neděle 10. srpna 2014

Food Inspiration č. 105


Pěkné ráno všem! :)
Už jsem skoro myselala, že to dnes regulérně nestihnu a nechám vám tu pouze vzkaz, že příspěvku se dočkáte někdy později :D
Od pátku zas nabitý program a za chvilku vyrážím na hory...a to jsem ještě ani nevylezla z pyžama a nesnídala. Trošku nestíhačka, budíka jsem vypla s vírou, že hned vylezu a nevyšlo to no :D Tak to jen tak na úvod, ať vás jako vždy trochu seznámím i s mým nedělním ránem. Užijte si to své a napiště mi, co pěkného plánujete a co dobrého baštíte vy! ;)



 Pohankovo-ovesná s kakaem
Tahle byla asi úplně ta nej! Smíchala jsem ovesné vločky s instantní pohankovou kaší a vznikla mi krásná, skoro pudinková konzistence. K tomu ještě kakao a nahoru pak spoustu ovoce. Maliny a borůvky byla naprosto boží! A banán už je prostě klasika :) Jako TOP pak ještě sezamová pasta slazená medem. No prostě má ranní dokonalost :)




 Oběd na terase
Obědvání v práci/mezi prací nemusí být vždy otrava. S Mc Frappéčkém a pěkně venku je to celkem fajn :) V tomto případě to byl lehčí oběd
v podobě zeleniny (cuket,a hrášek, lusky, žampiony) s krůtím masem a avokádem.


 Mega svačinka
Když je třeba doplnit energii, tak svačím ve velkém! :D Zde tvaroh, musli, ovoce a arašídové máslo :)


 Snídaně do postele ♥
Fotka pravda jen tak narychlo mobilem, ale foťák zrovna nebyl po ruce a zdokumentovat se to muselo! Sobotní báječná snídaně v podobě zapečeného avokáda s vejcem, šunkou a sýrem. Opravdový luxus a zapečené avokádo naprostá dokonalost! :)


 Rýžová kašička
Z rýžových vloček, opět s náloží skvělého letního ovoce. A mandlové máslo navrch :)



 Kaše z červené čočky
Vzpomněla jsem si, že už jsem mooc dlouho neměla svou oblíbenou čočku. A tak jsem ji ihned běžela koupit a ve čtvrtek si vykouzlila tento báječný oběd :) Kaše z červené čočky a mrkve, doplněná o restovanou cuketu, vejce a semínkovou bagetku :) Kdysi jsem psala na podobnou kaši recept, najít ho můžete ZDE ;)


 Přeplácaná snídaně
Vzbudila jsem se tak hladová, až jsem pak na tu kaši naplácala všechno možné! :D Ovesno-pohanková s karobem. Navrchu ovoce, trocha jogurtu, plátky mandlí a ještě hořká čokoláda. Jo...v tomto případě to bylo opravdu přeplácané. Ale dobré taky, to jo :)


 Brokolicová krémová ♥
Včerejší první chod obědového menu v mém podání (výjimečně jsem vařila rovnou pro 5 lidí a nejen pro sebe!). Brokolicová polévka
s kokosovým mlékem, trochou zakysané smetany. A nahoře pak krutonky a sýr. Překvapivě všem chutnala - i mému bratrovi, co je zásadně proti všemu zelenému. A dovolili mi i pořídit si foto. Ba dokonce mi nachystali vše na místo přesně tak, jak jídlo vždy fotím. Jo, už to mají doma obkoukané :D


Lasagne :)
A druhý, hlavní chod, byly mé báječné lasagně. Je to piplačka, ale já už to mám vcelku zmáknuté a zrovna v tomto případě většinou musím dělat minimálně čtyři věci najednou :D Nejsou úplně nejzdravější, ale jsou výborné a všichni je u nás milujem, takže včerejší oběd stál opravdu za to :)



Dnešní skořicová s jablkem
A na rychlo ještě dnešní snídaně, kterou už jsem stihla udělat a skoro sníst, než jsem dopsala tento příspěvek :) Ovesno-pohanková
(ano opět...moje nová oblíbená kombinace!)
s velkým množstvím skořice. Dovnitř je vmícháno nastrouhané jablko, nahoře jsou ještě sušené švestky vlašské oříšky a kokosové mléko :)

37 komentářů :

  1. Jee snidane do postele.. to by se mi taky libilo.. ;-) mi to pripomnelo casy kdy mi maminka nosila rovnou do postele puding s orechovym snekem nebo mleko s coko medvidkama (coz byly me nejoblibenejsi snidane v detstvi).. nevyhoda je ze ted uz vstavam o dost drive nez ona, takze to by si musela davat budik na 6. hodinu ranni nez zacnu cvicit a take ani nevi co ted presne jim.. :-/

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné jako vždy :) Dneska jsem snídala oreo ovesnou kaši a byla to mňamka! :) Užij si výlet :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já dneska nesnídám asi nic, mam depku a jídlo nechci ani videt:( ale jinak by to byly nove musli z Janovypece.cz s ovesnym mlikem :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné to máš - ale to ty vždy :-) Já dnes snídala ovesnou kaši s mákem, broskev + navrch ostružinovo-kokosovo-proteinovou zmrzku (domácí výroba) :-)
    Jinak to tahini jsi už koupila slazeno medem, nebo si jej sladíš sama? Pokud bys totiž měla obyčejné, přírodní, tak bys mohla zkusit rozmixovat s hořkou čokoškou, to je také mňamka.. ;-) samotné mi nechutná, to je docela nahořklé, ale toto čokoládové je super a už pomalu škrábu dno toho kilového kbelíku od ASO :-)
    Hezký výlet přeje Danka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za nabídku, určitě se podívám na vaše stránky a ráda si když tak něco objednám..

      Vymazat
  5. Zrovna jsem si říkala, co se stalo s nedělním "food inspiration", trošku mi to u snídaně chybělo :D :)
    Jinak opět samé dobrůtky! :) Lasagne jsem měla naposled pře rokem na Orlíku a asi se do nich (až bude čas) pustím, nebo si na ně skočím někam do restaurace, protože jsi mě na ně vážně navnadila! :D
    Dneska jsi mi výjimečně udělala chutě asi víc slanými jídly, než kašičkami atd. :D :)

    Užij si hory! :)

    OdpovědětVymazat
  6. To zapečené avokádo zní zajímavě, vůbec si to neumím představit! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Všechno to vypadá nádherně, hlavně ty kaše :)
    www.hooneysfit.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Čočku jsme měli dnes na oběd, ale s vajíčkem a bramborem :3
    A užij si výšlap, ať ten zadek pěkně cítíš! :D
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  9. A kdo ti přichystal to luxusní avokádo do postele? :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přítel :) Se rozhodl, že mě bude rozmazlovat :D :)

      Vymazat
    2. Jo to oni by se chlapi po vydařené noci přetrhli :D
      Ale jistě je to někdo z tvého oboru, když umí zdravě a nápaditě vařit, viď ;)

      Vymazat
    3. On je náhodou pozorný pořád :) A víceméně "z oboru" no, nadšení pro cvičení i dobré jídlo sdílíme oba :D :)

      Vymazat
    4. Tak to mas fajn ze mas tak super pritele.. to ten muj by mi tak maximalne prinesl odtucneny jogurt a k tomu si neodpustil par poznamek typu: mela bys trosku zhubnout apod... uprimne ti toho tveho prince zavidim :)

      Vymazat
    5. Tak to od něj teda není moc milé...proč si s ním o tom nezkusíš promluvit? Že ti takový přístup vadí.

      Vymazat
    6. No jo, mile to sice neni, i kdyz on ma vlastne pravdu.. mam nadvahu, i kdyz ne nejak velkou ale zhubnout bych mohla tak 7kg urcite.. jen porad zacinam od znova a ne a ne zhubnout.. nekdy se divim ze se mnou vubec jeste je.. nechci se s nim hadat aby se se mnou nerozesel, protoze jinak je fajn, jen ta moje postava se mu nelibi.. vlastne na to jak vypadam muzu byt jeste rada za to ze ho mam, protoze on je na me az moc hezky..

      Vymazat
    7. Jee přítel? Já si to myslela :P To je super , vůbec jsem nevěděla že někoho máš, to ti moc přeju! :)

      Vymazat
    8. Jéé, jak sis to mohla myslet? :D Ale děkuji! :)

      Vymazat
  10. Taky je zrovna ovesno-pohanková kaše moje oblíbená kombinace :) a to zapečená avokádo zní vážně lákavě, protože mu pořád moc nemůžu přijít na chuť, takže myslím, že mu dám další šanci v této podobě :D

    OdpovědětVymazat
  11. Hmmmm, ta brokolicová polévka vypadá naprosto úchvatně! Och, hned bych si ji dala, ale je půl deváté večer, takže až někdy příště :-D bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  12. Máš hodného přítele!:))) Super inspirace.
    Blog ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
  13. Ta snídaně do postele se zapečeným avokádem vypadá báječně, dneska vede! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Mmm, ty kaše a lasagne, hned bych se cpala :D
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Neprikladas recepty k jednotlivým jídlům jako dřív? Ty lasagne vypadají uzasne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přikládám, pokud jej píšu na druhý blog. Lasagne jem nikam nezapisovala...ani to není zrovna recept, který by se hodil do kategorií tohoto blogu :)

      Vymazat
  16. Ahoj Moni, vím, že je to sice úplně mimo, ale myslím, že mi dokážeš poradit ;) Mám od včerejška zraněné kolena, které se asi jen tak za chvilku neuzdraví a jsem šílený závislák na cvičení :D Jenže jakýkoli pohyb kolena bolí, takže se musím na delší dobu s cvičením rozloučit :´( Samozřejmě chci jíst zdravě dál, jenže i hubnout a to se mi moc bez cvičení nelíbí. Mám 17 let, 161/53. Prosím, neříkej mi, že hubnout nepotřebuju - na váze sice ne, ale v zrcadle je to děs a hrůza. Takže jsem chtěla nějaký ten tuk shodit a přibrat svalíky, jenže bez cvičení to nepůjde. Bazální metabolismus se cvičením (na hubnutí) bych měla 1700 kcal a bez toho cvičení 1400 kcal. Ale to mi připadá hrozně málo a mám pořád chuť se něčím "dorazit". Je to taková zamotaná otázka, ale doufám, že mi odpovíš, jak dál ;) Děkuju moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus zařadit alespoň lehké procházky pokud to půjde, případně můžeš přidat nějaké lehké posilování na břicho a vrchní část těla. A příjem bych navýšila určitě. I na hubnutí bys mohla mít 1500-1600Kcal ;)

      Vymazat
    2. Ja myslim ze 1700 je bez cviceni tak akorat.. a s cvicenim, bych dala takovych 2000 :) Táňa :)

      Vymazat
    3. Děkuji moc :) Dneska už jsem vyzkoušela cvičit jen tak zlehka něco na břicho a ruce a jde to, i když musím být hrozně opatrná, abych s tím kolenem nějak blbě nepohla :D Dneska mi to vyšlo nakonec na těch 1600 kcal, tak doufám, že to i tak půjde :)

      Vymazat
  17. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  18. Mnǎm to vypadá všechno tak nádherně! Kéž bych nebyla tak líná (to se musí změnit!), protože za tuhle dobrotu ta chvilka stojí :))

    OdpovědětVymazat
  19. Úplně čumím... Já bych takový porce nebyla schopná nikdy sníst... :D obdivuju :D Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si jen myslíš.. také jsem kdysi jedla málo s cílem hubnotu ale zjistila jsem že tudy cesta nevede, teď jím jako Monča a často mám i hlad.. je to jenom o zvyku.. :) Kačka

      Vymazat
    2. A to jsou tohle ještě většinou mé "menší" porce :D

      Vymazat
  20. Je až neuvěřitelný, jak jídlo dokáže krásně vypadat :D S těma lasagnema si mi udělala hrozný chutě, miluju je :3
    Mě nepřijde, že by si měla až tak moc velké porce. Mám je podobný a nemůžu říct, že bych si ještě nepřidala :D A to před jídlem vždycky vypiju sklenici vody. Fakt nevím, jak se do to mě vůbec vejde :D

    OdpovědětVymazat
  21. všechno jídlo vypadá tak úžasně!

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj Moni, moc ráda bych zkusila udělat pro celou rodinu tvé úžasné lasagne, myslíš, že bych mohla dostat recept? :-) Děkuji moc! :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)