mala viacej bodov",..) a v cvičení a strave to platí dvojnásobne. Verím, že okrem vrodenej túžby sa porovnávať, to majú za následok najmä média a ich ideály krásy.
    S vekom sa väčšina z nás so svojou postavou zmieri a presne ako píšeš, každá z nás sme unikát a každá máme na sebe niečo krásne.
    Veľké Thumbs Up za pozitívny článok správne zmýšľajúcej autorky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, radši chlapa, ať je na co koukat :D
      A děkuji za pochvalu :)

      Vymazat
  5. pravdivý článek, ani nemám co dodat :)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásný článek! Já se taky v poslední době nejvíce motivuju právě tím, co už jsem dokázala, nesrovnávám se už tolik s ostatníma, hlavně s téměř nereálnými postavami těch fitness modelek a podobně, však jsem o tom nedávno psala taky podobný článek ;) Taky jsem se rozhodla, že už moc tu 'fitness inspiraci' nebudu tolik podporovat, a na blog si budu už z takové té 'motivace' dávat jen svoje fotky :) Jinak Lisu Marii a celý nový bodyrock mi leze hrozně na nervy, připadá mi to nějaké zmatené, celé ty jejich stránky :D Navíc používají v každém workoutu tolik divných pomůcek, že se na to vždycky vykašlu a najdu si nějaký workout od Zuzky nebo svůj vlastní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo :) Článek jsem taky četla a byl super! A bodyrock už osobně vůbec nesleduji, ty jejich nové stránky jsem viděla snad jednou a stačí mi to :D jedu spíše taky podle Zuzky nebo podle sebe :)

      Vymazat
    2. Fakt, já se na těch jejich stránkách vůbec nevyznám!! :D Ať táhnou, Zuzka forever! :))

      Vymazat
    3. Mně jsou i strašně nesympatický, takže je už pár měsíců nesleduju. Vlastně co začla Zuzka ZWOW a začla jsem chodit do fitka. Na jejich cvičení už bych stejně neměla čas. A taky mám pocit, že to tam mají samou komerci a reklamu... Zuzka je prostě odjakživa pro mě nej :)

      Vymazat
  7. máme hodně podobný názor. Sice mám tumblr, kde mám i fotky nejrůznějších těl. Ale možná mám "štěstí", že netoužím po hodně vyrýsované postavě, po pekáči buchet. Snažím se jen zeštíhlet,mít hezký pas a pevný zadek :D ale samozřejmě se mi líbí pokroky, co vidím a cítím na své rychlosti, síle a vytrvalosti. A když vidím ty bicáky a jak mi zadek pomalu leze nahoru, tak jsem happy :)
    A jak říkáš, opakování, matka moudrosti - je mi vždy hrozně líto holek, které se trápí, protože se snaží vypadat podle určitého ideálu, který mají v hlavě a objetují tomu věšinu svého času...a nikdy se jim to nepovede, protože to není dost dobře možné.

    OdpovědětVymazat
  8. Holčiny, mám na vás takový malý dotaz mimo téma, kolik by měl člověk přijímat bílkovin, tuků a sacharidů na přibrání a na udržení váhy? Já to nějak nemůžu najít. Děkuji moc za odpověď. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bílkoviny záleží kolik cvičíš - průměrně tak 1,2g na Kg váhy, pokud se hábeš. Při posilování klidně mezi 1,5-2g/Kg. Tuky kolem 1g/kg váhy (ale může být i víc). Sacharidy 5g/kg, pro nabírání i víc ;)

      Vymazat
  9. To máš pravdu. Například nemám ráda takové slečny, které mají geneticky dané tvary (třeba širokou pánev), najdou obrázek hubené modelky s uzoučkou pánví a řeknou, že takhle budou vypadat.. to není fyzicky možné..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je přesně můj případ. Mám od přírody velmi širokou pánev, no aspoň se mi bude jenoudobře rodit, strašně dlouho mi trvalo, než jsem pochopila, že to jsem prostě já a jediné co můžu, je postarat se o to, aby to bylo všechno pěkně pevné. A někde mezitím se vzdát to nebo pochopit co nám dala příroda do vínku. Já sama osobně jsem nikdy žádný vzor neměla. Spíš začínám obdivovat na svémtěle to, co jsem vždycky nenáviděla - vždy jsem se porovnávala s mamkou, která má od přírody úúúúplně jinou postavu jak já a trápila jsem se. Teď si myslím že už jsem v půlce své cesty, hubnutí dávám ještě tak asi měsíc a pak se vrhnu na udržovací režim. Protože se mi zdá, že se mi moje tělo snaží naznačit, že už je to tak akorát - jsem poslední dobou často nachlazená. Takže ještě chvilku, když ještě ztratím nějaký ten tuk tak super, ale už to tolik hrotit nebudu.
      PS: Trochu se toho udržován bojím - já snad projím majlant :)
      Světla

      Vymazat
    2. Hezký přístup :) Na široké pánvi není vůbec nic špatného, taky jí mám širší. Naopak to podle mě vypadá hezky žensky ;)

      A udržování..no to je fakt, že člověk zaseutratí za jídlo ještě více peněz :D

      Vymazat
  10. Naprosto souhlasím s tím, že vlastí pokroky jsou úžasná a pro mě velice silná motivace :)

    OdpovědětVymazat
  11. jo jo....člověk hlavně musí být spokojený sám se sebou, cítit se ve svém
    těle dobře.
    Bodyrock od té doby co tam není Zuzka taky nesleduju, Lisa-Marie se mi nelíbí,respektive její postava mě nemotivuje (a těma silikonama tomu dala korunu).Zuzka je nejlepší :))

    OdpovědětVymazat
  12. Další skvělý článek :). Já jsem ještě před pár měsíci hodně ujížděla na fitness tumblr, a něco měla i na ledničce :D. Teď už je mi inspirací pohled do zrcadla - každý den vidím malý rozdíl a to mě motivuje mnohem více. A na ledničce mám teď akorát fotku chlapa :).

    OdpovědětVymazat
  13. Přesně :) je nesmyslné chtít mít postavu jako ta či ona.. Mnohem lepší je prostě pracovat a pracovat dokud se sama sobě nebudu líbit (a jsem přesvědčená, že jednou takový čas nastane :D)
    A musím říct - dneska, po ZWOW Zuzky a na tréninku, kde učím děti tancovat, jsem na sebe koukala do zrcadla.. měla jsem sportovní tričko na ramena (nedá se tomu říkat ramínka :D určitě ale víš jaké myslím :) ) a hrozně se mi líbili moje ruce" Když jsem udělala jakýkoliv pohyb, hned mi vykoukl svalík! To mě tak nakopávalo! Přišla jsem si jak narcis :DD
    A když jsem s nima poslední půl hodinku posilovala, uplně jsem si to užívala! Holky už nemohly a já byla jak neřízená střela, furt jsem něco dělala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně tě chápu :D Já když ve fitku zahlédnu "nový sval", tak jsem taky jak u vytržení :D Jednou jsem šla posilovat břocho, nějak jsem se opřela o ruce a najednou jsem zahlédla ten tricák a byla z toho úplně happy. To se to pak maká jedna báseň :D

      Vymazat
  14. krásně řečeno, mě tohle došlo včera taky, jsem se dívala do zrcadla a říkala si, že nikdy nebudu ta ultra štíhlá a svalnatá holka s krásnýma dlouhýma nohama...a proto jsem trochu překopala své cíle a nesnažím se už ani o centimetry dolů ale spíš o pevnost svalů :) tak snaad mi to půjde lépe :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, i psychika a reálné cíle dělají hodně. Držím palce! :)

      Vymazat
    2. to máš pravdu, díky :) zrovna dnes jsem objevila "nový sval" :)tak jsem byla zase víc namotivovaná :)

      Vymazat
  15. Moc hezké zamyšlení, máš naprostou pravdu.
    Ze začátku jsem si taky vysnila kdejakou postavu fitness modelky, která je pochopitelně velmi nereálná.
    Teď se snažím směřovat veškerou svou pozornost pouze na sebe a své tělo. Když vidím, že mi na rukou začínají vyčuhovat žíly, říkám si, že mi asi ubylo z těla tuku. Když vidím, jak mi "kynou" buchty na břichu, říkám si, že asi makám dobře. Prostě se to chce pozorovat, všímat si drobností. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super přístup. A hlavně ty pokroky, co popisuješ! :) Drobnosti dělají hodně, to je fakt :)

      Vymazat
  16. Zatím jsem přečetla jen pár článků, ale tedy musím říci že super blog, něco takového číst zrovna potřebuji :) gratuluji k výsledkům, je vidět že když se chce všechno jde :) jen tak dál :))

    OdpovědětVymazat
  17. Tyhle tvoje články zbožňuju, vlastně každý tvůj článek. Má to všechno hlavu i patu a já se do toho vždycky zažeru! :)

    OdpovědětVymazat
  18. Hahaha, já když se na sebe podívám v zrcadle na bytě, přítel se mi okamžitě začne smát, že jsem narcis :D Ještě abych se u toho tak chválila, no nevím co by dělal! :D (vím, vynadal by mi ať koukám přibrat).
    Jinak fitness mě nechává chladnou (nic to se mnou nedělá, když vidím svaly, když vidím činky...nevím no, nejsem na to asi typ:D), ale k tobě na blog chodím ráda, nejvíc mě bere to jídlo! Takže pokračuj si ve svém stylu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještěže mě nikdo nekontroluje, když se obhlížím v zrcadle, nevím, jak by mě teda označovali potom :D

      Děkuji :) No každého bere něco jiného, ani fitness není pro všechny, to je jasné. Jídlu se určitě budu věnovat ve velkém i nadále :D

      Vymazat
  19. Drahá fitnessgirl :-) miluji tvé články, jsou vždycky super :-)
    Mohla bych poprosit o radu, chci začít cvičit- myslíš si, že je vhodné užívat protein? (zajímalo by mě jestli po něm třeba nepřiberu :-D nebo jakpak to funguje?)
    Co by jsi mi doporučila jako podporu pro spalování tuků a budování pevného svalstva při cvičení?
    Děkuji moc a už se těším na další super článeček ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě není nutné ho používat ;) Já bych ho doporučovala pouze v případech, že bys více posilovala, že bys potřebovala doplnit bílkoviny kvůli nedostatku zdrojů ze stravy anebo že bys chtěla něco pro malé zpestření. Rozhodně to není nutnost a záleží jenom na tobě ;)

      Určitě bys po něm nepřibrala (možná nabereš svaly, ale to nezpůsobí vyloženě protein, ale posilování a strava celkově). Protein je spíše na podporu regenerace svalů, které jsou po posilování poškozeny. A taky na doplnění "rychlých" bílkovin.

      Na spalování tuků jsou různé doplňky, ale já žádné nikdy nepoužívala. Ale jestli chceš, můžeš zkusit carnitin. Výsledek ale není zaručený. A pro budování svalstva určitě kvalitní stravu, případně doplněnou tím proteinem nebo jestli chceš opravdu nabrat tak klidně i gainer (sacharidový koktejl).

      A závěrem děkuji za pochvalu :)

      Vymazat
  20. Krásné řádky a já musím jen souhlasit, jenže ne vždy to jde na 100%. Ale je pravda to, že pochválit se umím a už jsem se i smířila s partiemi, se kterými toho moc neudělám i přesto, že se snažím. Nezbžvý nic jiného. než mít onu patii ráda, asi ke mně paatří :)
    Jinak ta ženská z Bodyrocku...je mi strašně odporná a nikdy bych tak nechtěla vypadat. Ona má svaly, ale toť vše, žádný tuk? Prostě jen takové ty štíhlé svaly, do toho prsa totálně se nehodící ke zbytku postavy a o nohách ani nemluvě. Hrůza, jde z ní strach. Zuzka je oproti ní 100x hezčí.
    Mončo, neznáš nějaký Zuzky příběh, jak se třeba dopracovala k takovéhle postavě, co cvičila a podobně? Docela by mě to zajímalo, jak začínala a tak
    Přeji pěkný den ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzky příběh ani neznám, možná kdysi něco psala na bodyxrocku, ale to by seš těžko dohledávalo. Víceméně ale myslím, že dlouho cvičila tak jak teď. Přecejen i ten bodyrock je projekt starý už několik let a před ním taky nebyla nijak tlustá :)

      Vymazat
    2. Myslim ze nekde psala ze hiit dela 5let, je pravda ze opravdu i z dob jeji "filmove" kariery jde videt ze byla dycky stihla. Po ukonceni spoluprace z BR jde videt ze trosku vypadla z formy i v tech prvnich zwow ale to jak vypada ted... Nadhera! Jde to krasne videt co dokazala ze svoji postavou za ten rok co spustila zwow. Imo se i dost zamerila na stravu a z toho jejiho jidelnicku co postovala ten jeden tyden mám tak akurát depku ze zeru jak mlejn :D no a nekde i odpovidala ze cvici workouty 5x tydne a 2 dny ma aktívni odpočinek.

      Vymazat
  21. Moc pěkný článek :-)Přesně tak, nejlepší inspirací je člověk sám sobě, já když se dívám na své fotky , tak jsem jedno období měla perfektní postavu, kterou bych moc chtěla zase mít, v té době mi to ale pořád nestačilo a tím, že jsem chtěla pořád hubnout, jsem se naopak dostala k tomu, že jsem přibrala :-( Takže takhle už ne! Budu se chválit a hlavně si nebudu dávat nereálné cíle, jak píšeš, základní stavbu postavy prostě nezměním. To je hlavní věc, kterou si musím opakovat pořád do kola, aby se mi konečně dostala pod kůži :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, super přístup! Hlavně si vážit těch výsledků a nechtít pořád víc. Radši se z nich radovat teď, než si je uvědomit zase až už budou z nějakých důvodů pryč ;)

      Vymazat
  22. Já s tím moc nesouhlasím:D. Já se hrozně ráda koukám na různé inspirace:). Ale jako reálné beru moje kamarádky, které jsou sportovně založené a vypadají dobře:). Mě to tlačí dopředu, takový ten pocit, že to jednou dokážu:). Ale samozřejmě vím, že nemůžu vypadat 100% jako ony, ale můžu se jim aspoň vzdáleně podobat:). Ale samozřejmě na osobní výsledky nic nemá. Vidět, jak se moje tělo mění k lepšímu...je to krásný:). Moje inspirace je třeba taková:http://25.media.tumblr.com/3b4a8b9bfd385c4c2cb0f15dca539c52/tumblr_mg6aphqoCN1rnfejco1_500.jpg (neznam) nebo https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/578324_231744943628972_1417925623_n.jpg (moje kamarádka) a takyhttps://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/378325_489873771023959_530946074_n.jpg (druhá kamarádka)...Prostě chci mít pevnou postavu se kterou si budu moc vybírat oblečení neže si oblečení bude vybírat mě, protože mi nesedí:D. Jako vejškově to samozřejmě nevytáhnu, ale postavu si můžu vycvičit:). A v tom mi pomáhají různé obrázky:). Ale někomu to možná nevyhovuje:).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a já si nemyslím, že fitness jsou jen přesvalnatělé ženy:). Myslím, že člověk, co jí zdravě a má pohyb, tak se řadí do Fitness-lifestylu:). Akorát možná do "nižší verze":).

      Vymazat
  23. Jo jo, na nakopnutí je to dobré, ale jako vzor nebrat:-) Mimochodem, nebudeš se v pondělí pohybovat v Ostravě s nějakou volnou chvílí?:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pohybovat se tam budu, ale moc času asi mít nebudu :-/ Do fitka a pak hned do školy, mám toho celkem dost...

      Vymazat
    2. To jsem si myslela, sakra:-/ Tak mám smůlu:-)

      Vymazat
  24. super článek jako vždy ;) Já třeba můžu říct že mám hezký pas, ale zato boky a stehna na sobě nesnáším...strašně bych se toho tuku na nich chtěla zbavit, ale vím že to bude ještě strašná dřina a taky ani nevím jestli to půjde :( Mám postavu po mamce (typickou hrušku), takže vím, že nikdy nebudu mít úplně štíhlou postavu, s tím jsem smířená, ale kdybych aspoň měla jistotu, že když na tom budu makat, tak to půjde dolů...:(
    Monča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že širší boky+útlý pas je krásná kombinace:)! A většině lidem se to určitě taky moc líbí:).

      Vymazat
    2. to možná jo, ale když je člověk celkově štíhlý, Já mám bohužel a stehna lehce"obalená" tukem a toho se chci zbavit:) A to jsou bohužel partie na kterých to jde dost těžko...:(
      Monča

      Vymazat
  25. ještě že já svaly nemusím, ano pěknou postavu s nějakým tím svalem ano, ale hory svalů ne, to mě nechává chladnou :D

    OdpovědětVymazat
  26. tak diskuze mě uklidnila, že nejsem jedinej narcis, kterej rád kouká do zrcadla "jak mu rostou svaly" :D ono je to holt strašný zadostiučinění, že ta dřina za to prostě stála :)

    OdpovědětVymazat
  27. Mám s tímhle ještě pořád trochu problém, jako bych chtěla nedosažitelné a pak mě mrzí, že to nejde jak chci... Pracuju ale na tom a občas se dokážu radovat i z těch malých pokroků :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)