středa 1. ledna 2014

May all your squats be heavy & deep in the New Year ‼

...aneb ať jsou vaše dřepy pořádně těžké a hluboké v novém roce! :)
Originální přání, co říkáte? :D Pro mě ale naprosto dokonalé, jelikož právě DŘEP je pro mě ten úplně nejoblíbenější cvik
na kterém vůbec nejraději pracuji :) Chci si dát něco, co mi dá fakt zabrat? Pak dřepuji. Chci si udělat radost a odjet něco, co mě bude nejvíce bavit? Pak dřepuji. Nevím co mám cvičit? Pak dřepuji. U chlapů vede většinou bench press, ale mě stačí
k radosti pár pořádně hlubokých a těžkých dřepů. Za poslední rok jsem více než zdvojnásobila váhu na dřepech a v roce dalším rozhodně nehodlám polevovat :) 


Člověk by neřekl, jak se může u takových pár dřepů zadýchat - a to víc než u kdejakého kardia, to mi věřte! I proto je mám tolik ráda. Člověk toho "až tak moc neudělá", ale přitom odchází od stojanu na dřepy s propoceným tričkem :) A když už jsem zmiňovala to roční  navýšení...podle mých záznamů jsem loni na začátku ledna začínala někde na 35Kg. Už po pár týdnech jsem přešla až na 50Kg, ale tam jsem se na dlouhou dobu zasekla a bála se navyšovat dále. To jsem však před pár měsíci prolomila a začala opět řádně přidávat. Jakousi maximální váhu, co jsem zkoušela, bylo před zhruba 2 měsíci 85Kg. Věřím, že bych zvládla i více, ale na to si budu muset sehnat někoho na jištění, jelikož mám obavy, že by mě to mohlo zavalit :D Problém mi teď nedělá odjet třeba 3 série po 10 opakování se 70Kg. Cíl? Pokořit v budoucnu 100Kg - jak na dřepech, tak na mrtvém tahu, kde mi k tomu už zbývá o něco méně (cca 10Kg), ale taky jsem tam maximum už dlouho nezkoušela :)

Napsat 2 odstavce o dřepování nebylo dnes vůbec v plánu, ale to víte, když se člověk zasní... :D

V plánu jsem vlastně neměla nic - dnešek jsem vyhlásila dnem flákacím a až na trochu žehlení a inventury v šatníku se jen tak válím a přecházím od ničeho k ničemu. A upřímně doufám, že rčení Jak na nový rok, tak po celý rok se mě v tomto případě nebude týkat - protože to by bylo zle :) Navíc mi na dnešek vyšel zrovna odpočinkový den, a tak ani necvičím. Po 5 dnech
a navíc po 2 hodinách cvičení včera (jumping + HIIT) je to opravdu zaslouženě :) Tělo to potřebuje - o čemž svědčí i fakt, že jsem zaspala i nový rok. Usla jsem zhruba v 11 večer a ani ty ohňostroje venku mě nevzbudily- a to prý dělali hodně velký kravál :D

Novoroční relax :)

K čemu jsem se ale v tento flákací den odhodlala, bylo znovuoživení Instagramu. Snad mi to na chvilku vydrží a budu vás zase zásobovat fotkami i tam :) Především je to ale další perfektní portál plný motivace - pokud tedy sledujete fotky těch úžasných slečen, co se věnují fitness :)

A předsevzetí do nového roku? Na to já až tak nehraji :) Mám teď jisté plány a cíle, ale určitě jsem si je nedávala jen kvůli změně čísla v kalendáři. Jsou to převážně cíle dlouhodobé, týkající se oblasti cvičení - jak jsem psala v úvodu, dostat se přes určité hranice u některých cviků :) A pak taky třeba můj plán zúčastnit se v roce 2014 všech úrovní závodu Spartan Race, kvalifikovat se na nějakou další soutěž crossfitu, podat si přihlášku na pár vysokých škol zaměřených na výživu, udělat si další kurzy a rozšířit si svou kvalifikaci ve fitness. Všechno to jsou ale věci, které plánuji již delší dobu :)

Za rok 2013 se toho v mém životě změnilo opravdu hodně - k překvapení mému, mých přátel i rodiny jsem přerušila studium ekonomie a plně se začala věnovat práce trenérky. Navázala jsem díky blogu spoustu zajímavých spoluprací a některé slibují zajímavý posun i do budoucna :) Trošku jsem ale v jistých chvílích začala flákat stravu, díky čemuž jsem během tohoto roku přibrala zhruba 3Kg tuku (alespoň, že s nimi ale přibylo i pár svalů). Uvědomila jsem si, že potřebuji vrátit zpět jistý řád
a pustila se do toho už na konci prosince. Vytvořila jsem si nový plán - žádné radikální změny, vše je skoro stejné, změnilo se trochu jen rozložení jídel, živin a ujasnění porcí - a aktuálně zkouším, jak mi bude vyhovovat. Po 6 dnech mohu říci, že jsem srovnala to, co přibylo po (před)vánočním čase a snad jsem na dobré cestě :)


Moje nová Bible, koukám do něj každý den :D
Ale zatím stále neprozradím, co se tam skrývá! :)

Na to, že jsem měla pocit, že dnes můj mozek nezvládne sestavit sebekratší článek a ke psaní mi scházela i fantazie, jsem toho ze sebe vysoukala opět poměrně dost. Jakmile to tady otevřu, tak už to jede skoro samo :) Proto děkuji hlavně vám
za podporu a návštěvnost mého blogu v roce 2013, protože jste to především i vy, kdo mi dáváte chuť do blogování. Přeji vám, aby nový rok byl pro vás ve všech oblastech alespoň o něco lepší než rok předchozí. Ale s mírou - protože kdyby to byl rok nejlepší, co byste si pak počali další roky? :)


PS: Jaké jste dostali nejkrásnější novoroční přání?
Za mě to rozhodně bylo "Ať se i v novém roce pořád tak pěkně usmíváš.". A já vám to říkám pořád - usmívejte se na ostatní, oni to ocení ;)


40 komentářů :

  1. Jo, a když po dřepech přidáš další dřepy, rumunský mrtvý tah a pak na závěr lýtka, leje z tebe jak z konve, máš co dělat, aby ses mohla zvednout, ale za pár hodin bys šla zase! :D To je prostě pocit za všechny prachy :D Držím ti palce do budoucna, už teď ti ten crossfit závidím! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za skvělý rok 2013, všechno nejlepší do roku 2014, až je lepší než předchozí a ať tě blogování baví i nadále ;)

    OdpovědětVymazat
  3. :) Moni a kam si chces dat prihlasky? Na ake vs a odbory ? Ja som bola vcera na zabave a dnes sa mam ucit matiku.... No dvakrat sa ni nechce ;) je toho tolko co by som mala robit a citam si teraz blogy.... Ps stastny novy rok aj tebe :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nutriční terapeut v Praze a Výživa a regenerace ve sportu v Brně, možná v Brně i na Trenérství. Všechno je to dálkově ;) Ale u někteých jsou celkem těžké přijímačky a berou málo lidi, tak uvidíme :)

      Vymazat
    2. ten nutriční terapeut by mě zajímal, myslíš že má vzdělání otamtud větší hodnotu než třeba normální kurzy výživy? :) četla jsem o tom spoustu diskuzí a bylo to tam takové sporné...:)

      Vymazat
    3. No myslím si, že člověku určitě více dají 3 roky na škole než 2 týdny (jestli vůbec) v kurzu :) Na práci stačí kurz, ale nejde se tam tolik do hloubky :)

      Vymazat
    4. Jinak i nad kurzem stále zvažuji a možná si jej udělám. Ale kdybych se dostala i na tu školu, byla bych radši :)

      Vymazat
    5. jéé RVS :) jsem v 1. semestru, taky dálkově.. ale mnohem raději bych to studovala prezenčně...

      Vymazat
    6. jo? A co na to tedy zatím říkáš? :)

      Vymazat
    7. no zatím je to lehčí, než jsem si představovala :D ale je to asi tím, že jsme kombinovaná forma, na prezenčním po nich šlapou víc :) ale je to super, baví mě to, učitelé jsou v 99% vstřícní a pohodoví :)

      Vymazat
    8. Moja kamarátka študovala v Brne výživu - ukončila druhý stupeň a je z nej nutričná špecialistka. Nechcem jej robiť reklamu :D Ale má vlastný blog http://blogovyzive.sk/ a píše tam i o samotnej škole, možno ti to pomôže :)

      Vymazat
    9. Tak držím palce na prijímačky. Nie je to tak zlé (aspoň to Brno). :)

      Vymazat
    10. Díky za odkaz na blog, ten určitě pročtu, vypadá zajímavě :)

      Vymazat
  4. Pěkně napsané, dřepy jsou vážně asi velká láska :D a za ty váhy veliký klobouk dolů, neumím si představit takových kilo na zádech. Uf :D. Je hezké sledovat, že ti jde hlavně o spokojenost s výsledky a na ultra štíhlé osvalené tělo zase tolik nebazíruješ. Ale jasně, jsi ženská, chceš se taky sobě líbit :D :))
    A nejsi jediný, kdo usnul brzo. Já asi už v 10 :D, ale probudili mě trochu namyšlení sousedi, kteří si tu udělali snad 10ti minutový ohňostroj a to jsem pak musela utěšovat naše kočky, protože byly placaté pod postelí :D a vrčely, chudinky. Proto silvestr nesnáším.
    Jinak už jsem se těšila, že nám poodhalíš ten tvůj plán a ono nic :D Jsem si ale jistá, že ti to s tím půjde ještě o kousek líp a nějaké to kilo tuku, které se ti nelíbí, padne :)
    Novoroční přání bylo hlavně zdraví a já jsem si tak nějak za celý ten rok uvědomila, že to opravdu podstatné je. Když ho totiž nemáme v plné míře a nejde to dlouho spravit, tak je akorát člověk mrzutý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak, ono líbit se sama sobě (ostatně i jiným :D) samozřejmě chci. Ale důležitější je pro mě kondice a zdraví :)

      Plán někdy poodhalím, pokud se osvědčí. Ještě tomu chvilku dám :)

      Vymazat
  5. S tím úsměvem máš naprostou pravdu, od jisté doby mám pocit že díky tomu mám mnohem kvalitnější život a mnohem více přátel :)

    OdpovědětVymazat
  6. Zase žádné otevření plánu!:( no, my si počkáme!:)
    Přeju i tobě pořádně hluboké dřepy a šťastný nový rok:)

    OdpovědětVymazat
  7. Přeji do nového roku všechno nejlepší, a ať se ti pořád tak hezky dřepuje i bloguje! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moni, delaji se na ty skoly jen prijimacky testove nebo i talentove zkousky z toho co umis predvest, nejake fyzicke vykonnostni testy?
    Jo a daji se ty kurzy delat jen tak treba pres prazdniny i popri tom jak studuji jinou skolu? To co studuji me bavi ale vic by me bavilo delat do vyzivy a fitness ale nechci uz s tou skolou seknout...
    Jinak 85kg na drepech no kloubouk dolu, drzim palce at pokoris tech 100.. to ja dam max. 15kg jsem slaba :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na nutričního terapeuta jenom teorie. Ale do Brna na ty sportovní obory jsou i talentovky - na aždý obor ale trochu jiné :) Kurzy jsou různě, některé přes rok, některé i o prázdninácj. Je strašně hodně organizací, co je pořádají, stačí jen hledat ;)

      Určitě bys dala i více než 15Kg člověk se jen nesmí bát ;)

      Vymazat
  9. Co pak máš v té misce? Je to tvaroh, nebo jogurt..? a na tom je skořice nebo kakao?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tvaroh, kakao, slunečnicová semínka a sekané kešu oříšky

      Vymazat
  10. Moni přeju ti, ať pokoříš všechny váhy, zaběhneš si všechny Spartan Race (a napíšeš nám o tom na blog) a ať to prostě klape ve všech ohledech tvého života, na které se zaměříš :)

    OdpovědětVymazat
  11. a jaké kurzy ve fitness už máš? nemáš o tom nejaký článek tady na blogu?

    OdpovědětVymazat
  12. Musím se pochlubit, v závěru roku už jsem zkoušela dřepy s volnou váhou a neskutečně mě to chytlo. Je to úplně něco jiného než na multipressu, přesně jak jsi psala! :D Troufám si říct, že dřep zároveň s legpressem a mrtvým tahem bude mým oblíbeným cvikem. :)) Zatím jsem tedy dala max 50 kg, nechci to přepísknout, ale určitě budu postupem času navyšovat. Cílem je zatím má aktuální váha, takže 70 kg, tak uvidíme. :))
    Jsem zvědavá, kdy nám ten svůj plán představíš. ;)
    Jinak samozřejmě přeji všechno nej nej do nového roku! :))

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, všimla jsem si že máš trochu tlustý nohy i stehna, nemohlo by to být z těch dřepů? Slyšela jsem,že z cyklistiky a spinningu tloustnou, ale při těch dřepech je zátěž ještě vyšší a svalová hmota asi přirůstá také víc, no nevím, nerozumím tomu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A toho sis všimla kde? :) Tlusté nohy dělá především tuk. A pokud je tam svalová hmota, tak se objem samozřejmě taky zvětší. Pak záleží na poměru svalů a tuků, podle toho nohy vypadají. Jsou ale i fitnessky, co mají nízké procento tuku a přesto mají nohy kvůli svalům dosti objemné. Je to různé. Každopádně svaly vždycky tělo alespoň trochu vytvarují.

      Vymazat
    2. To je hrozně hloupej dotaz :D
      Ještě bych chtěla podotknout že Monča je maličká (jako já, tak tomu rozumím :D), takže se svojí sportovní aktivitou a s posilováním už tuplem nemůže mít tvar nohou jako holky o 10 cm vyšší.
      No a pak bych ještě chtěla říct že Monča má do tlustých nohou daleko!

      Vymazat
    3. Monča rozhodně tlustá není a pokud má silnější nohy tak to jsou SVALY.. a když chceš kritizovat tak se alespoň podepiš ty anonyme..
      Hanka

      Vymazat
    4. Já nekritizuju, jen konstatuju co jsem viděla na fotkách. Tloušťka nohou není o výšce :D já neměřím ani 160cm, jsem tlustá jako prasnice a nohy takhle široké nemám, tak proto píši dotaz jestli ty svaly nenarostly z těch squatů. No možná je to také tím, že jím striktně zdravou, nechemickou stravu, tak se mi tam nemůžou usazovat toxiny...

      Vymazat
    5. Každý má jiné tělesné proporce. Já třeba stehna měla odjakživa širší, nikdy jsem neměla štíhlé nohy ;)

      Vymazat
    6. Aha, tak to bude asi tím. Děkuju za odpověď :) Teď můžu taky bezstarostně dřepovat :)

      Vymazat
  14. Nad dálkovým nutričním jsem taky přemýšlela, plány máš moc pěkné!
    A dřepy jsou i pro mě nejlepší z celýho fitka, ale zatím pořád sbírám odvahu dřepovat s kotoučema na zádech.. ale k tomu se odhodlám, tenhle rok určitě :D :)
    Ať cíle pokoříš a třeba se uvidíme na spartanu :)

    OdpovědětVymazat
  15. Super přání s těma dřepama ! :) a happy new year přeji !

    OdpovědětVymazat
  16. přidáš nějaké svoje fotky bříška postavy a tak? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná později, až se bude s čím chlubit. Teď po Vánocích radši ne :D

      Vymazat
  17. jaké PB ti nejvíc cuhtná? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. momentálně asi toto: http://www.aso-online.cz/orechova-pasta/Arasidova-pasta-arasidi-orechova-masla
      Ale dřív mi chutnalo nejvíc to z Lidlu nebo Marks and Spencera. To v tom odkazu výše je takové tekutější a bez přidané soli nebo cukru ;)

      Vymazat
  18. Ahoj Moni :)) Vím, že to není k tématu, ale nevedela jsem, kam s takovým dotazem. Nemohla bych te poprosit o upozorneni na tuhle anketu, ve které soutěží i má kamarádka ...

    http://www.profiboxing.cz/anketa/ktera-ceska-boxerka-je-nejkrasnejsi

    Tato anketa se snaží ukazat to, ze i slecny/zeny mohou dělat něco,na co se obcas verejnost tvari zvlastne-stejne jako u nekterých disciplin fitness/posilovani....a podle me takovych projektu neni nikdy dost:)) Nejde o to,kdo zvitezi,ale hlavne ukazat .... :) Snad te to nebude moc obtezovat, mej se zatim pekne a pokracuj v tom,co delas, protoze to delas velmi dobre a zaslouzis odiv :)) Anet

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)