středa 6. června 2012

Insanity - můj druhý FIT TEST

V pondělí jsem dělala již druhý fit test z Insanity. Další tři mě ještě čekají. Pro ty, které toto cvičení zajímá nebo ho sami cvičí přináším mé výsledky a zhodnocení prvních dvou týdnů tohoto programu :)


Mé výsledky
První výsledky jsou ze začátku cvičení, druhé číslo označuje mé pondělní výsledky:

1. Switch Kicks: 66 - 67
2. Power Jacks: 49 - 53
3. Power Knees: 91- 97
4. Power Jumps: 43 - 57
5. Globe Jumps: 9 - 11
6. Suicide Jumps: 20 - 23
7. Push-Up Jacks: 23 - 25
8. Elbow Plank Oblique: 49 - 58

Nějaké zlepšení je viditelné u každého cviku. Ale upřímě? Nemám tušení, jak to zvládnu zlepšovat v dalších třech fit testech :D Už teď jsem jela naplno, hlavně abych měla lepší skóré než posledně a příjde mi, že to snad rychleji ani už nejde. Že v té minutě toho víc neudělám. Ale co já vím, Insanity slibuje zázraky, tak třeba na konci vážně pojedu jak drak :D

Už mám tedy za sebou první dva týdny tohoto cvičení. Vážně jsem si nikdy nemyslela, že mě něaký cvičební program bude takhle bavit. Vždy jsem preferovala spíše zvolit si cvičení podle nálady. Ale teď jsem ráda za tyto předepsané workouty. Lépe se k tomu donutím, i kdyby se mi nechtělo, je to prostě na programu. Navíc nemusím každý den vymýšlet, co si zacvičit. Tento styl mi vážně vyhovuje. Nejsem ani v polovině - přede mnou je ještě 7 týdnů tvrdé práce - ale už teď plánuju, co budu cvičit po tom. Našla jsem další cvičební program. A nevypadá o nic jednodušeji než Insanity. Naopak, možná bude ještě o něco náročnější. No ale o tom třeba někdy příště :)

Mé cvičení tedy teď vypadá tak, že cvičím Insanity dle plánu a k němu ještě extra posiluji břicho. Skoro každý den (cca 5x týdně), 10-15 minut. Občas si dám ještě posilování na stehna nebo zadek - většinou z blogilates. Změny vidím malé, ale přecejen tam určitě nějké budou. Hlavně tedy na břichu díky tomu posilování. A o to mi přecejen jde především :) Ačkoliv svaly nejdou nijak extra vidět (možná někdy minimálně po cvičení :D), mám už ho vážně prvné. Zajímavou změnu vidím na kůži v oblasti pupíku. Těžko se to popisuje :D Ale jednoduše řečeno začíná vypadat podobně jako ho mají fitnessky.

Jinak se cítím celkově dobře. Jednotlivé workouty už zvládám mnohem lépe. Stejně jako samotný warm-up. Stále jsem vždy na konci úplně zpocená, ale je tam podstatný rozdíl oproti začátkům. Ale to se zase vrátí, jakmile příjde druhý měsíc a s ním Max workouty. Už se nemůžu dočkat :D


42 komentářů :

  1. Já se těším na další tvé pokroky... NA konci budeš dělat stovky opakování :D :D

    OdpovědětVymazat
  2. O tomhle už jsem četla několikrát, ale pořád vlastně nevím pořádně, o co jde :( Zkusím se po tom trošku pokoukat a uvidím ;)
    Jinak samozřejmě dřím palce k dalšímu zlepšování ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, mám za sebou dva týždne a výsledky super:) Konečne začínam veriť, že aj ja môžem mať tehličky na bruchu, začínajú sa mi robiť také tie zvislé pásiky:) Inak som si včera robila druhý fit test a zlepšila som sa. A stratila som 1 cm cez brucho, 3 cm cez stehná a 1 cm cez lýtka. Hlavne na tých nohách je to poriadne vidieť. Inak okrem Insanity ešte cvičím Jillian, kalanetiku, jógu, pilates... Všelijako to striedam, tak aj to má určite svoje zásluhy:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou úžasné výsledky! Gratuluji, jen tak dál ;)

      Vymazat
  4. Super pokrok!
    Ináč mám na teba jednu otázku(dosť odveci:D )-ako je to s cvičením a alkoholom? mám totiž za sebou skúšku a dala som si jedného panáka a zabudla, že mám dnes cvičiť...priateľ hovorí, že by som už nemala - ale vraj to len znižuje výkonnosť. Nevieš, ako to je?Celkom nerada by som si to Insanity posúvala hoci aj o deň, lebo po nedeli, keď som mala voľno, som v pondelok bola úplne mŕtva..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já myslím, že ten jeden panák není nic strašného. A pokud nepůjdeš cvičit hned po něm, tak to podle mě není vůbec problém :) Moc se tedy nevyznám v tom jak to je nebo není škodlivé, údajně by se spíš nemělo moc pít po náročném tréninku. Ale takhle bych se toho nebála :)

      Vymazat
  5. Jo, cvičební plán je super :-)...taky mi vyhovuje nepřemejšlet furt co si dneska zacvičim...hlavně je fakt super u učení, prostě to je na plánu a hotovo jak řikáš :-)...pokrok je super, jsem moc zvědavá jak to bude vypadat při dalším fittestu ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahojky,
    tak ten tvoj fittest mi pride uplne neskutočný, hlavne cviky 6 a 7, nechápem ako si schopná spravit 23 push-up jacks :-O ja som zvládla 11 a to som myslela že umriem...takže velké uznanie
    A čo vravíš na cvičebné programy typu P90X alebo Hip-hop ABS? Máš s nimi už nejaké skúsenosti?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) P90X mám stažené, necvičila jsem ho celkově jako program, spíš občas nějaké to video. Hlavně jsem dělala Cardio, Plyometrics, Core nebo Abs..to ostatní mě moc nebralo :) Teďka z toho zařazuji hlavně video na břicho. A Hip-hop ABS jsem si stáhla, koukla jsem na to, ale nezaujalo mě to, takže jsem to po nějaké době zase smazala.

      Vymazat
  7. ahoj insanity mě nadchlo, jen nevím kde se to dá sehnat.. na internetu nacházím jen různé lidi, kteří cvičí insanity... odkud to máš ty? Děkuji za odpověď!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem to stahovala přes torrenty, jde to i přes uložto ;)

      Vymazat
    2. děkuji ;-) a jinak jen tak dál... jsi mi velkou inspirací... :-)

      Vymazat
  8. Já jsem včera absolvovala svůj poslední fit test.
    Na jednu stranu jsem hrozně ráda (přestože mě cvičení fakt moc bavilo, stejně jsem se cca poslední 2 týdny neskutečně těšila, až to budu mít celé za sebou a budu moci pořádně vrhnout na běhání. Přeci jen běžecký trénink se s insanity kombinuje dost špatně, tak jsem si chodila jen zlehka zaklusat a náročnější tréninky nechala na "potom", abych si ještě neuhnala nějaké zranění z přetrénování), na druhou stranu pociťuju určitou nostalgii.
    Určitě ale čas od času jednotlivé workouty budu zařazovat. Nikdy bych nevěřila, že by mě cvičení podle videa mohlo bavit.
    Shaun je sympaťák a umí skvěle motivovat. Jilian mi oproti němu přijde jako protivná uječená ženská, kterou mám akorát tak chuť poslat do oněch míst a video vypnout. Ale Shaun mě dokáže povzbudit a vyburcovat k vyšším výkonům.

    Přeju ti hodně radosti a potu s Insanity.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj!
      Je skvelé, že máš za sebou celé Insanity. Ja osobne sa tiež neviem dočkať tej chvíle. Nie preto, že by ma to nebavilo (práve naopak) ale skôr som zvedavá na tie výsledky :-)
      Určite si si aj ty nejako spisovala svoje pokroky vo fit-testoch, fotila sa, merala, ... Možno by nebol zlý nápad to dať do kopy a zverejniť? Myslím, že ako inšpirácia môže byť super :-) Čo ty na to?

      PS.: GRATULUJEM!

      Vymazat
    2. Tak to je skvělé, taky gratuluji! :) Já Jillian třeba zařadím občas ráda, ale nemohla bych ji cvičit pořád. Zato Shauna klidně. Ten je fakt sympaťák a navíc krasavec :)

      Vymazat
  9. obdivuju tě, jak to zvládáš:) když koukám na ty cviky z fit testu, tak já bych padla na zem po pár opakováních:D

    OdpovědětVymazat
  10. Taky se mi líbí ten rozpis :) Prostě se ráno mrknu co budu dnes cvičit a odpoledne si to odcvičím, no excuses a nemusím nic řešit :) Doufám, že nás budeš informovat i o dalším programu, protože jsem si na to vážně zvykla (a to dělám insanity jen týden :)) a ráda bych něco v tom stylu i potom :)

    OdpovědětVymazat
  11. http://happylife.blogerka.cz/6. června 2012 v 15:25

    Ahoj prosímtě kde jsi sehnala to cvičení insanity? ja na to vždy najdu jenom reklamu ale nikde celý program :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. OMG! Odpovídala na to o několik otázek výše. A psala o tom i v původním článku o Insanity. Proč si prvně nepřečteš diskuzi?:-)
      Mimochodem: uložto.cz

      Vymazat
  12. Máš můj velký obdiv a závidím břicho :-). Štve mě, že nejsem schopná cvičit každý den. Většinou tak 2-3 týdně. Po práci mám skoro každý nějaký program (kino, divadlo, pokec s kámarády). Domů se chodím vyspat a ani víkendy netrávím doma.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je fakt, že já mám na cvičení momentálně času dost každý den, takže to pro mě není problém. Hlavní je, že zvládáš cvičit alespoň někdy :)

      Vymazat
  13. Super Moni, gratuluju k pokroku. Mě čeká druhý fittest v pondělí, ale jsem si už teď stoprocentně jistá, že uvidím pokrok, protože se opravdu cítím lépe a v lepší kondici a to za sebou nemám ještě ani celý druhý týden :-) Navíc Shaun dělá skělý strečink takže se necítím vůbec bolavá nebo tak, jen první dva dny mě mírně táhly lýtka ale teď se cítím vážně skvěle, takže ještě jednou díky, že si mě přivedla na insanity. Sija :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky snad jenom první dva dny bolely lýtka a od té doby nic. Ten strečink je fakt parádní. Někdy mám pocit spíše jako bych tím i posilovala stehna :D Držím palce, ať se ti v Insanity daří i nadále ;)

      Vymazat
  14. Úžasné zlepšení :) Tohle cvičení mám taky naplánováno až se přeplácám Jillienama :D Držím pěsti a těším se na další pokráčko :)

    http://bebeautiful-lee.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  15. nezoufej, až se tam jednou dostaneš, tak taky ochutnáš a určitě nebudeš litovat :) je tam tolik věcí, že nebudeš vědět co dřív. tak to mám já a tak si nakonec odnesu tak jednu, dvě věci, protože jsem hrozně nerozhodná a nechce se mi promýšlet, co všechno, tak to zkouším tak nějak postupně, anebo se vracím k tomu co mi chutnalo :)

    OdpovědětVymazat
  16. voou super! :) na insanity sa chystám aj ja možno cez prázdniny :)) vyzerá to super ale určite hroznáá makačka :)

    OdpovědětVymazat
  17. Ja som dnes začala druhý mesiac cvičenia a je to ten najlepší program aký som robila :D normálne sa nemôžem vynadívať na moje brucho ako sa konečne rysuje :)
    Želám veľa úspechov s Insanity určite sa to oplatí :)

    OdpovědětVymazat
  18. Vidím, že ti to jde hezky :) Nepopsatelny pocit kdyz na wsobe clovek vidi ty zmeny k lepsimu a vidi ze to k necemu bylo. Taky jsem nad tím cvičením uvažovala, ale nějak nemam ani odvahu..:)

    OdpovědětVymazat
  19. Mě přijde, že výsledky fittestů záleží také na tom jak se člověk vyspí :-D a prostě jaký má den. Mě jde jeden den běhat jako peříčko a druhý den to samé a je to třeba o dost horší ...

    OdpovědětVymazat
  20. No já jsem na blogspotu zatím taky spokojená :-) Líbí se mi tady :-)
    Můžu mít jenom jednu blbou otázku? Nikde mi nejde vytvořit a nastavit nějaký menu...můžeš mi poradit? :-)

    OdpovědětVymazat
  21. pro Anonymní z 6. června 2012 14:32
    (fitness-girl, doufám, že ti nevadí..., nechci ti tu spamovat)

    Výsledky jsou ohromné, co se fyzičky týče. Já (už) nejsem schopná držet diety nebo se nějak výraznějí omezovat v jídle. Čím víc se hýbu, tím větší mám hlad a tím víc jím. Základ mé stravy je sice kvalitní a zdravý, ale doplňuji jej mlsáním, ráda si dopřeju zákusek po obědě nebo si užiju grilovačku s kamarády. Tak jsem ani neočekávala zázračné vyrýsování ve stylu fitness závodnic.
    Váhu mám +- pořád stejnou a dramatické změny v mírách jsem také nepozorovala. Myslím, že mi dokonce přibyly 2cm přes hrudník a v pase tak 1cm ubyl. Po skončení jsem se ještě neměřila, protože jsem zrovna měla menses a byla celá nafouklá a oteklá. Zdá se mi, že v zrcadle nějaké změny vidím, ale možná je to jen sugesce. Každopádně i na omak cítím, že svaly přibyly a jsou silnější, pevnější, tvrdší, možná i toho tuku trochu ubylo... Na focení se chystám o víkendu a taky zvažuju, že si nechám přeměřit složení těla. Hodnoty ale budu porovnávat s měřením z ledna, takže změny nebudou čistě výsledkem insanity, nýbrž veškeré fyzické aktivity za uplynulých 5 měsíců.
    Jestli chceš porovnání prvního a pátého fit testu, tady jsou:
    switch kicks 40 - 75
    power jacks 43 - 60
    power knee 74 - 110
    power jumps 32 - 60
    globe jumps 7 nebo 8 - 12 nebo 13 (ehm, u tohohle cviku jsem se vždycky při počítání nějak ztratila a nebyla si jistá konečným číslem...)
    suicide jumps 24 - 31
    push-up jacks 31 - 54
    low plank oblique 35 - 53

    Fitness-girl: ještě jednou se omlouvám. Klidně ten příspěvek smaž, jestli chceš.
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to mazat nebudu, jsem moc ráda, že ses taky pochlubila s výsledky a ostatní to jistě taky ocení :) Ten pokrok je opravdu skvělý, moc gratuluji! Jinak já už se taky v jídle tolik nehlídám a občas si ráda něco dopřeju, takže neočekávám zázračné výsledky, ale všechno se počítá :)

      Vymazat
    2. Ahojte baby!
      Už som si myslela, že sa "nedočkám"! :D
      Super, som veľmi rada, že je medzi nami ďalšia Insanity-stka a jedna z mála, ktorá to má už všetko za sebou!
      Vďaka za všetky tvoje postrehy a hlavne motiváciu, ktorú si aspoň mne určite dodala! :-)
      Zároveň všetkých cvičiacim chcem popriať veeeeľmi veľa úspechov, trpezlivosti, motivácie, výdrže, ... či už v cvičení alebo "mlsání" ;-)

      Ja mám pred sebou ešte riadny kus cesty. Neviem sa dočkať tej chvíle posledného fit testu - rada sa potom podelím s výsledkami.

      Krásny deň a príjemné dnešné cvičenie
      S pozdravom LenKo

      Vymazat
  22. Wow! úplně jsi mě tím navnadila! vůbec toto cvičení neznám, jak dokončím 30 days shred s Jillian, hned se na to vrhnu. O prázdninách budu divočit! :D moc se těším

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj, dnes mám za sebou prvý workout Plyometric-Cardio-Circuit a je to strašná bomba :) Chcela by som sa ťa spýtať čo by som mala workoutoch jesť. Bielkoviny? Tvaroh?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po cvičení je třeba doplnit sacharidy a bílkoviny, četla jsem, že nejlépe v poměru 4:1 (tzn. více sacharidů). Takže třeba nějaké ovoce s jogurtem, ochucený jogurtový nápoj apod. Já se tím neřídím vždy, většinou si dám normální jídlo, které má zrovna následovat (někdy svačina, někdy oběd). Ale většinou v těch jídlech mám sacharidy i bílkoviny :)

      Vymazat
  24. Teda!

    Dala jsem si předsevzetí, že do 1001 dní odcvičím buď P90X, nebo Insanity. A jak tak koukám, nebude to snadní volba (...tedy, existuje i třetí cesta, a to zkusit oboje; loni jsem s P90X vydržela měsíc bez problémů).

    Držím ti palce. Určitě ti všichni říkají, jak skvělá a šikovná jsi... jo, jsi skvělá a šikovná! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, děkuji za milý komentář :) Určitě doporučuji něco z toho zkusit, myslím, že bys za tu dobu v pohodě zvládla i oboje :)

      Vymazat
  25. Ahoj, dnes sem se rozhodla také začít s P90X, po prvním fit testu který jsem absolvovala asi před hodinou mám pořád pocit že se pozvracím :D nicméně výsledky prvního testu mám o poznání horší než ty, takže smekám :) a chtěla jsem tě poprosit jestli by jsi mi mohla poslat odkaz, kde bych mohla stáhnout 60-ti denní program "hip hop abs" protože já to prostě nejsem schopná najít :D a jelikož hiphop a tanec sám o sobě miluju myslím, že to pro mě bude super, i když p90x rozhodně také dokončím :) předem mockrát děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj holky, za tyden koncim insanity, jaky dalsi program by jste mi doporucily? Predem diky:-)

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj, nahoře v diskuzích doporučují P90X, BEACHBODY nebo ASYLIUM, jaké máš výsledky po INSANITY? Cvičím 2.týden a zatím krom fyzičky nepociťuji změny. Stále mi nejdou vidět svaly na břiše a vnitřní stehna taky nic moc. Vloni jsem začala s Jill, projela jsem všechny možné programy a docela na Insanity spoléhám.
    Dík za info

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)