středa 11. ledna 2012

Hummus

Pokud vás odrazje už název tohoto jídla - ano opravdu je to Hummus - pak vás ubezpečuji, že je to opravdu moc dobré. Zvlášť pokud máte rádi luštěniny a ořechy, tak si pochutnáte - skoro nic jiného se do něj totiž nedává. Můžete si ho dát na oběd či na večeři a po něm jako dezert třeba zdravou buchtu, na kterou jsem vám dnes taky už napsala recept ;)



 
Budete potřebovat
bílé fazole v plechovce (lze použít i cizrna nebo uvařené luštěniny), asi 2 hrsti nesolených arašídů (60g), česnek, olivový olej, sůl, chilli, půl hrnku vody

Postup je úplně jednoduchý. Fazole dejte do misky, přidejte k nim arašídy, nakrájený česnek (tady pozor, já dala 3 stroužky a bylo to na mě moc, takže radši míň), vodu, asi lžíci oleje, sůl, špetku chilli (dle chuti) - vše pak důkladně rozmixujte ponorným mixérem (popř. můžete vše rovnou dát do většího mixéru). 

V celém pokrmu je:  2750Kj, 26g bílkovin, 56g sacharidů, 25g tuků

Rozdělila jsem si to na 2 porce. Moc dobré je k němu přikusovat mrkev nebo si k němu můžete udělat třeba ještě kuřecí či jiné maso na doplnění bílkovin :) 

16 komentářů :

  1. Tak do toho určitě jdu :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Název odrazuje, ale jinak to zní dobře. Pamatuji si že jsem už někde jinde četla recept na hummus - trochu se lišil, ale nevypadal tak dobře jako ten tvůj. Tam se vážně smíchalo páté přes deváté. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Fúha, neviem či by som do toho išla. Fazuľa je moja najneobľúbenejšia strukovina a je to fakt zaujímavá kombinácia. No rada by som to ochutnala a neodsudzovala to. Len sa bojím, že by to potom dojedal náš psík =D

    OdpovědětVymazat
  4. Dneska si ho udělám k večeři! Vypadá to fakt jednoduše! To bych mohla zvládnout i já :-) zítra podám hlášení o úspěchu :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Jé fazole, tak tohle si nedám. :D Možná s cizrnou ano. Rozhodně až budu mít někdy čas, tak vyzkouším. Třeba o víkendu? :)

    OdpovědětVymazat
  6. já bych to použila jako kaši s tím masem :) to by mě lákalo...fazole mám ráda. A k tomu předchozímu článku: Děkuji za typy, já do teď cvičila jen sedy lehy :)) máš krásný to bříško :)

    OdpovědětVymazat
  7. tak tohle ne =) fazole ani česnek.. Já radši tu zdravou buchtu =) , xD

    OdpovědětVymazat
  8. no každopádně je to originální, to jsem zvědavá, jak to bude chutnat. Suroviny vyhovují, máme je rádi, tak vyzkoušíme a uvidíme

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj :) Ja som na blogu nová,a hladám nejakú podporu,tak píšem na blogy ktoré niesu pro ana,totiž ja som pro healthy lifestyle a nie pro ana a ani pro mia,kebyže chceš byť aff tak mi napíš :) snáď budeš chcieť:) ahoj:)

    OdpovědětVymazat
  10. O_o .. O "Hummuse" som počula už dávnejšie, ale tak nejako som si nepozrela nikdy recept, ani neviem prečo. Ale vyzerá (podľa surovín) božskyyy <3 :)) Asi si ho čoskoro spravím.. Ak nie zajtra. Vďaka za inšpiráciu :)

    OdpovědětVymazat
  11. No to by som povedala :D 9 hodín nad zákuskami a nedať si.. Keď netrénujem svalstvo, tak aspoň trénujem pevnú vôľu :D (A je to mega tréning! :))

    OdpovědětVymazat
  12. ale nečtěte to jako hummus, ale "hamis" :) ach ta angličtina :D

    OdpovědětVymazat
  13. Ale tohle nemá s hummusem nic společného. :) Fazole, arašídy... Do správného hummusu se dává jen cizrna a hlavně seznamová pasta.

    OdpovědětVymazat
  14. Tak tohle vubec neni hummus

    OdpovědětVymazat
  15. hummus rozhodně není anglické slovo, je to arabsky cizrna, tedy cizrna je základní surovina + již zmíněná sezamová pasta, olivový olej apod. :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)