pátek 1. června 2012

Zkouška dospělosti

Tak dnes se hlásím se zprávou z mého života. Úspěšně jsem složila takzvanou zkoušku dospělosti, a to prosím na den dětí :D I já už mám tedy maturitu za sebou a s výsledky jsem nad míru spokojená. Podařilo se mi totiž vybojovat samé výborné, tak snad mi to moc nepokazí ještě výsledky písemných prací :) V předmětech, ve kterých jsem se modlila za určité otázky se mi zadařilo a opravdu jsem si vysněná čísla vytáhla. No není to skvělé? :D

Shodou okoloností tento týden maturovala i moje mamka - dodělávala si školu dálkově. A jde vidět, že jsem podědila dobré geny, mamča to zvládla totiž taky skvěle :) 

Ačkoliv jsem dnes tedy jen mluvila, dosti mě to zmohlo a proto teď relaxuji zabalená v dece, koukám na seriály a popíjím zelený čajík z půllitrového hrníčku. Ty, kteří naráželi na mou přemíru pohybu, potěším tím, že se dnes vážně už ani nehnu a dávám si den volna...a to dobrovolně :D

Za odměnu jsem si dnes dopřála supr obídek a to pstruha s bramborami a špenátem. Měla jsem sice v plánu lososa, ale bohužel ho v obchodě neměli. Dobrou rybu už jsem neměla vážně dlouho, hlavně proto, že to taky není zrovna nejlevnější oběd. Rozhodně je to pro mě lepší odměna než nějaký zákusek. Hlavně proto, že těch jsem si tento týden dopřávala nějak moc a hezký zdravý jídelníček už mi chyběl :-/

Taky jsem dostala od mamky čokoládu na den dětí - a to zrovna mňamózní obrovskou borůvkovou Orion. Přesně tu, kterou kritizoval pan ing. Havlíček :D První má myšlenka byla, jak se jí zbavit. Ale pak jsem si řekla, že jedna kostička denně třeba ke snídani mě nezabije a ráda si ji dopřeju. Ale samozřejmě se i podělím :)

34 komentářů :

  1. Gratuluju! Jsi šikovná a mamince taky gratuluji :))
    Určitě jsi odpočinek zasloužíš, když jsi tak dřela...tak buď v klídku :)
    Ta čokoláda tě určitě nezabije, aspoň budeš mít energii :D

    OdpovědětVymazat
  2. Gratuluju! Odpočinek je určitě zasloužený :) Ale děláš mi chutě, ryby a špenát miluju :)

    OdpovědětVymazat
  3. Gratulace! :) A máš to za sebou, musí to být skvělý pocit! :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ježíš, řeš nějaký kousek čokolády. Jsi tím jídlem vážně už posedlá, jako kdyby se něco stalo, kdyby jsi ji snědla i klidně půlku. Ach Bože, takové malichernosti tady...sbohem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neřekla bych že posledlá.... jí to prostě baví !!!!!!!!

      Vymazat
    2. Prostě ráda jím zdravě, cítím se pak i lépe. Neřekla bych že jsem tím posedlá, ale řeším co do té pusy dám, ne jako plno jiných lidí po celém světe, kteří se pak diví svým zdravotním problémům. Ráda si dopřeju i nezdravé věci, ale kdysi jsem měl problémy s přejídáním. To byla posedlost. Proto teď řeším to, že si dám čokolády jen kousek a nesním ji celou na posezení.

      Vymazat
    3. Asi někdo nepochopil, že není umění sníst půlku nebo celou čokoládu, ale to největší umění je dokázat se ovládat...........

      Vymazat
  5. Gratuluju k maturitě .) a jakou plánuješ vysokou školu pokud plánuješ? .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plánuji jít studovat ekonomku. I když teď už se mi do toho moc nechce, ale nevím, co jiného bych si vybrala. Samozřejmě mě láká nějaký ten nutriční terapeut apod. Ale v tom mě baví spíše praxe. Nesnáším chemii a biologii, kterých je tam plno :D Mám ráda spíše matiku a jazyky. Takže si vystuduji ekonomii a v oboru zdravé výživy či fitness bych si chtěla udělat alespoň nějaký kurz :)

      Vymazat
  6. Zrovna sem si na tebe dneska vzpomněla, jak na tom asi seš :-). Kratuluju oběma! A šla si na to dobře, musíš myslet na to co si chceš vytáhnout, ne na to co nechceš. To nesmíš ani nikdy předtim vyslovit, páč si to pak zákonitě vytáhneš :-D. Já si dneska dopřála zákusek na den dětí i bez odměny :-D Užij si to, je to supr pocit co? :-)

    barunka00.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. To zní, že v tom máš hezky jasno, tak držím palce .)

    OdpovědětVymazat
  8. Gratuluju k maturitě:) a z čeho si maturovala vůbec?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Matika, Čeština, Angličtina, Němčina ;)

      Vymazat
  9. Gratuluju Mony :))
    dobrou rybu jsem taky dlouho neměla, ale plánuju si zase brzo udělat tatarák z lososa, to je jedno z mých nejoblíbenějších jídel :)ale zbavovat se čokolády by byla škoda, zasloužíš si ji! :))

    OdpovědětVymazat
  10. Moc Ti gratuluji! :)) i mamce, je šikovná. Říká se, že maturita ve starších letech je ještě horší než teď..
    určitě se čokolády nezbavuj, nejen, že si jí zasloužíš, ale jak jsi sama řekla, kostička tě nezabije :)

    OdpovědětVymazat
  11. Tak to gratuluju. Juu němčina,taky jsem maturovala z němčiny.. a u nás na škole bylo jen 5 lidí coz ní maturovali..:D:D A čokolády se nezbavuj, já dnes měla dva čtverečky výborné pistáciové..:)

    OdpovědětVymazat
  12. Já na Dlouhých vlasech četla, že slečna viděla jít Cajthamlovou na hambáče. :-D Tak bych čtvereček čokolády nehrotila. :-)
    No a GRATULUJI! :-) Také jsem si vytáhla vysněná témata, takže ten euforický pocit znám. :-D

    OdpovědětVymazat
  13. GRATULUJEM! musím povedať, že tvoj blog ma veľmi nakopol a inšpiroval aby som pokračovala v chudnutí a konečne som sa dozvedela ako na to zdravo a efektívne! Môj bazálny metabolizmus mi vyšiel 1600 kcal pri 77 kg a 167 cm. Potom to druhé číslo bolo cca 1900 kcal, že viac nemám prijať ak chcem schudnúť - myslíš že je reálne aby som mohla jesť toľko kalórií denne a stále chudnúť? Samozrejme za predpokladu, že budem cvičiť. Snažím sa cvičiť tak 30 minút denne a striedať cardio, posilovanie a beh. ĎAKUJEM :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že bys mohla hubnout i při takovém příjmu. Nejjednodušší je to vyzkoušet na týden, dva a popřípadě to pak pozměnit ;)

      Vymazat
  14. Moooc gratuluju, šikula :-) Užívej si zaslouženého odpočinku :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Taky sem na tebe dneska vzpomnela a gratuluju tobe i mamce :-) ja nastesti maturovala pred dvema lety jeste postaru a taky sem mela stesti na otazky. Diky tobe jsem se dostala k insanity a od pondeli poctive cvicim. Citim se naprosto skvele, sem tam si udelam neco podle tveho receptu a fakt se citim vyborne. Konecne poradny drill :-D A nevim jestli je to mozne ale citim se uz po tydnu v daleko lepsi kondici. A cokoladu bych tez nejak neresila. Ja mam jednu orionku uz dva tydny na stplle ale jak jim zdrave tak proste nemam ani chut:-) uz se tesim na tvuj dalsi clanek a tvoje vysledky. Sija

    OdpovědětVymazat
  16. Gratuluji moc! To je super pocit, že už to máš za sebou, co? :-D

    Jinak k tomu tvému komentu - souhlasím :-(... akorát nejsem schopná to zvednout, ne že bych nebyla, vím jak - přidat k snidani trochu vloček, k obědu trochu brambor, dát si banán místo jablka atd atd... ale nejsem schopná se k tomu donutit... ke všemu mám pomalý BM - podle měření 1300 kcal ...

    OdpovědětVymazat
  17. Moc, moc, moc gratuluji. Máš můj obdiv že všechno tak dokonale zvládáš. 3kolu, cvičení, jídlo, blog..atd. Můžu se zeptat kam se chystáš na výšku? S tvýma známkami asi míříš vysoko :)

    OdpovědětVymazat
  18. Gratuluji! A obdivuji tě, že jsi to zvládala všechno dohromady - já když jsem teď měla před maturou, tak jsem se nemohla na cvičení vůbec soustředit ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Aj ja dodatočne gratulujem k maturitám! Ale sranda, že si zmaturovala práve na MDD :-) Obdivujem ťa, že si to všetko spolu zvládla, mňa to čaká až o 2 roky :(

    OdpovědětVymazat
  20. Moc gratuluju k velkému úspěchu a tvojí mamče taky. Dany

    OdpovědětVymazat
  21. Ahojky :) tak se hlásím, že už jsem zpět na blogu :)
    Hrozně moc ti gratuluju k maturitě!!! Je to už 4 roky, kdy jsem maturovala já, ale pořád si ty nervy živě vybavuju :D Teď si užívej zasloužené volno ;) A co VŠ? Půjdeš dál? Stoprocentně jo, jsi šikulka ;)

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj,

    moc gtatuluji k takovému úspěchu, i tvojí mamce. Je to určitě super pocit, že už to máš za sebou a dokazála si to. Přeji Ti pěkné prázdniny :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Proč zrovna tu čokoládu kritizoval?:-D
    Gratuluju! Jsi šikovná..:-)

    OdpovědětVymazat
  24. Gratuluju. S tou čokoládou Tě obdivuju, nevydržela bych ji jíst jen po čtverečkách. Možná den bych to vydržela, ale pak by do mě padla celá :-)

    OdpovědětVymazat
  25. Gratuluji ke splnění a připomněla jsi mi, jak jsme s mamkou taky takhle maturovaly spolu... Každá na jiné škole a mamka dálkově - má to takové zvláštní kouzlo, že? :D Já maturovala v pondělí a mamka ve středu :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)