pátek 22. června 2012

Food Inspiration I.

Jak jsem slíbila, přidávám pár fotek mých jídel pro inspiraci :) Nefotím vždy a vše, ale občas něco jo. A protože vím, že se vám vždy má jídla líbila (alespoň některým tedy), tak jsem se rozhodla občas fotky přidat a popsat, co že jsem to vlastně jedla :)


 Snídaně - pohanková kaše s banánem a mandlemi
Tohle je celkem malá porcička, jelikož je to fotka ze dní, kdy jsem ještě jedla podle jídelníčku na sacharidové vlny. Jinak jsou mé porce, zejména snídaní, rozhodně objemnější :) Je to jedna z jednoduchých snídaní, kterou si připravuji prakticky každý den - nějaká kaše (ovesná, jáhlová, pohanková) + ovoce + oříšky :)



Snídaně - vanilková ovesná kaše s mákem a červenými hrozny
V poslední době jsem si hodně oblíbila používat při vaření ovesných kaší pudinkový prášek. Dodá jim to opravdu jinou a hlavně skvělou chuť! A úplně nejlepší je připravoat je s pudinkem bez vaření Olé - na tento nápad mě přivedla další úžasná blogerka Adele a její blog plný inspirace Hubneme a zhubneme.




 Snídaně - musli od Mixit
Další z mých oblíbených snídaní je mé vlastní namíchané musli od mixit, o kterém jsem již psala dříve tady. Obecně si vždy dávám musli s bílým jogurtem a nějakým ovocem. Moc mi teď zachutnala kombinace bílého jogurtu, mixit a broskví. Měla jsem broskve kompotované, jogurt i musli jsem tedy ještě zalila šťávou z kompotu a bylo to vážně moc dobré :)


 Oběd - červená čočka s rajčaty a sýrem
Tak tohle je naprostá bomba. K tomuto receptu mě přivedla uživatelka Omlazení verisi (mimochodem má už taky svůj skvělý blog - ZDE), která to dělala na způsob polévky. Já to dělám spíše na kaši a nemůžu si to vynachválit. Je to úplně jednoduché. Krájená rajčata z konzervy (dávám polovinu konzervy) dáte povařit spolu s červenou čočkou (50-70g). V průběhu vaření ještě přilévám dle potřeby vodu. Pak už jen dokořením, můžete přidat i zakysanou smetanu či tvrdý sýr. Já mám moc ráda luštěniny, zejména čočku a fazole, proto u mě toto jídlo boduje :)



 Oběd - bulgur se sójový masem, hráškem, brokolicí a cottage
Další z mých super rychlovek na oběd. Jednoduše uvaříme bulgur, sójové maso, brokolici a hrášek. Vše smícháme a přidáme ještě kelímek sýra cottage. Ideálně se hodí i jako oběd do krabičky do práce :)



Oběd - kuskus s mletým hovězím masem a směsí fazolí a kukuřice
Další z mých krabičkových obědů do práce. Mleté hovězí maso (já sehnala 100%, žádné přimleté kůže, kosti apod.) jsem opekla na pánvičce. K tomu jsem přidala směs fazolí a kukuřice v mexické omáčce od Bonduelle, která je má nejoblíbenější. No a nakonec jsem vše smíchala s kuskusem :)




Dezert - kokosový koláč
Recept jsem obkoukala od M* z jejího blogu Eat Run and Love. A tímo jí vzkazuji, že je výborný! I mé nezdravě se stravující rodině opravdu chutnal :) Je užasně vláčný a je ho hodně :D Původně měl putovat do kulaté formy, ale těsta bylo tolik, že jsem ho musela upéct na našem největším plechu :D A to jsem tam dala o 1/3 mouky méně, než bylo v receptu (těsto totiž i tak bylo už hodně husté). Zato jsem ale ještě přidala 50g vanilkového proteinu pro navýšení bílkovin :)



Lehká večeře - rajčatový salát s mozzarellou a celozrnným toastem
Dokonalá večeře pro horké letní dny :) Krabička (250g) cherry rajčátek, mozzarella light z Lidlu (je výborná!), cibulka na drobno, troška oleje a speciální koření na rajčata s mozzarellou. Opět bodoval i u rodiny, všichni mi ho ochutnávali :D Pak si udělali i svůj - použili ale jiná rajčata a jiný druh mozzarelly. A prý vůbec nebyl tak dobrý jako ten můj. Takže příště budu muset připravovat pro všechny :D

28 komentářů :

  1. Ahoj Moni! Opět nemůžu nepochválit:), díky za inspiraci! Ta vanilková kaše s pudinkem vypadá skvěle, jak přesně ji děláš? U kuskusu mám "sociální verzi", kdy místo hovězího dám sójový granulát:D a červenou čočku s rajčaty vyzkouším, já jsem ji objevila teprve nedávno a baštím ji s restovanou cuketou - recept zde: http://live-with-myself.blogspot.cz/2012/06/cervena-cocka-s-kari-restovanou-cuketou.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Normálně jak vařím kaši, tak k ní přidám asi lžíci pudinku a míchám do zhoustnutí :) Anebo vločky namočené přes noc do mléka smíchám s tím pudinkem bez vaření Olé (dávám půl balíčku) a stačí jenom míchat za studena ;)

      Vymazat
  2. oh mňam ! všechno musím vyzkoušet, tu kaši s pudingovým prášek děláš jak? přidáš hjo tam při nebo po vaření?
    hovězí maso moc nemusím a už vůbec ne mleté,tomu mletému nevěřím, kdoví co tam je :D 100% bych u nás asi nesehnala...
    červenou čočku plánuji udělat dnes, myslíš že stačí obyčejná rajčata spařená?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odpověděla jsem výše ;)

      Jinak rajčata můžou být určitě i spařená ;)

      Vymazat
  3. tak to mám velikou radost, že ti koláč chutnal:)) taky mám ráda, jak je vláčný:) a rodina mi na něj chodí taky, proto nikdy dlouho nevydrží, ale brzo si ho zase někdy večer upeču, ať je ráno k snídani:)
    a ten puding do kaší je skvělý nápad, to by mě nenapadlo, zkusím to:) teď jsem si ze všeho nejvíc oblíbila jáhlovou z vloček, je výborná:)

    OdpovědětVymazat
  4. Kokos miluju, používám ho snad při každém pečení společně s tvarohem. Tak mám asi vybranou snídani na víkend :-D
    A čočka bude asi k obědu, jsou to věky, co jsem ji měla posledně. Je to přěsně jedno z těch jídel, které se většině znechutí na vojně nebo ve školce :-D

    OdpovědětVymazat
  5. No až na tu snídani s mákem, který fakt nemusim, to všechno vypadá super. Já jsem si vždycky červenou čočku dělala s mrkvi a taky je tak moc dobrá :)

    OdpovědětVymazat
  6. Červenou čočku miluju!! A zase mi ty fotky jídla dělají neskutečné chutě.:D .)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkné, nejlépe vypadá ta kaše a ta buchta. Mňami. Můžu se zeptat, jak děláš kaši? Jaký poměr mléka/vody ku vločkám.? Jaké ingredience přidáváš, a tak?:) Díky, nějak pořád nevím.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dávám tak 4-5 lžic vloček a zaliju v misce mlékem + trochou vody. Nevím, kolik přesně, tak nějak od oka, aby byly ponořené. Nechám namočené přes noc a ráno jenom uvařím do zhoustnutí. Přidávám ovoce, oříšky, kakao, hořkou čokoládu, kokos, javorový sirup, med, sušené ovoce, mák, semínka...prostě podle chuti, miliony variací :)

      Vymazat
    2. Já dělám kaši z ovesných vloček bez namáčení. Vymyju hrnec studenou vodou aby se nepřipékalo mléko, pak naliju 250ml mléka po zavaření ztlumím a přidám 30-40g ovesných vloček a vařím asi 3-5min do změknutí. Pak si tam dám většinou ještě lžičku medu nebo ovoce. Nejradši to mám ale jen tak holé :-) Sija

      Vymazat
  8. Urobila si mi taku chut, ze uz mam cervenu cocku v batohu. Ako dlho sa to asi vari? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To poznáš, dokud ta čočoka prostě není tvrdá a vyleze trochu jakoby ze slupky :) Řekla bych že tak kolem 20 minut :)

      Vymazat
    2. Pozvala som kamosku na vecu, tak to rovno urobim. :)

      Vymazat
    3. Ach, aj ja sa už chcem dokopať uvariť si čočku alebo fazole, mám ich strašne rada ale kuracie prsia ci tofu mi prijde niekedy menej náročné a pritom nič z toho náročne predpokladám neni :)

      Vymazat
  9. MOc hezký článek, super inspirace!

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuju za komentář. Víš , já to všechno vím. Já vím že to přeháním, moc řeším, vyčítám si i to co je uplně normální , a moc se nad tím zdržuju .. Dokonce s Vámi souhlasím i v tom ohledu že bych klidně měla přidat na snídaních a tak .. jenže .. já to nedokážu . Prostě.. já nevím, něco je u mě co mě to jakoby "nechce dovolit" .. prostě vím že kdybych jedla normálně snídaně jak mají být neodpírala si normální jídlo, určitě bych to sladké tak nepotřebovala.. Hm, jenže jako by mě vždycky přeplo a něco říkalo .. na co budeš jíst normální jídlom když si mýsto toho můžeš vzít ty sušenky a pak se s nima nebudeš cpát na svačinu .. nahraď to a nemusíš si nic zakazovat . KRAVINA,BLBOST,TOTÁLNÍ FAIL.
    Ale proč mi to nedojde v tu chvíli, ale .. až potom? .. Proč si to nedokážu uvědomit hned? Proč? .. Víš , usínám vždycky s tím že zítra si tu snídani dám větší. . A pak vstanu .. a co myslíš že se nestane ? .. Zabalených 15g cereálií, jogurt a čaj. Konec. Nic víc nic míň. Svačina, nachystané jablko. Oběd. Svačina. Večeře. 4 dni v kuse - pohoda. Další den. "Už bych si tu jednu sušenku mohla dát." Bum jedna,druhá,třetí. Dvě hrsti cereálií. Bum musli tyčinka. Bum, výčitky. A na závěr - myšlenky co bude zítra?..
    Neumím jíst normálně. . to je to co se chci naučit. Prostě.. třeba jíst dva dny bez sladkostí a pak si tu muslityčinku klidně vzít .. třeba na svačinu a k tomu zakousnout ovoce, pak další dva dny jíst normálně. A pak si zase něco vzít. Ale .. ne já musím se dusit 5 dní bez toho, a pak šestý to "Dohnat." Jsem zoufalá. :(

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, možem sa prosím opýtať či ten mak pred pridaním do kaše nejako spracúvávaš alebo to stačí len nasypať? Nikdy som totiž s makom nevarila ani nepiekla :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Tvoje jídlo vypadá opravdu krásně :-).Hodně mě zaujala červená čočka s rajčaty i sýrem. Možná taky zkusím doma uvařit. Ale mám štěstí, že z červené čočky je akorát nevzhledná kaše :D

    OdpovědětVymazat
  13. Všechno vypadá krásně!! Hlavně ty snídaně :-)... u té pohankové kaše používáš klasickou pohanku nebo pohankové vločky? Já si koupila jednou pohanku - lámanku a moc mne "neokouzlila" tak že bych jí dala ještě šanci :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já požívám právě pohanku lámanku - tu mám nejradši :) Vločky jsem ještě neměla, jsou dost drahé :D Ale určitě to i z ních musí být super :)

      Vymazat
  14. Woow, toľko inšpirácie len v jednom článku :) Najviac ma ohúrilo to mleté mäso s kuskusom, fazulami a kukuricou - to si musím na 100% urobiť! :) Pripomína mi to chilli con carne :) Ten recept si si vymyslela? A bolo to vážne dobré? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, vymyslela jsem to sama. Spíš tím stylem "dám tam, co mám doma a co mám ráda" :D Mám takováhle jídla moc ráda :)

      Vymazat
  15. Sice zrovna obědvám, ale už mám hlad .)

    OdpovědětVymazat
  16. jéé díky:) Všechny fotky vypadají nádherně!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)