pátek 23. května 2014

Potkáme se na SPARTAN RACE? - sezóna 2014, mé plány a příprava

Loni v Bořeticích - září 2013
Jaro je tady, léto se taky nezadržitelně blíží (ačkoliv podle toho vedra už venku prakticky i panuje) a to znamená mimojiné
i to, že pomalu přibývá závodů Spartan Race a sezóna je v plném proudu. A letos jich bude ještě víc než loni! Já se tohohle zabláceného překážkového běhu zúčastnila loni poprvé, a to v té nejlehčí kategorii Sprint - 5km běh (který byl ale ve výsledku téměř 7 kilometrový :D) + cca 15 překážek. Plán pro letošní rok byl jasný - znovu se zúčastnit, znovu si to užít a pokusit se překonat své limity i na dalších dvou úrovních - Super o délce 13 a více kilometrů a pokud vůle dovolí (a seženu ještě nějaké odvážlivce), tak i bestiální Beast delší než 20Km.


Abych pravdu řekla, tak loňský Sprint pro mě nebyl takovou výzvou, jakou jsem čekala (můj loňský report si můžete přečíst ZDE + pár fotek TADY) a o jaké všichni mluví. A dle zkušeností mnoha známých jsem nebyla jediná s tímhle názorem. Proto je jasné, že letos se musím pustit i do dalších kategorií :) Tu první však určitě nevynechám - letošního prvního závodu Spartan Race se zúčastním už 1. června v Liberci. Beru to jako takový start sezóny a první krůček k tomu, abych letos získala Trifectu - tedy medaili za účast ve všech třech úrovních během jednoho roku :)

Tím, že již vím, do čeho jdu, tak je letošní příprava mnohem snazší a mé obavy asi tak 1000x menší (vzpomínám, jak jsem loni den před závodem s hrůzou četla prohlášení o tom, že v případě smrti závodníka nenesou organizátoři zodpovědnost :D). A musím tedy přiznat, že letos jsem nějakou cílenou přípravu opravdu odflákla a příliš neřešila. Venku jsem byla běhat celkem...jednou! :D Ale tak jak jsem již psala - vím, co mě čeká a vím, že kondici mám dobrou a že to jistě zvládnu :)
Své tréninky jsem kvůli závodu nijak zvlášť neměnila, ale i tak cvičím 6x týdně, někdy i 2x denně, když je to z hlediska práce nutností. Mám tam spousty funkčních tréninků, HIIT tréninků, kruhových tréninků, ale nechybí mi ani klasická silová příprava. Svou kondici trénuji mimojiné v maximálních tepových výšinách na svých hodinách jumpingu :D A i ten běh si třeba dám -
i když jen 20 minut a jen na páse po cvičení, ale i to se počítá :)


Na Sprint se tedy cítím připravena. Co se týče dalších úrovní, toť otázka.
Kvůli nim asi přecejen ten pravidelný terénní běh už přidám :)
 
 

 
První závod mě tedy čeká příští neděli. Poběžíme v našem skromném týmu jménem Zelení krokodýli čtyři - já, má nejlepší kamarádka, kolega trenér a můj klient => perfektní složení! :) Už teď mi pár čtenářů psalo, že tam budou taky, tak snad vás aspoň pár potkám :) Odjíždět budeme už příští pátek ke kamarádce do Prahy. V sobotu si užijeme výletění po Praze a v neděli hurá závodit. Startujeme již v 10:45! (A to bude v četně pondělního regeneračního volna asi má nejdelší "dovolená" za mou trenérskou kariéru :D) Tímpádem těžko říct, jak to bude příští týden s blogem, pravděpodobně to tu bude spíše neaktivní,
ale alespoň budete mít spoustu klidu na hlasování v soutěži, které spustím už v pondělí ;)

Již teď jsem domluvená s dalšími lidmi, že 5. července se s nimi zúčastním druhé kategorie Super na Slovensku ve Valčianské Dolině, takže se je na co těšit a já doufám, že k tomu přemluvím ještě aspoň pár svých známých :) No a pak se uvidí, pokud přežiju to, tak hurá ještě na ten Beast! :)


A kdo z vás se letos taky chystá?? :)

18 komentářů :

  1. Abych pravdu přiznala, letos se na to necítím. A o ne ohledně běhu, ale ohledně síly. Ale mým plánem je příští rok se zúčastnit :)

    OdpovědětVymazat
  2. je jdu na zavod, ale v sobotu 31.5. Je to muj prvni spartan tak uz se nemuzu dockat :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já o něm uvažovala, ale nakonec tam nejdu kvůli penězům. Možná někdy jindy, až nebudu mít tolik výdajů (pokud to někdy bude).

    OdpovědětVymazat
  4. Taky na to jdu v nedeli :-) jsem moc zvedava a i trochu nervni uz, snad to ale nebude takova hruza..:D
    A mas muj obdiv za ty dalsi zavody, Trifecta bude tva!:))

    OdpovědětVymazat
  5. Mě Spartan strašně láká! Letos ho bohužel prošvihnu, ale příští rok bych do toho chtěla jít :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Spartan mě neláká. Třeba někdy změním názor, ale zatím ne.

    OdpovědětVymazat
  7. Jako né že by ti to tady neslušelo a navíc fotky matou, ale od minulého roku jde teda hodně poznat jak jsi to vysekala :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo!! Přesně to jsem si taky řikala :)

      Vymazat
    2. Díky holky :) Uvidíme, jaké budou fotky letos no, snad teda lepší! :)

      Vymazat
  8. Ten sprint (protože u toho si myslím, že bych to zvládla, ty další bych asi ani neuběhla:D) mě hodně lákal a dost jsem o tom uvažovala, ale odradila mě ta cena :/
    No ale uběhnout 20km si neumím ani představit, natož s překážkama! :D´

    Budu se těšit na všechny tvoje dojmy a články :)

    OdpovědětVymazat
  9. Spartan mě láká ale zatim se na to necítím uplně:)

    OdpovědětVymazat
  10. Videla som čo všetko tam bolo.. a strašne sa na niečo také necítim. Láka ma to, ale nemám tak dobrú kondičku, že by som to zvládla :D
    Ale tebe budem držať palce, obdivujem všetkých, ktorí si to už len prejdú, za akýkoľvek čas :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ty cvičíš 6x týdně? Hmm.. to jsi dobrá.. já cvičím jen 4x a zbytek restuji.. a jak dlouho cvičíš každý den? Máš každý den nějakou náročnou aktivitu a intenzivní posilování nebo to že cvičíš 6x týdně obsahuje třeba i jen krátké procvičení těla dejme tomu 20 minutové?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, většinou mám odpočinkový den 1x týdně. Každý den je to většinou delší aktivita. Minimálně hodina, někdy i 2. Nějaký můj trénink + lekce v práci.

      Vymazat
  12. Strašně jsem se těšila na Spartana v LBC, mám to kousek za barákem, ale bohužel, 2.června maturuju, tak jsem si nedokázala představit že budu někde s nervama lízt přes překážky..:D Tak se uvidíme třeba za rok :)))

    OdpovědětVymazat
  13. Těšim se na report a přeju hodně štěstí. určitě jim všem natřeš pr.. vytřeš zrak! :D

    OdpovědětVymazat
  14. Jééé, ono je to u nás v Liberci!:-) Budu držet pěsti!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)