úterý 12. června 2012

Mixování s mixit

Stránky http://mixit.cz/ jsem objevila už před delší dobou. Vlastně tenhle projekt není ani moc starý. Letos v květnu slavil Mixit své druhé narozeniny a při té příležitosti nabízel svým zákazníkům slevu na mixování. Možnost uplatnit slevu bohužel již vypršela, ale namiovat si svou zdravou snídani nebo svačinku můžete stále. A určitě to za to stojí, protože kvalita je rozhodně několikanásobně vyšší než u běžného müsli ze supermarketů. Navíc toto müsli není zapékané, tudíž bez zbytečných přidaných tuků a cukrů a hodí se tak do každého redukčního režimu. Ze všech těchto důvodů jsem ho dlouhou dobu chtěla sama vyzkoušet a právě teď se mi konečně naskytla možnost ho otestovat :)



 Dodání mého balíčku bylo až překvapivě rychlé. Jeden den jsem si namixovala své müsli a již druhý den jsem dostala SMS i E-mail od České pošty s termínem doručení. Bohužel mi dopolední dodání nevyhovovalo, a proto jsem se rozhodla nechat můj balíček uložený na poště. Došlo k menším zmatkům, na které ze dvou pošt v našem městě na mě vlastně má zásilka čeká. Proto jsem si udělala hned dvakrát procházku do města a vystála dlouhé fronty. Byla jsem ale tak natěšená na ochutnávání, že mi tyto drobné komplikace vůbec nevadily :)


Doma jsem balíček samozřejmě ihned otevřela, zkontrolovala a vše náležitě zdokumentovala. Moc se mi líbí hlavně praktický tubus, který určitě budu využívat i poté, co své müsli sním. To ale bude určitě nějakou dobu trvat, protože je ho tam opravdu požehnaně :D


A co že jsem si to vlastně namixovala? Původně jsem měla v plánu si objednat balíček vzorků různých mixů, ale nakonec jsem se přecejen přiklonila k vlastní směsi. Nazvala jsem ji Sladké probuzení, protože si podobné sladké dobrůky dopřávám právě po ránu na snídani. Můj mix obsahuje směs vloček, sušené borůvky, sušené mango, kešu oříšky, pekanové oříšky, hoblinky bílé čokolády a rovnou dvojitou porci čoko kuliček. Mango i borůvky mám moc ráda, a právě proto bylo toto ovoce mou volbou. A oříšky? Kešu a pekanové prostě miluji nejvíc, tak proč si je tam nepřimíchat? No a jelikož správná ranní pochoutka má obsahovat i něco mírně hříšného, putovala do mého mixu právě bílá čokoláda a čokokuličky :)


A kalorická hodnota? Ta vůbec není špatná! Na 100g mého mixu připadá 1633Kj, 10g bílkovin, 57g sacharidů a 13g tuků.


 Své müslu jsem samozřejmě hned ráno otestovala a jsem nadmíru spokojená. Jak by taky ne, když tam jsou věci, které mám nejradši :) Doplnila jsem ho bílým jogurtem, protože právě s ním mi müsli chutná nejvíce. Hlavně jsem byla zvědavá na sušené borůvky a mango, které mě nezklamaly. Jsem zvyklá na sypané müsli, protože si občas nějaké taky sama namíchám v domácím prostředí. Stránky mixit však nabízejí větší pestrost při výběru surovin. A jelikož se mi jejich nabídka moc líbí a nejradši bych vyzkoušela vše, určitě se na jejich stránky zase vrátím a vytvořím nějaký další mix. Třeba vyzkouším i mix oříšků nebo kaše, které v jejich nabídce také najdete :) 


A co vy? Máte už taky namixováno své müsli nebo to plánujete? Určitě se podělte v komentářích o své směsi, inspirace není nikdy dost :)

31 komentářů :

  1. Teda slečno, máte sakra dobrý vkus - vypadá to perfektně:D! Úplně si tu chuť představuji:)
    Výživové hodnoty jsou opravdu parádní, zvláště když tuk je opravdu jen ten z ořechů a ne přidaného oleje na zapékání.
    A mimochodem, moc děkuji za povzbuzující komentáře, opravdu mi pomohly a zvláště od tebe si jich cením:)!

    OdpovědětVymazat
  2. Je to od provozovatele Mixit skvělý nápad - originální a praktický... Stránky jsou udělané moc hezky a přehledně a je pravda, že mají skvělý výběr. Ale pro mě je to bohužel dost drahé, takže zůstanu u podomácku umíchaného musli do kterého vždycky šoupnu nějaké sozónní ovoce... Kdybych však měla financí víc, určitě bych nějaký vyzkoušela a možná časem vyzkouším - takové to za odměnu, takže šup cvičit, tak taky můžu vyzkoušet nějakou z dobrot

    OdpovědětVymazat
  3. Je skvělé, že jsi dostala takovou možnost. Na stránky koukám už delší dobu, určitě taky brzo ochutnám. Nápad namíchat si kvalitní dobroty, dle vlastní chuti je skvělý!

    OdpovědětVymazat
  4. Na mixit ujíždím:) taky jsem dělala testéra http://sasulka.blogspot.cz/2012/04/vymixovana-snidane.html a teď v druhé várce jsem objednala i kaši, ale ta mě teda zklamala a nechutná mi:(

    OdpovědětVymazat
  5. Také jsem se nedávno koukala na jejich stránky, přemýšlela jse o objednání. Objednám určitě, ale až bdu mít více financí! :-)
    Už se také těším na to, až si namixuju co chci! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem správný Mixit závislák a objednávam si velmi často - tubusů už mám doma požehnaně. Ale využití určitě mají, skladuju v nich jiné potraviny :-)

    OdpovědětVymazat
  7. je to dobrý nápad a vypadá to moc lákavě:) někdy to možná zkusím, teď si ale nejčastěji dělám domácí zapékané, nebo různé kaše:)

    OdpovědětVymazat
  8. Mixit sa mi veľmi páči, ale keby také niečo bolo aj na Slovensku. Viem, že sem posielajú, ale potom sa to mussli vcelku aj predraží :(

    OdpovědětVymazat
  9. Miluju je..už se chystám na svou druhou objednávku.jsem ráda, že jsem stihla ještě jarní tubus..ted budu mít letní a vytvořím so sbírku :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já si vždycky do své směsi nechávám dát kakaové boby. Sousta potom chutnají a voní po čokoládě, ale žádní čokoláda tam není. :-) Potom si domíchávám konopná semínka, amarantové kuličky, pohankové lupínky. A nějaké ovoce - většinou jabko, pomeranč. Ve víkendové směsi mám mandle a kešu. Jediné co mě zklamalo je moruše, nepřišla jsem jí na chuť.L.

    OdpovědětVymazat
  11. To zní skvěle, v kupovaném muslli mi často nevyhovují některé suroviny (rozinky) - potom vždy muslli sypu na plech y vybírám,c o mi nechutná, moc mě to nebaví .)

    OdpovědětVymazat
  12. Tys mě tak nadchla, že právě platím kartou a hned, jak mi to namixují, tak si pro něj jedu .)) konečně jsem si mohla do muslli dát vše, co jsem chtěla a nebudu muset vybírat rozinky a ořechy, na které jsem alergická .))) ooooo, děkuji .)

    OdpovědětVymazat
  13. MNAM! Jdu hned kouknout!

    OdpovědětVymazat
  14. Mně od nich nejvíce chutnají ovesné kaše, které už snídám přes rok. Mamka mi sice nadává, že je to moc drahé, ale celý tubus mi vydrží měsíc a něco! A to ji snídám každý den. Docela mě překvapuje kolik lidí o mixitu neví, protože jsem si před rokem připadala jako poslední člověk na planetě, který si odtamtud nic neobjednal :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lúco, a kolik té kaše si ráno dáváš? Ten měsíc mě zaujal, taky mi to přijde vcelku drahé, ale takhle...:D? Díky za odpověď!

      Vymazat
  15. Mám za sebou první mixování i degustaci. Každopádně je to zajímavý projekt.. Poslední dobou jsem si z nouze zvykla na zapékané müsli, i když jsou plné cukru, zachutnaly mi. A teď nějak Mixitu nemůžu tak úplně přijít na chuť. Ingredience jsou ale kvalitní, a tak nejspíš ještě někdy nějaký mix zkusím.

    OdpovědětVymazat
  16. To já jsem ráda hlavně .) Dám ti pak vědět .)

    OdpovědětVymazat
  17. už jsem na těch stránkách byla několikrát, ale pořád jsem se jaksi nedostala k tomu, abych si tam taky něco namixovala.. ale už se do toho asi fakt konečně pustím :)) skvělý článek! :)

    OdpovědětVymazat
  18. Mixit je super :-)... já si objednala jejich směs - kaši - bobule v rejži - delikatesa a pro sebe si namíchala jen "základ" na kaši (třeba do práce) kam si můžu cokoliv přidat - jen kaše a 2x vláknina :-)... takže z jednoho tubusu milion možností :-D...

    OdpovědětVymazat
  19. Díky moc, cením si tvého komentáře - dnes jsem se dokopala, právě jsme dodělala Ripped in 30 week 1 - cvičila jsme to poprvé a jsem úplně mrtvá! .DDD

    OdpovědětVymazat
  20. A kolik gramů si dáváš k snídani? Vážíš to nějak? Vypadá to moc chutně .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vloček, musli a podobně dávám většinou tak 50g (cca 5 lžic) ;)

      Vymazat
  21. Tak to uz jsem se dlouho tak nepobavila, clanek pekny, ale jak jsem otevrela stranky mixitu myslela jsem ze to je hloupy vtip. Takove smesne ceny. Jsem fakt zhnusena jak muzou takhle okradat lidi. 59kc za 700g obycejnych ovesnych vlocek...zlodeji. Ale jak jde videt najdou se lidi co si tohle zrni koupi. Holky seberte rozum nebo alespon kalkulacky a spoctete si, ze vas to vyjde levneji kdyz si to namichate sami

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná to výjde dráž, ale přesto mám pocit, že to zato stojí. Na jejih stránkách také vysvětlují, že v ceně základu je započtena taky cena tubusu, balné, etikety apod. Navíc, mnoho surovin, které nabízejí na mixování, jsou těžko sehnatelné nebo také velice drahé. A takhle si to namixovat je podle mě i dost pohodlné, což se odrazí i na té ceně. Já osobně bych si asi nešla koupit zvlášť sušené borůvky nebo mango (kde bych je taky sehnala žejo?), a abych si mohla přidat do domácího musli třeba ty čokokuličky, musela bych kupovat celý balík a co pak se zbytkem? Takhle mi tam šoupnou těch 40g a stačí to. Podle mě to prostě má jisté výhody :) A někteří lidé jsou ochotní za tu kvalitu, pohodlnost, pestrost a zábavu při mixování připlatit :)

      Vymazat
    2. Také souhlasím, že je to dražší, ale spořádala jsem už asi 12 tubusů za poslední rok a i když obrážím ráda zdravé výživy a zkouším kde co, musím konstatovat, že není přemrštěná. Například zmiňované ovesné vločky sice stojí v obchodě kolem 25 Kč za kg, ale ty Mixiťácké jsou křupavé. Zkoušela jsem je sehnat v obchodě, ale ty vycházejí kolem 80 Kč za Kg. Čili o krádeži nemůže být řeč a spíše bych doporučila ochutnat, než člověk začne soudit :( Majda

      Vymazat
  22. Také už jsem před nedávnem podlehla mixování na mixitu, vyzkoušela jsem jahodovou rýžovou kaši, ale ta mě moc nechutná. :-/ Pak jsem si namixovala směs vloček se sušeným ananasem, meruňkami a fíky, mandlové plátky a kávová zrna v čokoládě. Po ránu na povzbuzení, to vše v tubusu se sportovním designem. S müsli jsem spokojená, je velice chutné, čerstvé, sušené ovoce je bez sířidel. Každý měsíc teda určitě objednávat nebudu, pravda je, že ta cena je trochu vyšší. Nicméně i tak jsem zlákala další kamarádky, které už vybírají a nemohou se rozhodnout, co dřív ;-)
    Pokud se také rozhodnete vyzkoušet, přeji příjemné a chutné mixování
    Sartre z oml.

    OdpovědětVymazat
  23. Ahojky. Chci ti moc pochválit blog a říct ti, že tě moc obdivuj. Chci se však i na něco zeptat ohledně bodyrocku: mám cvičit jen jednou denně? např. těch 8 minut? nebo třeba 16minut? je to jedno? a nemám vícekrát denně? a jak si cvičila některá videa, když si neměla ten dip, sandbag atd..? děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aho, určitě stačí jednou denně. Prostě si vyber nějaké cvičení, jedno jak dlouhé, a odcvič si ho. Většinou je to na těch 12 minut :) Já si občas dávala třeba i 2 ty 12 minutové workouty. Pokud s tím nemáš moc zkušensoti, tak t iale určitě bude stačit míň. Je to dost náročné, hlavně ze začátku. Kdž jsem neměla pomůcky, vymyslela jsem si jiný cvik na stejnou partii, použila třeba činky apod. ;)

      Vymazat
  24. a ještě poslední otázečka: jak cvičíš? pustíš si video, koukáš na to a podle toho? nebo si to několikrát pustíš a pak z hlavy cvičíš ty cviky? promiň za hrubky, ale píšu ve tmě:D

    OdpovědětVymazat
  25. ahoj založila jsem si nový blog :) máš mě na fb, určitě mě poznáš :) tvůj blog pravidelně sleduju a inspiruju se:) i já jsem se rozhodla založit blog,takový veřejný o všem možném, o modě zdravé stravě sportu a tak :)
    mixit si taky plánuju koupit, jenže se mi to zdá dost drahé a já ted musím šetřit :/

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)