středa 8. ledna 2014

Doplňky stravy od NU3TION

Už před nějakým tím pátkem jsem vám psala o tomto nabitém balíčku od nu3tion. A jeden z produktů - instantní vločky -
se již objevil i v nedávném receptu na ovesno-tvarohové lívance. Asi ne každý z vás potřebuje užívat sportovní doplňky stravy ve velkém, ale přesto vím, že je tu mnoho těch, které alespoň některé využívají. Pro mě byla zkušenost s touto značkou první - a zejména to byla první zkušenost s proteiny neochucenými - proto se s vámi dnes ráda podělím o mé názory :)


Co mě zaujalo na prvním místě bylo právě to, že produkty jsou bez zbytečných přísad, Eček a sladidel navíc. Ano, je zde možnost použít dochucovací tablety, ale to už je pak každého volba. Já je využila, ale hlavně spíše ze zvědavosti :) Jak jsem pak sama zjistila, ani nejsou tolik třeba, protože takový protein chutná skvěle i bez nich - možná i dokonce lépe. Rozhodně to není nic, co by se nedalo vypít, naopak :)


Jasnou volbou byl syrovátkový protein WPC. Vyzkoušela jsem takový ten pro mě klasický s vyšším podílem bílkovin WPC 80, ale i WPC 40, který má naopak bílkovin méně, zato více sacharidů - hodí se tedy například po tréninku, když nemám při ruce banán, který si teď nejčastěji dávám. Oba chutnají výborně - ten sacharidovější samozřejmě lépe :D Vyzkoušela jsem
i spoustu příchutí v tabletách, které můžete na fotce vidět - banán, karamel, kokos, cappucino, mandle, vanilka-oříšek, višeň a čokoláda. Použití je opravdu snadné - stačí nechat rozpustit ve vodě a pak přimíchat protein. Osobně mi určitě nejvíc zachutnal kokos. Možná i proto, že to bylo pro mě nová příchuť, kterou jsem v proteinu nikdy dřív neměla :) Nezaujala mě příliš višeň - obecně ale ovocné příchutě krom banánu v proteinech nemusím.



Další dva sáčky obsahovaly Micelární kasein a BCAA. Kasein je protein, který se hodí spíše navečer před spaním. Neužívám ho každý den, ale pro zpestření je to občas fajn. Chuťově mě coby koktejl nezaujal už dřív - doufala jsem, že s touto značkou to bude lepší a o moc nebylo. To ale neznamená, že jsem nenašla způsob, jak jej využít. Dělám z něj proteinový pudink a to je teprv dobrota! V této formě už jej s chutí sním :) Stačí rozmíchat 1 bílek s vodou, případně přidat nějakou tu příchuť
v tabletě (třeba karamel je na toto boží) a kasein. Hodit na 45s do mikrovlnky a je to :) BCAA užívám občas když mám více náročnějších tréninků nebo omezenější stravu. Tyto jsou skvělé svou rozpustností - ta je mnohem lepší než BCAA jiné značky, co jsem měla naposledy, takže další plus pro tuto značku :)



A na závěr již zmiňované instantní vločky :) Pytel je to velký - celé jedno kilo. Perfektně se hodí právě do nejrůznějších lívanců či palačinek, zdravých koláčů, případně do nějakého koktejlu. Kaše bych z nich asi nedělala :) U mě to sice není něco, co bych využívala denně, ale když už přijde řada na nějaké pečení či palačinkování, tak jsem ráda, že je mám :)

Na závěr ještě podotknu, že nu3tion je stránka slovenská, ale zboží zasílají samozřejmě bez problémů i do ČR :) Veškeré zboží, o kterém jsem psala a mnoho dalšího najdete ZDE. Co se týče poštovného, tak do ČR vás to vyjde na 6 euro, pro Slováky o polovinu méně. Kdybyste se rozšoupli a objednali nad 50 euro, tak to máte úplně zdarma :) Vyřízení je rychlé a zboží je opravdu odesláno nejpozději druhý pracovní den.

Za mě můžu říct, že jsem fakt spokojená - protein jsem už spotřebovala a co nejdřív si chci pořídit nějaký další neochucený, protože tahle forma mi sedla asi nejlépe ze všech vyzkoušených. Člověk má navíc pak velkou škálu možností, jak si jej případně dochutit, což se mi líbí, protože rozmanitost mám ráda a není nic horšího, když se vám přepije nějaká příchuť - což mi asi potvrdí každý ;)

16 komentářů :

  1. Už jsem se na jejich stránku dívala díky tvému odkazu, ale nevěděla jsem, co od toho čekat. Myslím, že až mi dojde protein, vyzkouším nějaký od nich. Děkuju za recenzi Mony! :)

    OdpovědětVymazat
  2. já jsem si teď objednala protein bez sladidel od reflexu a že by mi příliš chutnal, to se říct nedá ... tak příště třeba zkusím tenhle ^^

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za recenzi, Mončo :-)
    Jak budu potřebovat protein, určo vyzkouším.... změna je život.
    Pěkný den

    OdpovědětVymazat
  4. Taky teď testuju jejich výrobky, zrovna včera jsem vyzkoušela protein. Je pravda, že ten můj už se mi nějak přepil, takže v tomto směru je úžasné, že prodávají neochucené proteiny. :))
    Jen se mi nějak nepodařilo rozpustit tu tabletku, ale já ji tam dala až poté, co jsem si "ušejkovala" protein. Takže to teda zkusím obráceně, prvně nechám rozpustit ve vodě a pak přisypu protein. :))
    Ty ovesné vločky mi přijdou jako fajn vychytávka. :))

    OdpovědětVymazat
  5. já už protein nějakou dobu nepiju vůbec, nějak se mi z něj z ničeho nic začalo dělat špatně, tak celý balíček putoval k příteli :D Ale naštěstí mám bílkovin ve stravě až až, i když jako zpestření jsem si ho dávala ráda, třeba do koktejlů :)
    A ten nápad s tabletami se mi moc líbí, nejvíc mě samozřejmě zaujal kokos, banán a vanilka-oříšek:)

    OdpovědětVymazat
  6. Já si kupuju taky bez příchutí na www.4fitness.cz a vyhovuje mi. BCAA jsem ještě nikdy neměla.

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za tipy, někdy určitě vyzkouším :-) Ten protein bez příchuti bych chtěla ochutnat.. Ale v současné době mám příchuť skořice a nemůžu si ho vynachválit.

    OdpovědětVymazat
  8. Díky na recenzi, pak na to mrknu. Jinak proti přepití proteinu, je lepší nějakej ne moc sladkej, aktuálně mám hydro od Smartlabs, a to se nepřepije asi nikdy, v podstatě to není sladký, takže super.
    Jednou jsem měla protein od Myo-tecu, fakt dobrej, ale zatraceně sladkej, a ten se mi přepil v podstatě hned po první dávce.. :D
    Fakt, čím míň výrazná a sladká chu't, tím líp....

    OdpovědětVymazat
  9. Je zvlastni, kdyz se nad tim clovek zamysli, kolik holek si dneska kupuje proteiny :) A je to dobre, protoze to svedci o tom, ze jsou informovane a chteji delat neco se svoji postavou. Nedavno jsem nekde cetla, ze protein je snad prirodnejsi nez to, co se dneska v supermarketech prodava. Coz je docela smutna pravda.
    Ja se snazim vetsinu prijimat v bezne potrave, protoze na nakup celeho baleni momentalne nemam penize. Vzdycky si ale po treninku koupim primo v posilce mensi variantu proteinu na cestu (vzdycky jedu cokoladovy - vanilkovy divne stipe, cokoladovo-visnovy byl primo odporny... meli jste coko-kokos a to taky nebylo spatne, ale dost sladke). Je to 80% wpc, zajimalo by me (a chtela bych te poprosit o radu), jestli delam dobre. Vetsinou pocitam s tim, ze v tom rychle sacharidy jsou (i kdyz, jak nad tim tak premyslim, nevim, jestli dostatek). Davam si ho, kdyz odchazim z posilky (= cca 30 minut po cviceni se sprchou a protahovanim). Nekdy si k tomu davam i jablko, protoze si tim dostatkem sacharidu nejsem jista. Mela bych neco zmenit? Napr. dat si jablko jeste nez se pujdu sprchovat a protein pri odchodu? Nebo je to takhle v poradku? Vim, ze jsou to malickosti, ale, jak se rika, na malickostech stoji svet. A kdyz uz clovek cvici, proc to nedelat co nejlip. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Proč kupovat v SK a platit poštovné... tohle je jen kopie původně českého obchodu - 4fitness.cz :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Super tipy, to určitě vyzkouším.. vypadá to opravdu kvalitně a díky tvé recenzi věřím že to zachutná i mně.. a ty palačinky co jsi sem přidávala nedávno, vypadají úplně boží :-D

    OdpovědětVymazat
  12. z 4fitness.cz mi protein příliž nechutnal,ani jejich příchutě, máte někdo možnost srovnání s tímto produktem?jak je to chuťově proti proteinu z již zmiňované stránky? ceny mi přijdou o dost lepší,pokud udělám větší objednávku

    OdpovědětVymazat
  13. Tak jsem si ho objednala a rovnou 2kg. Snad bude chutnat :)

    OdpovědětVymazat
  14. no chuťovo to popravde nieje nič moc. Skúšal som aj 4fitness aj nu3tion, chuť nestála za veľa a to nehovorím o pachuti ktorá ostáva v ústach. Osobne som bol veľmi sklamaný

    OdpovědětVymazat
  15. To nevypadá špatně. Díky za tip. Já sama se v poslední době po nějakých doplňcích stravy dívám. Nejvíc mě zajímají ty, které pomáhají na klouby. Co jsem se tak dívala, tak zatím asi nejvíc mě zaujalo Harmonelo Flexi hlavně teda díky tomu přírodnímu složení.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)