čtvrtek 9. ledna 2014

Velké novoroční pokroky, měření, změny a plány

Tvé tělo slyší, co říká tvoje mysl.

Znáte ten pocit, kdy byste si nejraději nechali všechno pro sebe a počkali
na ten správný moment, ale na druhou stranu to prostě potřebujete někomu říct a podělit se o své nadšení? Tak něco takového právě teď zažívám já.
A řeknu vám, když jako já blogujete, tak je to stokrát horší rozhodování :D Stejně to dnes ale udělám chytře. Prozradím něco, ale ne vše. Už jsem vás nahlodala k očekávání něčeho velkého? No až tak velké to není, ale nějaká
ta změna v různých směrech nastane. A ne jedna... :)
 
Aniž bych o to sama cíleně usilovala, nový rok mi zatím přinesl celkem dost překvapení a příležitostí. Je tu pár (velice) zajímavých rýsujících se (či už dokonce startujících) spoluprací ve světě internetovém a blogovém a jedna ještě zajímavější ve světě reálném - přesně taková, ke které se dostanete jen když takzvaně chytíte příležitost za pačesy a moc nad ničím nepřemýšlíte. Pak se najednou zastavíte a přemýšlíte, do čeho jste se
to proboha pustili :D Ale rozhodně toho nelitujete, ba naopak :)

Všechno to samozřejmě souvisí se zdravým životním stylem, cvičením fitness, formováním postavy...protože to jsou právě ty oblasti, které jsou pro mě důležité a ve kterých jsou pro mě posuny nejzajímavější - o čemž svědčí i tento blog :) 




Co se týče spoluprací internetových - o těch vám zatím moc nepovím. Prozradím snad jen to, že se to bude týkat například dalších recenzí, ale možná i videí a různých vychytávek, které vám pomůžou udržet vás na té správné zdravé cestě.
Je to však otázka možná i měsíců, takže na to si budete bohužel spolu se mnou muset ještě chvilku počkat. Ale víte co se říká - kdo si počká, ten se dočká. A pak to stojí za to :)


Když se život komplikuje, tak zvedám.


A v čem že budou spočívat ty velké změny a plány zmiňované v nadpisu? To už bude taková ta, jak bych mohla říct, novoroční klasika - změny ve stravě, v tréninkovém plánu a tak nějak přístupu ke všemu. Až na to, že teď už to nebude jenom
v mých rukou
:) Všechno už je prakticky připravené a v pondělí se začíná na 150%. Ptáte se proč čekat až na pondělí? Tentokrát to má vážně svůj důvod - čeká mě víkend u babičky. A tam se nedá dodržovat ani strava, ani cvičení - pochopitelně, je to prostě babička (navíc byly Vánoce, což dělá z babičky superbabičku :D). A v druhé řadě - potřebuji si těch posledních pár dní prostě užít, protože pak už to taková sranda nebude :)

Navíc jsem teď poctivě cvičila a pěkně superzdravě jedla poslední 2 týdny. A vyplatilo se to - samotné se mi podařilo od konce prosince (kdy jsem byla po svátcích nafouklá jak velryba a rozkydlá jak pudink) shodit 3-4 centimetry skoro ve všech partiích a i srovnávací fotky (které si však zatím nechám pro sebe) mě celkem překvapily. Takže teď si užiji poslední cukroví u babičky a pak hurá zpátky do toho! :)


Pokud neoceníš krásný zadek, pak je s tebou něco špatně.


Dnes jsem byla ještě i na měření na InBody - mohu konstatovat, že InBody mě má radši než Tanita, která mi ukazuje o něco více tuku :D Podle inBody mám 14,2Kg (22,8%) tuku, což je hodnota krásně uprostřed normy. Svaly jsou na hodnotě 26,9Kg, což je k mé radosti skoro 2Kg nadprůměr :) Co mě překvapilo hodně je to, že mám více svalů v horní polovině těla než
na spodní - myslela jsem totiž, že je to přesně naopak.


No a to už je k tomu dnešnímu povídání asi všechno. Článek ve výsledku téměř o ničem, ale chtěla jsem, abyste věděli, že časem se to tu možná ponese v trošku jiném duchu. Ale prvně tomu nechme ještě pár týdnů. Nerada bych opět předbíhala a pak zklamala jak vás, tak především sebe. Užijte si víkend :) Ač zítra odjíždím, tak na neděli vám ještě připravím jeden příspěvek - ten náš tradiční plný jídla - tak ne abyste zapomněli se sem podívat! ;) 


To břicho!

35 komentářů :

  1. teeda to je úspěch :) jaký jídelníček jsi dodržovala? mohla bys tady dát na ukázku jídelníčky a na fotky se moc těším ! jsi šikulka :)

    OdpovědětVymazat
  2. Někdo tě bude trénovat na soutěž? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to gratuluju k takovým skvělým pokrokům a výsledkům :)

    Moc tě obdivuju a přijde mi úžasné, jak do všeho jdeš naplno! :)

    OdpovědětVymazat
  4. To břicho je nádherný!!
    Samozřejmě na změny se těším a počkám si jak bude třeba :P
    Co vidím z příspěvků, instagramu a tak musím říct že ses do toho fakt obula, seš šikulka!! :)
    Užij si babičku a od pondělí! Ani nemusím řikat "a žádný výmluvy", protože myslím že seš svědomitá a poctivá dost.
    A to je super :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nesnáším kroužení okolo horké kaše, ale na druhou stranu tě chápu! :-D Tak budu výjimečně trpělivá a počkám si :) Gratuluji k výsledkům. Mi se zatím od 1.1. povedly jen 1-2 cm, ale pracuji na tom :) ..pomalu, ale přece. Teď spíš na stravě, jelikož cvičit vážně nestíhám a hlavně není nálada. Zkoušky ve škole mi dávají pěkně zabrat, a tak bych si cvičení nevychutnala tak, jak bych chtěla. Užij si babičku! Já už to mám naštěstí za sebou :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Už se těším, až nám to všechno prozradíš :-)
    A gratuluju ke skvělým výsledkům! Hezky ses do toho obula :-))

    OdpovědětVymazat
  7. Super, těším se na bližší informace :) Přidáš prosím i nějaké ty konkrétní jídelníčky? Teď po Vánocích není motivace nikdy dost ;)) Přeju hodně štěstí a držím palečky ať vše vyjde podle tvého plánu, ať jsi spokojená. U babičky si to užij, já babičku už nemám a tak mohu jen závidět :) Nemůžu se dočkat dalších tvých článků :))

    OdpovědětVymazat
  8. Jsem zvědavá a moc se těším, až se s námi o všechno podělíš :)
    No a podle toho, že "všechno nebude jenom v tvých rukou" tipuju - že by ti někdo začal pomáhat s nějakou přípravou na soutěž? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani ne, nebo ne tak úplně. Však já se o tom pak pěkně rozepíšu, zatím jsem i slíbila, že nic neřeknu :D

      Vymazat
  9. Strašně moc ti to přeji, protože tvoje články a vlastně celý přístup k blogu se mi hrozně líbí, na nic si nehraješ a prostě nám to tady sázíš jak to je! Můžu se jen zeptat kam na Inbody chodíš (nebo nevíš o něčem třeba v Praze?) a kolik stojí? Ráda bych si taky ted zašla abych mohla lépe pozorovat pokroky během roku? Děkuju a ještě jednou gratuluji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Já jsem z Ostravy, takže co se týče Prahy, tak bohužel asi moc neporadím :)

      Vymazat
    2. Mony a to jsi se měřila po vánocích a do těd 3 cm ? waau tak to jsi dobrá :)) ten jídelníček určitě chcem vidět :) aspoň pro inspiraci a předem děkujem :DD

      Vymazat
    3. Měřila jsem se 27.12., kdy jsem zase začinala cvičit a jíst zdravě. Od té doby tak 3 nebo 4cm všude dole - pas, břicho, boky, zadek, stehna. Ale je fakt, že jsem byla ten den dost nafouklá a zavodněná ;)

      Vymazat
    4. ahoj.. můžu se zeptat kam teda chodíš na Inbody v Ostravě a kolik to stojí?? :)

      Vymazat
    5. Byla jsem v TopFitness. Tam to mají myslím za 100Kč :)

      Vymazat
  10. Příprava na soutěž? :P :)) Skvělé výsledky na měření, aspoň to je zpětná vazba k tomu jak na sobě makáš :))

    OdpovědětVymazat
  11. vypadá to, že z Tebe bude pravá fitnesska!!! už se moc těším... :)

    OdpovědětVymazat
  12. Aaaaa, už předtím jsem byla zvědavá, ale teď mě článek ještě víc navnadil a nemůžu se dočkat, až se dozvím, jak ta tvá změna konkrétně probíhá! Taky bych se přimluvila za přidání jídelníčků, chtěla bych se dostat víc do formy a protože už tak jím zdravě, moc nevím, co změnit, abych zhubla - pokud teda nechci jídlo zásadně omezit. Takže si myslím, že by mi to pomohlo. Tak doufám, že Ti půjde vše tak, jak si představuješ, aby ses s snámi mohla brzy podělit:-) Užij si víkend u babičky, babička bez české kuchyně a cukroví by snad ani nebyla babička :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Gratulka k takovým pokrokům a úspěchům v kariéře :-)
    Budeš i přímo ty točit nějaká ta videa? (jak píšeš že se můžeme těšit na různé recenze, videa a tak).. to minulé bylo super :-)
    Jinak já i když jsem u babičky tak se "musím" krotit... nedokážu si povolit nějaké to cukroví navíc, protože si vždy řeknu že když jsem tak makala a cvičila, nemůžu to přece zahodit.. ono by se to pak zase hůř shazovalo.. nevím proč, ale tento hlas mám v hlavě pořád a proto mě to nutí dodržovat jen zdravou stravu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) A ano, na nějaká videa jsem se už předběžně domlouvala. Nic velkého, ale možná se časem zase něco objeví :)

      Vymazat
  14. Takové články se strašně hezky čtou :) Moc ti ty úspěchy přeji a už se těším až se o tom rozepíšeš více :) Jsem napnutá jak kšandy :D

    OdpovědětVymazat
  15. Jarmila Hanáková10. ledna 2014 v 14:24

    Teda na té fotce vypadáš úžasně! Viděla jsem tvé fotky ještě před tím než jsi začala cvičit a tohle je prostě ohromný pokrok! Jdu hltat dál tvůj blog.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To asi nebude Monča.. sice Monika vypadá hezky vypracovaně ale ta holka se mi zdá trochu více snědá než je Moničin odstín kůže, tak to bude zřejmě někdo jiný

      Vymazat
    2. No to vážně nejsem já, bohužel :) Zatím :D

      Vymazat
    3. Promiň, mě to pak došlo jak jsem četla dál, no jo nejdřív číst potom psát, ale i tak jsi udělala fajn pokrok takže poklona. Jinak jsem ještě chtěla říct, že působíš ohromně pokorným dojmem a toto si na lidech moc vážím, blog se díky tomu moc pěkně čte. Měj se moc hezky. Šárka.

      Vymazat
  16. Mám dotaz, který sem až tak moc nepatří.
    Včera jsem si udělala den volna a taky si trochu víc dopřávala. Hlavně ovoce (běžně ovoce nejím) dnes mám neuvěřitelně nafouklé bříško ale hlavně se mi i o dost hůř cvičilo. Nějak jsem se nemohla dostat přes 90% svého max. Přikládám to tomu mému volnému dni. Běžně je totiž nedělám (je to pro mě psycho). Je možné že by mé tělo reagovalo na reset day jako bych byla po kocovině?
    Díky moc S.

    OdpovědětVymazat
  17. Budu držet palce, aby ti tvé novoroční plány vyšly a moc se těším, až budeme moct sledovat všechny tvé pokroky a úspěchy ;)
    http://www.fitjane.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  18. Wow, konečně vidím pokrok, na té fotce vypadáš užasně!! :-) Zdálo se mi, že navzdory cvičení vypadáš tak nějak pořád stejně, ale podle fotky jsem se opravdu hooodně spletla!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)