sobota 30. června 2012

Novinky v mé sportovní výbavičce

Dneska jsem si udělala radost a pořídila si nějaké nové věcičky ke cvičení. Konkrétně sportovní botky - vážně jsem už nějaké potřebovala. Sice se ty starší ještě drží, ale jsou už řádně opotřebované. A taky jsem si koupila pulsmetr. Vždycky jsem si říkala, že je mi k ničemu, tepovku si stejně nehlídám. Teď jsem ho ale objevila v akci a neodolala jsem. Přecejen mě strašně baví sledovat výsledky mého cvičebního snažení a porovnávat je :)


Vše jsem nakoupila překvapivě v Penny marketu. Mají tam teď nějaké sportovní zboží v akci - včetně podložek na cvičení či step můstků. Pokud si tedy chcete pořídit něco z toho levněji, neváhejte to tam zajít omrknout :) Botky jsou značky Puma a stály pouze 799Kč. No a pulsmetr mě vyšel na 499Kč. Má ale všechny funkce, které se ke cvičení hodí - ukazuje aktuální i průměrnou srdeční frekvenci, spálené kalorie, tuk, nejvyšší a nejnižší dosaženou tepovku, čas tréninku. Lze na něm nastavit upozornění při překročení určité tepové zóny, stopky, odpočítávání, alarm. Navíc funguje i jako obyčejné hodinky a dokáže určit váš fitness level. Já jsem tedy naprosto spokojená.

Obojí jsem samozřejmě již dnes otestovala. V nových botách se to cvičí úplně samo. Pulsmetr jsem testovala při cvičení Insanity. Zacvičila jsem si Max Cardio Conditioning. Za 45 minut jsem spálila neuvěřitelných 550Kcal! To by mě snad ani nenapadlo, že to bude tolik :)

Mezi mé další sportovní doplňky brzy přibude i balíček z Ronnie.cz. Už na mě čeká na poště. Dorazil už včera, ale bohužel jsem byla celý den v práci a nejdřív se pro něj na poštu dostanu asi až v úterý. Jsou to vlastně spíše doplňky stravy a to protein s příchutí bílá čokoláda/jahoda a 2 proteinové tyčinky. Určitě dám vědět, až to všechno otestuju :)

Na závěr ještě foto z mého dnešního pečení:
 

Pekla jsem ovesné sušenky - z vloček a celozrnné mouky, přidala jsem ještě sušené brusinky, kokos a kousky čokolády. Zítra máme v práci takové menší setkání spolu se školením, takže se budou určitě hodit jako občerstvení :) To, že se povedly, mi potvrdila už mamka, která se jich nemohla nabažit :D

A druhá dobrůtka je pečená ovesná kaše - s banánem, černým rybízem, třešněmi a vlašskými oříšky. Rybíz i ořechy mám od babičky, třešně dostala mamka od kamarádky z práce, takže jsem vše alespň využila a ještě toho hodně zbylo :) Už se nemůžu dočkat, až si ji zítra ráno dám na snídani. Ještě jsem neochutnala, ale vypadá opravdu krásně - i mamka mi to potvrdila a divila se, co je to dobrého :) Zítra jdou mamka a její přítel na borůvky, tak doufám, že jich nasbírají co nejvíce, abych mohla zase něco dobrého upéct! :D

Jinak odkazy na recepty těchto pochoutek jso zde ;) Já si upravila pouze pár surovin.


37 komentářů :

  1. ta pečená kaše vypadá fakt luxusně! Pulsmetr si nemůžu vynachválit :-) a pořádný boty bych potřebovala, tak možná zkusim to penny, díky za tip ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jo tak teď když shaun řekne "check your heart rate" můžeš taky kontrolovat :))
    Když si tak čtu co všechno to umí, taky si říkám že by nebylo špatné ho mít. Kdyby jen ta akce trvala delší dobu :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě najdeš nějaký v akci i později. Třeba i v Lidlu je prý často mívají nebo i v jiných sportovních supermarketech by mohl být nějaké slevy;)

      Vymazat
  3. Ovesné vločky jsem také několikrát pekla. Teda zatím tu méně zdravější verzi s normální pšeničnou moukou, ale chutnaly moc! Určitě někdy zkusím i tyto. Díky za tip, jinak se mi tvůj blog moc líbí!!! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jéééé. Pro ten musím poslat mámu! :D Sháním ho už nějakou dobu, ale taky se mi do něj nechtělo dávat tolik peněz.. :-) A ty botky jsou taky super. Ale já jsem blázen do Nike, co se týče těchto sportovních věcí :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Fíha, tak to si dobře vychytala :)) Taťka strašně rád nakupuje v penny a lidlu, protože tam vždycky něco objeví :D
    Ten puls metr vypadá jako dobrá věc :) Boty si chci taky pořídit, jen jsem strašně vybíravá na boty ://

    OdpovědětVymazat
  6. Kvalitní boty jsou základ, jako by i člověku pomáhaly cvičit nebo co :D
    Jinak ten pulsmertr fuu, celkem láká :D Chtěla bych se zeptat jestli ti to měří i když jedeš na bruslích? Nebo je to vyloženě na cvičení?
    A ty sušenky! Oohh, sakra. Ale ty bych asi péct nemohla, mám s nima problém :D

    OdpovědětVymazat
  7. to Fittie: ..jedná se o pulsmetr, ne tachometr :D ..takže Ti to měří tepovou frekvenci i když nic neděláš, jenom si tak prostě v klidu žiješ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jako myslela jestli ti to píše spálené kalorie třeba i když jedeš na těch bruslích a ne ujeté kilometry. :D

      Vymazat
    2. Jj, samozřejmě měří, ale musíš mít taky nasazený ten hrudní pás ;) Ale ten jde úplně krásně schovat třeba pod sportovní podrpsenku :)

      Vymazat
  8. Díky za tip na sportovní věci, určitě to do Penny půjdu omrknout, zajímá mě hlavně step můstek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ten step můstek sehnala tenkrát za 150kč v tescu, ale pořád nevím na co bych ho pořádně využila, nemáš prosím nějaký tip?

      Vymazat
  9. Ahojda, prosím tě, nepamatuješ si cenu těch step můstků? Mně by se určitě hodil :) Máme Penny daleko, a nedojdu tam pěšky :(

    Jinak ty botky super, taky se mi ty moje už rozpadaj :D Sice ještě drží, ale cítím, že to bude tak nanejvýš pár dnů (týdnů). Pulsmetr ♥ :))) Taky ten svůj miluju :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ten step můstek sehnala tenkrát za 150kč v tescu, ale pořád nevím na co bych ho pořádně využila, nemáš prosím nějaký tip?

      Vymazat
    2. Tak Jillian Michaels má s tím můstkem docela dost workoutů v sérii The Biggest Winner... proto jsem se na něj ptala :) Sama bych nevěděla co s tím, ale díky ní mě to zaujalo... určitě jsou ta video na ulozto, tak se tam mrkni ...

      když tak tady jsou linky :
      http://uloz.to/xFaeAPx/cviceni-jillian-michaels-shape-up-back-avi
      http://uloz.to/xG9P655/cviceni-jillian-michaels-shape-up-front-avi
      http://uloz.to/x8NXuBC/cviceni-jillian-michaels-maximize-full-frontal-avi
      http://uloz.to/xPuyVYc/cviceni-jillian-michaels-maximize-back-in-action-avi

      Vymazat
    3. Jinak díky za ukázky ceny, jak se tak pohybují ty můstky :)

      Vymazat
    4. Jj ty workouty jsou super akorat me stve, ze ten mustek je moc kratky a jillian tam ma prave hodne cviku u kterych na tom mustku musis lezet a na tom klasickem stepu lezet nejde nebo spis to tlaci tim, ze je moc kratky..ale jinak taky moc dekuju:)

      Vymazat
  10. Pulsmetr je skvělá věc. Vlastně jsem začala pořádně cvičit až od té doby, co ho mám. On mě dokope jít něco dělat, protože pak se můžu těšit na výsledné spálené kalorie :D Navíc si je píšu do diáře a mám pak dobrý pocit, když si ho zpětně pročítám. Boty jsou moc pěkné!! To mi připomíná, že bych si měla taky nějaké nové pořídit.
    Moc děkuju za pochvalu u fotek. Moc mě to potěšilo a nakoplo k dalšímu cvičení :)

    OdpovědětVymazat
  11. Holky jaké pulsmetry máte? :) Prosila bych přesné názvy, děkuji. :))

    OdpovědětVymazat
  12. Botky jsou super, taky bych si měla pořídit a ty jídla taky...hlavně tu pečenou kaši musím vyzkoušet. Skoro všechny to mívají na blogu a já jsem se k tomu ještě nedostala..:D

    OdpovědětVymazat
  13. Tip na receptik, namiesto aspartamu by sa dala pouzit stevia vyvarena v tej kave :)
    http://www.varimerecepty.cz/nizkotucne-tiramisu
    Lea

    OdpovědětVymazat
  14. Nad tím pulsmetrem už jsem taky pěkně dlouho uvažovala, ale nikdy se mi do toho nechtělo dávat víc než 300 a tak jsem se na to pokaždé vykašlala.. Nicméně po tvém článku a vyjmenování všech funkcí, které to umí, se asi do Penny stavím :D

    OdpovědětVymazat
  15. ahoj, čo inač hovoríš na 2.mesiac Insanity? lebo ja som si dnes odcvičila 1. deň a keby teda toto na mňa Shawn spustil od začiatku vyšmarím ho von oknom aj s notebookom:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No druhý měsíc je šílený, to je fakt :D Já ho teda nejedu podle rozpisu, ale tak 3x týdně si to Insanity dám a je to mazec. Zato mám ale z toho super pocit :)

      Vymazat
  16. Ahoj, už nějakou dobu sleduji tvůj blog a moc ti fandím, doufám že se mi povede alespoň část toho, co tobě :) A k tomu pulsmetru - po přečtení tohoto článku jsem si jeden zašla koupit, bohužel jsem se v nastavení sekla u minimální srdcové frekvence. Poradila bys mi prosím, jak jí zjistit? Předem díky, Enya.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, řekla bych, že je to tepovka, kterou naměříš v úplném klidu, nejlépe ráno po probuzení. Já ji tam dala zatím orientačně na 60 (kdysi jsem si ji myslím měřila), možná to někdy ale pro jistotu přeměřím :)

      Vymazat
  17. ahoj, nevím jestli se neptám hloupě, ale jak si má změřit tu minimální a maximální tepovou frekvenci( čím)? moc děkuju L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aho, odpovídala jsem na stejnou otázku v komentáři hned nad tvým ;)

      Vymazat
  18. Ahoj mohla by si mi prosím ťa poradiť ohladne intervalového tréningu...Neviem presne čo si mám pod tým pojmom vysvetlit, viem že by som to našla aj na nete, ale popravde sa mi nechce čítat 1000 článkov a rozhodovať sa ktorému veriť a podla ktorého sa riadiť..:) Potrebujem zhodiť nejaký tuk , ale nieje ho vela, ale hlavne zpevniť telo. Dlhé roky športujem ale skôť rekreačne ako s nejakým zámerom. Porať nejaké video alebo niečo iné:) Ďakujem moc!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Psala jsem o něm článek tady: http://fitnessgirl-lifestyle.blogspot.cz/2012/01/proc-je-interalovy-trenink-super.html

      Jinak je na tomto principu založen například Bodyrok, ZWOW, cvičení Jillian, Insanity, částečně i P90X apod. ;)

      Vymazat
  19. Teda ty tvoje výtvory jsou úžasný :-) Já se prostě nedonutím k tomu, abych v tý kuchyni trávila víc času :D Jinak podobný hodinky s tím hrudním pásem mám taky...akorát mě opravdu nebaví si tu tepovku hlídat...strašně mě to stresuje :D Přijde mi nemožný udržet se pořád jen v tom "vhodném" rozmezí. Mimochodem...botky jsou úžasný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však já si ani tepovku nehlídám. Nikdy jsem to nedělala a ani nebudu, příjde mi to jako blbost :D A jak říkáš, zbytečný stres :) Ten pulsmetr mám spíš pro orientaci, baví mě porovnávat naměřené hodnoty - spálené kalorie, tuky, jaké nejvyšší tepovky jsem dosáhla nebo kde se průměrně pohybuji. A já osobně se teda radši pohybuji zrovna v těch vyšších :)

      Vymazat
  20. no letím do Penny, na pulsmetr si chci koupit už nějaký pátek ale bylo mi líto za něj dát tolik peněz;)

    OdpovědětVymazat
  21. o pulsmetru taky přemýšlím - tepovku si sice nehlídám, ale je dobré vědět, kolik kalorií spálíš, je to hlavně hodně motivující :))
    a nové boty by se mi taky hodily, ty moje už dosloužily, tak se asi do penny skočím podívat:)
    a ty dobroty vypadají moc lákavě:)

    OdpovědětVymazat
  22. Jsem opravdu číst váš blog , jeho poskytující nejlepší informace a užitečné tipy , líbí se mi to
    pokud máte zájem o sport pohled odkazy níže

    T20 World Cup Stadium
    T20 World Cup Tickets
    T20 World Cup Videos

    OdpovědětVymazat
  23. To já jsem se teď zaměřila hlavně na nákup doplňků stravy a celkově výživy. Nejvíce věci jsem si pak objednala přes https://www.jml-zlin.cz/cs/jml-fitness-line-cz kde mají opravdu super vitamíny.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)