čtvrtek 8. prosince 2011

Čeho chci dosáhnout a co mě motivuje

Když se nad tím zamyslíte, tak to spolu hodně souvisí - to, čeho chcete dosáhnout je hlavní motivace pro to, abychom se snažili a plní odhodlání se dali do různých změn našeho životního stylu. Dneska se však nebudu zabývat pouze motivací jako takovou, ale rovnou motivací mojí :) Asi to nebude zrovna přínosný článek, co se informací týče, ale zase se dozvíte něco dalšího o mě a mých cílech, což vám možná pomůže pochopit můj životní styl.

Můj cíl není pouze zhubnout a být štíhlá. Omezit se v jídle a shodit nějaké ty nadbytečné tuky dokáže skoro každý. Ale tvrdě na sobě makat, cvičit, formovat postavu a následně být ve skvělé kondici? To už zas tak jednoduché není a tahle cesta je mnohem delší. A právě tuto cestu jsem si vybrala já. A proč? Protože bych chtěla dosáhnout určitých věcí. Tady jsou 2 pro mě asi nejzásadnější:

1. Začalo mě tak trochu lákat prostředí fitness modelingu. Nemyslím nějaké kulturistky, ale prostě hezké pevné holky, jako například na úvodním obrázku - to je taky fitness modelka. Normání svět modelingu pro mě nikdy nebyl. Nemám na to výšku, dostatek síly nejíst a celkově mě to neláká. Ale fotit pro sportovní časopisy či oblečení? To už je něco jiného :) Nemyslím si, že bych se tak vysoko vypracovala, ale pro začátek bych chtěla zkusit poslat fotky do jedné soutěže. Pořádá ji jeden fitness časopis zatím každý rok v květnu, jak jsem zjistila na internetu. Vítězka soutěže je pak na obálce časopisu a musím říct, že když jsem viděla fotky vítězek, tak to nebylo nic až tak ohromujícího. Takže z toho plyne můj cíl - do května dokonalá fitness postava.
2. Celkově mám ráda sport a posilování a další věcí, co by mě v tomhle oboru bavilo, by bylo dělat nějakou trenérku. Ať už v posilovně, či vést nějaký sportovní kurz. Zajímám se o toto odvětví a ráda bych šířila získané informace dál a pomáhala tak ostatním. No a správná trenérka musí být přece ve skvělé kondici, že? Takže opět z toho plyne můj cíl - hezká, pevná fitness postava.

To jsou tedy dvě zásadní věci, kvůli kterým tenhle hubnoucí a cvičící proces absolvuji. Na začátku bylo mým cílem pouze zhubnout. Tyto sny se tak nějak vytvořily postupem času :) Samozřejmě je pro mě to, že se snažím jíst zdravě, důležité taky pro to, že chci být zdravá a chci aby v budoucnu i moje děti měly zdravé stravovací návyky. Rozšiřující se obezita je děsivá a příjde mi strašný pohled na rodiče, které s klidem cpou své děti hamburgery a hranolky. Já zdravý životní styl miluji (i když z něho občas vybočím) a chci ho šířit dál :)
Je samozřejmě i sposta dalších věcí, které mohou motivovat. Nejčastěji asi fotky žen s dokonalou postavou. Mě hodně taky motivuje, když někdo v mém okolí zhubne a je najednouu hezčí než já. Ale taky naopak, když někdo přibere nebo ho vidím se cpát nezdravým jídlem. To si pak řeknu, že takhle nechci dopadnout a zase mě to utvrdí v mém přesvědčení žít zdravě :)

Zkrátka a dobře je spousta podnětů, které nás motivují. Pro mě jsou nejdůležitější ty dva pospsané výše. Takovéhle cíle jsou podle mě důležitější a lépe dokáží motivovat, než chtít "jen zhubnout" :)
Všem přeji, abyste taky našli to své, co vás bude popohánět dál až k vašemu cíli ;)

2 komentáře :

  1. ty motivační začátky a články nemaj chybu :))) takové nevinné a bum, bod číslo 2 se ti splnil ;)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo, ani jsem nevěděla, že tu takový článek ještě mám. Máš pravdu, je to krása se na to takhlep odívat. Pár let zpátky a kam se člověk dostane! :)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)