neděle 19. ledna 2014

Food Inspiration LXVII.

Tak jdeme na to? Dneska to bude celkem nabité - ovšem nabité především tunou zeleniny! I na kašičky dojde, ale zejména právě má spotřeba zeleniny razantně stoupla a jak už to tak bývá, každá změna se více či méně promítne v této rubrice :) Taky jsem tento týden vyzkoušela celkem dost pro mě nových věcí nebo jsem se pustila do jídel, která jsem byla dříve líná dělat :D Zkrátka a dobře, musíte si to jídlo umět zpestřit, aby vás to bavilo! A mě opravdu baví :) Dneska si užívám takový plánovaný částečný "cheat day" (pouze půl dne), ale žádné vyložené prasárny jíst určitě nehodlám. Mám v plánu uvařit/připravit/upéct pár dobrot, ale jelikož tato rubrika vychází ráno, tak je uvidíte krom snídaně až příští týden! ;) 
(anebo ještě dnes na facebooku....nebo dozajista na instagramu!)


 Těstoviny s mořskou štikou
Mohla bych dát na úvod jako skoro každý týden nějakou božsky vypadající kaši...ale nedám. Dnes si ji nechám až na úplný závěr! A pro změnu sem dám můj božsky vypadající oběd :) Po delší době celozrnné těstoviny. K nim fazolové lusky, brokolice - ať se nám to pěkně zelená - a mořská štika. Jojo, je třeba navýšit příjem rybiček - odteď povinně každý týden!



Cuketové těstoviny
Dále tu máme dozelena laděnou večeři - zelená prostě vede :D Cuketové těstoviny s fazolovými lusky a k nim krůtí maso :)


Zeleninový salát s masem
U krůtího masa ještě zůstaneme - tentokrát jsem jej umístila na vrch tohoto salátu, ve kterém je snad vše: ledový salát, okurka, nakládané okurky, kedluben, ředkvičky a červená řepa! Naprosto jsem jí teď propadla a v životě mě nenapadlo ji jíst jinak než zavařovanou :) Najednou jsem zjistila, že i když ji koupím "jen tak" a nakrájím do salátu, tak chutná božsky. A dodá celému jídlu opravdu skvělou chuť :)  (a všemu kolem růžovou barvu :D)


Cuketově
A stále si libuji i v cuketě :) Tady s hráškem a žampiony - koupila jsem v kauflandu nějaké krémové  a chutnají fakt skvěle (mimochodem v Kaufu měli v akci i tu cuketu!). Tenhlensten mix jsem měla včera na svačinu ještě se špaldovým chlebem -
a naprosto jsem se zamilovala. Chutná to strašně dobře! Vše je akorát orestované na pánvi na kokosovém oleji a z koření jsem přidávala jen sůl + pepř :)


Červená čočka opět na scéně
Čočka je zpátky! A rovnou v mé oblíbené variaci s mrkví (recept ZDE). K tomu samosebou vajíčko, chléb a cuketový mix
z předešlé fotky - akorát zde bez hrášku :)


Ovesný a čokoládový ráj
Malá sladká vlaštovka mezi tolika slanými jídly se přecejen našla - má včerejší snídaně v podobě ovesné klasiky. S trochou chia a lněných semínek, nahoře ovoce, mandlové máslo a tentokrát i čokoláda - má oblíbená tmavo-bílá rýžová z Fairtrade obchůdku :)


Brokolicovo-Květákový krém
Úplně jsem zapomněla, jak jsem si dříve vyvařovala tyto husté zeleninové krémy. A bylo to třeba napravit! Takže jsem
z Kauflandu mimo tuny jiných věcí dotáhla celý květák i brokolici, použila jsem z každého půlku a uvařila tuto polévku - třeba podotknout, že jsem ji snědla za jeden den celou :D Na fotce je servírovaná s cottage sýrem na svačinku :)


Vajíčka na zelenině
Další zeleninovou variaci tu máme s míchanými vajíčky. Salát opět zelená všehochuť s červenou řepou a nahoře míchaná vajíčka se šunkou :)


Mé hovězí poprvé
A dáme si zase jeden obídek :) Když přijde na hlavní jídla, tak jsem celkem líná něco dlouho připravovat - obvykle jen orestuji nějaké maso se zeleninou, uvařím přílohu a všechno smíchám. Tentokrát jsem se ale rozhodla udělat maso, které je na pří
pravu složitější a vyžaduje více času, aby bylo dobré - hovězí. A tak jsem se dala na dušení v tlakovém hrnci. Mamku jsem bombardovala desítkami otázek a nakonec jsem to stejně udělala prvně trochu blbě :D Vše ale bylo napraveno a nakonec to vyšlo přesně jak jsem chtěla - masíčko se krásně rozpadalo a chutnalo zkrátka famózně :) Aby taky ne, po těch kilech krůtího, kuřecího a rybího, co posledních pár let převážně jím :D Zde sem jej servírovala s rýží natural, cuketou a fazolovými lusky.
A odteď jej pravděpodobně taky budu dělat každý týden! :)

 
Experiment s řasou WAKAME
První zkušenost s mořskou řasou, která mi dorazila v balíčku od Zajíců v krabici (o tom ještě zmínka bude). Dosti jsem se bála, ale nakonec jsem zjistila, že bych ji klidně mohla jíst jen tak! Nakonec ale putovala do salátu, zakápnutém Umeoctem (taktéž od Zajíců), spolu s mixem krůtího a hovězího masa :)


Bezmasově
Stejný salát - jiná bílkovina. Tentokrát uzené tofu orestované s grilovacím kořením :)



S kapustou
A už opravdu poslední zeleninové jídlo, slibuji :D Salát tentokráte i s kapustou a navrchu cottage - taky jedna z mých oblíbených variací. Tedy - s tím cottagem, kapustu takto až tak moc nemusím a už ji asi zase ani nekoupím :D


To, po čem mé chuťové buňky touží!
A to nejlepší slibované na závěr - maximálně vypiplaná, přezdobená kašička! Chtěla jsem, aby vypadala co nejlépe, ale já se na ni tak těšila, že jsem ani neměla náladu to nějak moc zdobit :D Tak co tam všechno máme? Kaše je vařená ve vodě i mléku v poměru zhruba 1:1, použila jsem ovesné vločky a trochu dětské krupičky. K tomu spoooustu kakaa :) Nahoře je banán a mix lesního ovoce. A pak to, co na mě čekalo v lednici - kokosové mléko! ♥ Zakápnuto mandlovým máslem a nahoře ještě taková malá čepička z čokoládovo-ořechové pomazánky ve stylu nutelly :) Skoro jsem nemohla dospat, jak jsem přemýšlela, co si tam všechno dám :D Nakonec to byla stejně taková improvizace jako vždy :) Ale snad poprvé v životě se mi stalo, že jsem to nemohla dojíst celé! Zbyly sice asi jen 3 lžičky, ale už to vážně nešlo, jak jsem byla nacpaná. Že by to bylo tím, že jsem předtím vypila ještě asi sklenici husté kokosové vody? :D Každopádně ji pasuji na nejlepší jídlo týdne! :)


95 komentářů :

  1. Takových dobrot! :-) Ještě nikdy jsem neměla kokosové mléko a mandlové máslo, kde se to dá sehnat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kokosové mléko snad v každém supermarketu, mandlové máslo spíše na internetu nebo ve zdravé výživě. Například zde: http://www.aso-online.cz/orechova-pasta :)

      Vymazat
  2. přezdobená kašička vypadá víc než lákavě:Dklidně bych ty poslední tři lžičky dojela za tebe:D

    OdpovědětVymazat
  3. :D hovězímu se taky vyhýbám, s chutí si ho dopřeju jen s mamkou (protože ona se s tím klidně piplá, nechápu :D)
    všechno vypadá moc hezky, i když mi u spousty věcí chybějí nějaké přílohy :)
    a poslední kašička je vážně vypiplaná a abych se přiznala trochu závidím, protože včera se mi povedlo (po druhé v životě :D) kaši BRUTÁLNĚ podělat.
    Vypadala a chutnla fakt hrozně, to asi bylo tím stresem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo tak to naštve, to se mi taky už povedlo, člověku to úplně zkazí den :D

      A příloh teď mám pravda méně, ale zase ne o tolik :)

      Vymazat
  4. Dnešné inspiration pasujem za najlepšie aké tu v poslednej dobe bolo! Kopec mäsa a zeleniny!! To je nádhera! Z tejto zostavy by som sa konečne najedla i ja úplne dosýtosti. Nič proti kašiam, ale ja som skôr typu zajac: potrebujem chrumkať zeleninu.. hmm, ale s bielkovinami, takže mäso a syry, sem s nimi!
    Krása, len tak ďalej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky už tomu přicházím na chuť. Navíc to člověka neuvěřitelně nabíjí energií a překvapivě se cítím více sytější, než když jsem toho masa a zeleniny jedla podstatně méně :)

      Vymazat
  5. Tak to je jasné, že tenhle článek se mi líbí moc, když je tam tolik cukety! :D
    Když na to tak koukám, dostávám chuť na maso i saláty, a to je co říct, protože v poslední době nějak nejím ani jedno...:D

    OdpovědětVymazat
  6. Takové inspirace :-)
    (ještě, že zrovna snídám!)
    a s tím masem jsem na tom stejně, vždy jen rychle něco udělám na pánvi, smíchám s přílohou, zeleninou a jím :D
    ale čas od času to chce změnu :)

    OdpovědětVymazat
  7. Poslední kašička je nejlepší, s tím musím souhlasit.. :-D
    A co jinak snídáš, už si nedáváš ovesné kaše, když jich tu teď moc není? Anebo jo ale nejsou tak nazdobené, spíše jednoduší? Tato jídla (převážně zelenina s bílkovibou - masem, cottage bude asi nějaká ta odpolední sváča nebo véča ne? :-D
    A jíš také ovoce? (jíš ho asi jen když máš kaši nebo i jen tak?)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snídám teď spíše slaná jídla se zeleninou, vajíčka a tak podobně ;)
      Zelenina s bílkovinou nebo masem jsou odpolední svačiny a večeře.
      A ovoce krom víkendu nejím - občas akorát přes týden nějaké jabko na sváču :)

      Vymazat
    2. Já ovoce miluju a snažím se je omezit na 1 ks za den :) Mohla bych se zeptat, co třeba snídáš dopoledne, když píšeš, že si omezila ovoce jen na víkend?

      Vymazat
  8. Mony vcera jsem videla jak jsi pridavala na fcb video kde delas mrtvy tah - super, jsi jednicka..
    Ja bych take hrozne rada chodila do posilky protoze me fascinuje kdyz holka cvici jako posiluje, ne jen kardio, ale kdyz zveda vahy, posiluje s cinkami..
    Ale moje mamka je proti a zakazuje mi to.. neni mi jeste 18, az za par mesicu ale nemuzu ji vysvetlit, ze nechci zvedat 100kg ale zacala bych postupne, napr. 10 - 15 - 20.. ale ona ze proste ne nic takoveho, zenska nemuze zvedat tezke vahy, protoze se ji muze neco stat..
    To ma asi z toho ze teta jednou potratila kdyz nesla uz nevim co to bylo nejaky nabytek pri stehovani a take babicce museli vyoperovat delohu, pry proto ze zvedla tezkou vec.. takze ja nikam nemuzu a kdyz jdu ven tak pozna zda se jdu bavit, nebo bych byla ve cvicebnim a sla do posilky.. nechci ji zase lhat, to ne ale proste bych rada mela svaly.. misto toho porad beham jako debil, protoze behat mi dovoli..:-(((
    Ach jo co mam delat, vim ze i kdyz mi bude 18 a uz jakoze si muzu delat co chci tak ji to bude vadit a budeme se kvuli tomu hadat... :-(((( Chtela bych mit tvoji mamku nebo byt tebou.. ty kdyz ve fitku pracujes tak si tam muzes delat co chces a nikdo te nehlida co zvedas a kolik zvedas... :-((

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) A mrzí mě, že máš takovou mamku. Někteří rodiče prostě některé věci nepochopí a nenechají si to vysvětlit, což je škoda. Můžeš začít cvičit doma - i posilování s vlastní vahou je do začátku dobré. Nebo nějaké lehčí činky či petky naplněné vodou mohou posloužit ;) Nic si z toho nedělej, věřím, že za pár let nebo i měsíců, až budeš plnoletá, tak si budeš moci dělat své rozhodnutí. Mamka ti nemůže vše zakazovat donekonečna ;)

      Vymazat
  9. Asi ted snizujes sacharidy, ze? Tvoje jidla vypadaji podobne, jak ty moje. Az na ty kase. Me nikdy nechutnala, kdyz jsem si ji sama udelala a vetsinou jsem ji vyhodila. A ty tvoje ti taak zavidim! :)
    Od pondeli je v lidlu akce na mrazene lesni plody, jednou jsi o nich uz psala... tak snad se ti tato infornace hodi,i kdyz jich ted mozna nejis tak moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to je super ta akce- akorát u nás většinou mají vyprodanou tu lesní směs. Mívají jen čisté jahody a maliny a to moc nemusím, já radši mix. Ale možná tam zajdu mrknout, tak díky za info - tohle ovoce se vždycky hodí :) A sachardiů je pravda méně - ovšem ne každý den, trošku se to střídá ;)

      Vymazat
    2. Výborněěě, děkuji za typ na mraženou lesní směs, hned ráno tam pofrčiiim :))

      Vymazat
  10. Moni, prosímtě vždycky, když vidím fotky těch tvojích kašiček, máš na ních zmrzlé ovoce, když to takhle vyklopis na tu horkou kaši rozmrzne to do stavu poživatelného?:D:D Nebo to pak ještě ohříváš v mikrovlnce? :) Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to úplně normálně poživatelné - jsou to malé kousky a hned to povolí ;)

      Vymazat
  11. Vidím, že jsi nejspíše najela na sacharidové vlny. Jídlo vypadá daleko lépe než to, co jsme tady viděli předtím,tím ale nechci říct, že by předtím nevypadalo hezky,ale teď je takové barevnější,propracovanější,pestřejší a za takové food inspiration každopádně palec nahoru! Jen tak dál!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, sacharidové vlny to ale nejsou. Prostě jenom trochu změna ;)

      Vymazat
  12. Tak už je z tebe anorektička...no, to jsi to fakt dopracovala...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli takhle jí anorektička, tak se do této skupiny taky hlásím :-D Zelenina je přece znamením poruchy příjmu potravy :):D
      Mončo a co jinak teda snídáš? Když zmiňuješ, že kaše je teď pro tebe tak trochu "posvátná" :-D:-)

      Vymazat
    2. Podle pár fotek jídel poznáš poruchu příjmu potravy? Tak to jsi teda dobrá :D

      Snídám teď více slané věci - už ne tolik ovoce, spíše něco se zeleninou, vajíčkami a tak ;)

      Vymazat
  13. To vypadá zeleně! :D Máš můj obdiv, protože cuketu, kapustu a fazolové lusky moc ráda nemám.. (sním je, ale nechutnají mi). Už musím taky nějak obměnit své obědy. Nalákala jsi mě na řasy, brzy s nimi taky něco uvařím. :) V sushi mi moc chutnají. Četla jsem, že se dají koupit nějaké vločky z řasy a ty pak přímo přisypat do salátu nebo polévky. :) Ta květákovo-brokolicová polévka vypadá skvěle! Ještě jsem nikdy takový krém nedělala..to jenom uvaříš ve vodě a pak rozmixuješ? Je tam asi i smetana, že? Dík za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo ty vločky z řas chci taky někdy zkusit! Taky už jsem po nich pokukovala :)

      Ta polévka je dělaná jenom tak, že povařím kousky brokolice a květáku, dokořením a já teda dávám i zeleninový bujón. A pak rozmixuji. Smetanu nedávám. Ale můžeš ji tam přidat - nebo třeba trochu mléka ;)

      Vymazat
  14. no jéje, já jsem poslední dobou taky hodně zeleninová a tvoje výtvory se mi hooodně líbí !!! a taky hovězí, to mám moc ráda, i když kupuju (kvůli ceně) extra lean mleté a dělám z nich pečené masové kuličky (naposled se špenátem, zas ta zelenina se mi tam připletla :D)
    hezký týden přeju Moni :) xx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, mleté taky kupuji nejvíce - nebo doposud jsem kupovala, je jednoduché na přípravu :) A masové kuličky teda zní dobře, ty už jsem taky dlouho neměla! :)

      Taky přeji pěkný den :)

      Vymazat
    2. Kde kupujete KVALITNÍ mleté hovězí a jaká to je značka? Nechci koupit nějakej hnus, vím totiž že se to mleté maso často pomele ze všeho možnýho.. díky za odpověď.

      Vymazat
    3. Je třeba koukat na složení - buď si namlít vlastní doma nebo u řezníka, anebo já párkrát brala v Albertu - tam podle popisu nic než to maso snad ani nebylo, max trocha soli :)

      Vymazat
    4. Na mleté doporučuju Makro, pokud máš tu možnost. Je tam slušný výběr, mají čistě hovězí (většinou v menších krabičkách, jinak jsou balení ofc trochu větší než obvykle) nebo třeba míchané hovězí s vepřovým (to je dobrý např na domácí burgery) a je tam hned navrchu napsané složení, které je docela fajn. To maso i mnohem líp vypadá a chutná, než takové ty téměř bílé hnusy z Tesca.. :)

      Vymazat
  15. Je radost sem chodit. . . Nekdy bych uvitala i nejake video, klidne kecaci. Ta jsou stejne nejlepsi. Peknou nedeli.
    M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, je radost číst takové komentáře :) Videa nějaké mám - ale spíše jen cvičící záběry, přidám příští týden :) Další budou taky a v budoucnu bych se chtěla i do těch "kecacích" hecnout, tak uvidíme :)

      Vymazat
  16. Jaké hovězí si použila?

    OdpovědětVymazat
  17. "To, po čem mé chuťové buňky touží!" Moje taky. :D

    OdpovědětVymazat
  18. Nádhera, jako vždy! Tvoje kaše vypadají vždycky parádně!

    OdpovědětVymazat
  19. Moni, chci se zeptat jak to teď máš s tou pšenicí? Pamatuji že jsi nedávno zkoušela týden bez cukru a pšenice, ale jak to máš teď? Pořád to tak striktně dodržuješ, nebo už si dáváš i pečivo z pšeničné mouky ,bulgur, kuskus..?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No celkem jsem si zvykla tu pšenici moc nejíst ani mi to nevadilo :) Ale už si některé věci dávám - třeba ty těstoviny pro zpestření a 1x týdně pečivo. Ale není toho moc ani ne každý den :)

      Vymazat
  20. Já bych se chtěla zase zeptat, kolik třeba teď sníš chleba za den? :) Vzrostla ti nějak spotřeba, při slaných snídaních?

    Já bych chtěla taky konečně zkusit nějaké jiné snídaně než nasladko, ale k takovým vajíčkům bych potřebovala pečivo :) a to jsem si vždy tak nějak šetřila na odpolední svačinu :)

    Jinak moc chválím fotky - máš tolik fantazie ve vytváření receptů, že vždycky fakt čumím :-D A asi vyrazím nakoupit fazolky, které fakt miluju a ty jsi mě na ně teď nalákala :)

    Eliss

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chleba nejím vůbec, jenom tak 1x týdně ;)

      Vymazat
    2. A co tedy prosím jíš k těm snídaním, když je máš slané a bez pečiva?

      Vymazat
    3. Většinou jen zeleninu a bílkoviny, sacharidy mám až později.

      Vymazat
    4. Díky za info a už se těším na další Food inspiration, abyh si udělala konkrétní představu:) A jak dlouho potom vydržíš, než dostaneš hlad? Mezi snídaní a svačinou mám tak 5-5,5h, kdy nemám čas nic sníst a pořád pátrám, co si dát, abych nepadala hlady...

      Vymazat
    5. Jak kdy, někdy 3 hodiny, někdy mám další jídlo taky až za 5 hodin..je to různé ;) Zkus tam zařadit něco, co se dá zkonzumovat rychle - třeba nějaký jogurtový/kefírový/proteinový nápoj, pár oříšků, kousek ovoce... ;)

      Vymazat
  21. Ahoj moc pěkná změna..po zelenině se můžu utlouct, na jakýkoliv způsob takže je pro mě dnešní článek jěště větší inspirací než jindy :) A kdy bude nějaký článek o zajíci v krabici? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná během příštího týdne :) I když zatím nemám vše vyzkoušené, tak nevím, možná později ;)

      Vymazat
    2. Asi během příštího týdne. Ale ještě nemám vše vyzkoušené, tak možná i později ;)

      Vymazat
  22. Vypadá to opět nádherně :) Rozhodně si z toho odnáším tipy na obědy, protože někdy fakt nevím :D A ty žampiony, to jsi koupila normální nebo v plechovce? :) K té kaši, myslím, není komentář ani potřeba...prostě mmm :D Já jsme měla dneska s magem :3

    OdpovědětVymazat
  23. Wow, tolko zeleniny... Asi by ma strašne ponafukovalo.. :D :D Ale je to krásne, milujem nedelné ráno :) (tentokrát až poobedie :D ).. mimochodom, nesúvisí to s témou, ale ako sa volá nový blog Melounovej Mell,? :) dakujem vopred hocikomu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nový blog Mell-nyní už Bloss je www.my-stylish-cooker.blogspot.cz :)

      Vymazat
  24. Aaaa ty jídla vypadají božsky :) ale hlad nemám, právě jsem se najedla rizota z jasmínové rýže se špenátem, rajčaty a žampióny :)

    OdpovědětVymazat
  25. Můžu se zeptat, kde kupuješ to lesní ovoce? :)

    OdpovědětVymazat
  26. Jé, to je krása :-) Ta poslední kaše, úplně nad níc slintám :-D (a to jsem zrovna dojedla moji cheat svačinku :-D). A ty zelelninová jídla taky vypadají skvěle :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj Mončo, prosím, tu řepu do salátu nijak nepřipravuješ? Nevaříš ji? Chtěla bych to taky zkusit :D
    A taky- nehoní tě chutě na sladké, když jíš více slaných jídel? Nebo ty chutě třeba po pár dnech přešly a už sis zvykla?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neupravuji - jen oloupu a nakrájím ;)

      A chutě mě nehodí vůbec - právě naopak - mám mnohem menší hlad a chutě než dřív a cítím se mnohem lépe :)

      Vymazat
    2. Jinak repa se ale da pozivat i tepla - miluju ji upecenou v troube nebo uvarenou ve vode (oboji trva cca hodinu). Taky se po ni ted muzu umlatit ;)

      Vymazat
    3. To vím, jenom jsem většinou líná to připravit :D Ale někdy zkusím :)

      Vymazat
  28. Wow, takové pestré jídla, to je prostě nádhera :) Jde vidět, že tě to vážně baví :). Já miluju kombinaci syrové červené řepy + cottage + mandle, doporučuju ;) Chtěla jsem se zeptat, jestli bys mi neporadila: Nesmím už hubnout, ale mám naopak přibrat na svalové hmotě a nevím jak přesně cvičit (jestli kardio nebo radši jen čistě posilování?), do posilovny přístup nemám, ale snad to jde i domácím cvičením. Poradíš mi prosím? Děkuji Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně posilování, kardio nedělej ;) Ideálně by bylo s činkami samozřejmě - tím ty svaly nabereš především. A taky jídlo - to je hlavní a ovlivní vše. Jíst dostatečně ;)

      Vymazat
  29. Fuj kapusta:D Ale cuketu mám moc ráda, akorát teď je to cenově opravdu mazec:)
    A řepu taky nemám ráda, ale to je pozůstatek školní kuchyně.
    Krásné fotky:)

    OdpovědětVymazat
  30. Páni, hodně zelené food diary:)
    Slanou snídani už jsem hodně dlouho neměla:) Ale říkám si..když je můžu mít sladké, tak proč by ne:) momentálně žádná příprava na nic neprobíhá, tak možná až potom:)

    OdpovědětVymazat
  31. Mňááám :-) Teda ale zelená se to hodně ;) Rozhodně však inspirující :-)
    http://fitjane.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  32. Tak tomu rikam inspirace :) Nevim, co vyzkouset driv!!! Diky za skvele tipy!!!

    OdpovědětVymazat
  33. Ahoj, chtěla bych se zeptat, jakou používáš tu krupici do kaše, normálně jemnou pšeničnou? Nebo nějakou celozrnnou? Vždycky se po ní kouká, ale nikdy jsme jí neviděla a ani nevim, jestli by to chutnalo dobře... A jak dlouho ti tak zabere komplet příprava jedný takový hezký kašičky? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když dělám kaši s krupicí, tak dávám většinou klasickou dětskou krupičku ;)
      A příprava zabere tak 10minut cca? Nevím přesně, u každé kaše to bude asi trošku jiné, ale nikdy to netrvá moc dlouho :)

      Vymazat
    2. Super, děkuju za odpověď, mám tvůj blog fakt ráda...a už jsi někdy zkoušela i tu celozrnnou?

      Vymazat
    3. Jo, měla jsem ji, ale krupici moc celkově stejně nepoužívám, takže ji nekupuji a když ji potřebuji, tak vemu tu, co máme doma :)

      Vymazat
  34. Normálně mi ty fotky vždycky skoro zaplní žaludek :) :) A nejvíc se mi líbí kaše, i kdyby byly pořád stejné, nikdy se na ně nemůžu vynadívat! :)

    OdpovědětVymazat
  35. Ahoj,
    můžunse zeptat, kolik tak přibližně kj sníš za den? Vím, že to máš asi už v oku, ale jestli by šel nějaký odhad :) jinak moc děkuju za Tvůj blog, strašně jsi mě inspirovala a konečně jsem se "dokopala" do zdravého stylu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle by i me zajimalo ja vim ze nechces moc pocitat ale tak zhruba zda to je 6000kj 8000kj nebo 10000kj.. nemam moc odhad v tech kilojoulech ale myslim ze jsme si hodne podobne, mam podobne jako ty vysku i vahu i vek a take cvicim a tak by me zajimalo kolik to cca dela kdyz bych jedla jako ty diky marketa

      Vymazat
    2. No mám teď vcelku jinak daný jídelníček a trošku se to různí - přes týden je to méně, asi okolo těch 6000Kj, o víkendu pak určo těch 8-12000. V neděli asi i víc, protože to mám "volný" den.

      Vymazat
    3. Dekuji za odpoved, zajimave to jsem netusila ze se ti to tak ruzne meni, ze nekdy das jen 6000 a jindy az 12000.. ja myslela ze kdyz bych jedla treba tech 6000 a najednou mela jeden den cheat kdy bych jedla o dost vic tak bych se bala ze priberu ale vidim ze ty nepribiras tak mozna zkusim take :)

      Vymazat
    4. Já to vždy měla takhle nějak různorodé i neplánovaně. Teď je to plánované, ale mám za sebou teprv první týden takhle ;) Dříve jsem jedla více než těch 6000Kj, takových 8-10 určitě minimálně ;)

      Vymazat
    5. Vím, že každý jsme jiný, ale teď jsem si od pondělka naordinovala cca 6700kJ a mám fakt hlad a to nic nedělám, trénovat ve fitku bych asi fakt nezvládla:-D Že by to bylo skladbou jídelníčku? (Mám klasiké poměry živin). Takže klobouk dolů, Moni, že to zvládáš:) Deny

      Vymazat
    6. Já i pokud jedla 7-8000Kj s "klasickými" poměry živin, tak jsem měla skoro pořád hlad. Ale teď i když jím některé dny méně, tak mám hlad mnohem menší - ty sacharidy dělají hodně a dost hýbou s cukrem v krvi. Člověk je pak dřív hladový, než když si dá něco, co mu ten cukr tak nerozhýbe ;)

      Vymazat
    7. Tak to se těším na nový článek, pokud bys tam třeba dala nějaký konkrétní jídelníček. Asi jsem na ty sacharidy "psychologicky" moc zvyklá a potřebuju "návod", abych to zvládla změnit:) Jestli to funguje, jak říkáš, tak by mě to hodně zajímalo! Deny

      Vymazat
    8. Je vlastně pravda, že nejdřív mám hlad po snídaně, která je skoro jenom sachrová (kaše+ovoce). V jinýh jídlech je to vyváženější a tam už tolik hlad nemám...

      Vymazat
  36. Kaše vypadá opravdu úžasně :-)

    OdpovědětVymazat
  37. Zíííítra si také nazdobííím kašičku <3

    OdpovědětVymazat
  38. spousta zeleninových jídel, to je něco pro mě. moc se mi líbí cuketa s fazolky :)

    OdpovědětVymazat
  39. Parádní, moc se mi líbí, jak to máš pestrobarevné :) Je vidět, že si s tím vyhraješ!

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj, prosím tě, mohla bys mi poradit, který z těchto proteinů je lepší?
    1. http://obchod.ronnie.cz/s-3693-professional-wpc-80.html
    2. http://obchod.ronnie.cz/s-3768-whey-core-100.html

    Předem díky za odpověď. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám zkušenost jenom s WPC a asi bych doporučila spíše ten ;)

      Vymazat
    2. Super, děkuji. :-)

      Vymazat
  41. Páni to je zeleně! :D Jsem zvědavá jak bude tvoje tělo reagovat na to snížení sacharidů, pak se určitě pochlub. Trochu mi to připomíná paleo kdyby tam nebyly ty těstoviny, ale tak je to nejlepší - nedrzet se nějakých "pravidel", ale upravit si to podle sebe. A ten komentář ze je z tebe anorektička to zabil :D Jeho autor očividně "ví o čem mluví" :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad se bude čím chlubit! Ale určo nějaké porovnání bude...první dám asi na konci ledna, to by tam něco pěkného už být mohlo. A dál uvidíme no, snad to půjde a aspoň trochu se ti vyrovnám :D Ono je to částečně možná jako paleo, ale ne úmyslně :) A nemám tam tolik tuků. Spíš bych řekla, že to mám teď ve stylu Zuzky Light, která příloh taky tolik nejí :)

      Vymazat
  42. Samý lákavý věci, škoda, že nemám čas si takhle vařit :-/ (zkouškový)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I ja mam zkouskovy ( studuji medinu) ale cas na jidlo - to si najdu vzdycky :-D

      Vymazat
  43. Ahoj Moni, krásne zdravé jedlá :) Chcem sa Ťa opýtať na ten cottage, kupuješ ten z Lidlu? A ješ ho aj s tou smotankou, alebo ju vylievaš? Ďakujem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejčastěji Lidl. A jím ho celý - však ta "smetánka" je na tom nejlepší ;) Občas ale beru jiné značky nebo "light" verzi a ty tam tolik té smetany nemají.

      Vymazat
    2. Přesně, ta smetánke je the best :D Vylíval by si snad jen blázen.. :D

      Vymazat
  44. dneska převážně zeleninově, fakt, ale všechno vypadá moc hezky :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)