neděle 14. července 2013

Food Inspiration XLV.

Jak jsem slíbila, tak činím. Ačkoliv se teď teprv probouzím někde u babičky nebo možná už mířím na vlak domů, o Food Inspiration vás nepřipravím. Alespoň první 4 dny v týdnu jsem poctivě fotila a nějakou tu zásobu fotek pro vás připravila :) A foťák jsem si vzala i k babičce, tak uvidíme, zda se něco od tama v příštím díle objeví :) Jelikož je léto a babička žije v baráčku se zahrádkou, budu si tam užívat hlavně ty tuny ovoce a zeleniny! A beztak i nějaké domácí koláče nebo palačinky, jak znám babičku :D


 Pořádná svačinka po cvičení
Snad jste se na úvod nelekli nezvykle velké fotky - řekla jsem si, že konečně více využiji toho prostoru, co blog nabízí :D Na fotce svačinka, kterou jsem si dala po svém druhém letošním běhu - nektarinka, mandle, 3 druhy sušenek - celozrnná lískooříšková, grahamová kakaová a pak žitný keks s chia. No a ta divná bílá hmota, to jsou míchané bílky se skořicí. Ne, že bych se žloutků bála, ale tentokrát jsem měla chuť jen na bílky a tuk doplnila právě mandlemi ;)





Zeleninový salát s mozzarellou
Taky máte takové dny, kdy jediné, po čem toužíte, je plná mísa zeleniny? Já tyhle dny zbožňuji a poslední dobou je mám nějak často. V tomhle případě jsem si udělala salátek s mozzarellou a aby to bylo echt zajímavé, šoupla jsem k ledovému salátu a rajčatům ještě směs kukuřice, hrášku a navíc taky žampiony. Nějaký ten knackebrot na zakousnutí a můžete vesele chroupat :)


Nevábná ač chutná směs - v žádném díle nesmí chybět :D
Opět pro vás mám jednu směsku, která možná na pohled vypadá zvláštně, ale na jazyku se rozplývá. Tentokrát jde o tvaroh smíchaný s vločkami, čoko mušličkami, mandlemi a morušemi. A kdoví, možná tam bylo ještě něco, ale na to už si nevzpomínám a z fotky to jaksik nevyčtu :D


Čoko kaše z ovsa
Ovesná kaše vařena za společnosti pár kostiček hořké čokolády. Ozdobena banánem, nektarinkou a dávkou arašídového másla ze všemi milovaného Lídlu. Lahoda pro oko i chuťově buňky, to vám mohu potvrdit! :)


Snídaně s polentou
A pro změnu jsem vyměnila ovesné vločky za polentu a udělala sladkou kaši z ní. Vařila jsem ji se zbytkem ovesného mléka, takže nějaký ten oves se tam přecejen probojoval :D Uvnitř je schovaný banán, nahoře pak nektarinka, lískové ořechy a arašídy v hořké čokoládě.



Obědový favorit tohoto týdne
Na velké vyvařování mě teď neužije a chuť mám hlavně na pořádnou dávku zeleniny. Zde jsem zkombinovala kuskus s ledovým salátem, rajčetem, kukuřicí a hráškem. Jako zdroj bílkovin posloužilo vajíčko a hermelín. A tu perfektní chuť? Tu tomu všemu dodala lžíce řeckého jogurtu a tajná ingredience - barbecue omáčka! Byl to trochu risk, ale stál za to, protože jsem se zamilovala na první ochutnání :)



Ovesná se lněným semínkem a tradičním kyselým rybízem
Rybíz je takvá letní klasika, která většinou všem chutná nejméně - kam se hrabe na jahody, maliny, borůvky...! Ale kdyby rybíz nebyl, taky by mi chyběl, ne že ne :) Zde jsem jej zakomponovala do snídaně ještě spolu s řeckým jogurtem a arašídovým máslem - a nemyslete si, že se arašídy a rybíz k sobě nehodí, protože arašídové máslo se hodí ke všemu! :D


Obědový favorit podruhé
Vždyť jsem psala, že jsem se zamilovala na první ochutnání! Takže bylo jasné, co bude další den na oběd :D A mám takové tušení, že to teď bude poměrně často. Jak něco musím po prvním ochutnání vařit okamžitě znovu, tak to pak vařím skoro denně :D


Energie na cesty...
...aneb snídaně před dlouhou cestou vlakem :D Všímáte si, že mám někdy tendence jídla strašně překombinovávat? Já si to určitě uvědomuji, ale když mě to chutná a ten pocit, jak do misky můžu přihazovat jednu surovinu za druhou... :D No ale k věci :) Tady na fotce je má snídaně, která se skládá z 1/2 tvarohu (těžko viditelného) rozmíchaného s 2 lžícemi řeckého jogurtu, mlékem a trošky vanilkového pudinku Olé. Na něm je nasypané müsli a čoko mušličky (používám = snažím se konečně dobrat - tyto od značky REJ). Z ovoce je tam pak rybíz a meruňky. Skupinu ořechů zastupují tentokrát kešu :)



Svačinka
Když nebylo arašídové máslo na snídani, tak alespoň na svačinku - na knackebrotech chutná mimochodem taky skvěle. A ten meloun k tomu...no lahoda :)


No na to, že jsem fotila jen polovinu týdne, se mi toho stejně nasbíralo celkem dost,
co říkáte? :D


....................................................................................................................................................


       FACEBOOK - SKUPINA
          ASK.FM




32 komentářů :

  1. Někdy mi to Tvoje kouzlení přijde podobné, jako u mě: Plno zbytků, co se musí spotřebovat, tak to šoupnem dokupy a je to! :D Ale vždycky z toho vyleze naprostá lahoda :)
    A zeleninové dny mám pořád, každý den :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ..a ještě to vypadá tak úžasně! Kdo umí, umí. :D

      Vymazat
  2. to je krása:P a těším se na babiččiny dobroty

    OdpovědětVymazat
  3. Ty nikdy nezklameš! Mňam! Zítra zveřejním zase po delší době své "food diary", tak budu moc ráda, když se přijdeš podívat :)

    OdpovědětVymazat
  4. Je ta polenta nasladko dobrá? :) Ještě jsem to nezkoušela a neumím si to představit :) Jinak taky mám tendence překombinovávat a to jak u různých snídaňových kaší, tak i u oběda - nechápu lidi, co dokážou jíst k obědu jen jeden či dva druhy zeleniny, já vždycky vyberu všechny zásoby a udělám velký kopec zeleninové směsi!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je dobrá, jinak bych o ní ani nepsala :D

      Vymazat
    2. Souhlasím, že i na sladko je polenta supr :-) u mě vítězí se skořicí nebo s kokosem (teda ve sladké verzi). A ovoce samozřejmě.
      To je jako kuskus... univerzálně mňam kdykoliv :-) a jakkoliv :-)

      Vymazat
  5. Super!
    Když jsem viděla poprvé na fb tu fotku svačinky po cvičení, zkoumala jsem co je to bílé:D Tak teď už to vím:D
    Jinak s tou zeleninou to mám stejné, mám chuť se s ní úplně nacpat, mám na ni hroznou chuť:D
    A ten rybíz taky moc nemusím, tak se ho učím jíst:D
    A obědového favorita zkusím, protože to co ty máš oblíbené, chutná vždycky i mě:)

    OdpovědětVymazat
  6. Krása,jako vždy!:)
    Jen polenta si mě zatím teda vůbec nezískala..

    OdpovědětVymazat
  7. Super!
    Moc hezké jako každý týden.. polentu na sladko musím zkusit, zatím ji dělám pouze na slano ale tahle sladká varinata vypadá zajímavě :-P
    A jak chutnají ty bílky se skořící, je to sladké? Já nikdy nevím co se zbylými žloutky, kvůli vysokému cholesterolu je moc nejím, ty je vyhazuješ nebo jak je pak zužitkuješ?
    Jinak černý rybíz miluju :-D Ale musí být pěkně zralý, slaďoučký :-D
    Hezký den Moni..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty bílky jsou takové neutrální. Když si to osladíš, bude to sladké, když osolíš, tak slané :D No, a takhle je to takové neutrální, takže se to hodí k čemukoliv. Ale s tou skořicí spíše ke sladkému ;)

      Vymazat
  8. Já taky někdy strašně kombinuju všechny možný suroviny :D někdy to teda dopadne děsně :D

    OdpovědětVymazat
  9. Ano, jsi náš udatný fotograf! ;)
    Taky mam hrozně ráda, když si udělám kbelík salátu jen a jen pro sebe. Hlavně teď, když mám z trhu rajčata a okurky, vlastní ledové saláty, tak to je chuť a těch vitamínů, á :)
    Můžu se zeptat na moruše, kde jsi je pořídila? Já, když na ně koukám v obchodě, tak se mi dělá zle z té ceny za 100g pytlíček :D
    Bílky se skořicí mě dost překvapily, to musím někdy vyzkoušet. A děkuju za připomenutí polentové kaše na sladko, taky ji mám moc ráda a tak dlouho jsem ji neměla..
    Užívej si babičky a plodů zahrady :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moruše mě stáli asi 25Kč/100g ve zdravé výživě ;)

      Vymazat
  10. A jak pak jsi jedla u babičky? Přizpůsobila jsi se na ty 4 dny její stravě nebo jsi si sebou vezla i vlastní potraviny jako třeba vločky, burákové máslo.. prostě něco co babča doma nemá..?
    Jaký jsi tam měla jídelní a pohybový režim? Jedla jsi tam také tak zdravě a vyváženě jako doma nebo ti babička vypekala a vyvařovala různé dobrůtky, tak jako to dělají asi všechny babičky ?
    A co vlastně na tvůj životní styl (jídlo, cvičení) říká babička? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic jsem s sebou nevezla. Babička potraviny jako vločky, ořechy, cottage, tvarohy, jogurty apod. má doma úplně pravidelně ;) Ale i přesto se u ní většinou vůbec zdravě nestravuji :D Je to tam pro mě porstě úplně jiný režim plný lákadel, které si užívám. Takže zmrzliny, koláče, sušenky nebo i řízky či grilované klobásy si tam klidu dopřávám. Pravda, že se kolikrát vracím trochu naštvaná, že jsem až moc povolila uzdu, ale na druhou stranu vím, že to zase nejdýl týden cvičení a poctivé zdravé stravy napraví ;) No a cvičit tam většinou taky necvičím. Tentokrát jsem si sice nějaké věci na cvičení brala, ale nedošlo k tomu. Užívám si tam pohodu a chození po návštěvách.

      Na zdravý životní styl babička nemá žádné námitky. Sama má zdravé jídlo ráda. Což ji ale nezastaví v tom, že vyvařuje i nezdravě a zásobuje nás sladkostmi no :D

      Vymazat
  11. Samé mňamky <3 Já poslední dobou mám salátové dny :D

    OdpovědětVymazat
  12. tak teď si mi udělala chutě:) můžu se zeptat jestli k tomu salátu s mozzarellou přidáváš i nějaký dressing nebo ho jíš i jen tak bez něj?:)

    OdpovědětVymazat
  13. Polenta mi vůbec nic neříká :D Musím se napravit! :)

    OdpovědětVymazat
  14. říkám úúúžasný.. mňam:) jdu si vybrat co z toho si zítra uvaříím:) na snídani rozhodně rýžová kaše (také inspirace z tvého blogu). Akorát tu vaši závislost na arašídovém másle zatím nechápu- mě moc nechutná :):D

    OdpovědětVymazat
  15. Mňam mňam, mohu se zeptat, kde seženu ty sušenky? :) Jinak všechno vypadá nádherně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ve zdravý výživě:) ale ty kakaový jsem neviděla, ty chci :D

      Vymazat
  16. Přijď mi chystat takové dobroty domůůů. :D
    Nějak jsem zlenivěla. :))

    OdpovědětVymazat
  17. Hm, polenta na sladko... Je to dobré? Na slano ji mám moc ráda, ale nedokážu si ji představit, že bych si z ní ráno dělala snídani :)
    jinak máš tu samé dobroty :)

    OdpovědětVymazat
  18. ty moruše si koupila ve zdravé výživě? :) koukám tobě by nevadilo arašídový máslo ani na slanině co? :D

    OdpovědětVymazat
  19. Když někdo arašídové máslo miluje, tak je schopen jej jíst s čímkoliv.. jako třeba já - s chlebem na slano, na sladko do kaší, s banánem, na maso nebo do bramborové kaše, na zmrzlinu, do pečení.. fantazii se meze nekladou :-D

    OdpovědětVymazat
  20. Krásné inspirace :-) Jako vždycky, Mončooo, krása...radost pohledět :-)
    Musím Ti dát za pravdu, že te´d v létě mám taky mnohem větší chutě na lehčí jídla...kliďo studené obědy i večeře. Kuskus je výborný :-) Rychlovka a dobrota. S mozzarellkou, tofu, kuřetem, hříbkama, fazolkama, uzeným tvarohem z Lídlu nebo se Syrovátkovým sýrem a spoustou čerstvé zeleninky:-)I na sladko s jahodama, meruňkama (rybíz teda taky moc nemusím...ale to neznamená, že se ho netknu)a Řecký jogurt, med, skořice. Mňam.
    Hihi, PB Love forever :-) Snažím se krotit, tak ho jím obden...ale ta chuť... Zvedne každé jídlo o level výš :-)
    poznámka pod čarou: čím víc nevábné jídlo na první pohled, tím lepší chuť... (ale vůně už sama prozradí, že to není nic k.o....ale že to bude luxusní labůžo)
    Babičky jsou bezva, když jsou na světě. Nikdo jiný už nám pak tak hezky a s láskou nepodstrojuje dobrůtky. Užívej si, když ji máš :-)

    OdpovědětVymazat
  21. V poslední době nejím nic jiného než saláty. Ten tvůj vypadá senzačně :)
    A ta úúplně poslední svačinka je přesně podle mého gusta!

    OdpovědětVymazat
  22. Ta kaše s polentou mě zaujala. :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)