sobota 10. prosince 2011

Jak si udržet ten správný životní styl?






Ahoj holky, včera jsem četla na internetu zajímavý článek, který se týká hubnutí a zdravého životního stylu. Je ale psán anglicky, tak jsem se rozhodla se s vámi o něj podělit a pokusit se ho víceméně přepsat. Něco možná vynechám, něco přidám, ale snad vám tento článek alespoň něco přinese ;)
Je úplně zřejmé, že společnost je posedlá svým vzhledem. Vyrýsovaní muži na obálkách fitness magazinů se svaly upravenými photoshopem, dokonalé krásky na obálkách ženských magazínů, taktéž většinou s přispěním počítačových úprav - to vše stačí k tomu, abychom se ochotně pustili do drastických diet.

Když začnete být posedlí každým nedostatkem, nemusí to dopadnout dobře. Dokonalost, která je vyobrazována médii je mnohdy nezdravá a nedosažitelná a při snaze dosáhnout ji můžete jednoduše selhat. Je důležité si uvědomit, že dokonalost je jen v očích pozorovatele. Ani ne století zpátky byli za dokonalé považované  ženy s kypřejšími tvary. Byl to znak zdraví, tlustí byli "in", vyhublý "out". Nezdá se vám, že modelky Victoria Secret jsou rok od roku mladší a hubenější? Neměli by snad tyhle dívky být ve škole a oblečené? Jak se pak mají normální ženy cítit, když jdou nakupovat spodní prádlo?!

Někdy je třeba si připomenout, že děláme správnou věc, když se snažíme žít zdravě. Není lehké se nenechat strhnout médii nebo rodinou. Tady je tedy pár zdravých tipů, které vám pomůžou udržet si zdraví, pomohou vám dělat správná rozhodnutí, díky kterým zlepšíte své zdraví, stejně jako vaše cíly ve fitness a úbytku váhy:

1. Snažte se nevnímat dívky na obálkách časopisů, jako předpisy dokonalosti.
2. Nezapomínejte do svého jídla zařazovat bílkoviny. Uspokojí vás na mnohme delší dobu, než jiná jídla.
3. Při jídle nehltejte, jezte pomalu a jídlo si užívejte.
4. Nebojte se zařadit do stravy správné tuky. Naopak se snažte vyhnout rafinovaným cukrům. Je větší pravděpodobnost, že přiberete z nadbytku nesprávných sacharidů než z trochy zdravých tuků.
5. Během dne choďte co nejvíce. Ať už jdete do práce, do školy, se psem nebo jen vycházíte schody. Chůze je zdravá a může vám taky pomoci při regeneraci po vašem cvičení. Navíc spálíte nějaké kalorie navíc.
6. Spěte alespoň 8 hodin denně. Studie ukazují, že právě 8 hodin je třeba k tomu, abyste mohli správně fyzicky i psychicky fungovat. Spánek vám pomůže k regeneraci a k správnému uvolňování kortizolu. Kortizol je hormon, který ovlivňuje ukládání tuků, tudíž dostatek spánků vám obrazně řečeno pomůže k hubnutí.
7. Snažit se být fit, hubnout a dosáhnout ideální postavy je životní styl. Mějte reálné cíle a přístup a zažijete větší spokojenost z vašeho zdravého životního stylu. Vyberte si cvičení, které vás bude bavit, abyste u něj vydrželi. Váš životní styl vás musí bavit, abyste u něj vydrželi dlouhodobě!
8. Kvalita je více než kvantita. Dělat více špatných věcí je mrhání času. Určitě je lepší dělat něco kratšího, ale efektivnějšího. Tahle filosofie může být aplikována na všechny složky života a nejenom na fitness. U cvičení je důležité, co cvičíte a jak cvičíte. Provádíte všechny cviky správně? Dáváte do toho dostatek nasazení? Je to pro vás alespoň trochu náročné? Odpověď by měla být vždy ano. Pokud ne, nezískáváte z vašich cvičení vše, co byste mohli. Čas je cenný, proto dělejte pouze věci, které vám přinesou výsledky!

zdroj: Shin Ohtake

5 komentářů :

  1. Dobrej článek :). S tím spánkem mám asi největší problémy...většinou není prostě přes týden čas spát osm hodin...někdy jsem ráda za čtyři, pět...:-/

    OdpovědětVymazat
  2. Bezvadný článek, děkujeme za přetlumočení :-) A krásný blog! Kvůli učení sem teď na netu moc nebyla a nestačim se divit :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Posledné dva body sú super. Verím, že sa nám podarí udržať ten zdravý životný štýl :)

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za to písmo, je to už lepší:) Dle mě není ideální, ale nechci ti to kritizovat a nech si tam, co se ti líbí:) Tohle přečtu a sem spokojená:) Fakt díky moc!

    A taky za podporu, si super!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)