pátek 24. srpna 2012

Místo činu: ledička


 Už jsem se s vámi podělila o to, Co skrývám za závěsem a nyný přichází konečně na řadu lednička. Ano, vím, že jsem tento příspěvek slibovala již dříve, ale ono to není tak lehké. Nic mi dlouho nevydrží. To co nakoupím, rychle zase spotřebuju :D Včera jsem ale využila toho, že jsem aktuálně doplnila zásoby a vše zdokumetovala. Pokud vás tedy zajímá, co za potraviny do ledničky nakupuji, můžete číst dále... :)


                                
Mléčné neochucené výrobky
Tady jasně vede značka Clever :D Proč? Protože je nejlevnější a do Billy to mám tak 3 minuty cesty :) Pravidelně kupuji tvaroh Milko, cottage, kefírové mléko, bílý jogurt (tentokrát mám doma i Hollandii, kupuji ji, když je v akci - jinak střídám většinou Clever či Valašský). A náhodou se mi doma vyskytla i zakysaná smetana. Tu tak často nekupuji, ale občas je do něčeho potřeba  - navíc ji mám taky moc ráda :)

Ochucené jogurty
Většinou v mém šuplíku najdete i nějaké ochucené jogurty. Kupuji pokaždé jiné. Mám ráda spíše ty dražší, takže vybírám ty, které jsou zrovna v akci :D Nejraději mám asi Hollandii a Jihočeský. Ráda mám i mléčné rýže (i když u nich je to složení většinou hrozné). No a teď jsem si zrovna koupila Bio ovocné z Billy, které jsou taky dobré a mají 200g. Uprostřed je jogurt z Lidlu - 250g za 10Kč - občas si ho tam kupuji právě kvůli tomu, že je ho tam hodně :D

Ovoce a zelenina
Miluju, když mám takovéto zásoby :D Bohužel vždycky nějak rychle zmizí. Samozřejmě se také různí, nekupuji pořád to samé. Až na banány, ty musím mít doma pořád :D Aktuálně tam mám - cherry rajčátka, kapie, okurku, cuketu, mrkev, květák, čínské zelí, kukuřice, žampiony a z ovoce banány, nektarinky, jablka, švestky. Většinou skladuji vše v lednici - až na jablka, hrušky apod. Déle to tam podle mě vydrží.

Nakládaná zelenina
Tohle je má láska a závislost :D Vše je domácí, ne z obchodu (ačkoliv když je nouze, koupíme okurky i v obchodě). Kyselé okurky mám strašně ráda a zavařovanou řepu taky. Mamka se ještě chystá na čalamádu :) No a vlevo jsou ještě tzv. řezy - nakrájené okurky, květák, mrkev a cibulka. Z toho vyjídám vždycky hlavně ten květák! :)



To by bylo asi vše k tomu, co si nakupuji a skladuji v ledničce já. Samozřejmě, že tam máme ještě věci jako šunku, sýry, vajíčka, máslo apod. Ty jsem ale nefotila. Navíc to jsou společné věci, které většinou nakupuje mamka :) To, co jsem nafotila jsou čistě mé zásoby (až na tu zavařovanou zeleninu) :) Na všechno mám svůj šuplík, popřípadě cpu zeleninu do horní poličky. A často je ten šuplíček extrémně narvaný :D To můžete vidět například na úvodním obrázku anebo tady na tom dole :) Není ale vyjímnkou, že v něm není nic nebo jen třeba kelímek jogurtu. To pak nastane čas opět doplnit zásoby :) Taky jsem fotila aktuální zásoby - občas tam mám třeba ještě mozzarellu, tofu, nějaký bylinkový tvaroh, lučinu apod. :)


34 komentářů :

  1. Ahoj :) Pěkný článek. Jaký je ten Cottage Clever? Já mám ráda Jihočeský, který je o něco dražší, mamka koupí občas v lidlu, ale ten mi moc nejede :)
    A btw. banány v lednici zrajou rychleji než v pokojové teplotě ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cottage Clever je výborný - mě chutná snad nejvíce ze všech. Navíc 200g za 16Kč je oprvadnu nejvýhodnější nákup :)

      Jinak mě banány v lednici vydrží právě dlouho. Pokud je nechám venku, hned hodně změnkou a zhnědnou a to mi pak nechutná. V lednici se mi to nestane :)

      Vymazat
    2. Zvláštní, myslím, že jsme se o tom snad i učili a mně v lednici přes noc pomalu zhnědnou :D
      Tak díky za tip, až budu v Bille, zkusím ho :)

      Vymazat
    3. Možná vám lednička až moc chladí :D - já je jednou šoupla více dozadu, kde nám to více mrazí a pak ta slupka zhnědla. Jinak se mi nikdy nestalo, že by mi zhnědly přes noc. Opravdu mi vždycky rychleji dozráli v teple venku :)

      Vymazat
    4. Banány opravdu v ledničce rychleji zhnědnou, ale když si je dáváš tak zjištíš, že uvnitř jsou krásné žluté, nepomačkané, nehnědé :) taky je tam dávám :)

      Vymazat
  2. Mooc pěkné! Ty Bio jogurty z Billy taky kupuji, jsou výborné :) A s těmi banány musím souhlasit s Nikitou, jednou jsem dala banán do lednice a do rána byl hnědý, tak nevím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Tak to je divné - mě tam vydrží hezké i týden :)

      Vymazat
  3. já četla,že by se banány neměli dávat do ledničky ale asi se může když ti vydrží:) jinak banány miluju ty musím mít doma pořád:D mimochodem kefírové mléko-ochucené je stejný jako neochucený?myslím složení atd.:) protože já měla kefírové mléko jednou-odtučněné a vůbec mi nechutnalo:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ochucené je složením jiné - má více kalorií, cukrů, ve složení různé přidané aromata, barviva, cukr a kdovíco ještě - záleží na druhu :)

      Vymazat
  4. Jakmile jsem uviděla fotku s tvarohem Milko, cottage Milki a kefírem Clever, myslela jsem si, že mi někdo vyfotil mé zásoby :D Jak vidím, máme podobné chutě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, podle mě jsou tyto značky nejlepší - z těch, co jsem už vyzkoušela :)

      Vymazat
  5. Jé.super článek-budu se asi opičit a udělám nějaký podobný (jetsli neva? :):)...Já taky miluju cottage- ale hlavně JIhočeský cottage-a hlavně pažitku..jenže ten stojí asi 25Kč na 150g-což je teda docela dost :/..ten clever bych chtěla vyzkoušet..já ale v Bille nikdy nebyla -ani ji nemám "po ruce"..:D..to je pech..a kolik stojí ten jogurt-banán+cereálie Ten bych moc moc ráda zkusila! :D..ale taky je z Billy že? :/..škoda no..ale já tu Billu snad někde objevím :D...a taky mám svoje potraviny v takovém "šuplíku"..co jsme ale minule koupily moje nejoblíbenější Jihočeské jogurty (máme stejný vkus, :D)-hlavně borůvky-(dneska se chytstám na čoko-oříšek)-tak jsem musela šuplíčky zabrat dva :D-bylo jich 20 :D ale jeden stál jen 13,9!! ♥ ..byloo to fakt totálně nacpané-a teď už je tam prázdno :/...tak snad dneska si zakřečkuju! :D..
    Jo a mám pro Tebe tip-viděla jsem, že máš ráda pohanku-já taky, ale pořád jsem nevěděla jak ji dochutit-zkus si do ni zamíchat Lučinu do salátu-je to bomba! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevadí, klidně napiš podobný článek :)

      Ten cottage z Billy stojí právě jenom 16Kč a je tam 200g a chutná skoro stejně jako ten jihočeský, který mám jinak taky ráda, ale nekupuji kvůli ceně :) A ty jogurty z Billy stojí v akci 13Kč, jinak myslím tak 17Kč :) A díky za tip na pohanku. Já ji často dělám na sladko nebo jako přílohu k masu :)

      Vymazat
    2. u nás v obchodě stojí 150g cottage 12Kč:)

      Vymazat
    3. Tak děkuju :)..tyjo..to je levné, když má 200g-a vlastně-můžu si tam přeci dát sama domácí pažitku ne? :D Bože, jsem blbá-že jsem na to ještě nepřišla :D..ale kupuju taky Pilos-a ten myslím pažitkový je-taky výborný :)..aha, fakt ten jogurt bych chtěla ochutnat-totiž..jsem závislačka na banánech a když je v kombinaci s jogurtem..no mňam! :D...jojo, taky do toho prdnu tu Lučinu a většinou s kuřecím masem nebo třeba i rybou..je to bomba! :)..

      peta: jojo, taky ten Jihočeský cottage pažitka je někdy ve slevě-hlavně v albertu-kde má třeba záruku už jen tři dny-tak ho veznu a stojí taky jen 12Kč-a tak to je i s ovofitem-ten má třeba záruku taky jen tři-čtyři dny a stojí 6,70 :)..

      Vymazat
  6. Moje část ledničky je taky super zdravá :D Pravdou je že mi tam chodí natajňačku i přítel :) Clever Cottage musím ochutnat.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak zásoby jsou skoro totožné s mýma, akorát nemám doma nic z Billy, tu totiž tady nikde nemáme :D Cottage a bílý jogurt kupuju v Lidlu značky Pilos, taky je to tam mnohem levnější než jinde a přijde mně že i chuťově lepší :)Jogurtů tam mají více, nejlepší je ten 3% a vyrábí ho Hollandia :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danielle, naprostý souhlas - Lidl mám blízko a co se hypermarketů týče, nakupuji snad jen tam. Občas něco málo doberu z Tesca či Kauflandu (přece jenom jejich sortiment je omezený), ale opravdu mají nejlepší ceny a skvělou kvalitu:)

      Moni, říkala jsem si, že bych něco takového taky vyfotila, ale v mém případě by to opravdu vypadalo jako "Co všechno se dá koupit v Lidlu" :D

      Vymazat
  8. Tofu kupuješ kde? Já viděla v bille jen marinované nebo uzené a to stálo 145kč :D Tak šuplíky s ovocem a zeleninou mám momentálně narvané víc :D Jinak jogurty z lidlu (ty milbony) už mi vůbec nechutnají :X Ale uvidíme, možná ještě zachutnají :D A jejich bílý jogurt (pilos) mi celkem připomíná naši hollandii :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kupuji ho v Bille :) Těch 145Kč je cena za kilo, na obalu je pak většinou napsaná cena zvlášť ;) Kupuji většinou neochucené - to výjde tuším na 17Kč na 200g. Marinované a uzené mám taky ráda, ale ty výjdou už tak na 30Kč za 150g, takže už je tolik neberu :)

      Vymazat
    2. Já jsem si teď koupila v tescu ve slevě tofu s mořskou řasou 200g za 19,90kč a mohla jsem se utlouct jak bylo dobré. Dala jsem si ho do zeleninového salátu a už se poohlížím, že zajedu do billy ikdyž ji mám taky dost z ruky, protože u nás v lidlu tofu nemají a v tescu bez akce či slevy je pěkně drahé. Sija :-)

      Vymazat
    3. Uááá! :X :D Proč to tam mají tak děsně značené!! :D A stejně přestavi dovážet to natural :X Vůbec netuším proč, ale ptala sem se a řekli mi, že už normální nedovážejí :(

      Vymazat
    4. Tak u nás v Bille ho mají pořád, jinde nevím. V albertu ale myslím taky :)

      Vymazat
  9. Jak mas takhle oblibenou Billu, tak ja zase Albert:D Domaci zavareniny ti moc zavidim, ta chut musi byt o mnoho lepsi, mnam! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám Billu skoro před barákem no. Navíc tam berou stravenky, které dostávám :D Ale Albert je můj druhý nejnavštěvovanější, protože ho taky nemám daleko :)

      Vymazat
  10. Tenhle typ článků mě moc baví - no jo koho by nebavilo šmírovat v cizím bytě? :D
    Děkuji za pár typů k inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  11. Máme to hodně podobné :) jen jogurty tam mám jiné :D. Ale dneska po nákupu ta zelenina, ovoce, neochucené mléčné výrobky... :D Ale brala jsem to v tescu :). Domácí zavařeniny...to máš hodně fajn :)

    OdpovědětVymazat
  12. super článok! Cottage Clever úplný favorit, nie len že je ho najviac ale jednoznačne najlepšie chutí.chcem sa opýtať či nemáš nejaký dobrý tip na šunku? ja najrašej kupujem balenú kuraciu fitness od Schneider, lebo destké balené m nechutia a tie pultové sú niekedy hroza, maximálne detská kuracia/kruti v Bille či Tescu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No u šunky žádného favorita nemám, beru pokaždé jinou nebo zrovna tu, kterou mamka koupí. Ale párkrát jsem koupila právě i v Bille celkem kvalitní zrovna i v akci. Jmenuje se myslím Zámecká (nejvyšší jakost), od Vocílky a má 92% masa. Asi by se našly i lepší, ale ty jsou na mě až moc drahé nebo jsem je ještě neobjevila :-/

      Vymazat
    2. Já mám nejradši šunku z Lidlu od značky Dulano ( i když je dražší). Mají krůtí, vepřovou, kuřecí a má 96 % masa a chutná fakt skvěle! Ty šunky nasáklé vodou nesnáším :-(

      Vymazat
  13. Ahoj,už dlouhoo čtu tvůj blog :) Je úžasný :) Díky tobě jsem začala hubnout a teť jsem si sama založila svůj blog. Se můžeš mrknout ale nic moc tam není dneska je založený :D. Díky za inspiraci ;)
    http://healthy-littlegirl.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. ta první fotka je jak z naší ledničky:DD taky máme všechny mléčné výrobky nejčastěji Clever, hlavně ten bílý jogurt nechybí snad nikdy:) billu mám 5 minut od domu, tak chodím hlavně tam:))

    OdpovědětVymazat
  15. Co ta majolka? (né sranda, je light že jo) Clever jogurt nekupuji, přijde mi hrozně kyselý, a to i když ho smíchám nebo ochutím, ale to je prostě mýma chuťovýma buňkama. Clever jinak kupuji - cottage určitě a taky pomazánkové máslo :)
    Vyhrajte parfém od Guess! 2nd Giveway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majolku jsem si koupila po delší době. Občas se mi někde hodí - do dresingů apod. A brala jse samozřejmě tu light no :)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)