středa 3. dubna 2013

Hledáš fitko? Hledej chytře!


Hledám fitko - právě tak se jmenují nedávno spuštěné stránky, které mají pomoci především nám, kteří si rádi zajdeme někam zacvičit a váháme, kam jít, které fitko zvolit, jakého si vybrat trenéra... Jeden z autorů tohoto webu mi napsal s prosbou, zda bych jejich projekt nepředstavila u mě na blogu - a jelikož si myslím, že web hledám fitko je opravdu vydařený a mohl by se hodit mnoha z vás, bude dnešní příspěvek právě o něm :)


Všem vám již pravděpodobně je jasné, co je hlavním účelem těchto stránek - vyhledávání sportovních a fitness center ve vašem okolí. Výběr je zatím omezen pouze na 3 města - Prahu, Brno a Ostravu, ale v nejbližší době je v plánu jej rozšířit o další města a postupně i na celou republiku. Ale vyhledávání fitness center není zdaleka jedinou službou, kterou zde můžete využít :) 

Ženy, které nerady cvičí v přítomností mužů si mohou vyhledat pouze dámská fitness centra. A kdo by potřeboval ke cvičení osobního trenéra, má taktéž možnost jej vyhledat na tomto webu. Jednotlivá fitness centra můžete hodnotit, přečíst si recenze jejich návštěvníků, a dokonce si rychle najít na mapě nejkratší trasu k vašemu cíli. Celý web má navíc příjemný design, není přeplácaný a hlavně je přehledný :)

 
 

 
A abychom se taky dověděli něco navíc, položila jsem autorovi ještě pár dotazů:


Zajímalo by mě, jak vůbec vznikl nápad takovýhle server založit?
Tento projekt vznikl vlastně z potřeb nás samotných. Minulý rok jsme si řekli, že bychom na sobě měli více zamakat a tak nás napadlo, že začneme chodit do fitka. Otázka ovšem byla do kterého. Snažili jsme se vyhledat informace o dostupných fitkách na internetu, ale při tom jsme zjistili, že fitka své stránky často neaktualizují a zanedbávají. Pak jsme našli i několik oborových katalogů, ale ani tam jsme nenašli to co jsme hledali. Nakonec u nás zvítězila "lenost" a začali jsme chodit do fitka nám nejbližšího. Napadlo nás ale, že podobné dilema může mít více lidí. Tak jsme začali pracovat na těchto stránkách. 

Co je vašim cílem do budoucna?
Mezi naše blízké cíle rozhodně patří rozšířit se co nejdřív do celé republiky. Aktuálně jsme v Praze, Brně a Ostravě a chceme určitě dál. Chceme aby si sama fitka pravidelně aktualizovala své informace a uživatelé tak měli spoustu aktuálních informací pohromadě. Našim cílem je dostat se do podvědomí lidí - Hledáte fitko? Hledejte s námi!

Plánujete krom přehledu fitcenter a trenérů ještě nějaké další služby?
Důležitější než samotný přehled fitcenter je pro nás možnost ostatních uživatelů hodnotit již navštívená centra a tím tak zvyšovat kredit daného fitka pro ostatní. Samozřejmě se snažíme rozšiřovat i množství informací u každého fitka / trenéra tak, aby si každý mohl vybrat podle spousty parametrů. Taky máme v šuplíků doplňující nápady jako  například různé slevy pro uživatele a podobně, ale k tomu je ještě cesta dlouhá a není to pro nás aktuálně priorita.
 
 
 
 
Tak co říkáte? Podle mě je to super nápad. Hlavně se mi líbí možnost vyhledat nejen fitness centra, ale i osobní trenéry (a tak nějak si říkám, že až jím někdy třeba budu, tak se tam určitě zaregistruji!). Navíc, pokud si budete chtít vybrat fitko, tady budete mít všechny informace hezky pokupě. Já rozhodně chválím a jsem ráda, že takovéto projekty u nás vznikají :)


Zdroj informací a obrázků: hledamfitko.cz

...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

33 komentářů :

  1. kdyby do vyhledávače přidali Olomouc, byla bych jim vděčná... nápad je hezký, jenom je mi tak nějak k ničemu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě jej tam přidají :) je to nový web

      Vymazat
    2. Jojo, však sjem taky psala, že je to v plánu :)

      Vymazat
    3. asi jsem si nevšimla promiň, ale jako říkám, je to fakt pěknej nápad... já vím, že v Olomouci je fitek jako natento, ale jaký si vybrat :-)

      Vymazat
    4. Ano přesně, Olomouc by se hodila :) :)

      Vymazat
    5. Olomouc určitě přidáme brzo. Je tady od Vás docela dost žádostí o něj. Máte nějaké tipy jaké fitka by nám rozhodně neměla v Olomouci chybět?
      Napište mi je na mskarka@hledamfitko.cz

      Děkuji
      Matěj Škarka
      zakladatel HledamFitko.cz

      Vymazat
  2. fitka, do kterých chodím sice už vybraná mám - hlavně tedy kvůli ceně, protože většina ostatních, co v Brně jsou je dost předražená, a tak mi velký výběr nezbývá, ale tam kam chodím jsem moc spokojená :)
    ale na web se hned podívám, třeba objevím ještě něco, co v Brně neznám a není to drahé:)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to dobře a věřím, že až se rozšíří kritéria výběru a přibydou recenze, tak to bude dobrý vyhledávací web...u fitka mě zajímá permanentka na vstupy (časová je, aspoň mně, na nic) a hlavně možnost nošení vlastního pití - ikdyž nevím, jestli se s tím budou majitelé chlubit, to asi zjistíme jen z recenzí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se nikdy nikde neptala a měla jsem svoje. Kdyby mi někde něco řekli už by mě víckrát neviděli..:D

      Vymazat
    2. Taky se neptám :D, ale někde prostě zakazujou lidem jejich namíchaný pití cpou svoje supermegadrinky s cenou asi tak 5x vyšší :D. Taky už mě tam nikdy neviděli.

      Vymazat
    3. Tak třeba u nás nemůžeme mít vlastní pití, ale půllitr vody je za 5Kc a ionták za 9.. takze ceny v pohode:)

      Vymazat
    4. Ty jo, to je silene, ze nemuzete mit vlastni vodu. To je uplne na hlavu!

      Vymazat
  4. Super nápad!! To by sa mohlo spustiť aj na SVK, mohli by aj o tom porozmýšlať ;).. Tiež som si touto otázkou,že kde je dobré (dámske) fitko lámala nedávno hlavu :)
    Luc

    OdpovědětVymazat
  5. Je to opravdu fajn, praktický nápad :-) škoda, že nebydlím ve větším městě :-/

    OdpovědětVymazat
  6. Tam ale není Olomouc.. :( Bude tam?? Já naopak chodím v Olomouci do toho které mám snad nejdál od bytu, protože se tam líbí kamarádce ale já ho nenávidím..Odcvičím si to v pohodě to ano, to mě baví ale když cvičím jsem už ve svém světě...Ale ten pocit, než začnu cvičit, nepřijemné,nedostatek strojů, na mě moc moderní a chodí tam otravní lidé..:D apod. Takže jestli tam bude někdy shrnutí fitness center z olomouce, tak si ráda vyberu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olomouc bude. A jak to tady tak čtu tak bude hodně rychle. Máte nějaké tipy na fitka které tam určitě nesmí chybět?

      Matěj Škarka,
      zakladatel HledamFitko.cz

      Vymazat
  7. Achjó, než přidají ten zadek, kde bydlím já, budu na fitko moc stará... ;)
    I když už mám vybráno, ale třeba je i lepší ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ve kterém městě bydlíte? Rádi přidáme dřív město od uživatelů, kteří nás navštěvují.

      Matěj Škarka,
      zakladatel HledamFitko.cz

      Vymazat
    2. Jindřichův Hradec, děkuju ;)

      Vymazat
  8. Tyjo! To je něco pro mě :) Mám multisport kartu, takže můžu do spoustu fitek po Praze a taky už jsem jich odst obešla.. hned jsem se registrovala a začala hodnotit, ale hoooodně jich tam chybí. Nechápu, když tam mají World Class v Celnici, proč nejsou přidané i další dvě pobočky? Zatím tam moc recenzí není, škoda, tak snad jim to nezahltím :D

    OdpovědětVymazat
  9. Aaa :) dalsi reklama :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no a? tohle je myslím zrovna dost užitečné

      Vymazat
    2. Někdo to bere jako reklamu. Já to beru tak, že jenom píšu o věcech, které mě zaujaly. Nikoho nenutím to číst, ale myslím, že to jsou zrovna zajímavé informace. Jinak bych to nepsala ;)

      Vymazat
    3. taky jsem měla jednou takovou reakci ve smyslu, že dělám reklamu. Moje reakce..no a?? Když mám něco ráda, něco mě zaujme apod. tak tomu udělám velmi ráda reklamu a to i uplně zadarmo, naopak kdyby po mě chtěl reklamu výrobek,firma,člověk.., kteří mě nijak nezaujali, tak jim reklamu dělat nebudu..:)

      Vymazat
    4. Přesně tak, když mi nabízeli, abych dělala reklamu hubnoucím koktejlům, taky jsem to nebrala :D Věcem, které mám ráda, udělám reklamu ráda. Však to ani nikomu nenutím, jenom píšu svůj názor :)

      Vymazat
  10. Já nevím, nepřijde mi to jako něco světoborného :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý má svůj názor. Pro mě je to zajímavé a určitě užitečné :)

      Vymazat
  11. Možná se tam časem podívám :)

    OdpovědětVymazat
  12. Doufám, že přidají i Hradec Králové, zrovna nedávno jsem si v duchu sumírovala, kolik je tu fitcenter, a takhle pohromadě s přehledem o cenách apod. by to bylo super :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,
      Hradec Králové tedy přidáme co nejdřív. Máte nějaké tipy, které fitka by u nás neměla chybět?
      Můžete mi nápady poslat na mskarka@hledamfitko.cz

      Děkuji.

      Matěj Škarka,
      zakladatel HledamFitko.cz

      Vymazat
    2. Určitě, napíšu Vám je do mailu :).

      Vymazat
  13. Doufám, že tam brzy bude Plzeň! :) Už se těším!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)