neděle 17. srpna 2014

Food inspiration č. 106

Další týden uběhl jako voda a je tu opět nedělní ráno :) Myslím, že tento týden se mi pro vás povedlo nafotit spoustu zajímavých inspirací, tak doufám, že se vám dnes budou líbit! (Jen škoda, že jsem nevyfotila ty raky, co jsme v pátek zkoušeli, to by vás teprv určitě zaujalo! Už jste někdy jedli raky?? :) ) Pro mě byl tento víkend takovým posledním volnějším, takže jsem si mohla užít spoustu vaření a tvoření. Od příštího týdne už mi pak začne sezóna různých závodů, dovolených a oslav, tak to se v kuchyni moc neohřeju
až někdy do října. Ovšem na dobré jídlo si já čas vždycky najdu. A proto se nebojte, že by to pak tady zelo prázdnotou úplně :)
 

Skoropodzimní dýňová
Dnes jsem začala den touto kaší, která by se s klidem asi mohla řadit už někam do podzimního menu. Ono to počasí k tomu i tak trochu vyzývá. Nevím, jak u vás, ale u nás je celý víkend zamračeno s občasným slejvákem. Takže dnes ideální den na skvělou snídani do postele, chvilka relaxu, pak cvičení, nějaký dobrý oběd v restauraci, nákupy a k večeru kino. Toť můj plán na dnešní den, který jsem nastartovala touhle kašičkou - ovesno-pohankovou se skořicí, na ní je dýňové pyré, banán, lžička zakysané smetany a máslo z vlašských oříšků :)



 Instasnídaně
 Jedno rychlofoto z instagramu, když nebyl po ruce foťák :) Báječné overnight oats - vločky s oříšky naložené přes noc v jogurtu.
K tomu banán a borůvky. Super rychlé, super dobré :)


 
Kari oběd se sójou a fazolkami
Jedna zajímavá variace, která se opět vydařila :) Restovaná zelenina v podobě cukety, fazolových lusků a hrášku smíchaná s bílými fazolemi
v kari omáčce od Bonduelle a k tomu sójové maso. Vedle ještě rozmačkané avokádo, které pak ale putovalo na svačinu k sýr cottage :)


Lehce a opět trochu podzimně
Nevím proč, ale asi na mě vážně jde podzim (a asi nejsem jediná, když se bavím s některými klientkami :) ). Začínají mě lákat více chutě podzimu - jablek a skořice především :) Zde jogurt s jablkem, spousta oříšků a semínek, skořice a javorový sirup.


 Mišmaš klasika
Jako každý týden, ani teď nechybí - řepa, hrášek, mrkev, okurka, sýr a avokádo. Zajímalo by mě, kdy mě i tato variace omrzí.
Zatím se jí držím zuby nehty několikrát týdně :D


 Ovesná a para máslíčko
Báječná ranní kašička s nášupem ostružin a malin ♥ Banán taky, samozřejmě :) A navrch máslo tentokráte z para ořechů.
Novinka, která překvapila a potěšila. Testuji teď 6 nových kousků, takže se těšte na recenzi! ;)


 Nová oblíbená svačinka
Objevila jsem skvělou kombinaci, která se taky už stává stálicí - cottage + avokádo = boží! ♥ Nějaká ta zeleninka k tomu a je to :)


 Večerní odměna :)
A večer si doma dopřávám zase nějak takto - tvaroh mixlý s proteinovým karamelovým pudinkem, oříšky, karob nebo kakao a zde jsem přidala i trošku hořké čokolády :)


 
Žemlovka
Po sto letech jsem dostala i chuť na žemlovku (říkám, že jde na mě podzim!). Takže alespoň z nějakého rádoby zdravějšího pečiva,
s tvarohem, žlutými rozinkami a vlašskými ořechy. Jo a vlastně...servírováno s vanilkovou zmrzlinou. A vlastně...v mnohem větším množství než je na fotce :D 


Kousek z večeře
Jeden z mnoha chodů jednoho hladového večera - rýžové chlebíčky s lučinou, šunkou, avokádem a zeleninkou :)
Obyčejné, rychlé, lehké, ale přesto skvělé :)



 Páteční pečení 
V pátek ráno jsem se ještě rychle pouštěla do pečení a opět experimentovala s cizrnou. Vznikl z toho tento báječný koláček,
který všem moc chutnal - a mně také samozřejmě :) Recept a více k němu najdete ZDE ;)


Předvíkendová
A ráno v pátek jsem si dopřála takovouto kašičku :) Ovesnou s lehkým nádechem čokolády, banán, ufo broskev,
kokosové mléko a plátky mandlí.


 Snídaně pro dva ♥
A včera, to už jsem výjimečně tvořila ve větším množství. Na řadu přišly lívanečky...když už je ten víkend. Před náročným tréninkem přišly vhod :) Dělala jsem je z cottage a vloček, s meruňkovou marmeládou, jogurtem, banánem a přelivem z mandlového másla s kakaem.
A prý chutnalo nejen mě :)


 Červená čočka zas a znovu
A opět jsem opakovala i kaši z červené čočky. Dokonce jsem jí včera navařila plný mega hrnec opět pro všechny - kupodivu doma všem i mé zdravé výtvory najednou chutnají a stěžují si, že proč jsem se taky nikdy předtím nepodělila :D Včera to byla kaše z červené čočky,
vařená a mixovaná s mrkví, doplněná o zakysanou smetanu a pak ještě lehce dohuštěná mletými vločkami :) K tomu vejce a restovaná zelenina s žampiony a sušenými rajčátky + chlebík :)


 Dýňové tyčinky
A rozloučíme se dalším pečícím výtvorem ze včerejšího odpoledne - ovesné dýňové tyčinky s kešu ořechy a sušenými švestkami.
Dokonale vláčné a moc dobré :) Recept jsem vám dnes ráno už taky sepsala, ať na něj nemusíte čekat - nejdete jej ZDE ;)




45 komentářů :

  1. Chtela jsem se zeptat zda nekdy zase nepridas takovy cely kompletni jidelnicek, jako jsi kdysi uz drive pridavala? Od snidane po veceri, pekne sepsano i s mnozstvi a jak to zhruba kaloricky vychazi + fotecky k tomu.. vim ze par takovych ukazek tu jiz mas, ale ted jis zase asi jinak, tak by me to (a mozna i dalsi ctenare) zajimalo tak nejak komplexne :-)
    Jinak na recenzi se tesim, hnedka po ni objednam take tato maslicka na ktere jsem prisla nedavno.. vlastne jsem je uz mela v kosiku kdyz jsem si vsimla ze je mas koupene, tak jsem si rekla ze radeji pockam na recenzi, at nekoupim nejaky hnus.. i kdyz hnus a maslo? To vlastne ani nejde dohromady :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hnus a ořechové máslo pravdu nejde dohromady! Mě chutnají tedy vždy všechny, jen některé možná více než jiná. Ale určitě nezklame žádné :)

      Jinak jídelníčky zatím neplánuji. I tím, že má strava a dny jsou dost různorodé (v týdnu je to fakt každý den jinak), tak by to nemělo moc vypovídající hodnotu. Ale uvidíme, třeba někdy sepíšu celý týden :)

      Vymazat
    2. taky by se mi takový sepis jídelníčků moc líbil:))))

      Vymazat
  2. Raka jsem ještě nejedla :) Mmm to jídlo zase vypadá moc dobře, ty palačinky bych si dala teď k snídani
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, chci se zeptat - Ty ta ořechová máslíčka nejprve nějakým způsobem zahříváš, než je dáš na připravenou kaši? Zdají se mi vždy krásně rozteklá. Já totiž dávám přímo a v kaši to rozmíchám.

    OdpovědětVymazat
  4. Udělala jsi mi neuvěřitelnou chuť na čočku! :D
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  5. Tak ty tvoje kašičky jsou zase nádherné jako vždycky :) a ty oříšková másla ti moc závidím, já jsem "chudák" a mám doma "jenom" arašídové:D ale i to mi stačí ke štěstí!

    OdpovědětVymazat
  6. Jako vždy vypadá všechno tak strašně moc chutně!!! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Všechno zase vypadá skvěle!!:)) A jak pises, podzim už je skoro tady, i když je pres den celkem teplo, tak rána i večery jsou studene:( Na recenzi maslicek se už moc tesim :)
    Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli nám někdy ukážeš přítele :):)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten přítel by zajímal i mě.. ;-) Koukala jsem na fotky i na IG a nikde žádný chlap.. :-D

      Vymazat
    2. Holky vy jste teda zvědavé! :D :P Možná někdy...pokud sám bude chtít. Z dovolené určitě budem mít foto, tak možná pak ;)

      Vymazat
    3. Mě napadlo, že by to mohl být ten její klient :P jak měl celkem dost nadváhu, ona jej dostala "do formy", vedl si tuším i blog..

      Vymazat
    4. Teda to jsou teorie, to ještě bude zajímavé jestli začne takhle tipovat víc lidí :D Ale jinak ne, tento klient to není ;)

      Vymazat
    5. :D Tak nějaký ten borec, se kterým jsi běžela Spartana?

      Vymazat
    6. To ne, Sparťana jsme spolu taky ještě neběželi. Ale poběžíme v září ;)

      Vymazat
  8. Objednávala jsi si pouze vzorečky másel nebo i nějaké větší balení? A ještě prosím, napíšeš mi jaký tam je datum spotřeby? Chci si objednat jen nevím kolik, abych to stihla sníst.. děkuji.. a ty to necháš po otevření v lednici? (mám na mysli když máš třeba velké kilové balení)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám jenom malé vzrečky 40g zatím. Datumy spotřeby jsou různé - na některých konec roku 2014, na některých třeba duben 2015 nebo i 2016. Po otevření neskladuji v lednici, normálně venku v polici a nikdy nebyl problém.

      Vymazat
  9. To je zmrzlinka na té kaši? :-D no vypadá nádherně, jak se tam roztéká! A ta buchta taky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždyť ti to tam k tomu vždy napsala!

      Vymazat
    2. "Předvíkendová
      A ráno v pátek jsem si dopřála takovouto kašičku :) Ovesnou s lehkým nádechem čokolády, banán, ufo broskev, kokosové mléko a plátky mandlí."

      - já číst umím, ty vlezdoprdelko, ale na zmrzlinu asi prostě zapomněla, tak se ptám. Možná zkus nejdřív myslet a potom dělat chytrýho.

      Vymazat
    3. to je kokosové mléko!! :D:D

      Vymazat
    4. Klídek, však o nic nejde ;)
      Není to zmrzlina, je to kokosové mléko ;)

      Vymazat
    5. Znamení, že bych ho měla taky konečně vyzkoušet, alespoň si ho pak nebudu plést se zmrzlinou :-D
      - já vím, jen mě rozčilují chytrolíni.. :-/ člověk se zeptá a hned je za debila.

      Vymazat
  10. Kari oběd se sojovým masíčkem je nej, jinak už také cítím podzim =), patří k mým nej obdobím, takže se moooc těším, až nastance ten pravý podzimní čas, jéééé <3 =)
    Máslíčka jsem si už objednala také, takže co nevidět též budu moci zhodnotit a moc se těším =)
    Jinak Moni, neber to prosím ani trošku nijak zle, jen, nemáš teď nějak méně jídla (porce) než dříve? Nebo jedeš nějaké vlny, počítání apod.?:D Ale jako jídlo jinak opět špičkové, co si budem povídat, to u tebe ani jinak nejde :)) <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Méně ani ne :) Nevlním, nepočítám, jím podle aktuálních chutí a nálady. Takže někdy mám chut na jídlo bez přílohy, tak si ho dám. Ale pak tu energii doplním jinde či jindy ;) Opravdu HODNĚ jídla, co sním, se tady vůbec neobjeví, takže nelze soudit jen podle tohoto :)

      Vymazat
  11. Raky jsem teda ještě nejedla :D , ale nedávno na dovolené v italsku , jsem si omylem objednala chobotnice :D . No dojedla jsem je jenom ze slušnosti :D.
    mujblog4242.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  12. mnam všechno vypadá moc dobře:))

    OdpovědětVymazat
  13. Máslíčko z para ořechů musí být dokonalé :) Jen jsem ho ještě nikde neviděla, ale jelikož para ořechy jsou drahé, asi bych moc nepochodila :D Overnight oats jsem ještě nezkoušela, mně stačí když nechám vločky v jogurtu 20 minut :D Taky jde na mě podzim, už čajíčkuju jak divá a pořád mrznu :D To počasí by se mohlo ještě trochu umoudřit, protože tohle je na srpen trochu bída :D

    OdpovědětVymazat
  14. Koukám, že ve skoro 90% jídel máš avokádo :D to je dobře, já ho používám normálně třeba na chleba místo másla, je to mňamka, ale když vzpomenu, jak ses nad ním napoprvé "ofrňovala" :D (snad si to nepletu)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, napoprvé mi nechutnalo. Zato teď je to má závislost. Jak není doma, tak jsem nervózní. Úplně ho zbožnuju :D

      Vymazat
    2. Slib prosím, že si jej na dovolené v Řecku dáš a poreferuješ o rozdílech! :) podle mě to musí být ještě lahodnější chuť, když je krásně uzrálé na sluníčku a ne dovezené

      Vymazat
    3. Určitě, to si nenechám ujít! :)

      Vymazat
    4. Já jednou ochutnala avokádovou zmrzku (zrovna v Řecku to bylo) a ta mi taaak nechutnala že od tý doby mám nějaký strach si koupit zase avokádo.. ale když o něm pořád tak všichni básníte jak je skvělé, tak mu asi dám ještě jednu šanci.. :-)

      Vymazat
  15. Zase to všechno vypadá moc dobře :-) Nejvíc mě lákají ty lívanečky :-)
    A ten salát z řepou už jsem taky podle tebe zkoušela - jen jsem navíc přidala těstoviny :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Všechno vypadá skvěle, ale kaše nejvíc :-) ty nezklamou nikdy.

    OdpovědětVymazat
  17. Jéžiš, už na mě jdou zase chutě. Takhle navečer bych tohle neměla číst, jinak udělám zátah na ledničku a špajzku a zítra budu o dvě kila těžší :D Můžu se zeptat, jak děláš ty ořechová másla? To jenom rozmixuješ ořechy a nebo k nim ještě něco přidáš? :)) Já jsem si teď nakoupila spoustu druhů ořechů, tak z nich chci něco vyzkoušet :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedělám je, ale kupuji :) Domácí mi tolik nechutnají, nidky se nepovedou a děsně dlouho to trvá. Navíc na to nemám vhodný mixér. Takže tak :)

      Vymazat
  18. Dívat se na to po večeři, nebo před ní.. to je jedno, vždycky dostanu na ty dobroty chuť :)
    Občas přemýšlím, kde na to všechno bereš čas? :D Furt nekde lítáš a ještě dokažeš takhle kuchtit, spíš vůbec? Řiká se, že spát by se mělo asi 8 hodin denně.. dodržuješ to?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když je čas, tak kuchtím. Však většinu jídel ani nefotím :) V poslední době stále častěji sahám jen po nějakých rychlovkách, protože to někdy fakt nejde nebo koupím něco po cestě :) 8 hodin dodržím někdy...je to různé. Občas 6,7...někdy těch 8-10. Většinou ale asi kolem těch 7 hodin :)

      Vymazat
  19. Ja teda porad nemuzu uvěřit, ze uz tvůj blog sleduju tak dlouho a taky nemuzu uvěřit tomu, ze těchto inspiraci uz je přes stovku!:P a porad se mi nechce věřit, ze pokaždé tu slintam jako blázen:D měj se krasne!:P

    OdpovědětVymazat
  20. Rozmixovany avokado taky miluju:-) Ttoho raka závidím, taky bych ho chtěla ochutnat.

    OdpovědětVymazat
  21. Na recenzi všech ořechových máslíček se moc těším....i když mám obavy, že pak budu hned objednávat :D
    A avokádo s cottage musím zkusit. Vlastně musím celkově víc kupovat avokádo, vždycky na něj zapomenu, ale pokaždé na něj pak u čtení tvých článků dostanu chuť! :D

    OdpovědětVymazat
  22. Ta čočka vypadá skvěle. Z čočky jsem zatím vařila jen polívku, ale udělat z ní kaši s mrkví a smetanou mě ještě nenapadlo, takže vyzkouším. Jdou tam cítit ty vločky?

    http://www.zelenafazolka.cz/

    OdpovědětVymazat
  23. Všechno vypadá úžasně :) Ještě že jsem právě jedla, jinak bych si pro něco asi musela zajít :D Vždycky žasnu, jak to máš všechno krásně nazdobené :)
    Chtěla bych se zeptat, ty avokádo používáš jen ke slaným pokrmům ? Vidím, že ho konzumuješ hodně, ale nikdy jsem ho neviděla v kombinaci s ničím sladkým :) Chtěla bych ho ochutnat, ale nevím, do čeho ho použít...jaká je tvá nejoblíbenější kombinace ? :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)