neděle 28. července 2013

Food Inspiration XLVII.

Pravidelné nedělní novinky? Mám spoustu nových dobrot k testování! Celkově mám pocit, že to s tím utrácením v poslední době zase nějak přeháním - kroťte mě už někdo! A to je ještě tolik věcí, co bych chtěla...no hrůza děs běs :D Ovšem v dnešním nedělním vydání asi těch novinek ještě moc nezahlédnete. To si nechám na nějaký spešl příspěvek :) Ovšem dobrot tu pro vás mám dostatek tak jako tak! Tak přeji příjemné pokoukání :)

Jáhlovo-ovesná
Jak jsem již psala - instantní jáhlová kaše je takové blátíčko. Ovšem když se to zkombinuje s klasickými vločkami, tak to je už mnohem, mnohem lepší! A když přidáte mandličky, jahůdky a moruše...no slovy ta chuť prostě nejde vyjádřit, musíte to zkusit! :)

Salátky na svačiny
Na svačinu, večeři...to je jedno. Nakrabičkuji své oblíbené saláty a razím do práce :) Zde je to má klasika cottage+kukuřice+lusky a vedle nově oblíbený favorit brokolice+rajčata+šunka+vajíčko+sýr. Případně přibalím nějaký ten knackebrot či pečivo a pořádná dávka zeleniny i bílkovin na celé odpoledne je zajištěna :)



Salátujem podruhé
Když mě přejde chuť na první dvě variace (nebo spíše když dojdou suroviny :D), tak přijdou na řadu jiní favorité - rajčata+mozarella či okurka+kukuřice+vejce+jogurt. Šup s tím do krabičky, do tašky a hurá pracovat! (někdy spíše "pracovat" :D)


  Snídaně do sklenice
Pořád jsem na to někde koukala, až jsem se to taky odhodlala zkusit - overnight oats ve sklenici od arašídového másla. Škoda tam nechat byť malý zbytek, no ne :) Takže jsem tam nasypala vločky, chia semínka, smíchala to s 1/2 rozmačkaného banánu, zalila vodou a nechala přes noc chladit a nasávat :) No a ráno jenom přidat jahůdky a vesele snídat!


Pohanka ala Mexico
Nezvyklá, ale pro mě oblíbená kombinace - respektive jedna z variací tohoto mixu, maso i příloha se dá vždy nějak obměnit. Tady jsem použila pohanku, sójové nudličky no a to podstatné: kukuřice a fazole v rajčatové omáčce :) 


Pizza evening
Čekáte na nějaký zdravý recept? Tak to vás zklamu - tentokrát jsem pekla 100% kynutou klasiku z bílé mouky :D Už jsem ji neměla ani nepamatuji, zvlášť tu domácí. A tak jsem si řekla, že si ji při volné neděli upeču :) Nutno dodat, že od pondělí jsem se pak rozhodla začít makat a jíst více "clean" :D (jak jsem již psala v článku o Spartan Race) Takže recept nechám zase asi na pár měsíců pěkně schovaný nebo ho vytáhnu při nějaké speciální příležitosti :D



Jáhlová se skrytým jablkem
Jablíčko jsem nastrouhala a dala vařit do vody ještě před tím, než jsem přisypala vločky. Pak už stačilo jen dokončit kaši, přidat nějaké nezbytnosti jako skořici nebo sezamové semínko no a dozdobit - tentokráte brusinkami, arašídy a černým sezamem :)


Basmati kuřecí rizoto se žampiony a goudou
Asi moje nejoblíbenější jídlo - rýži se zeleninou a masem můžu na 100 způsobů a klidně denně. Tady jsem pro ozvláštnění přidala i žampiony a opravdu jsem si (jako vždy) pochutnala :)


Tvarohová svačina
Tvaroh smíchaný s chia semínky. Na tom banán, jahody, kousek hořké čokolády a plátky mandlí. Tahle kombinace prostě nemůže zklamat! :)


Polentový mišmaš
Polenta s fazolovými lusky, šunkou a sýrem. Taková rychlovka na večeři.


Různorodá snídaně
Částečně sladká, částečně slaná. Občas si dám i nějaké to pečivo se šunkou, ale moc zeleniny po ránu nemusím, takže to doplňuji ještě sladkou částí. A zjišťuji, že zajídat takhle obložené pečivo ovocem je fakt moc dobré! :D Zde jsou to tedy 2 menší plátky grahamového bochánku s Almete, šunkou a kouskem hermelínu. V mističkách pak jahody s třešněmi a rozmíchaný tvaroh. A ty 2 sušenky? To jsou kokosky, které jsem koupila od nějaké pocestné dámy v Ostravě :D Jsou v nich samé dobré věci a nic špatného - je tam třeba kurkuma, karob, třtinový cukr, kokos samozřejmě... A byly moc dobré. Škoda, že nemají nějaký stálý obchod :)


Má oblíbená - Extrazeleninová!
A moje nejoblíbenější polévka je znovu na scéně! tentokrát s trošku zvláštním zabarvením, ale to dělá ten špenát :D Jinak je tam jako vždy cuketa, mrkev, kedlubna, rajčata, fazole a samozřejmě těstoviny a sýr. Prostě všechno! Zase toho byl celý hrnec a zase byl d hodiny pryč :D U téhle polévky si totiž jdu vždycky aspoň 2x přidat a tentokrát mi s ní pomohla překvapivě i mamka. Recept už jsem přidávala dávno - v době, kdy jsem ji vařila fakt každý týden minimálně jednou - a najdete ho ZDE :)

28 komentářů :

  1. Mňam, mňam ta tvoje jídla vypadají vždy skvěle!:)
    Moc se mi líbí třeba ta polévka, Pohanka ala Mexico nebo ty salátky, zvlášť ten s brokolicí mě moc láká:)
    A kaši se strouhaným jablíčkem jsem už dlouho neměla, musím to napravit:D
    Se slanými snídaněmi to mám stejné, já k tomu prostě musím to ovoce mít:D

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezký. Bude nekde celý recept pohanka ala mexico? Ten se mi moc líbí=)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono to snad ani recept nepotřebuje - je to jenom pohanka + sója + kukuřice s fazolemi v mexické omáčce - ty jsem kupovala už takhle v konzervě. Nic moc "clean", ale mám to ráda a jednou za čas si to dopřeju. Snažím se vybírat alespoň s nějakým lepším složením :)

      Vymazat
  3. Ovesnojáhlovou kaši snídám po dobu 2 měsíců skoro denně. Je to taková dobrota! A v kombinaci se sojovým mlékem, kokosem a ananasem - bych se mohlá zbláznit!! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zní skvěle! Sójové mléko už jsem taky dlouho neměla, budu muset koupit :) A ananas taky, ani nepamatuji! Ale ten mi v kaších až tak nechutná, ten radši někde k tvarohu nebo jogurtu :)

      Vymazat
  4. Samé dobroty oěpt ,ty nezklameš!! :) Nejvíc mě zaujalo Pohanka ala mexico takže bych tak nebyla proti ,kdybys přidala recpt :-) a už musím vyzkoušet tu polévku! Ještě teď,když všude je zeleniny habakuk a cuket mám do aleluja :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem psala výše (jenm to překopíruji, protože otázka i má odpověď je stejná :D)

      Ono to snad ani recept nepotřebuje - je to jenom pohanka + sója + kukuřice s fazolemi v mexické omáčce - ty jsem kupovala už takhle v konzervě. Nic moc "clean", ale mám to ráda a jednou za čas si to dopřeju. Snažím se vybírat alespoň s nějakým lepším složením :)

      Vymazat
  5. Takhle před obědem koukat je nebezpečné, nevím, co bych chtěla zkusit dřív :D

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to tak strašně dobře :) Zrovna teď přemýšlím, co si půjdu uvařit k obědu a ta pohanka s fazolemi mě zaujala :) Půjdu se podívat, jestli tu je všechno :)
    Jinak ty kaše...radost se na to jen dívat, co teprve, jak musely chutnat...Strašně ti závidím :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ještěže jsem plná od snídaně a nemám hlad :D Vše vypadá krásně a určitě to bylo i dobré :) Můžu se zeptat, vaříš si kaše ve vodě nebo v mléce?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě nedávnoo jsem kombinovala mléko+vdu. Teď se už "učím" dělat kaše ve vodě. A zatím to je fajn. Většinou je třeba ještě ochutím trochou vanilkového proteinu :)

      Vymazat
  8. Mňam, extrazeleninová vypadá extrachutně! :P

    OdpovědětVymazat
  9. mňam :) já bych tu snídani ze sklenice asi nedostala :D miluju polévky, ale pořád mi nejde do hlavy proč jsem tak malá (-> polívka je grunt, kdo jí nejí je špunt) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to teda znám jinak - polívka je grunt, ostatní je špunt...:D

      Vymazat
  10. Hmm...Všechno vypadá moc a moc dobře. Zaujali mě ty moruše v jáhlovo ovesné kaši. Chci je taky ochutnat, ale zatím jsem neměla odvahu. :-) :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Hlavně ta polívka vypadá bezvadně, ikdyž teď v těch vedrech... :D A na prázdnou sklenici od arašídovýho másla je nejhorší pohled :( Je mi líto je vyhodit, tak mám ještě asi 5 prázdných sklenic doma :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, taky se mi to vždycky hromadí :D Ale jak už jich je moc, tak je pak vyhodím nebo pužiju na něco jiného :D

      Vymazat
  12. Tak sladko-slanými snídaněmi mi mluvíš z duše, mě je jedno, jestli mám chleba se sýrem, pečivo namazené něčím nebo jinou slanou, ale vždy bez výjimky mám ovoce, zeleninu si většinou nechávám na poledne a večer ;-) takže ta snídaně je super, stejně jako ostatní bašty ;-)

    OdpovědětVymazat
  13. Asi to bude znít blbě, ale co jsou tomoruše?? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vygoogli si to a uvidíš ;) Je to prostě takové ovoce :)

      Vymazat
  14. Zelenina na milion způsobů, mňam. Zrovna si jdu dělat rizotto, to tvoje vypadá taky moc dobře.

    OdpovědětVymazat
  15. Mňaminy <3 ty kašičky vypadají dost dobře

    OdpovědětVymazat
  16. tvoje inspirace nikdy nezklame, parádní jako vždy :) ( víc napsat nemůžu, dostala jsem z toho hrozný hlad:D)

    OdpovědětVymazat
  17. samé dobroty :-) líbí se mi hlavně ta polévka, budu muset prozkoumat recept :-D

    OdpovědětVymazat
  18. Mnam, robis tu chutky :o)
    Ked tak pozeram, tak ja asi ozaj jem malo, ako mi bolo uz parkrat povedane a preto zrejme aj moja vaha neklesa....

    OdpovědětVymazat
  19. ta srdíčková miska je nádherná, musím si ji taky pořídit:)

    OdpovědětVymazat
  20. tvoje svačinka v té srdíčkové misce.. hned bych si dala :D

    OdpovědětVymazat
  21. S tou pizzou se ti ani nedivím, třeba já poslední dobou mám na ní úplně nehoráznou chuť takže si jí, až přijedu domu, prostě udělám, at už bude zdravá nebo ne! :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)