úterý 5. června 2012

Bramborové placky s kuřecí směsí

Recept na dokonale chutný oběd. Alespoň tedy já jsem si pochutnala. Dostala jsem chuť na braboráky, takže jsem se rozhodla udělat jejich zdravější variantu. No a k nim se samozřejmě skvěle hodila směs masa s nějakou tou zeleninkou :)


Budete potřebovat:
   
na bramborové placky
200g brambor
20g celozrnné mouky
1 vejce
sůl, pepř, petrželka
trošku oleje

na kuřecí směs
135g kuřecího masa (já použila maso ze stehna)
100g brokolice
100g červených fazolí (z konzervy)

Postup přípravy:
Začneme bramborovými plackami. Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Poté oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme vejce, mouku, koření dle chuti a promícháme. Na pánvičku rozetřeme trošku oleje (stačí cca lžička). Lžící pak z těsta tvoříme bramboráčky, které opečeme z obou stran. Na té samé pánvičce pak opečeme okořeněné a na nudličky nakrájené kuřecí maso. Pak k němu přidáme fazole a brokolici a necháme ještě chvíli prohřát. No a poté už můžeme servírovat :) 

Energetické hodnoty:
       
       bramborové placky 
  • 1391Kj (331Kcal)
  • 11g bílkovin
  • 45g sacharidů
  • 11g tuků
        
         kuřecí směs 
  • 1441Kj (343Kcal)
  • 38g bílkovin
  • 19g sacharidů
  • 10g tuků

Z těsta na bramboráčky jsem vytvořila 4 placky. Na oběd jsem snědla 3 a ktomu celou kuřecí směs. A najezená jsem byla dokonale :D Maso jsem použila z kuřecího stehna, jelikož v obchodě zrovna prsa neměli. Můžete si zvolit dle chuti, co použijete. Já mám někdy radši i to stehenní maso, není takové moc suché :) No a jelikož jsem koupila opravdu celá stehna a ne rovnou stehenní řízek, musela jsem si to hezky vykostit :D Když už jsem chtěla pak ty kosti vyhodit, napadlo mě, že bych je přece mohla ještě použít na dobrý kuřecí vývar. Zužitkovala jsem tedy své znalosti získané sledováním pořadu Prostřeno a poprvé v životě jsem se pustila do vaření masového vývaru. Obvykle dělám pouze zeleninové polévky a tohle byla má premiéra. Přidala jsem mrkev a brokolici a nakonec v něm ještě povařila ovesné vločky. A musím se pochválit. Vývar byl perfektní a dala jsem ho pak na večeři. Rovnou jsem ho snědla všechen, což byly 2 talíře :D A takhle vypadal :)

31 komentářů :

  1. Jak jsem psala, šikovná holka:)! Recept určitě vyzkouším, vypadá opravdu lákavě, akorát brambor bude tak kilo, ať má na oběd i milý:D A to jsem ještě ani nezkoušela ty placičky z cottage, mám co dohánět:D!!!

    OdpovědětVymazat
  2. jsi šikovná kuchařka! :)) vývar jsem ještě nikdy nedělala, zatím dělám jen krémové zeleninové polévky, zrovna dneska to bude asi mrkvová :) a placičky vypadají dobře, já mám nejradši cuketové, a chci zkusit i cizrnové karbanátky:)

    OdpovědětVymazat
  3. Nooo, tak tohle budu muset taky zkusit. Jsem na vaření trochu tele, jednou jsem se pokoušela dělat květákové placičky a nepovedly se mi, ale snad se mi tyhle bramborový vydaří :). Věřím, že sis pochutnala, vypadá to fakt skvěle. Mám takový hloupý dotaz, vaříš si jenom pro sebe nebo pro celou rodinu? :) U nás to totiž bude trošku těžší s tím vařením...:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si dělám jídlo jenom pro sebe. Občas o víkendu uvařím nějaký oběd pro všechy, jelikož o víkendech většinou obědváme všichni spolu. Přes týden si vařím sama :)

      Vymazat
    2. tak to ti vážně závidím :)) mně furt říkají, že bych měla zhubnout, ale moc mě v tom nepodporují doma :/ tudíž to budu mít těžší s tím vařením...ale já si to nějak prosadím :D

      Vymazat
  4. Mňam, vypadá to báječně. Já vždycky, když se snažím vymyslet zdravou variantu tak je z toho blivajz :-D Ještě, že jsou lidi jako ty :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Je to dobrý, ale jen takový postřeh: 5x "dokonale" z toho 3x jen v nadpisu, to je fakt extrém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za postřeh, to jsem si vůbec neuvědomila :D Zkusím to teda upravit :)

      Vymazat
  6. Vypadá to suprově :) Já bych si netroufla koupit celé kosti :D Za prvé bych to nezvládla udělat, tak jak bych chtěla a za druhé tohle maso ani nejím...musím mít čisté kuřecí prso, jinak to nesním :D A šikula, že jsi dokonale všechno zužitkovala, mě by to ani nenapadlo :D
    Jo, není to povinnost, u tebe to třeba beru...ale u ostatních holek, stěžují si, jak je málokdo komentuje nebo zanechá jen nějaký prostý komentář a sami to dělají..
    Už jsem si toho všimla dávno, že já všechny komentuju, jak nána a na mě se všichni vykašlou... takže tak. Už to neřešit radši :)

    OdpovědětVymazat
  7. Si ma natoľko inšpirovala, že sa mi to dnes aj hodilo a spravila som si niečo veľmi podobné :) A bolo to božské :)

    OdpovědětVymazat
  8. Recept vypadá úžasně, někdy ho taky vyzkouším :-). A máš moc krásný blog, já teprve začínám, tak doufám že se mi podaří to rozjet jako tobě :-). Budu moc ráda když se ke mě podíváš.

    OdpovědětVymazat
  9. Ach, chcem byť tvoja kamarátka aby si ma pozývala k sebe na obed :D

    OdpovědětVymazat
  10. píše se do měkka ;) ale vypadá to skvěle, takové zdravější bramboráčky

    OdpovědětVymazat
  11. Vypadá to výborně, určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to rozhodně taky zkusím :) Tvé recepty jsou úžasné, cottagové lívanečky si nemůže vynachválit celá rodina a konečně mám doma fazole na brownies :3

    OdpovědětVymazat
  13. Ty bramboráky vypadají moc dobře zkusím někdy k večeři se zeleninkou :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Zrovna nedávno jsem si říkala, že bych si dala bramboráčky. :) Vypadají moc dobře, o víkendu je možná vyzkouším. ;)

    http://borntobe-awesome.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  15. vypadá to vážně dobře :-)
    Mám jen takový dotaz, jak to děláš o víkendu, kdy se stravuješ s rodinou. Já se snažím o zdravý jídelníček, ale naši to odmítají. Přes týden se to dá, to si většinou vařím, ale o víkendu musím jíst s nimi a to bývá problém. Jak to řešíš ty?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když se mi to jejich jídlo fakt nelíbí, tak si udělám něco sama. Občas vařím oběd já a občas si dám i to, co uvaří mamka. Jednou za čas to přecejen není takový problém a ne vždy je to jídlo nějak extra nezdravé :)

      Vymazat
  16. Ahojky, vypadá to moc dobře! Hrozně ráda čtu tvůj blog, je tu tolik ohromně cenných informací, zážitky ze života jsou takovým "kořením" blogu :). Jsi moc šikovná a sympatická holčina! Hodně oceňuji informace ohledně BodyRocku - v českém internetovém rybníku jsi opravdu jediná kdo tu metodu v češtině popisuje. Jde vidět, že angličtinu zvládáš bezvadně což je úžasný. Jo jinak jen takový nápad, co zaktualizovat rubriku "before/after" - jde vidět, že jsi ušla ještě pár dalších (velmi inspirativních) kroků od posledních fotek. Držím ti moc palce v tvém osobním životě, ať se ti daří.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za milý komentář :) Tu rubriku určitě někdy zase zaktualizuju, možná až dojedu Insanity :)

      Vymazat
  17. hlavně si mě hodně motivovala ty ;) tvůj blog čtu už dlouho.

    OdpovědětVymazat
  18. vyzerá to úplne delikátne :)
    len by ma zaujímalo - tá energetická hodnota placiek - to je asi na všetky dohromady, nie iba na jednu, že jo?

    OdpovědětVymazat
  19. Mňaam,dala bych si!:) Dělala jsem si rýžové lívance a mělo to podobnou chuť jako bramboráky:) tak zkusím i tohle:)

    OdpovědětVymazat
  20. Tohle vypadá naprosto luxusně. Brzy určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  21. Asi teď mám lehce blbý dotaz, ale jsem stále v kuchyni docela pako :P. Těch 200 g brambor je myšleno vařených nebo v syrovém stavu? :)

    OdpovědětVymazat
  22. bylo to výborné :) ještě teď se doma oblizujeme (žádný dvojsmysly), jen kuřecí směs nebyla s brokolicí a fazolema, ale se špenátem, pórkem a paprikou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda :) Já je taky planuji brzo udělat a taky asi s něčím jiným :)

      Vymazat
  23. Výborné! Přidala jsem česnek a cuketku do placiček! :-)
    Mňam! Díky za recept!!!!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)