pondělí 27. ledna 2014

Novinky do spíže i ledničky XXIII.

 Arašídové šílenství
Čím jiným začít než tím, o čem se v posledních dnech mluví nejvíce? (Neznalci a odpůrci arašídového másla prominou, ovšem těch stejně asi bude menšina :D) Původně mě ten fakt amerického týdnu nechával klidnou - přecejen mám doma ještě kilové zásoby ořechových másel z eshopu ASO. Ovšem lásce neporučíš a tohle arašídové máslíčko z Lidlu mám prostě úplně ze všech nejradši a taky se mi už po něm začalo stýskat ♥ No a jelikož americký týden nebývá až tak často, bylo třeba se pojistit.
Má jistota je asi větší, než průměrné množství arašídových másel na jeden nákup normální rodiny, ale zase není ještě tak velká - v případě, že bych doma neměla zásoby žádné a taky bych se zrovna nesnažila zredukovat nějaký ten tuk na těle, tak bych jich přibrala ještě více! Vyhrály to nakonec 3 kousky Crunchy - protože to miluji nejvíc - 1 kousek Smooth - to zase jen pro jistotu, kdybych ho někdy potřebovala či chtěla :D O popularitě tohoto výrobku svědčí i netradičně vysoký počet Liků
u této fotky přidané na Facebook (během 10 minut jich tam bylo snad 50) a údajně dnes zamořený internet a instagram různými fotografiemi s úlovky ostatních nadšenců (ty jsem ještě neviděla, já místo toho o něm běžela hned psát :D). No a já mám pocit, že jsem se na úvod taky rozepsala až moc - tak pojďme k dalším nákupům, tam to bude podstatně stručnější :) 



Nový objev na scéně
Strašně jsem si teď oblíbila zeleninovo-ovocné šťávy. Konkrétně zejména kombinace červené řepy a jablka, ale zkusila jsem už i jablko+zelí nebo jablko+celer. Vždy jsem se toho spíše obávala, ale opravdu není čeho. Je to taková super rychlá "sváča" nebo prostě jen dávka vitamín§ navíc. Začínám ale uvažovat i nad vlastním odšťavňovačem či freshovačem, jelikož takhle je to docela dost drahé :-/ Ta první je z Albertu za 20Kč, druhé dvě z UGA za 35Kč! Jednou za čas ano, ale pít to pravidelně,
tak zkrachuji :D



 Kokosové mléko
Postupně zkouším snad všechny značky kokosového mléka - ono totiž není jedno jako druhé! Mnoho z nich mě velice zklamalo a jen málo z nich splnilo mé požadavky - tedy pořádnou krémovou hustotu místo tekuté břečky. Tohle však mohu zařadit mezi ty úspěšné - zaslouží si plný počet! Kupováno v Kauflandu a stálo něco kolem 40Kč. Z nabídky všech ostatních super/hyper marketů u mě uspělo zatím nejlépe :)



 Tvarůžky...když malá kolečka nestačí
Do Kauflandu chodím také na tvarůžky - tohle 200g balení je totiž jako stvořené pro mě. Občas ho koupíte i v akci třeba
za 32Kč a to se pak vážně vyplatí. Jinak stojí zhruba o 10Kč více. Líbí se mi velikost balení a pěkně velká kolečka - navíc je to pro mě pěkně naporcované. 1 kolečko, tedy 50g, je akorát má 1 porce obsahující 15g bílkovin :)


 "Mandlové" mléko
Kolem tohohle jsem dlouho chodila a chtěla jej zkusit, ovšem při nahlédnutí do složení jsem vždy usoudila, že to s mandlovým mlékem nemá tolik společného a je tam snad více cukru než mandlí. Ovšem pak jsem si řekla, že zkusit to přece můžu. Kdy
ž si jednou za čas můžu koupit čokoládu, tak co bych si nekoupila slazené mandlové mléko? :D Tak jsem ho přibrala, ochutnala - uznala, že chutná sladce a moc dobře, ovšem nic, bez čeho bych nemohla žít - a použila jej do ovesno-jáhlové kaše. Rozdíl jsem tam oproti normálnímu mléku ani nepoznala, takže to vážně až takový zázrak není za těch zhruba 25Kč (v DMku) není :) 


Nová domácí lékárna
Nasbíralo se mi teď taky spousta různých vitamínů, doplňků a mastí, takže to mám doma skoro jak v lékárně :D Dost jsem toho dostala, ale pár věcí jsem si koupila na doporučení i sama :) Neberu to tedy všechno, dost věcí tam mám spíše tak "pro případ" a časem budu testovat. Jsou tam například produkty značky Virde a pak takový mix :)


 Když si chci osladit život
A na závěr dnešního nákupního článku ještě pár sladších dobrot, zdravějších i méně zdravých, které se u mě v poslední době nasbírali. A asi tak půlka už padla za vlast :D Pro mě nové proteinové tyčinky, sójový pudink se sušenkovou příchutí (ten je perfektní, ale taky si jej dávám jen výjimečně), nejlepší rýžové chlebíčky s čoko polevou a kokosem z Lidlu, RAW čoko sušenky s kešu krémem (o těch ještě bude řeč!!) a flapjack s příchutí cappucina (tuhle příchuť jsem měla taky poprvé a nebyla špatná, ale ani nejlepší).




47 komentářů :

  1. Jsem velmi zvědavá, zda na mě nějaké arašídové máslo ještě zbylo :D Na lov se totiž chystám až zítra :)
    sójový pudink se sušenkovou příchutí jsem měla už párkrát a moc mi chutnal :)
    jinak moc hezké novinky, spoustu věcí ani neznám, dobrá inspirace :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé fotky, já jsem jedna z mála, které arašídové máslo nechává chladné. Máš u druhé fotky chybu - 2x jablko + zelí. Hezký den:)

    OdpovědětVymazat
  3. Já si domu dneska přinesla 8 kousků máslíčka :D !

    OdpovědětVymazat
  4. Achjooo.... já jsem tam dnes nestihla zajít, ale maminka mi ho slíbila :) tak snad se ho taky dočkám :)

    OdpovědětVymazat
  5. I u nás byl americký týden a já si odnesla symbolicky? 3 máslíčka! Mám totiž ještě doma zásobu domácích,které jsem pracně vyráběla :-D a ty si šetřím! Na koupi odšťavňovače také přemýšlím,stejně jako nad sušičkou.Nemáš ji náhodou? Viděla jsem ten parní hrnec,nebo jak se to jmenovalo a taky to nemusí být k zahození,jen nevím,kde už všechny ty své krámy,teda pomocníky do domácnosti,mám dávat :-D

    OdpovědětVymazat
  6. taky jsem si dnes byla pro másla, protože když byl americký týden minule (a to už ani nepamatuju, kdy naposled :D) přišla jsem pozdě, byla jsem hrozně naštvaná, nečekala jsem, že se tak rychle vyprodají.

    OdpovědětVymazat
  7. ty si prostě na to sladké viiiď :))

    OdpovědětVymazat
  8. Ulovila jsem přesně ty samé arašídové miláčky! :D Crunchy je nejlepší, ale pro jistotu jsem vzala taky jedno Smooth. Bude se taky hodit!!

    OdpovědětVymazat
  9. Máslíčkoví úchylové všude! :D
    Já ty šťávy taky ráda, jen škoda, že kvalitní odšťavňovač je dost drahá záležitost. :/
    Mandlové (nebo to bylo lískooříškové?) mléko od Alpra měla sestra, jednou jsem se od ní napila a měla jsem problém, abych to nevyplivla. :D Domácí nade vše.
    Raw sušenky mě zaujaly, jen o nich popovídej. :3

    OdpovědětVymazat
  10. Máte tu nekdo i nejaký jiný tip na mandlové mléko než alpro když to alpro je tedy moc slazene??? Vsude vidím jen sojová mléka tak jsem byla nadšená že alpro má v čr i mandlové(roztomilá reklama na youtube). Jeste jsem ho nezkousela, ale ráda bych tedy slysela i o nejké alternative jak to tady čtu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba tady v tom článku mám jedno mandlové ze zdravé výživy ;)
      http://fitnessgirl-lifestyle.blogspot.com/2013/12/novinky-do-spize-i-lednicky-xx.html

      Vymazat
  11. chtěla bych se zeptat, proč preferuješ crunchy před smooth? je tam nějaký rozdíl v chuti či v něčem jiném? :-) Taky se chystám na nákup zásob, zatím jsem ale ejdla jen arašídové máslo domácí,a tak jsem dnes v Lidlu zdrženlivě koupila jedno smooth, které je výborné, ale všude vidím chválu spíše na crunchy (které má o 4 g sacharidů víc! :DDD), tak by mě zajímalo proč :-D :-) A vím že zrovna na tvou radu se mohu v této oblasti spolehnout! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Crunchy jsou kousky arašídů. A to mě prostě chutná víc! :) Navíc miluji, jak to arašídové máslo nechám pomalu rozpouštět v puse a mezi tím ty kousíčky arašídů...prostě je to lepší! :D

      Vymazat
  12. Jé to jem ráda že to mléko z Kaufladnu ti chutná protože jsem si přesně tuhle značku koupila ale zatím jsem si netrofula ji otevřít.. jednou jsem totiž měla tu řídkou břečku a tak jsem se bála že tohle by mohlo být podobné..

    Ještě otázka.. jak dlouho to vydrží v lednici po otevření? Chtěla bych si dát ráno na kaši ale jistě nespotřebuji celou plechovku, tak nevíš kolik dní to může zůstat otevřené? Za jak dlouho to spotřebuješ ty? A dáváš to jen na kaši nebo i nějak jinam, např. do pečení..? Teď když jsi psala že snídáš kaši jen 1-2x týdně tak to ti asi dlouho vydrží než to sníš ne?

    Děkuji moc za odpověď Helga :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Minulý týden jsem snědla/vypila tu plechovku celou za 1 den :D Většinou moc dlouho nevydrží, brala mi ho kdysi třeba i mamka. Ale tak zhruba týden by mohlo, to jsem myslím taky měla kdysi takto otevřené. Ovšem nejlepší je čerstvé samozřejmě :)

      Vymazat
  13. Taky jsem dneska letěla pro arašídové máslíčko, je prostě bezkonkurenční :D:)

    OdpovědětVymazat
  14. Arašídové máslíčko jsem taky ulovila, ale bohužel jen jedno (pro jistotu :D, protože už teď ho pořád hodím ujídat prstem :D) a to smooth, protože se lépe roztírá :D

    OdpovědětVymazat
  15. Děkuji za typ na tvarůžky !! To se mi hodí, stejně jako na kokosové mléko :-) arašídové máslo z Lidlu nekupuji, mám raději ty kilové, ze 100% arašídů :))

    OdpovědětVymazat
  16. Achjo, obávám se, že arašídové máslíčko už nezbylo! :D
    Jinak na to mandlové mléko jsem v DMku také koukala, nicméně mě odradila cena:/ Tvarůžky zbožňuji, díky za jejich připomenutí, jak jsem na ta kulatá zlatíčka mohla zapomenout!:D

    OdpovědětVymazat
  17. já s vámi nesdílím arašídové nadšení (jsem asi divná co?:D), odštavnovač může být super když chceš navíc nějaký vitamíny, ale nic se nemá přehánět. Ted jak chodím na kurz pro poradce na výživu, tak je tam jedna paní, která za celý den pije jenom tyhle štávy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dělají se i takové detoxy, ono podle mě když je to krátkodobě, tak to nemusí být až tak zlé ;)

      Vymazat
    2. což o to detox je dobrej, taky jsem ho párkrát dělala, ale jenom 1 den :)

      Vymazat
  18. Už déle sleduju Tvůj blog a teprve teď jsem se odhodlala ke komentáři :D :) dobrá inspirace, asi zítra skočím ze školy do obchodu a obšťastním se tvarůžkama :) Jinak chválím celý blog, pravidelně sem chodím pro inspiraci,motivace a nabrat nové zkušenosti :) Jen tak dál.

    OdpovědětVymazat
  19. V poslední době mám i já menší úchylku na ovocné či zeleninové šťávy, hlavně ty čerstvé. Projít kolem Mangala nebo jiných fresh barů bez toho abych si něco nekoupila (nebo se mi aspoň nezačaly sbíhat sliny) je pro mě téměř nemožné. Takže se bojím, že brzy budu na mizině, proto také dost uvažuji nad koupí odštavňovače, ale nějak pořád nevím. :)

    OdpovědětVymazat
  20. Mmmm tak jsem si zase poslintala klávesnici:D

    Na mě doma taky máslíčko čeká, i když jen jedno....ale nevadí, máme tam prý ještě nějaké a já jsem si teď koupila mé oblíbené z rakouské Billy:)
    Toho flapjacka jsem měla v příchuti kokos/kešu, a to byla dokonalost! No a ten sojový dezert jsem si zrovna nedávno taky koupila, včera mě jeden zachránil při učení :D
    Kokosová mléka taky zkouším o sto šest, a nejvíc mi zatím chutnalo z rakouského Sparu nebo z Billy v Brně. Ale taky jsem byla jednou blbá blondýna a koupila nějaké"light", a až pak jsem si všimla že light je jen tím, že je tam polovina vody :D

    OdpovědětVymazat
  21. Tak jsem pred par dny narazila na tvuj blog a jsem z nej nadsena.A arasidovo maslova manie me postihla také.Včera jsem domů z Lidlu přinesla jedno smooth a jedno crunchy a když jsem viděla s jakou vervou se do něj přítel pustil,tak jsem ho dnes vyslala pro další.Tak doufám,že ještě budou.

    OdpovědětVymazat
  22. Tak jsem pred par dny narazila na tvuj blog a jsem z nej nadsena.A arasidovo maslova manie me postihla také.Včera jsem domů z Lidlu přinesla jedno smooth a jedno crunchy a když jsem viděla s jakou vervou se do něj přítel pustil,tak jsem ho dnes vyslala pro další.Tak doufám,že ještě budou.

    OdpovědětVymazat
  23. U nás se teď povaluje crunchy máslíčko Bohemia, ale to je nic moc pro jazýček zmlsaný Lidlovským máslíčkem :D

    OdpovědětVymazat
  24. Take patrim k milovnikum burakoveho masla.. miluji ho asi od mych 12 let kdy jsem prvne ochutnala..avsak potom jsem mela poruchu prijmu potravy - prejidani, tak jsem radeji masla prestala kupovat, bylo to moc velke lakadlo a ja vzdy snedla i pulku sklenice na posezeni.. nyni jsem ale z PPP venku a tak uz opet asi po 7 letech nakupuji maslicka, klidne ve velkem, protoze vim ze ted uz mi zadne prejedeni nehrozi.. ta drina co se tyce cviceni mi uz za zadne prejedeni nestoji...

    OdpovědětVymazat
  25. Mandlové mléko mi také moc nechutnalo, ale ten pudink se sušenkovou příchutí je výborný!:-)

    OdpovědětVymazat
  26. mám 4 crunchy :)))...snad vydržím do příštího emerickýho týdnu :)

    OdpovědětVymazat
  27. Taky jsem dnes přemýšlela, jestli si másla nasyslit nebo ne :)

    OdpovědětVymazat
  28. Mohla bych mít, prosímtě, tak trochu nesmyslný dotaz, který se vlastně článku týká pouze okrajově? O:)
    Je to opravdu hloupost, ale stále musím přemýšlet - viděla jsem tě dnes dopoledne v Orlové na zastávce u nemocnice, nebo mám podivné halucinace z toho, že jsem zrovna šla z Lidlu na popud tvé informace o americkém týdnu a burákovém máslu? ^^'

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, v Orlové bydlím a dnes jsem z té zastávky jela do Ostravy ;)

      Vymazat
  29. Já měla své "arašídové poprvé" v pondělí - mamka mi koupila v Lidlu 2 skleničky (smooth i crunchy) - rozhodla jsem se, že jako první ochutnám crunchy...Ach...ta první lžička - to bylo něco ! :D To snad i chuťové buňky slavily ! Hned jsem to vyzkoušela i na topince (z topinkovače) namazané s kolečky banánů - mňam ! Je to vážně výborné ! Nová oblíbená snídaně (nejen snídaně - už jsem na to byla několikrát jen se lžičkou...) Hned jsem dnes letěla do Lidlu pro 2 další skleničky (už tam skoro žádné neměli - přišla jsem na poslední chvíli...)
    PS: Máš úžasný blog ! Super inspirace, když nevím, co bych si ukuchtila nového a dobrého :)

    OdpovědětVymazat
  30. A 29.1 už nikde žádé arašídové máslo není, takže my nehamižní chudáci musíme do tesca :P

    OdpovědětVymazat
  31. Na chuť arašídového másla jsem zvědavá,nikdy jsem ho nezkusila.Díky vašim chvályplným komentářům,jsem na něj dostala chuť,i když si ji zatím neumím dost dobře představit..:-)

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj, chtěla bych se zeptat na ty rýžove chlebíčky z lidlu. Obsahují rostlinný tuk (v polevě)? Jinak moc pěkný článek a supr blog:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. netuším, už je nemám doma, abych se podívala ;)

      Vymazat
  33. kedy ješ flapjacky? :) máš ich na ranajky alebo len tak počas dňa na svačinu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jím je výjimečně a když mám na ně chuť - takže píše jako dezert ;)

      Vymazat
    2. odpovíš mi prosím na dotaz zmíněný výše? děkuji :-)

      Vymazat
  34. Určitě si pořiď odšťavňovač, já bez něho nevydržím ani den :) Každý den si odšťavňuju zeleninu, nejlepší je mrkev, řepa a jablko..Nebo třeba mrkev,celer,petržel,řepa..,ale to už není chuťově tak dobré:)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)