pátek 5. července 2013

Matcha Tea: Pravé letní osvěžení s blahodárnými účinky k tomu

O čaji Matcha jsem vám psala už dříve - přečíst jste si o něm mohli ZDE. Dneska bych se o něm zmínila znovu protože...protože to za to prostě stojí! :) Když jsem o něm psala prvně, tak jsem měla vyzkoušeno jen pár porcí. Dnes už mám za sebou celou krabičku a mohu prohlásit, že jsem se stala jeho pravidelným konzumentem a oblíbencem. Mimoto jsem ochutnala i další varianty Matcha Tea, mohla jsem si otestovat jeho účinky z delšího hlediska a zapojila se do takové malé spolupráce s Matcha týmem. No a třeba i proto píšu dnes již druhý článek o tomto malém zeleném zázraku :)




O pozitivních účincích jsem psala již minule, a tak je dnes nebudu již důkladně rozebírat. V rychlosti připomenu hlavně to, že je to skvělý zdroj antioxidantů a stimulant. Podporuje a zrychluje spalování, pomáhá snížit cholesterol a cukr v krvi, má výrazné detoxikační účinky, pomáhá uklidnit mysl, zvyšuje soustředění i paměť nebo zlepšuje náladu. No a prakticky všechny tyto účinky mohu jenom potvrdit. Hlavně tu část týkající se detoxikace, uklidnění, soustředění...no asi prostě všeho :D

V posledních dnech jsem se ho naučila pít téměr denně. Někdo si šejkruje proteinový koktejl, já si šejkruju mého zeleného Matchu :D A především ve dnech, kdy se můj žaludek necítil příliš dobře, pálila mě žáha nebo jsem se cítila bez energie, mi pomohl nejvíce :) Uznávám, že žádné velké experimenty z něj nedělám, ačkoliv na oficiálních stránkách najdete inspirace opravdu mnoho. Já ho mám nejradši jen tak, rozmíchaného ve studené vodě - co víc si v letních dnech přát :) Občas přidám i citrónovou šťávu a když mám chuť si jó pošmáknout, tak si tam kápnu i trochu ionťáku, který mi sice většinou jen tak leží ve skříni, ale opět právě v horkých letních dnech přijde vhod :)


Co jsem ochutnala nedávno, bylo také Matcha Tea DELICACY a Matcha Tea CEREMONY - tyto dvě varianty jsou mírně odlišné od varianty klasické, tedy Matcha Tea GASTRO. A musím říct, že rozdíl je vážně znát :) Sice teď už nedokážu najít příliš rozdílů mezi Delicacy a Ceremony, ale obě tyto varianty mi od "Gastra" přišly rozhodně lepší - chuť byla jemnější, plnější a jednoduše tak nějak speciálnější a vyjímečnější :)





No a na závěr ještě v krátkosti o spolupráci, kterou jsem zmiňovala i v úvodu. Není to nic "soukromého", naopak - je to možnost pro celou veřejnost. Pokud se rozhodnete zapojit, stačí vyplnit formulář na stránkách čaje Matcha - ZDE. Matcha team vám pak pošle vizitky (v počtu 20Ks) unikátním kódem a slevou 20% na objednávku Matcha tea pro velkoobchodníky. Vy pak, pokud navštívíte nějaký podnik, do kterého by se podle vás Matcha hodil, zanecháte vizitku buď přímo majiteli nebo komukoliv z personálu. Kód na vizitkách je unikátní a přímo váš. Pokud někdo z oslovených pak objednávku provede, pošle vám Matcha team odměnu 200Kč. Není to nic závazného, jde jen o to rozšířit povědomí o čaji Matcha :)

Já osobně jsem do tohoto nešla hned, protože jsem věděla, že bych na nějaké obcházení barů beztak neměla čas. Ale teď už jsem si vizitky zaslat nechala. Pár jich u sebe nosím a kdoví, třeba je můžu občas někde nenápadně nechat :) V Expresce, kde pracuji, už se to chytlo a Matchu tam nabízíme. Ovšem to jsem ještě udělala blbě a čaj vedoucí doporučila ještě před tím, než jsem své vizitky měla :D Ale nevadí, třeba mi to příště vyjde lépe :)


Vím, že některé z vás si již Matchu také objednávaly. Určitě mi napište, jak vám chutná a jak jste spokojené, vaše názory mě zajímají :) Mě už zbývá opravdu jen pár posledních porcí a určitě budu objednávat znovu :)

Online E-Shop ZDE.





...................................................................................................................................


                     FACEBOOK - STRÁNKA
       FACEBOOK - SKUPINA
          ASK.FM





15 komentářů :

  1. O Matcha tea jsem toho hodně slyšela ale zatím jsem neměla tu odvahu jej vyzkoušet.. ale když má takové blahodárné účinky tak to musím zkusit tak mi snad zachutná :-D

    OdpovědětVymazat
  2. jak to vůbec chutná? :) škoda, že je to celkem drahý čaj ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mě to chutná, ale někomu ne, takže těžko soudit :D Je to takový hodně výrazný zelený čaj :)

      Vymazat
  3. No dobrá, prostě ho musím zkusit :DD občas se bojím takovýhle "zázraků", ale tobě věřím, jdu do něj ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že budeš spokojená a nebudeš mě proklínat :D

      Vymazat
  4. Matchu jsem si nadšeně objednala, ale musím říct, že mě asi nenaplnil až takovým nadšením... zbývá mi ještě třetina krabičky tak uvidím, co s tím udělám pak...:) Je pravda, že jsem nezkoušela nic zajímavého, zatím jsem ho dělala jako klasický čaj... Chuťový zážitek nic moc a zásadních účinků jsem si taky nepovšimla... Ale zkusím ho též za studena, třeba ještě překvapí....:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak uvidíš no. Zase ne každému to může sedět, to je fakt. Moje očekávání teda naštěstí splnil :)

      Vymazat
  5. O tomto čaji už jsem toho slyšela hodně, ale ještě jsem ho neochutnala. :))

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem o tom slyšela jen tak něco málo.. nic mě ale nepřekecá, abych tomu neříkala bažina :) :DDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, bažina to je, je krásně brčálový :D Ale chutná mi :)

      Vymazat
  7. Už zjišťuju kde se u nás dá koupit a zítra tam běžím :D čaje mám hodně ráda a docela se o ně zajímám.. díky za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  8. To musím někdy vyzkoušet, pořád mě na to lákáš, ale zkusím se poohlédnout spíš po nějakém menším balení, přeci jen fanda zeleného čaje (tzn. že bych ho musela pít každý den) nejsem, ale jednou za čas.. :)) Myslíš, že to prodávají i v menším balení? Hloupá otázka :)

    OdpovědětVymazat
  9. Po přečtení Tvé ódy na Matcha Tea jsem si ho koupila, když je teda tak blahodárný pro tělo a mysl, na radu paní prodavačky jsem si z něj udělala latté .............. a za stálého míchání jsem to vylila do záchodu. Pro mě: jako žabinec vypadá, jako žabinec chutná. Ani lžička medu to nespravila. Tím rozhodně nechci nikoho odrazovat.
    Njn, někdo má rád holky, někdo zase vdolky ;-)
    Pěkný den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, že tě to zklamalo. Mě opravdu ten čaj chutná. A tak sto lidí, sto chutí...tak to prostě je no :)

      Vymazat
  10. U nás ho mají v čajovém obchůdku, bavila jsem se o tom s kamarádem a šup, hned jsem ho dostala k narozeninám, tak už se těším až si ho připravím :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)