neděle 7. července 2013

Food Inspiration XLIV.


Taky už se v těch římských číslicích ztrácíte tak jako já? Už to není taková sranda jak na začátku :D Každopádně na úvod musím říct, že tento týden byl co se vaření týče boj. Strašně mě to totiž nebavilo. Většinu dní jsem byla skoro celý den v práci a když už jsem měla chvilku doma, tak vaření bylo to poslední, na co jsem měla náladu. A tak to dopadlo tak, že jsem si vždycky navařila nějaký rychlo oběd na 3 dny dopředu a aspoň s tímto měla vystaráno. Asi to budu praktikovat častěji, třeba i na týden dopředu. Už jsem mnohokrát viděla podobný tip na různých stránkách - navařit si maso, přílohy, třeba nachystat nějakou zeleninu různě do krabiček a pak to přes týden nějak míchat a kombinovat. Pro pracovně vytížené maximálně praktické! :)


Tvarohový koláč
Jedno ráno jsem neodolala a dala jsem si strouhaný tvarohový koláč, který byl doma upečen - avšak ne mou zásluhou. Recept to bude prakticky asi podobný jako tento Markétčin - jenom do toho našeho někdo nedal kakao! (asi doma došlo a mé zásoby jsou dobře ukryty :D) Ale nevadí, pochutnala jsem si tak jako tak :) K tomu jsem si dala ještě 1/2 tvarohu s ořechy a pár krásných třeští. No prostě skvělá snídaně :)


  
Palačinky na slano
Zachtělo se mi obědvati palačinky a tak jsem si je na ten oběd udělala :) Z celozrnné mouky, pomazané lučinou a prokládané šunkou. K nim ještě bokem špenát, volské oko...no a chilli omáčka, se kterou jsem to jako obvykle přehnala, takže mě pěkně pálila pusa :D


Třídenní oběd poprvé
Tak a zde vidíte mé první velké vyvařování - praktický oběd do krabiček č.1. Zde jde o kroupy (lámanku) s tuňákem, eidamem, cuketou, kukuřicí a červenými fazolemi.


Třídenní oběd podruhé
A jakmile padla poslední krabička, šlo se na další velké kuchtění. Tentokrát padl jeden balík kuřecích spodních stehen. Dobrala jsem jasmínovou rýži, a proto jsem ji řízla i s rýži kulatozrnnou, určenou jinak na přípravu mléčné rýže :D No a nějaká ta zeleninka k tomu. Až jsem se sama divila, jak něco tak jednoduchého může chutnat tak skvěle!



Pečivo, máslíčko, ovoce a další mňamky
Jakési pečivo jménem zrno, podávané s arašídovým máslem, broskví a banánem. A bokem k tomu tvaroh s čokoládovými bebe mini a sušeným kiwi! Můj objev ve zdravé výživě :) Sice jsem tam šla jen pro chia semínka, ale klasicky jsem si s sebou odnesla plno dalších dobrot :D A sušené kiwi jsem tam jen tak nechat nemohla. Sice je celkem sladké, ale rozhodně je to zajímavé zpestření :)



Lusky, kukuřice, květák, cottage
Zelenina s cottagem je prostě nesmrtelná kombinace. Obzvláště v mém podání. Zde jsem si ke své klasice lusky-kukuřice přidala ještě parťáka květáka. A chutnal skvěle :)



Ječná kaše s broskvemi a morušemi
A další mé novinky - ječná kaše a sušené moruše. O kaši určitě bude brzy zmínka v novinkách :) A moruším jsem taktéž neodolala ve zdravé výživě. Dřív jsem je nikdy neměla a zajímalo mě, jak chutnají. No a musím říct, že jsem si je opravdu oblíbila! Nejsou moc sladké, mají zajímavou chuť a hodí se do kaší i do tvarohu :)


Ovesná s mákem, ovoce a ořechy
Kašička s mákem, zdobena hroznovým vínem, banánem, mandlemi (ve slevě v Albertu - tyhle jsem předtím neměla a mají úplně jinou, výraznější chuť!) a pak mé oblíbené arašídy v hořké čokoládě :)


Brokolicová omeleta
Jednoho večera se mi zachtělo experimentovat a tak jsem to riskla a dala se do toho. Smíchala jsem 2 vajíčka, 2 lžíce celozrnné mouky, 100g cottage, trochu soli a šoupla to na pánev. Na to jsem pak přidala uvařenou brokolici a pár minut opékala. Pak jsem se to pokusila obrátit...no nakonec se to po kouscích povedlo :D Nahoru jsem šoupla ještě hermelín a chilli omáčku :)


Nevábný, avšak chutný mix
Takhle to dopadá, když vás honí mlsná :D Ječná čoko kaše ještě s extra Milkou navíc. Arašídové máslo a banán. No prostě čokoláda-arašídy-banán, to je boží kombinace!


Ovesná s ovesným
Kaše připravovaná z ovesných vloček, za pomocí ovesného mléka - to je krásná kombinace, co? :D Zdobená jablíčkem, banánem, černým sezamem a vlašskými ořechy od babičky. Konečně jich mám doma zase slušnou zásobu! :)


Ovesná v pudinku
No a dnes jsem si trochu zavzpomínala na dřívější časy, kdy jsem si dělávala ovesno-pudinkové kaše. Nějak jsem ty pudinky kvůli složení skoro vyřadila, i na ně zapomněla. Ale poslední dobou na mě koukají různě z blogů i facebooku, tak jsem neodolala :) Kaše je studená a vznikla smícháním mléka, vody, vloček a asi 2 lžic rychlo-vanilkového pudinku Olé. K tomu ovoce a mix oříšků. Opět další skvělá variace do nejen horkých dní :)

.....................................................................................................................................................


         FACEBOOK - STRÁNKA
       FACEBOOK - SKUPINA
          ASK.FM





41 komentářů :

  1. Koukám, že jsi ranní ptáče dle času :-), taky vstavam brzy a už nyní mam vyprano a cvičim. Fotky si prohlednu pozdĕji, nechtĕjí se mi načíst v tabletu, ale určitĕ jsou krásné jako vždy.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo jsem, mám dneska směnu v práci od 8 a ještě před ní jsem si chtěla zacvičit. Takže to mám pdoobně jako ty - hezky brzo vzhůru a teď už mám odcvičeno. Tak je to nejlepší, hezky z rána :)

      Vymazat
    2. Vždyt to říkám, krásné fotky. Zrovna dnes jsem měla nevábně vypadající snídani, ale ta byla , už dlouho jsem si takhle nepochutnala, zřejmě v tom hraje svou roli i to, že takové běžně nejím:-)
      Taky miluji cvičení ráno a hlavně je to i nutnost, musím se ráno ve svým věku trochu rozhejbat :-))

      Vymazat
  2. Vypadá to všechno jako vždy úžasně :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vždycky, když se někdo zmíní o pudinku Olé, tak si vzpomenu na Adele a její blog :)
    Sušené kiwi jsem zkoušela z Mixitu a moc mi nechutnalo...přišlo mi takové bez chuti, stejně jako banán...
    Jinak takové krabičkování je nejlepší, když nemáš čas a nechceš se kdesi cpát jakýmisik blafym taky praktikuju :) ... A zase ty kaše! Mňam!

    OdpovědětVymazat
  4. mám takovou zkušenost že ty nejmíň-vzhledově-vábné snídaně chutnají nejlíp :D
    - protože kombinace čokoládové kaše s banánem a arašídovým máslem je <3
    (a já miluju ke kaši přidat termix a arašídový máslo, tyjoo)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, kolikrát čím hůř to vypadá, tím líp to chutná :D

      Vymazat
  5. "Nevábný avšak chutný mix"...tak u toho jsem opravdu zamlaskala :-D A v lednici mám velkou brokolici, tak zkusím na večeři taky takovou "palačinku" :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to jsme na tom dost pdoobně, mě bohužel praxe a ostatní povinnosti také nutí dělat jídlo hodně dopředu, nálada ani čas moc není a tak to dost bohužel odbývám :( Ale i tak to máš zase krásné! ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Vidím že máš ráda arašídy v čokoládě tak jako já :-D
    Zkoušela jsi i kešu, mandle nebo lískáče v čokoládě? To je také boží.. a nedávno mi babička odněkud přivezla kávová zrna v čokoládě a kokosové kostky v čokoládě a to je také mňamka :-D

    Já vařím každý den čerstvý oběd - ten mi víc chutná.. ale v rámci šetření času asi občas sáhnu i po takovém třídenním maxiobědu a rozdělím to do krabiček tak jako ty.. a chuťově je to dobré i ten třetí den? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, zbožňuji je :D Jiné ořechy v čokoládě jsem zatím asi neměla, brávám většinou v Lídlu právě ty arašídy, mají je tam i levné :) Měla jsem ještě rozinky nebo kokosové hrudky v čokoládě, taky dobrota. Ale asi brzo zkusím i něco dalšího pro změnu :)

      A mé třídenní obědy zatím vždy byly dobré chuťově i třetí den :) Pokud jsem tam teda neměla nějaký sýr či smetanu a nenechala jsem to dlouho přes den v teple :D Ale to se mi naštěstí nestává často :D

      Vymazat
  8. Ta nevábně vypadající snídaně mě stejně hodně láká, dokonalá kombinace :D
    A ten koláč vypadá výborně, kakao by mi tam ani nechybělo :)
    Moje pracovní obědy, které si chystám večer jsou pokaždé kuskus, kuskus a kuskus, mám to nejradši, a hlavně je to hotové během 3 minut :D Teď jsem si ale koupila (omylem) ječný kuskus, a ten se musí chviličku povařit - napřed mě to štvalo, co jsem to zase koupila, ale teď jsem ráda, protože chutná zase trošku jinak a je výborný :) A nebo si beru klasicky pečivo, nejradši domácí, ale to jen v případě, že den předem mám volno a stihnu něco upéct, jinak mě zachraňuje kupované..
    A když to tak vidím, že i ty se svým pracovním a cvičícím vytížením si stíháš vařit a chystat obědy na další dny, tak mě ještě víc štvou lidi, co jen sedí na zadku, a litujou se jak nemají čas a proto "musí" jíst fast foody. No jo, každý svého štěstí strůjcem:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, pečivo mě taky často zachraňuje :) Pořád lepší než fast food! Jak píšeš, vždycky to nějak jde. Jsou obědy, které jsou připraveny vážně raz dva, takže není důvod se vymlouvat :)

      a ječný kuskus, to teda zní zajímavě! Já bych si někdy mohla udělat i ten normální. Mám ho doma, ale i když je to rychlovka, tak si na něj většinou nevzpomenu. Nebo si dám radši rýži :D

      Vymazat
  9. Taky bych si chtěla umět tak krásně připravit snídaně...:-) A mimochodem ten strouhaný tvarohový koláč vypadá úžasně, hned bych si ho dala. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Mňam, mňam :D Nevýbnýho tam nevidím nic, mě vábí všechno až až! :D Toto je článek přesně pro mě, samá kašička, mmm :) A tu buchtu jak máš na první fotce jsem dělala někdy minulý týden no a měla jsem ji děsně vysokou a naopak jsem přidala kakaa až moc, takže byla nahořklá .. byla jsem z ní trochu zklamaná :D

    OdpovědětVymazat
  11. Takéto rýchloobedy na niekoľko dní praktizujem aj ja, sú nevyčísliteľné keď prídem z brigády a mám hlad ako vlk :D
    Inak, presne sušené kiwi a moruše mám v pláne tento týždeň vyskúšať :D
    a arašidy v čokoláde.. hmmm, zbožňujem, práve tie z Lidlu sú chutné aj cenovo v pohode

    OdpovědětVymazat
  12. To papáníčko vypadá báječně :) Občas také vyvařuji na více dní a krabičku. Je to obrovská úspora času. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Samé mňamky ♥ ta ovesná kaše s mákem mě láká ! :) já si většinou do ní sypu skořici ..

    OdpovědětVymazat
  14. Ach bože! Krása jako vždy! :)) Zrovna jdu taky přidávat článek s fotkami, ale teda nevím, zda ti bude moct konkurovat s takovými parádními dobrotami :))

    OdpovědětVymazat
  15. Jako obvykle super inspirace :) Kroupy s tuňákem a spol. mě hodně zajímají, mohla bys jejich chuť k něčemu přirovnat? Moruše jsem jedla jako malá a vůbec si nepamatuji, jak chutnaly :) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No prostě kroupy s tuňákem :D Je to podobné jak třeba rizoto s tuňákem :)

      Vymazat
  16. Delas mi chute na sladky :D
    Ja toho vseho vzdycky uvarim kybl a pak to taky jim tri dny :D setri to cas a kdyz nemas naladu jak si psala tak je to idealni prijit k hotovemu :)

    OdpovědětVymazat
  17. Kaši s pudinkem jsem nikdy nedělala, skvělý nápad :) Moc by mě zajímaly ty moruše, kolik tě zhruba stály? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás je měli myslím za 25Kč/100g takže nic drahého :)

      Vymazat
    2. A kolik stálo to sušené kiwi Moni, vzpomeneš si? :)

      Vymazat
    3. Díky! :) No, jak to čtu, podívám se i po tom kiwi :D

      Vymazat
  18. bylo to ještě po 3 dnech dobré? :D já bych se bála, že se to zkazí :) jů sušené kiwi, to zní lákavě :)

    OdpovědětVymazat
  19. Já teda nesnáším, když mi oběd zbyde a musím ho jíst i další den :D
    A konečně jsem si udělala podle tebe kukuřici (z konzervy) s fazolusky a cottagem, fajná véča.
    Moruše jsou super, i s tím sušeným kiwi bych si dala říct.

    OdpovědětVymazat
  20. Já mám teda palačinky naslano nejradši se špenátem a sýrem :3 Super fotky!

    OdpovědětVymazat
  21. Taky mám už delší dobu chuť na slané palačinky, dřív jsem si je dělala s kečupem, šunkou a nivou, moc mi to chutnalo, ale teď dávám jenom šunku a nivu a taky je to moc dobré :) Budu si je muset zase udělat. A ty třešně jsou domácí? Nám ještě nedozrály...letos máme všechno nějak opožděný :(

    OdpovědětVymazat
  22. Já dělám zase slané palačinky se smetanou a šunkou, ale do těsta přidávám pár lžic kečupu nebo rajčatovou omáčku a to je zase jiná chuť.. pokud máš ráda kečup, tak zkus.. :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Tvarohový koláč ♥ Miluju je :) Prvně jsem si myslela, že jsou to hraběnčiny řezy, po těch se mohu utlouct :) Jakmile je jablko v buchtě, tak konec... :D

    A s těmi pudinky, jakobys mi mluvila z duše :) Už týden koukám do šuplíku na pudink, že si udělám. Sice je ananasový, ale prostě ... pudink ♥ :) a piškoty... a mňam :D

    PS: zdravím maminku a její bříško :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo, tak hraběnčiny řezy taky můžu! A ananasový pudink jsem snad ještě neměla, ten může být dobrý :)

      Mamku i bříško pozdravím. Už je teda pěkně velké! Aby taky ne, už se to krátí, zhruba za měsíc by už měl být bráška na světě :)

      Vymazat
  24. Super inspirace (jako vždy), díky :)) Jediné, co mě neláká, je pudingová kaše, protože pudingy fakt nemusím (v jakémkoliv jídle/skupenství) :D

    Krabičkové jídlo je sice praktické, ale mně by už 3. den lezlo pěkně krkem :D mám ráda pestrost, i když chápu, že když člověk přijde utahaný dom, tak se mu nechce nic moc vařit :)) Sušené kiwi jsem viděla nedávno při mé návštěvě Tesca, ale teda nebyla jsem tak odvážná, abych ho zkusila :) Tak třeba příště :D a chia semínka jsou pěkně drahá, ale to my všichni víme :)

    Dokážu si představit, jak jsi se pokoušela obracet omeletku - to je můj boj při každém omeletkování (zatím vedou ony ne celé čáře, ale já je jednou zdolám! :D)

    OdpovědětVymazat
  25. Ta omelete s brokolicí mě zaujala, to zkusím. Dělám si je na 150 způsobů, ale brokolici jsem ještě nepřidávala, takže děkuju za tip :)
    Jinak je všechno tak krásné. Nevábný, avšak chutný mix se mi dost líbí - nevábný mi nepříjde ani maličko! :D

    OdpovědětVymazat
  26. všechno se mi líbí :-) připomněla si mi kaši s mákem, tu jsem hodně dlouho neměla, ikdyž já moc nekašuju, jak je ted' horko :-D naposledy jsem měla pohankovou, když pršelo :-D těším se na zimu, budou zase samé kaše :-D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)