neděle 28. dubna 2013

Food Inspiration XXXIV.

Neděle je opět tady! A s ním i další inspirace. Plním své sliby a snažím se tyto fotky přidávat ráno, abych vám nedělala chutě večer :D A co bude převládat tentokrát? No myslím, že si hned všimnete toho, že jsem si velmi oblíbila fazolové lusky. Objevila jsem ty nejlepší, asi nejlevnější a včera jsem šla už pro 2. balení tohoto týdne (a to má jedno skoro 500g!) :D Ale kde je kupuji vám zatím neprozradím, to si nechám do brzkého článku o tradičních  Novinkách do spíže i ledničky :)

 Fazolové lusky, kukuřice, cottage, šunka
Moje oblíbená kombinace posledních týdnů. Už jsem ji zde jednou přidávala a stále je to můj favorit :)


ČOKO-CHIA BUCHTA
Dlouho jsem uvažovala, jak ji nazvat. Chtělo to hlavně něco krátkého, výstižného, lehce zapamatovatelného....a tak mě napadlo "čoko-čia" :D A byla výborná. Musím zaběhnout doplnit zásoby chia semínek, ať můžu upéct další! Kdo náhodou nepostřehl, tak recept TADY ;)



 Tvaroh, müsli, jahody, banán, oříškové máslo
Tuhle dobrotu jsem vám již taky představila ve článku o Das Müsli. Nezapomeňte, že se ještě do konce dnešního dne můžete zúčastnit giveaway o 4 vzorečky! ;)



 Ovesná kaše s rozmačkaným banánem, brusinkami a arašídy
Jedna z mých oblíbených variací, ke které se stále a ráda vracím. Nj, na recept mě přivedla Zuzka Light a té já jsem prostě věrná :D


Ovesná kaše, jahody, banán, oříškové máslo
Líbí se mi, že jsou už k dostání pěkné a levné jahody. To jsou pak snídaně mnohem pestřejší a barevnější :)



Kuřecí směs s arašídy
Zbožňuji, když jsou oříšky nebo arašídy i v hlavním jídle. Celému obědu to pak dodá mnohem zajímavější chuť - recept TADY.



Kuřecí maso, fazolové lusky, rýže, tvrdý sýr
Rýže patří aktuálně mezi mé přílohové favority. Mohla bych ji jíst snad pořád :D



Okurka, kukuřice, bílý jogurt, vajíčko
K téhle dobrotě mě inspirovala Markéta z Eat run love. Když míchám ráda fazolové lusky s kukuřicí, proč to nezkusit i s okurkou? A chuť byla naprosto boží! Přidala jsem si ještě nakrájená 2 vajíčka natvrdo, ať to má i dávku bílkovin. Miluji objevování nových chutí a zajímavých kombinací a tady jsem jednu skvělou objevila :)


Polenta, fazolové lusky na másle se šunkou
Jedna z dalších fazolkových večeří. Lusky se šunkou na másle jsou lahůdka a polenta k tomu? Prostě paráda :)


Polentová kaše na sladko s jablkem a ořechy
Jak vidíte, polentu jsem si taky velmi oblíbila. Poprvé jsem ji vyzkoušela i na sladko a povedla se :)
Recept ZDE.


Vajíčkovo-sýrová pomazánka
A jako poslední pomazánka, což je věc, kterou jsem dělala po opravdu hodně dlouhé době. Ale povedla se, takže pomazánky budu asi tvořit mnohem častěji :) Recept TADY.

*****

PS: Pamatujete si ještě na Food Inspiration I.? Já na něj teď mrkla a nestačím se divit :D Je skoro rok staré (ten čas ale letí!), někdy z loňského června. A vyčetla jsem z něj spoustu zajímavých věcí - vzpomněla jsem si, že jsem loni zkoušela držet sacharidové vlny (neúspěšně :D), že jsem pekla skvělý, zapomenutý kokosový koláč podle Makrétky (sakra, teď mám na něj chuť!), že jsem používala kompotované ovoce, mexické fazole s chilli omáčkou z konzervy, instantní pudinky a světlé toastové chleby. Ale taky třeba to, že jsem měla stejnou večeři, jako zrovna včera (až na ten světlý toasťák :D). No co vám budu povídat, je skvělé se díky blogu vrátit třeba o rok zpátky, znovu se inspirovat a vidět, co jsem za tu dobu změnila nebo na co jsem zapomněla :)

...................................................................................................................................


                     FACEBOOK - STRÁNKA
       FACEBOOK - SKUPINA
          ASK.FM




46 komentářů :

  1. Krása! :) Fazolky a kukuřice u mě vedou jako rychlá příloha z mrazáku - geniálně jednoduché :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Snažím se mít v mrazáku pořád nějaké zásoby, takže mám zeleninu vždy po ruce :)

      Vymazat
    2. a kde je kupuješ Moni?:)
      P.S. opět super výběr!

      Vymazat
    3. To se dozvíte zítra! :D :P

      Vymazat
  2. Všechno opět vypadá skvěle, takže se zase u tebe inspiruji!:) Klidně by jsi mne mohla zvát na jídlo, byla bych spokojená:):D
    Jinak fazolové lusky mám taky strašně ráda (teď mi došly:() Nejraději mám svůj "recept": sojové maso,cibule, fazolky, slunečnicová semínka a k tomu nejlépe rýže:)Nebo jsou fazolky super v kombinaci s rajčaty:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš že jo, bys mi to všechno snědla, kdybych tě pozvala :D
      A fazolové lusky se slunečnicovými semínky nebo rajčátky zní skvěle, děkuji za tip :)

      Vymazat
  3. taky miluju fazolky !!! :D a inspirovala jsi mě na zítřejší salátek do školy - přesně ještě nevím, ale určitě tam budou fazolky a cottage ;D

    OdpovědětVymazat
  4. Teda ten čas letí! Ale je super, takhle to srovnat s tím, co bylo dřív. Já když se podívám na svůj starý blog, zjišťuji, že jsem držela permanentní hladovku, hrůza! A pak jsem se divila, že nehubnu.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, super inspirace :)
    CO jsou to ty sacharidové vlny o kterých píšeš žes je zkoušela a neúspěšně? O co vlastně jde?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takový druh rýsovací diety. Každý den se přijímá jiné množství scharidů - a jde to třeba po sobě 50 - 100 - 150 - 200 - 250. Když si to zadáš do googlu, najde ti to hodně stránek, kde se o tom píše ;)

      Vymazat
  6. super fotky,jako vždy;)fazolove lusky jsem se jednu dobu snažila naučit jist,bohužel se mi to nepovedlo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná je to o přípravě. Třeba by ti chutnaly, kdybys je nějak odbře upravila :)

      Vymazat
  7. Moje nedělní vstávání probíhá vždy stejně - udělám si snídani a moc dobře vím, že tenhle článek už je zveřejnění, takže není nic lepšího, než pojídat svojí snídani a koukat přitom na tyhle tvoje dobroty!
    Fazolky jedou, já je mám taky strašně ráda, ale jsou i trochu mým nepřítelem - zrovna po nich mi moje střeva moc neděkujou a já jsem tak trochu "omezená" :D Ale pravda, kombinace cottage, šunka a fazolek je moc dobrá. Já k tomu ještě přidávám pohanku povařenou s cibulí, to je teprve dobrota. To čoko-čia buchta vypadá skvěle, už se budu muset pro chia semínka opravdu vypravit. A snad rovnou v pondělí! :D
    A vajíčkovou pomazánku si také dělám, ale spíš z tvarohu. A takhle na knäckebrot se zeleninkou je naprosto ideální.
    PS: Food Inspiration I. pobavilo, taky se někdy nestačím divit nad těmi starými články, co jsem to vůbec napsala :D
    Měj pěknou neděli :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to máš hezkou nedělní tradici a těším mě, že si vždycky ke snídani otevřeš můj blog. Budu se snažit i nadále publikovat vždy takhle brzo :)

      A fazolky s pohankou a cibulí taky někdy musím zkusit.
      Pěknou neděli i tobě ;)

      Vymazat
  8. jee můj oblíbený salát, jsem ráda že ti tahle jednoduchá kombinace taky zachutnala :) teď to jím pořád, mám takovou úchylku že jak si něco oblíbím, jím to tak dlouho než si oblíbím něco jiného a to jím zase dokola :D
    a kokosový koláč už jsem taky dlooooouho neměla, to musím napravit, byl to můj miláček :D teď pořád zkouším něco nového, ale měla bych zase dát šanci i starším oblíbencům, tak jsem zrovna nedávno zase upekla cuketovou buchtu :)
    ale jediné, co mě z tvého článku nezaujalo jsou ty fazolové lusky, mám na ně špatné vzpomínky ze školní jídelny, jak plavaly v takové slizké bílé omáčce a k tomu tvrdé brambory...aaaaa! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, občas je fajn se vrátit ke starým receptům. A fazolové lusky nezatracuj. Nenech kazit jejich pověst školní jídelnou! :D Věřím, že "správnou" přípravou by ti zachutnaly :)

      Vymazat
  9. Fazolky mám moc ráda, je to jedna z mála věcí (nebo jediná?), pro kterou chodím do Penny Marketu :) Dají se s nima udělat všelijaké dobré "směsky" :)

    OdpovědětVymazat
  10. Taky jsem před rokem jedla věci co už teď nemám ráda a stejně tak jsem se za rok naučila jíst spoustu nových potravin :) Akorát nemám takovou evidenci, jen svoji paměť :D
    Fazolky mám taky ráda :) Kupuju většinou balení 1 kg v kauflandu a vydrží mi cca 3 týdny až měsíc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tam mají kilové balení jo? Tak to tam musím mrknout, už jsem tam dlouho nebyla :D

      Vymazat
  11. Všechno vypadá jako vždycky nádherně! :) Fazolky jsem si poslední dobou taky oblíbila, jdou udělat na mnoho způsobů a jsou prostě výborný :D Jinak čokoládový chia dortík jsem zkoušela a byl parádní!

    OdpovědětVymazat
  12. všechno vypadá suprově :) Ta polentová kaše vypadá skvěle:) Taky bych si mohla tu polentu konečně koupit.. ale bojim se toho :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není čeho ;) Není ani moc drahá, takže peněz moc "nevyhodíš", i kdyby tě náhodou zklamala.

      Vymazat
  13. S těma jahodama souhlasím, taky jsem neskutečně nadšená, že už mi má zase co zpříjemňovat snídaně :) Já tuhle mánií fazolí, měla minulý rok, ještě společně s hráškem :D Teď se držím pro jistotu kukuřice... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo hrášek a kukuřice jsou taky moji favorité! Spolu s fazolovými lusky drží silnou trojku :D

      Vymazat
  14. ta čoko-chia buchta vypadá fakt skvěle (to všechny fotky, ale na tohle jsi mi udělala strašnou chuť)! :D :)

    OdpovědětVymazat
  15. Ty fazolky miluju :-) A mam další důvod proč si koupit chia semínka:-D

    OdpovědětVymazat
  16. Tyjo, všichni tu polentu tak chválíte, asi po ní taky šáhnu, až půjdu na nákup. K čemu se to dá přirovnat?
    Ta buchta teda vypadá suprově, jen bych asi neustála to kakao:D
    A fazolky? Nejlepšejší!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, proč to přirovnávat, když to je prostě specifická chuť. Nevím nic, k čemu by se to dalo přirovnat :) Je to prostě taková kaše - ale když vychladne, tak má pevnou konzistenci :)

      Vymazat
    2. Tak to je super, že je to uplně něco jiného!:)

      Vymazat
  17. docela velkej rozdíl oproti food inspiration I. :) takže to chia se čte čia? :D

    OdpovědětVymazat
  18. a pak že neumíš fotit jídlo! parádní! :)

    OdpovědětVymazat
  19. Opět perfektní inspirace! Mě hlavně vždycky bavilo /baví, i dneska mě to baví :D/ porovnávat v archivních článcích, jak se moji oblíbení blogeři postupně "vyvíjeli," nejenom vzhledem, ale jistě víš co myslím - téměř každý s blogem začíná kvůli sobě a čím více na jeho články reaguje okolí, tím je psaní serióznější, u mnoha fashion blogerů ta serióznost často přerůstá v aroganci... buď jak buď, u tebe je štěstí že nejsi fashion bloger, nebo že jsi imunní vůči aroganci!
    (A v minulých článcích, kdy jsi psala o tom žes malinko přibrala a necítíš se dobře, doufám že se to co nejdříve vrátí do normálu. A že to půjde bez problémů; já se teď opět potýkám s vyčerpávajícím přejídáním, tak bych nerada viděla že se omezuješ moc, aby tě to taky nepřepadlo :/)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, arogantní snad nebudu, to nemám v povaze. A přejídání se mi snad vyhne - to mě právě přepadlo párkrát předtím, a proto jsem trošku přibrala. Ale teď už je mi skvěle a přejídání se nebojím. A hlídám se, abych se neomezovala příliš. Jsem už přecejen trochu poučená ze svých chyb, tak se na to snažím myslet :)

      Vymazat
  20. Kde se dají koupit ty formičky na buchtu? Nemusí být nutně srdíčkové :)

    OdpovědětVymazat
  21. Nebyla jsi v pátek v nemocnici,v Třinci ?

    OdpovědětVymazat
  22. Na ty fazolové lusky pořád sbírám odvahu, bo mám neustále zafixovaný obrázek ze školní jídelny, jak plavou v takové nevzhledné světlé omáčce a chuť radši nekomentovat :D ale jinak parádní food inspirace :)

    OdpovědětVymazat
  23. Nějak neumín najít, který ten cotagge je nejlepší, ráda bych ho vyzkoušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechny chutnají podobně. Mě chutná z Billy nebo Lidlu. Nebo značka Madeta, Blaník, Milki... Moc mi nechutnal akorát Meggle nebo z Albertu privátní značky.

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)