středa 20. srpna 2014

150Km RUNNING CHALLENGE: Má malá výzva a její velký dosah :)

Aktuální stav k dnešnímu dni :)

O mé soukromé výzvě v běhání jsem se vám už někde mezi řečí zmiňovala. To jsem však ještě netušila, jak se to s ní celé ještě vyvine! Začalo se to šířit víc než mě vůbec na začátku napadlo a tak jsem si řekla, že stojí za to dnes o tom něco více napsat. Na Facebooku již spousta z vás vyzvídala, jak to jde, tak se k tomu zkusím dnes krátce rozepsat :)



Jak jsem se k tomu dostala?
Že bych měla běhat si říkám již od začátku roku. Aktivně se hlásím na různé závody, kde je běh základ, ale vyběhnout už se pak dokopu málokdy. Nijak jsem to neřešila, protože mi ony závody i přesto nedělaly větší obtíže. Ale pak jsem si řekla, že bych si mohla občas zařadit alespoň 30min běhu po cvičení. Poprvé to šlo. Podruhé se mi už moc nechtělo. A tak jsem si řekla, že když těch 30min dám, tak si můžu
za odměnu zajít do Starbucksu. A najednou to běželo úplně samo! Kafe jsem si zaslouženě vychutnala a v hlavě se mi zrodil další nápad.
Nutně potřebuji nové boty na cvičení (mí klienti potvrdí, že ty aktuální už opravdu nemají k rozpadnutí daleko :D). A chci nějaké pěkné.
A tak proč si je nedopřát....ovšem za odměnu :) Sto kilometrů je nic moc...tak dejme rovnou 150! A bylo to. Třicet minut odpovídalo zhruba 5Km a tak jsem je začala zařazovat pravidelněji. Člověk by nevěřil, jak ho už jen to, že si může něco zapsat do tabulky, motivuje k určitému výkonu. Najednou je 30minut jako nic a běhám s radostí. Běhám totiž za určitým cílem :)

Motivace stoupá
Po necelých dvou týdnech však nastal další zlom, který mou motivaci navýšil asi tak o 300% :D Přítel přišel s tím, že se přidá. A nejen to.
On dokonce prohlásil, že mě ještě doběhne a těch 150Km zvládne dřív než já! Já tvor maximálně soutěživý jsem prohlásila, že to ani náhodou. A tak jsme začali běhat jak šílení oba. Najednou není ani 10Km žádný problém, kdykoliv, kdekoliv...hlavně se nenechat předběhnout :D Snaží se...tu a tam to slušně stáhne. Ale já se pak nedám a rychle dotahuji. A přidávám například pravidla o povinném REST dni :D


Naše soukromá tabulka, kde sledujeme skóre :)
(i s našim originálním M&M logem :D )


A vlna se šíří dál :)
Nejen že mi napsalo pár z vás, že se přidalo, ale dokonce i někteří u nás ve fitku chytli stejnou vlnu nadšení! Především mí klienti, kteří mi dělají ohromnou radost a chodí běhat se mnou :) Včera jsem se dověděla, že jsem pro to nadchla i jednu z trenérek a dnes jzase, že si stejnou 100Km výzvu daly i mé dvě klientky. A u přítele v práci už se kolegyně taky chlubí, jak uběhly svůj první kilometr! No prostě je to krása a dělá mi to neskutečnou radost :) Jak něco tak malého může strhnout i okolí a inspirovat ostatní k pohybu :)

Mě upřímně běh nikdy tolik nebavil. Ale teď se na něj vždy těším a překonávám své limity. Upřímně se ani netěším, až to skončí, protože mě to neskutečně baví! A jakmile splním svých 150Km a koupím si za odměnu nové botky (které pak budou nejvíce zasloužené a nejoblíbenější!),
tak asi budu muset vymyslet něco dalšího :) Různé výzvy jsem si pokoušela dávat už mnohokrát. Ale snad nikdy jsem žádnou nevydržela. O to víc mám radost z téhle, která mi prostě jde. A nemalou roli na tom jistě hraje i ta podpora a nadšení okolí :) Naplňuje mě ta radost ze sebe sama a ještě více z toho, že to inspirovalo i další. A proto jsem se o to dnes chtěla podělit i s vámi. Takže sdílejte své nadšení pro pohyb
s ostatními! Protože nikdy nevíte, kolik lidí tím můžete oslovit a navíc to i vás bude zaručeně více bavit! :)


PS: Již za týden a půl se chystám do Prahy na We Run Prague, tak doufám, že tam některé z vás potkám! A konečně tam můžu jet i s pocitem, že mám alespoň trochu naběháno :D



31 komentářů :

  1. Super Moni, drzim palce at vyhrajes a uzijes si i ty nove boticky :)
    A krome behani, posilujes porad? Protoze na jednu stranu je sice beh super ale prece jen premira kardia bez siloveho treningu skodi nebo ne?

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jsme se konečně dozvěděli i jméno přítele ;-)
    My máme v rodině také Martina a Moniku - oba jsou taktéž sportovci..
    Držím palce na WRP :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, odhalovat se to musí všechno pomalu! :)
      Děkuji ;)

      Vymazat
  3. Mela bych dalsi napad co dal co takhle treba svihadlo a jako motivace souprava na cviceni nike :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moni, to je perfektni vyzva, drzim palce at to vyhrajes! :D
    Taky mi dela velikou radost motivovat cvicenim jiny lidi, jeste si pamatuju kdyz jsem kvuli tobe kdysi zacala s cvicenim body rocku, to byly casy! :D
    Co se samotneho behani tyce, mame to s pritelem tak, ze chodivame behat spolu - akorat on ma v rukach 6kg zavazi a stejne jsem porad o dost horsi, u nas by takova challenge dopadla moji ukrutnou porazkou...:D

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj! Já taky poběžím na We run Prague! Doufám , že se tam potkáme :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak jsem se taky dokopala k běhu (na pásu),ale můj tep se pohybuje při něm ned hranicí spalování tuků, nad kterou nechci jít, proto kombinuju běh a rychlou chůzi... :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Mony, ráda bych tě poprosila o radu, nejde o běh ale o jídlo.. dlouho jsem jedla pořád stejně (mám na mysli stejný příjem B, T, S) ale váha stála tak jsem se rozhodla to změnit a trošku hýbat se sachry... občas zařadit high carb day, jindy zase low..
    Ale nevím zda je lepší v cvičící dny jíst sacharidů hodně a v rest day málo nebo právě naopak? Děkuji za radu, ať to běhá, jen tak dál :-))

    OdpovědětVymazat
  8. Jsi skvělá super :) a věřím, že přítel je ještě větší motivace :D
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Když jsem na insta viděla, že jsi uběhla 10,1k , musela jsem pokořit a to rovnou 11k :) Inspiruješ, kočko! :) Zatím mám od minulého týdne 33k, ale aplikace Nike Run + mě 2x vypekla, měla bych asi o 10k více..

    OdpovědětVymazat
  10. Mončo vypadáš skvěle ! Moc se mi líbí tvoje postavička.Evidentně i přítel ti dost svědčí - vypadáš spokojeně :).Petra

    OdpovědětVymazat
  11. Držím palce, vypadá to senzačně. ono to člověka nakopne ještě více, když ví, že inspiruje ostatní, tak už to jen tak přece vzdát nemůže. WRP bude pro tebe očividně hračka, doufám, že bude report.

    OdpovědětVymazat
  12. wow, jsi skvělá. Jen tak dál ♥ . Na mém blogu probíhá *GIVEAWAY* o bělící pásky na zuby od CREST, přijď se podívat a zasoutěžit!♥ Budu moc ráda, když se přidáš :) Blog ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
  13. Moni, dúfam, že sa na WRP stretneme! Rada by som ta spoznala osobne. :)

    OdpovědětVymazat
  14. je super, že máš přítele jako podporu a motivaci, sportovní parťák se hodí vždycky a nutí tě to víc se hecnout, což je super :)
    mě bohužel běhání nebaví, ale touhle výzvou by taky mohlo začít, když to má nějaký konkrétní cíl :) jen mám prostě v hlavě zakódováno, že kdybych víc běhala, zbavím se svalů,což nechci :D
    ale jsi mi velkou inspirací :)

    OdpovědětVymazat
  15. Toto je pecka!! Kiežby do toho niekto išiel so mnou. Asi sa do niečoho takého pustím aj ja, keď sa mi dá do poriadku noha:)

    OdpovědětVymazat
  16. Moni, vypadáš úžasně! Přijdeš mi mnohem víc vyrysovana a svalnatá než kdy dříve :) Asi za to může tvá spokojenost, moc ti to přeji. Ale i závidím, bohuzel nikoho na cvičení nemam a přítel je vyloženě odpůrce aktivnich sportů. Občas mě mrzi, ze se motivuji porad jen sama.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Porad mas ale vyhodu - mas pritele.. ja nemam ani toho pritele.. :(

      Vymazat
  17. Myslím že jsi motivovala dalsi lidi. Pokusím se to zavést u nás =)

    OdpovědětVymazat
  18. Tohle je super nápad, to by donutilo k častějšímu běhání i mě! :D
    A na facebooku jsem viděla tvůj dnešní rekord, jsi neskutečná! (plác plác po zádech!)

    OdpovědětVymazat
  19. tak to je paráda, držím palce, ať to dopadne co nejlépe! :) v současné době nemám úplně nejlepší podmínky na běhání, respektive můžu si vběhnout leda tak pod auto ... ale v září mě čeká stěhování a to teprve začne! :)) jinak super blog, hned zakládám k oblíbeným!

    OdpovědětVymazat
  20. jsi vážně úžasná :) .. asi si taky začnu dělat výzvy ve sportování za odměnu :) .. zatím to tak dělám jen ve zkouškovém, když u zkoušky uspěju.. vždy proletím pár obchodů a koupím si nějakou maličkost :)

    OdpovědětVymazat
  21. Užij si We run! A pěkně běhej dál, ať to tam vyhraješ :D
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  22. čert vem běhání (nemá moje sympatie :-D)... ALE!!!!!!! máš úžasný ruce :)

    OdpovědětVymazat
  23. Gratulujem je to super že ta to takto nakoplo a hlavne že ťa to baví ..:) potom sa teším na fotky a recenziu topánok ktoré si si zaslúžene vybrala..:) Dala si si aj nejaký časový cieľ za koľko chceš 150 km zabehnúť či len čisto počet km ? :)

    OdpovědětVymazat
  24. Zní to naprosto fantasticky! A je geniální, že tvůj přítel se na to taky dal a můžete soutěžit mezi sebou. Co on si dal jako odměnu? Já běhání moc nemusím, ale chystám se sním začít ve Francii, na erasmu, kde nebudu moct jinak cvičit, uvidíme, jak mi to půjde, drž mi palce ;-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj Moni, chtěla bych se zeptat, zdalipak jsi se ty, či tví klienti nesetkali s bolestí hlavy po běhu? Dala jsem se před pár týdny taky na výzvu (150 km), ale velmi často se mi stává, že mne po běhu doslova třeští hlava. Piji 3-4 litry čisté vody, běhám 3x týdně 5-8 km. Tepovku si hlídám mezi 130-149 t/m. Dočetla jsem se, že je to možná nízkým tlakem a pomůže silné kafe nebo čokoláda. Přesto se chci zeptat, nemáš zkušenost??

    Ať kilometry dál ubíhají tak jako doposud.
    L.

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli běháš na páse nebo venku, Já když běžím na páse tak mi připadá vždycky ten běh lehčí a mám danou vzdálenost uběhnutou rychleji než když běhám venku to se víc namáhám a trvá mi to déle. Tak jsem se chtěla zeptat na tvé pocity. Já většinou teda běhám venku těch 6 - 8 km. Děkuji za odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Běhám převážně na páse, z časových i praktických důvodů. Ale snažím se chodit i ven když to jde. A máš pravdu, venku je to kvůli terénu náročnější ;) Ale na páse se zase hecnu na větší rychlosti a taky se tam dá měnit navýšení :) Takže ve výslekdu je to taky parádní trénink :)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)