pátek 26. července 2013

MIXTURAM: Vitamíny na míru pro každého

 Dnes bych vám ráda představila web Mixturam - tedy stránky, na kterých si můžete namixovat svou vlastní směs vitamínů. Sama musím říct, že zpočátku jsem se na to tvářila tak trochu skepticky a moc se mi to nezdálo. Ale po bližším přezkoumání a vlastním míchání jsem svůj názor zcela přehodnotila :)
 


Co je vlastně Mixturam?
Tento projekt vznikl proto, aby lidé získali možnost namíchat si svůj doplněk stravy podle individuálních potřeb. Možná to znáte - tam si koupíte jedny tablety s kolagenem, jiné s guaranou, karnitin na spalování a třeba ještě něco dalšího na doplnění energie. Ve výsledku máte několik krabiček tabletek a vitamínů a spoustu peněz pryč. Na stránkách Mixturam si ale můžete namíchat tabletku jednu - přesně podle vašich potřeb.
 
Pár myšlenek, které napoprvé napadly mě:
- Zase další mixování? V době, kdy už si můžeme namíchat müsli nebo čokoládu mi to už nepřijde jako originální nápad.
- Je to vůbec bezpečné, když člověk sám kombinuje různé látky? 


Když se to tak ale vezme, vlastní vitamínový mix zatím nenabízí žádná společnost (aspoň já o žádné jiné nevím) a mít něco originálního a na míru je žádoucí vždy. Každý jsme individuál a máme jiné potřeby. A když je možnost je naplnit, je to jenom dobře :) 



Bezpečnost?
Vše je samozřejmě hlídáno a není ani možné při samotném míchání překročit denní dávkování nebo namíchat nějak nevhodnou směs. Po samotném míchání je vše ještě kontrolováno odborníkem, který vaši objednávku dále musí schválit. Pokud si troufnete, můžete mixovat podle sebe. Jestliže jste ale na vážkách, můžete si nechat poradit. Vyplněním formuláře přímo na stránkách pak získáte návrh směsi přím pro vás. Zohledněny jsou faktory jako: pohlaví, případná nadváha, imunita, problémy s únavou, spánkem, nedostatkem energie či kvalitou vlasů, ale taky alergie, potravinové intolerance, těhotenství a mnoho dalších. Všechno tak, abyste se případně vyhli všem látkám, které by právě pro vás mohly být nevhodné a naopak do směsi zařadili to nejlepší.




Suroviny
Nabídka je opravdu široká, takže člověk na první pohled vůbec neví, kde začít. Jako základ je rozdělení na suroviny přírodní a přírodně identické - celý seznam najdete ZDE a níže přikládám i obrázky pro představu :) Najdete tam tedy takové základy, jako je skořice, česnek či zelený čaj, ale i po zajímavější přísady jménem kola semínko či maca kořen. Pro lepší vyhledávání jsou k surovinám přiřazeny štítky, takže stačí do vyhledávacího políčka zadat heslo jako třeba hmotnost, metabolismus, kůže, svaly či imunita a automaticky vám vyjedou už konkrétní suroviny. 











Můj mix
No a teď už se konečně dostáváme k tomu, co jsem si namixovala já :) Dlouho jsem taky váhala a nevěděla, kde začít. Jak jsem tak četla ty účinky všech látek, tak bych si tam nejradši bych dala skoro všechno. Ale umírnila jsem se, samozřejmě :) Prvně jsem si zkusila nechat poradit rádcem, avšak ve výsledku jsem to stejně změnila a udělala jsem si mix svůj. Chtěla jsem něco na podporu metabolsimu, nějaký doplněk pro svaly, doplnění energie a kvalitu vlasů a nehtů. Nakonec jsem zvolila tyto suroviny:

L-arginin: esenciální aminokyselina, která má vliv na výživu a růst tkání
Chaluha: podporuje metablismus a aktivitu štítné žlázy
Kola semínko: zahání únavu a hlad, zlepšuje koncentraci 
Kolagen: má vliv na regenerační a nekonstrukční procesy v těle, působí na svaly
Noni plod: výtažek z Noni obnovuje tkáně, posiluje imunitu
Guarana extrakt s kofeinem: dodává tělu energii, potlačuje únavu

No prostě samé dobré věci, jak vidíte :) Svou směs si můžete taky pojmenovat - já zvolila jak jinak než (ne)originálně Fitness mix. Mělo by to přecejen podpořit mé fitness snažení, tak proč ne? :)




V 1 lahvičce je 100 tablet - vybrat si můžete ale i balení po 200, 300 nebo 400 kouscích. Cena aktuálně vychází na 790Kč. Dávkování je však 1 tableta denně a pokud je někdo stejně zapomnětlivý jako já, tak mu celé balení postačí na více než 3 měsíce. Ačkoliv se to může zdát jako vysoká cena, tak 1 dávka vychází na 7,90Kč a měsíčně tedy něco přes 200Kč. Uplatnit můžete i slevu 30Kč - jak už jste si jistě na fotografiích všimli, dorazily mi i vizitky s promokódem na tuto slevu. Jistě se vám ho už podařilo i vyčíst - kód je: promo32768 a vy jako mí čtenáři ho klidně využijte :)

Závěrem bych vás ještě určitě odkázala i na Facebookovou stránku tohoto webu (ZDE), kde se dozvíte víc a můžete shlédnout i nějaká videa, přečíst si zajímavé odkazy apod. To hlavní ale samozřejmě najdete přímo na webu Mixturam. A krátké povídání ještě ve videu pod článkem :)


Slyšeli už jste o tomto projektu? Jak vás případně zaujal? :)

19 komentářů :

  1. Zdá se mi to celkem drahé teda, ale já jsem spíš skeptik phledně doplňků stravy, takže je to spíš podvědomé rýpání :D určitě pak poreferuj, jestli cítíš nějaký účinek nebo jestli jsi prostě spokojená !!! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Wow, no zajímavý nápad teda! určitě to blíž přezkoumám. díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  3. O projektu už jsem slyšela, ovšem je pravda, že ta cena, kterou člověk musí jednorázově zaplatit, se přeci jen zdá vysoká. Nicméně když jsem si teď kupovala vitamin B a C (zhruba na měsíc), tak jen to mě dohromady vyšlo na nějakých 300 Kč, takže nakonec by tento mix nemusel být cenově tak odrazující. :))

    OdpovědětVymazat
  4. No, já se přiznám, že jsem na to koukala skepticky ze začátku a koukám na to skepticky i teď, když jsem si o tom něco přečetla :). Snažím se jíst zdravě a vyváženě a nemyslím si, že bych si potřebovala kupovat tuhle extradrahou moč (jak by řekl Sheldon :)). Beru jen v létě beta-karoten (jinak se hned spálím) a rybí olej, protože nemám možnost jíst několikrát do týdne rybu. To radši vrazím ty peníze do kvalitního jídla :).

    OdpovědětVymazat
  5. Jako nápad je to super, ale myslím, že je to hlavně tah Mixturu na přilákání lidí (penízků), pokud se člověk snaží žít zdravým životním stylem (což se "snažím), tak většinou nepotřebuje žádné docela dosr drahé vitamínky v kapsličce...
    Ta cena za něco, co obsahují i jiné běžné dostupné dobroty se mi zdá jako zbytečný tah, ale nechci to zatracovat, je to jen můj názor, já bych si je určitě nekoupila, protožr by to pro mě byly vyhozené korunky, nicméně - proč pro někoho ne ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to zajímavě.. také bych potřebovala doplnit vitaminy a minerály na různé zdravotní problémy nebo jiné věci co mě trápí ale v běžném multivitaminu to nenajdu všechno co tady a navíc se ty účinky často navzájem potlačují..
    A kolik složek si můžu max. namíchat?
    Jak se pak od toho počtu jednotlivých látek odvíjí cena? Když to tak čtu, ten přehled všeho co nabízí, tak vidím že bych potřebovala také nejmíň těch 6 jako ty, možná 7 :-)

    OdpovědětVymazat
  7. už o tom čtu podruhé a přijde mi to neskutečně super věc :) jen je to momentálně mimo moje finanční možnosti :D

    OdpovědětVymazat
  8. Tak o tomhle jsem ještě neslyšela, ale vypadá to super. :-) :-)

    OdpovědětVymazat
  9. to mi příjde už přehnané a navíc nebezpečné.. Proč by do sebe měl člověk cpát něco, co normálně tělu nedává a jeho tělo to nevyžaduje? akorát další marketingový tah.. jsem zvědavá jestli pocítíš nějaké změny (možná placebo efekt..?)

    OdpovědětVymazat
  10. zajímavé, ikdyž já moc na doplňky nejsem ...ale i tak blíže prozkoumám :-) díky za originální článek :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Nelíbí.
    1. jak tu už padlo, člověk kdo tomu nerozumí si "namíchá" směs třeba naprosto nevyhovující

    2. kdybych to chtěl užívat, koupim si to jednotlivě a mam to tak za polovinu

    OdpovědětVymazat
  12. Tak na to koukám a zvažuji objednávku. Přesto mi to přijde takové nic moc. Na kurzu jsme se učili, že jsou potřeba určité dávky pro tělo, aby to mělo vůbec smysl, třeba vápník 1500mg a hořčík 1000mg nejlépe ve společné kombinaci, a to tady vůbec nejde. Což mi přijde že nejde nikde, protože jsou všude zvláštní poměry a třeba je u toho i zinek kterého bych se za chvíli předávkovala kdybych užívala větší množství (abych zvedla to Ca a Mg)... Takže envím, zda má smysl si tu naplácat několik "kravin", zda to pak vůbec bude mít efekt :) ale jako nápad a lákadlo je to super

    OdpovědětVymazat
  13. Lucie v noci upije27. července 2013 v 15:03

    Takhle isolovaně je to na nic, tělo potřebuje jasně dané kombinace látek, aby vůbec umělo ty vitamíny vstřebat a tak jak to potřebuje je to namícháno v jídle, ovoci a zeleně. Je to přesně jak tu někdo psal jen zdražování moči ... A navíc, na mě vůbec neplatí triky jako "zahání hlad a zároveň zvyšuje koncentraci". Je to postavené na hlavu, umlčíš tělo od hladu a na druhou stranu po něm vyžaduješ energicky náročný proces jako je soustředění. To k tomu tělu není fér ...

    OdpovědětVymazat
  14. Budu se těšit na další článek o tom, jestli na sobě pozoruješ příznivé účinky...osobně bych si to neobjednala, na tyto doplňky nevěřím a jejich nabídka mi přijde drahá- radši lékárničku z více doplňky:-)

    OdpovědětVymazat
  15. Filip Degl 4fitness.cz Dost mě mrzí, že se všude píše jak je to jejich originální myšlenka. Kluci za to dokonce dostali ocenění "Nápad roku 2013" Přitom v ČR jsem průkopníkem a nabízím tuto možnost už dobrých 8 let. http://www.4fitness.cz/vytvorit-vlastni-produkt/

    OdpovědětVymazat
  16. No nevím, pane Degl, sice možná fungujete 8 let, ale nikdo o této službě neví. Nebude někde chyba? Proč už dávno nedominujete trhu? Místo toho tady naříkáte, že si Vás nikdo nevšímá. Vaše domnělé "průkopnictví" je taky diskutabilní - různé látky a doplňky stravy míchají odnepaměti v každé druhé lékárně:-) Navíc, jak jsme viděla na webu, vy nabízíte úplně něco jiného než Mixturam - kýble prášků pro kulturisty a sportovce, které do sebe člověk musí ládovat ve velkém. Jak to chutná? Jak je to pohodlné? Nehlídáte nijak maximální denní dávky, kontraindikace těch směsí, co si u Vás člověk objedná. Nepřipadá mi to u Vás teda dvakrát bezpečné. Mixturam je podle mě někde úplně jinde a pojetím a zpracováním jejich služby rozhodně originální jsou. Toť můj názor, díky. Jana G.

    OdpovědětVymazat
  17. 790Kc za 50g jecmenu/skorice/proteinu/chlorelly/vlastne cehokoliv nabizeneho v libovolne kombinaci? Vazne?? Kazdy kdo umi pocitat by urcite prisel na to, ze 50g techto prisad vyjde tak max na 50-100kc (nekde i mene). Nehlede na to, ze v tak stopovem mnozstvi to telo ani nezaregistruje, takze brat jednu tabletu (i 5 tablet) techto "mixu" je naproste vyhazovani penez. To ze je chlorella telu prospesna neznamena, ze bude prospesna i v davce 50mg. Spise tak 3g coz je 60x vice! To je jako chtit se opit z 20ml piva! Je to taky alkohol, ale takovou davku telo sotva zaregistruje. Tim chci jen rict, jsou i lepsi (nebo predevsim zabavnejsi) zpusoby jak se bezvysledne zbavit 800Kc. Ale kazdy sam sveho...

    OdpovědětVymazat
  18. Moje přítelkyně i máti jsou farmaceutky a podle nich rozhodně není pravda, že člověk do těla musí denně přijímat těch látek po gramech, aby to mělo smysl. To se vůbec nedá takto zobecnit. Plácáte nesmysly. Je potřeba to řešit individuálně látku po látce. Ano, třeba nějaké řasy je lepší brát více gramů, ale co jsem se díval, tak tam mají v nabídce přes 40 různých věcí a v mnoha z nich to dávkování po tobolce bohatě stačí. Ano, souhlasím, jsou i lepší způsoby, jak se zbavit 800 Kč (třeba jít někde zakalit, že:-), ale to o zdraví moc není. Ta služba má podle mě řadu užitečných vlastností a lidem dokáže velmi usnadnit některé problémů, takže házet ji takto jednoduše do koše, to bych tedy nedělal. Sám si tam teď chci namíchat směs proti únavě s guaranou a taurinem a kdybych si toho měl denně sypat do těla po těch gramech, jak říkáte, tak mě to zabije nebo mi vystřelí oči z hlavy:-) Vlasta z Brna

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)