čtvrtek 8. prosince 2011

Pohankové musli

Zde je další úžasný snídaňový recept, jak jsem slibovala :)
Musím říct, že už při malém ochutnání jsem se oblizovala, jak je to dobré a nemůžu se dočkat na zítřejší snídani. A ta vůně, která se linula po bytě, měla jsem pocit, jako bych cítila vánoční cukroví :) Mamka už mi ho testla a dokonce si ho dala teď večer ještě teplé s jogurtem :D Tak je asi dobré. Prý je akorát málo sladké. Jak jsem to míchala, tak jsem tam dala med, ale pak jsem přidala ještě trochu třtinového cukru, prootže ten med vážně nestačil. Pak to bylo dobré, ale po upečení se ta sladkost zase vytratila. Myslím, že je ale i tak dobré a když si ho dám s jogurtem a ovocem, bude to akorát :)

Na cca 800g hotového musli si připravte:

140g
pohanka
240govesné vločky
100gslunečnicová semínka
70gmandle
60g (asi 6 lžic)med
20g(asi 3 lžíce)olej
40gtřtinový cukr
10gkakao
špetka soli, vanilkové aroma
55gkokos
100grozinky

Pohanku jsem si předem uvařila podle návodu, aby nebyla moc tvrdá. Pak jednoduše smíchejte všechny suroviny kromě kokosu a rozinek. Měla by vzniknou trochu mokrá směs. Dejte do pekáčku (já radši dala pod to pečící papír, aby se mi to tam nepřipálilo). Pečte na 150 stupňů asi hodinu, občas to promíchejte. Až je musli hotové, zamíchejte k němu kokos a rozinky. Nechte vychladnout a pak přendejte do nějaké nádoby.
Tak snad vás recept potěší. Doufám, že moje recepty alespoň někdo občas zkouší, ať je tu nepíšu zbytečně :D No ale věřím, že někomu příjdou vhod :)
Jinak když jsem to spočítala, tak toto musli má asi 1800Kj ve 100g. Může se to zdát moc, ale řekla bych, že je zdravé a když si dáte trošku k snídani s jogurtem, tak se nic nestane ;)

Zdroj: http://drobecky.blogspot.com/

7 komentářů :

  1. tohle ja miluji. chtela jsem te poprosit, zda by jsi zde napsala, jak pripravujes kase na snidane (myslim pohankove atd..) dekuji

    OdpovědětVymazat
  2. Už se to pečeee :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj :) už dlho čítam tvoj blog :) tento recept ma dosť zaujal, ale zaujímalo by ma, či akú pohánku tam použiť? celú, nelúpanú alebo lámanku? A to je potrebné ju normálne podľa návodu uvariť, áno?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrova tady jsem použila lámanku, kterou jsem uvařila. Ale myslím, že by bylo možná lepší ji tam dát nevařenou. Pamatuji si totiž, že mi pak to musli chytlo po nějaké době plíseň ;)

      Vymazat
    2. Oki-douky ;) Ďakujem za radu :)

      Vymazat
  4. zdravé raňajky
    http://www.mojadieta.sk/diety/

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)