neděle 24. března 2013

Novinky do spíže i ledničky III.

 Nákupy jídla nepřestanou být nikdy aktuální! A proto mám pro vás pár dalších tipů a ukázky toho, jaké novinky se objevily u mě v kuchyni. Nebude toho tak moc jako minule, ale pár fotek jsem splašila a na kratší článek to určitě vyjde. Nebudeme přece nároční při neděli, no ne? :)

Hned v úvodu je mražené ovoce z Lidlu. Pro mě žádná novinka, chci vám ho však doporučit, protože je výborné a navíc levné! Ideální kombinace :) Pokud je v akci (jako třeba teď), tak vás vyjde 750g za krásných 50Kč. Mimo akci stojí 70Kč, což je pořád ještě ucházející :) No a pokud nechcete mix, můžete si koupit čistě maliny (ty mají však pouze 500g) nebo jahody. Já si mražené ovoce dávám ráda třeba do kaší, na nějaké palačinky...ale nejvíce ho využívám na již 100x omílanou proteinovou pěnu!




Markéta z eat run love mě navnadila, akce mě přesvědčila :D Vanilková káva! Jelikož mám kávičky fakt moc ráda a nějakému dobrému ochucenému latté z kaváren těžko odolávám, pořídila jsem si domů alespoň tuhle rozpustnou variantu. Píchuť mám vanilkovou, ale v nabídce je třeba i karamel nebo lískový oříšek (při mém nákupu však tyto příchutě byly vyprodány, takže jsem alespoň neměla dilema a brala jsem, co zbylo :D). Běžně stojí tohle menší balení 150Kč, ale tento týden je v Bille za 100Kč :) A když si koupíte 2, dostanete ještě hrnek. Ale bez toho jí už se obejdu. Ten už by se nám snad ani doma nikde nevlezl :D



Sladidlo stévie - kdysi jsem ho strašně chtěla zkusit a nikde nebylo. Pak jsem jej objevila ve formě tablet, které jsem si hned koupila, ale svou chutí mě dost zklamaly. Jak už to tak ale celkem často dělávám, i já jsem se rozhodla dát stévii druhou šanci :) Koupila jsem si tedy na doporučení sypkou stévii z Rossmannu. Balení je celkem malé - 50g a cena asi 90Kč. Ale já toho stejně moc nenasladím, takže myslím, že nějakou tu chvilku vydrží. Každopádně tentokrát jsem spokojená. Žádná nepříjemná chemická pachuť! :)




No kdo by neznal kakao na pečení? To je asi klasika v každé kuchyni. Ale tohle mi přijde extra dobré! Měli jsme ho doma před Vánocemi a když jsem pak koupila jiné, hned jsem věděla, že musím sehnat zpět tohle. Už když jsem totiž otevřela krabičku, viděla jsem ten rozdíl - kakaový prášek byl o dost tmavší než zbytek kakaa, co jsme ještě doma měli. A ta chuť byla prostě taky mnohem kakaovější! Právě s tímto kakaem jsem dělávala ovesno-krupicovou čoko kaši, která mi tak připomínala chuť vánočního cukroví. A zjistila jsem že tu chuť dělalo právě tohle kakao :) No a proto jsem si ho znovu koupila - a k mému štěstí bylo opět v akci! V Lidlu za 30Kč, mimo akci za 40Kč ;)




Teď mě všichni ukamenujte za to, co tady doporučuji :D Vlastně to tak úplně nedoporučuji, jenom se vám chci pochlubit, co jsem ochutnala! Mléko od mullera s příchutí palačinek :) Po Jumpingu jsem potřebovala nějak doplnit cukry a tohle chlazené ochucené mléko prostě přišlo vhod! Vůbec netvrdím, že je to něco zdravého, ale dobré to bylo. Možná více sladké. Ale po dopití jsem si pak do této prázdné (ještě nevymyté) lahvičky nalila čisté kefírové mléko a to vám byla najednou skvělá chuť!




Další věc z Lidlu - v poslední době se stává mým oblíbeným obchodem :D Tentokrát je to skvělá zeleninová směs. Taky jsem ji kupovala v akci - 750g za 35Kč! Na výběr bylo několik druhů a já si vybrala svou oblíbenou mexickou variaci :) A teda nezklamala! Zelenina výborná a navíc byla jakoby obalená v jakémsi červeném mexickém koření, které tomu dává tu pravou chuť mexika! :)

...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

70 komentářů :

  1. Super článek, to ovoce mám v mrazáku taky a už se těším, až si tenhle týden udělám svou 1. pěnu :) Do Lídlu jsem z počátku odmítala chodit, že tam budou mít jen samé šunty... Ale jak jsem se přestěhovala blíž k jedné z prodejen, naučila jsem se tam pravidelně nakupovat a s kvalitou jsem velmi spokojena, že už skoro jinam nechodím. Většinou tam nechávám pěknej majlant, protože mě každý týden láká nějaká věc v akci, kterou musím vyzkoušet! Takže utrácím za jídlo pěkný peníze, moje peněženka věčně pláče :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě právě příjde, že v Lidlu mají hodně kvalitní věci. Říkali to třeba i v Pekle na talíři. Ale taky asi záleží na konkrétním druhu. Každopádně tam mají vše za super ceny. Ale moje peněženka taky vždycky pláče :D

      Vymazat
    2. Ahoj, ja celkem sleduji testy na kvalitu potravin a temer vzdy jsou ne prvnich mistech veci z Lidlu.. pry je to tim, ze uplne to same prodavaji z retezcich v Nemecku..a tak na lidi nekaslou, jako tady na nas :(

      Vymazat
    3. No právě, taky jsem to tak slyšela. Tam lidem nepodstrčujou takové "hnusy", jako kolikrát u nás.

      Vymazat
    4. No popravdě tak úplně stejný to není. Teď například já momentálně jsem v Německu a samozřejmě nechodím nakupovat jinak než do Lidlu. Sortiment je samozřejmě skoro stejný, ale když si chci koupit šunku(stejnou jako si kupuju v ČR) dozvím se na etiketě leda to z jakého je masa, ale kolik procent obsahuje to ne :/ Což se mi teda moc nelíbí...

      Vymazat
  2. Ta vanilková káva vypadá skvěle! Miluju kávy s příchutíí :) nejčastěji do ní házím skořici

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm, skořicová..ta je super! Zrovna nedávno jsem si skořici nasypala na kávu ve Starbucksu a asi to budu dělat častěji :D

      Vymazat
  3. jeee, vanilkový kafe! :)) taky jsem hrníčku v Bille odolala, mamka by mi vynadala že pořád domů tahám nějaký hrníčky a skleničky a není to kam dát :D
    to mlíčko s příchutí palačinek mě pobavilo, co za příchutě ti lidé nevymyslí..:D ale určitě je to dobrota, říkala jsem si, že někdy si asi koupím nějaké ochucené mlíčko (mám je moc ráda, ale nepiju je ), a budu si v tom ráno dělat kaši, protože si ji stejně sladím :)

    stévii v tabletkách jsem nikdy neměla, ale mamka mi koupila v létě rostlinku, tak jsem ty listy usušila, že to dám do nějakého receptu...ale vůbec nevím kam ani jak, aby to akorát nebylo hnusný :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, my taky doma pořád taháme nějaké hrnky ze "super akcí" a pak už to není kam dávat :D

      A uvařit kaši z ochuceného mléka je odbrý nápad! To asi taky někdy zkusím, protože kaši taky většinou nějak doslazuji :)

      Vymazat
  4. Pěkný :) jak pak tu mraženou zeleninu připravuješ, ? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dělala jsem si ji na oběd s tofu a rýží - tofu jsem měla naložené v takové marinádě na kterou jsem použila olej ze sušených rajčat. Pak jsem ho orestovala na pánvičce a nakonec přidala tu zeleninu a podusila do měkka. No bylo to moc dobré :) Většinou dávám mraženou zeleninu takhle nějak k masu :)

      Vymazat
  5. Já chci to vanilkový kafe:(:D
    Stevii bych si chtěla zkusit letos zasadit:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobrý nápad :) Babička ji má tak myslím doma v květináči. Ale teda netuším, jak bych ji pak používala. Ono ta sypká sěs e celkem praktičtější :D

      Vymazat
    2. To ano je to praktické, ale já si myslím, že je to nějak upravované a něco v tom bude. Jinak stevii usušit a rozdrtit, ale bude stále dozelena, ne bílá :-)

      Vymazat
  6. na to vanilkový kafe se chystám =)))

    OdpovědětVymazat
  7. Pachuť stévie je docela problém. Teď používám stévii v prášku od PlantaDulce a ta není nejhorší, nicméně se chystám objednat si z USA někdy v budoucnu od Sweet Leaf, Now, NuNaturals nebo KAL)
    Téměř žádnou pachuť taky údajně nemá stévie v kapkách (nejlépe vanilková od NuNaturals), ale nejsem si ani jistá, zda jde u nás v téhle podobě sehnat ^^;

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to taky netuším. Já ji viděla právě snad jedině v tom Rossmannu - tam mají i tekutou, ale ne vanilkovou. Jinak možná bude ještě v nějakých zdravých výživách. Ale z USA taky nemusí být špatná, tam mají určitě velký výběr a ne jenom stevie. Myslím, že tam už používají i jiná přírodní sladidla :)

      Vymazat
    2. PlantaDulce je nejlepsi, cenove i chutove..nevim, co porad mate s tou pachuti :D ja ji miluju:)

      Vymazat
  8. Ahoj! Super článek..Přestože jsem začínala sledovat blogy o kosmetice, tvůj blog se pomalu,ale jistě dostává do top trojky mých oblíbených blogů, u kterých nevynechám žádný nový příspěvek.. Držím palce :)

    OdpovědětVymazat
  9. jo tohle kakao miluju, kam se hrabe to od orionu :D směs ovoce chci zkusit tak jsem zvědavá, díky za tipy :) akorát to umělé sladidlo mě neláká, podle mě umělé je umělé, podle mě akorát oblbneš mozek, ale tělo ne...mě pak akorát hodní mlsná, takže za mě med :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono právě není umělé, stévi je přírodní, je to rostlinka ;)

      Vymazat
    2. nedávno jsem si taky první stévii (tabletky z DMka) pořídila, zatím jsem s ní sladila jen zázvorový čaj, když jsem byla nemocná, a protein (mám bez příchuti). Ale taky by mě zajímalo, jak to s ní je co se týče signálů do mozku o "příchodu cukru", který nakonec nedorazí, jak je to u umělých sladidel.

      Vymazat
    3. ahá a já si říkala, že se do něj všichni zbláznili :) budu muset o ní ještě něco načíst, díky za info :)

      Vymazat
  10. Mrazené ovocie zbožňujem :) Vedela by som ho použiť hádam uplne všade. Najradšej ho mám však s tvarohom a ovsenou kašou :) Skvelé nákupy :)

    OdpovědětVymazat
  11. Hmmm... tak co bych si tak z tvého výběru pořídila.. Z ovoce mi celkem stačí jablka a banány, i když takové palačinky s horkými malinami...
    A tu stévii asi taky vyzkouším, když říkáš, že tahle nemá pachuť, právě té se bojím.. Je fajn, že je jí trocha, a tak to nevyjde draho.
    Tohle kakao mamka taky koupila, atk uvidím, běžně používáme to Holadnské červeno modré od Kávovin a to mi chutná. Tak jsem zvědavá, jesli lidlovské bude lepší.

    OdpovědětVymazat
  12. Stévii taky občas používám, vlastně tu stejnou jako máš ty, ale v tektuté formě, takže stačí pár kapek někam dát a je to :) Ale nehodí se to do všeho, občas tam je cítit taková divná pachuť, s tím souhlasím. Kefír s příchutí palačinek zní dost zajímavě :DDD A máš pravdu, že není kakao jako kakao, některý kakao jako kakao vůbec nechutná (jsme přece v česku, tady si nikdy nemůžeme být přesně jistí, co kupujeme :D ...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona ta rostinka opravdu má tuhle divnou chuť, měla jsem ji doma a rostla jako blázen.:-)

      Vymazat
    2. Tak to bych si ju měla taky pořídit! Ikdyž,.. u nás nikdy nic nevyroste :D

      Vymazat
    3. Tak tahle vyroste zaručeně, protože á a kytky je hrůzy a rostla mě jako plevel.:-)

      Vymazat
  13. achjo... den, kdy jsem začala chodit na tvůj blog i blogy ostatních kolegyní se stal osudným pro mou peněženku :D Nikdy předtím by mě ani nenapadlo vlítnout do lidlu a koupit 6 arašídových másel nebo metrák mraženého ovoce :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani mi nemluv, já tak pořád všude čtu o nějkaých akcích! :D

      Vymazat
  14. Paráda půlku z toho musím vyzkoušet. Tu kávu hlavně a tuto zeleninu kupuji také, je vynikající. Vždy nakoupím i víc v akcích, protože mi přijde jako kvalitní zelenina a obsah je opravdu jen zelenina. iné značky jsou vždy z poloviny led..:D

    OdpovědětVymazat
  15. Prosííím nekupovat rozpustné kafe :-) v 99,9 % případu je to káva která se zpracovává již plesnivá, nejméně kvalitní ( defakto odpad z kávy ), když se do násypky přimíchá listí větvičky a pod. nic se neděje a vše se zpracuje. Aby se nedalo tolik poznat, že káva je plesnivá, tak se přepražuje čili černá čili karcinogení, potom z toho dostáváte celkem jednoduchým procesem rozpustné kafe. JESTLI SMÍM DOPORUČIT KUPTE SI KVALITNÍ ZRNKOVOU KÁVU, CO NEJČERSTVĚJI NAMLETOU ( jistota aspoň nějaké kvality ) A ZKUSTE PŘÍPRAVU PRÁVÉ TURECKÉ KÁVY V DŽEZVĚ, VAKUUMPOT, AEROPRESS.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No myslím, že rozpustné kávy stejně kupovat budu i nadále, alespoň zatím. Mě doposud vyhovují, nemám s nimi problém a chutnají mi. Až budu mít doma kvalitní kávovar, tak si klidně kvalitnější kávu koupím, ale zatím je pro mě nejideálnější právě ta rozpustná :)

      Vymazat
    2. Bohužel plísně máme v sobě všichni a ani o tom nevíme, vše je z potravin hlavně.:-(

      Vymazat
  16. Diky za tip na ochuceny kafe, zitra pro nej bezim :-) Akorat si oprav nadpis, je to ze spize ;)

    OdpovědětVymazat
  17. Jestli mohu doporučit, vyzkoušej nepražené kakao, to se super raw foods od Lifefood nebo Iswari, mají super potraviny tzv živé potraviny, můžeš dokonce objednat poštou. Vynikající je i Maccacino ( nepražené kakao, macca a kokosový cukr), já tím dochucuji třeba domácí proteiny manželovi.
    Stevii jsem na chuť nepřišla, je umělá - nevím jestli jsi chutnala lístek rostlinny, ale chutná tak jako ty tabletky.
    Zeleninu z Lidlu kupuji - dříve jsem ji nesnášela, ale nyní mě chutná.
    V Lidlu nakupuji ráda, mají sice omezený sortiment, ale najdeš spoustu kvalitních produktů oproti jiným řetězcům.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za doporučení. O takovém kakau jsem ještě neslyšela, většinou beru to, co je prostě v supermarketech. Ale někdy zkusím :)

      Souhlasím, že v Lidlu mají skvělé a kvalitní potraviny :)

      Vymazat
    2. Mrkni k nim na stránky, mají fakt super potraviny a hlavně jsou čisté, takže tělu dodáš mnoho, vyživíš ho. Na jejich stránkách si k potravině i můžeš mnoho přečíst, takže obohatíš svoje znalosti.:-)

      Vymazat
    3. Už jsem si ty stránky našla a vyadají super, tak si je určitě projdu :) No není to nejlevnější, ale někdy bych některé produkty určitě vyzkoušet chtěla :)

      Vymazat
  18. Vždycky mi přišlo, že v tom Lidlu ani nic moc nemají, ale jak čtu tvé tipy (a postupně zkouším), zjišťuju, že je to naopak, člověk musí jen vědět po čem jde :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! Taky jsem chvíli měla pocit, že tam nic není, ale začíná se stávat mým oblíbeným obchodem :)

      Vymazat
  19. Moni, ty mražené jahody jsou taky 750g, půlkilové jsou jen maliny :) (nějak mi to nedalo a musela jsem se jít podívat do mražáku, protože jsem nic půlkilového kupovat nechtěla :D). Jinak tohle kakao máme taky a zrovna včera jsem si ho dělala s mlíkem jako normální kakao (když se to dá do mikrovlnky, tak se krásně rozpustí), mňam :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za upozornění, to jsem nějak nepostřehla, myslela jsem, že jsou taky 500g! :)

      Vymazat
    2. Já si to v krámě taky myslela, přišlo mi to i logické, že směs dají těžší a jahody s malinami lehčí, ale právě mě překvapilo, že i jahody jsou 750g, tak jsem je vzala. No a teď jsi mi právě nasadila brouka do hlavy, jestli jsem se přeci jenom nepřehlédla, tak jsem se musela jít podívat :D

      Vymazat
  20. Chutnal někdo už to oříškové, nebo karamelové kafe? :) docela bych nějaký vyzkoušela, tak který je nejlepší.. :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, vyzkoušela jsem již všechny příchutě, i oříšek a karamel jsou dobré, ale myslím, že to karamelové má výraznější chuť :-)

      Vymazat
  21. Nejvíc mě zaujala ta ovocná směs, vypadá suprově :)

    OdpovědětVymazat
  22. Díky za ten tip na ovoce z Lidlu, už mám balík doma. Sice pěna je z něho dost kyselá, ale jde to:)

    OdpovědětVymazat
  23. Dostala jsem chuť na kafe s příchutí :D Vždycky přijdeš s něčím lákavým :)

    OdpovědětVymazat
  24. Takové články mám moc ráda - a většinou se i nechám na něco zlákat :) Na Tvůj popud jsem se vypravila v pátek do Lidlu - kvůli tomu mraženému ovoci :) Bohužel byly už jen maliny a jahody.. ale tak aspoň něco :) Nestíhám pořád všechny ty letáky sledovat co kde mají :-/ Tak jsem ráda aspoň za informace od blogerek :)
    Na vanilkovou kávu bych se taky i nechala nalákat...ale já kafe skoro vůbec nepiju a přecejen cena je vysoká, tak asi odolám.
    Stévii jsem měla v plánu taky koupit - ale zjistila jsem, že v tabletkách jsou přidané další látky, takže tabletky jsem nechtěla. Mám doma zatím jen trochu sušené stévie a dávám zatím jen do čaje :) Přecejen si ty lístky nedovedu představit dát třeba do buchty..
    To kakao jsem náhodou v Lidlu taky teď v pátek koupila :) Tak mě potěšilo, že ho tak chválíš :) Kdybych to věděla, tak bych snad i vzala dvě ;) Budu ho muset zkusit do té kaše :)
    A to mlíčko - taky jsem si ho v Bille všimla :) Ale nakonec jsem odolala :) Ale chutnávalo mi to kokosovo-pistáciové..:)
    A díky za tip s mraženou zeleninou z Lidlu :) Tu mě zatím nenapadlo vyzkoušet. Já Lidl bohužel nemám ani nikde při cestě.. na nákupy chodím do Billy nebo do Albertu - do Lidlu jen jezdím speciálně kvůli těm akcím.. taky bych brala, mít Lidl někde blíž..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky kdysi bohužel Lidl nikde neměla, ale teď už nám ho postavili v našem městě a mám ho asi 5 minut od domu a taky po cestě do práce v jiném městě. Takže toho využívám :)

      Jinak jsem ráda, že tě mé tipy tolik inspirují :)

      Vymazat
  25. asi neodolám a hned zítra si pro to kafe skočím :D i když bych radši to karamelové :)
    ty lesní směsi jsou docela dost drahé to mě štve :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě že tadyta je dost levná. Jindě mají poloviční množství i za 70Kč třeba. Takže v tom Lidlu to výjde hodně levně :)

      Vymazat
  26. Jeej, ty jsi hotovy magnet na slevy! :D No nad tou kavou co doporucovala Marketka jsem taky premyslela, ale nakonec jsem usoudila, ze to jeste chvili vydrzim :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějak se mi zadařilo no a to jsem ani do letáků nekoukala :D U kávy jsem taky chtěla vydržet...ale nakonec jsem neodolala no. Kdoví, kdy zase bude ve slevě :D

      Vymazat
  27. Mražené ovoce mi nesmí nikdy chybět:)
    Jinak zrovna v pátek, jsme jeli se spolužáky o volné hodiny do Billy pro oběd a jeden tam našel tohle mléko:D nechápala jsem..stejně jako našli Milka čokoládu s popcornem..:D

    OdpovědětVymazat
  28. :) jáj, ja mám veľmi rada tvoje články, si veľmi sympatická, taká zlatá :)viac ti seknú blond vlasy :) a tieto tvoje novinky alebo doporučenia mám veľmi rada, včera som bola v Lidli, ale u nás na SR nemali ovocie v akcii, my ho používame na cheesecake (viem :D) a našla som aj recept na bezlepkové palacinky čisto z vajec, múky a banánu, tak aj tam použijem mrazené ovocie, ešte máme jeden balík doma a muller mlieko som raz mala banánovo-malinoco a malo takú zaujímavú chuť, ale nakoniec mi chutilo :) v piatok som si kúpila grécky jogurt, teším sa naň, ešte som ho nemala možnosť ochutnať, lebo cez víkend je toho vždy doma veľa navarené/napečené, máš s ním skusenosti ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak řecký jogurt už jsem měla. Používám ho stejně jako obyčejný jogurt nebo tvaroh. Třeba s ovocem, musli, ořechy... :)

      Vymazat
  29. Tím mraženým ovocem jsi mě navedla, že bych mohla si udělat zdravou čerstvou zmrzlinu. Já totiž zmrzliny miluji, ale nejím je , protože se to neslučuje s mým stravování a ani mražené ovoce nemám. Zamražování ovoce je přijatelné oproti zavařování. Díky za tip."-) V pondělí naklušu do Lidlu a budou mít tam mého oblíbeného pršuta, to bude zase peněz.:-(

    OdpovědětVymazat
  30. To vanilkové kafe jsem zkoušela, no s kafem to teda nemá vůbec nic společného:D Ale jo, je to dobrý!:P A hrneček jsi nebrala? Já miluju nové hrnečky, ale než si nějaký vyberu, to je vždycky doslova porod:D Po stévii už taky pokukuju dlouho, bohužel mě pokaždé odradí cena:( A ta zelenina, to je klasická libovka!:P

    OdpovědětVymazat
  31. Všechno to vypadá super, ale mne jako "kafomila" jsi navnadila hlavně na ochucenou kávu :-)

    OdpovědětVymazat
  32. Musím vyzkoušet to kafíčko! :)

    OdpovědětVymazat
  33. Mražené ovoce mám také doma, müllera jsem zkoušela u kamarádky a mraženou zeleninu (úplně tu samou) si občas kupujeme :).

    OdpovědětVymazat
  34. To ovoce z Lidlu musím ochutnat! Díky za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  35. To vanilkové kafe!!!!!!!!!! No páni, pro mě jako milovníka kávy je to otázka snad života a smrti :D

    OdpovědětVymazat
  36. Mražené ovoce si taky často kupuju. :) Zejména teda v létě do pohárů apod. :)

    OdpovědětVymazat
  37. Hello, i feel that i noticed you visited my web site thus
    i got here to return the choose?.I'm attempting to in finding things to enhance my website!I guess its adequate to use some of your ideas!!

    my page; www.yourshortlink.net

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)