neděle 2. prosince 2012

Certifikace na jumping instruktora - část 1.

Někde tam taky jsem :D
Chtěla jsem shrnout celé školení do jednoho článku. Ale nějak jsem se rozepsala a místo románu z toho radši udělám článek na pokračování. Dnes tedy zatím o prvním víkendu a zítra můžete čekat druhou část. 


Odpočinek před víkendem? Ale kdeže...
Na první část školení jsem rozhodně nejela nijak moc odpočatá. Den předem jsme totiž měli v práci akci Sports Day - odpoledne plné pohybu pro klientky. A kdo vedl ten den 2 hodiny jumpingu? No Monča samozřejmě :D Dalo by se to nazvat přípravou na víkend. Ale v pohybové soutěži mezi trenérkami jsem vyhrála balíček výborných, zdravých sušenek (o těch ještě určitě bude zmínka!) a to mi dodalo síly :) Všehovšudy jsem z pátku na sobotu naspala asi necelé 4 hodiny, regenerace žádná :D Ale překvapivě jsem první den školení zvládla bez problémů.

Svačinka na cestu. Kdo je schopný dělat lívance ve 4 ráno? Já, prosím ano! :D Perfektní a dokonale výživné - pouze 2 rozmačkané banány, 3 vajíčka a trocha vanilkového proteinu :)

Sobota - objevuji lásku k jumpingu.
Úplně první věc, co nás čekala, bylo 50minut jumpingu s jedním z našich lektorů. Musím říct, že po téhle hodině jsem se do jumpingu zamilovala! Jasně, skákala jsem už delší dobu, ale nikdy jsem nezažila takhle skvělou hodinu. Endorfiny mě doslova zavalily a dobily mě energií. Po této lekci pak už následovala výuka jednotlivých cviků. Každý jsme si zvlášť vysvětlili, rozebrali a pak zkoušeli. Po obědě jsme si dali ještě něco z teorie - svaly, spalování tuku při jumpingu, protahování, vhodnost jumpingu pro lidi s různým onemocněním a podobně. No a potom zase skákání.

Oběd na pokoji, připravený předem doma - tuňákové rizoto.

 Na tento den jsem si vzala ze zajímavosti i sporttester - spáleno nějakých 1400Kcal, 90g tuku a nejvyšší tep jsem měla zaznamenaný 197!! No na to, že mám mít kolem 200 maximum celkem drsné :D Druhý den jsem si sporttester brala taky, ale asi už nezvládal ty moje hodnoty, jelikož ukazoval 80 tepů i ve chvílích, kdy jsem sotva popadala dech :D

do obchodu, kam jinam :D
Nějaké síly mi večer zbyly ještě na procházku po Pardubicích, nákup jídla i bloudění při cestě do hotelu :D Pak jsem ale lehla ve 20:30 a ani po 10 hodinách spánku jsem se necítila nijak extra vyspaná.

studujeme...


Neděle - sice umírám, ale miluji ten pocit!
Druhý den probíhal obdobně, až na to, že nás tentokrát měla na starosti druhá lektorka. A ta nás rozhodně nešetřila. Po únavě ze soboty to byl vážně záhul. Vydržím hodně, ale tohle bylo moc už i na mě. Ty nejnáročnější cviky a pořád dokola. Já chtěla jet pořádně, ale moje nohy protestovaly. Ke konci jsem už odpočítávala minuty do konce a na hodiny koukala co 5 minut. Zvládla jsem vždy tak první půlminutu písničky jet pořádně a pak jsem se tam jen tak pohupovala než jsem zase nabrala síly. Naštěstí jsem nebyla jediná :D Mimo toto mučení jsme ještě probrali rozbor hudby - a kvůli tomu jsem pak celý týden poslouchala po cestě písničky nejenom na jumping a počítala doby :D Nutno ještě podotknout, že už v pondělí jsem měla absťák po trampolíně. V úterý mi ale vyšel jumping v práci, takže jsem mohla zužitkovat, co jsem se naučila a trénovat na další víkend :)


A ještě pár fotek pokoje, ve kterém jsem přespávala:

sprcha je potřeba :D

Objednala jsem si 1 lůžkový pokoj. Takový luxus a prostor jsem tedy fakt nečekala :D

A ta nejlepší část na pokoji! Kuchyňka s ledničkou, mikrovlnkou, varnou konvicí i nádobím.
No pro mě jako dělaná! A na lince už je samozřejmě vyskladněné mé jídlo :D

Tak vidíte, někdo by shrnul celé 2 víkendy do pár řádků, ale já vás nechci o nic připravit a alespoň trochu vám nastínit, co jsem prožívala :) No a jak dopadl druhý víkend a zda mi vůbec ten diplom dali, se dozvíte ve slíbeném zítřejším pokračování, které bude taktéž doplněno o několik fotek :)

...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

31 komentářů :

  1. no vypadá to bezvadně!
    A těch 1400 kcal jsem ti komentovala už na FB stránce, dobře ty! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to bylo minulou sobotu a i tuhle mi to tak vyšlo :D No já za to množství nemůžu, to oni nás tam "mučili" :D Ale tak samozřejmě je to super si občas takhle máknout :)

      Vymazat
  2. Vydařený víkend i když si toho měla tolik. Hezky to všechno zvládáš i se školou, to obdivuji. Mě by to asi položilo :-D Každopádně je to skvělá zkušenost, hlavně když si zjistila, že tě jumping opravdu baví. Snad bude dál :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tyjo..no já jen zírááám! :D..fakt obdivuju takové lidi-já bych se už nezvedla! :D...a zas pokračování vyšlo na pondělí! :D už se na článek těším,přesto že to bude v pondělí,v nenáviděný den a navíc mám ještě tohle pondělí zubaře! :D...

    OdpovědětVymazat
  4. Krásně jsi to shrnula a vůbec moc čtivé, až jsem litovala, že článek už skončil :D Těším se na druhou část

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to moc gratuluji! A takové hodnoty jsou fakt super!

    OdpovědětVymazat
  6. gratuluju k balíčku zdravých sušenek :) zasloužila sis ho!
    já jumping ještě nezkoušela :( u nás nikde není
    jestli jsi náhodou po tech 10 hodinách nebyla spíš přespalá, to se stává mě, jsem pak bez energie..
    pokojíček hezký :) taková kuchyňka by bohatě stačila :D
    věřím že ti diplom dali :P jsem zvědavá na článek

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je super, že sis to takhle užila. :-) Já bydlím kousek od Pardubic. To by mě zajímalo, jestli někomu ten diplom nedali. Třeba to zítra napíšeš. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedávají to všem, něco k tomu ještě napíšu ;)

      Vymazat
    2. To by mě teda zajímaly důvody. Není ten kurz nějak levný. Každopádně se těším na zítřejší článek. :-)

      Vymazat
    3. No tak je jasné, že to někomu nedají, když na to evidntně nemá. Podle mě je to dobře :)

      Vymazat
  8. Gratuluju :)) A ty lívance !!!!! ♥

    OdpovědětVymazat
  9. to muselo být skvělý, i když bych asi umřela únavou :D

    OdpovědětVymazat
  10. Jeeeeejeeeee, to je u nás :) :) Akorát jsem se do LaFiesty ještě na nic nedokopala :) Kámoš tam cvičí jógu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No máte to tam opravdu hezké :) Já se tam účastnila bohužel jenom toho jumpingu no, víc nás toho neučili :D

      Vymazat
  11. Koukám, že Vám předcvičoval sám Tomáš :-) S ním to bylo vždycky super. Plus ten jeho zadek, na ten jsme se nemohly s holkama vynadívat :-D :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo s Tomem se to cvičilo jedna báseň. A stím zadkem se taky naprosto shodneme :D :D

      Vymazat
  12. Tak to muselo být super..já bých taky chtěla udělat kurz..ale ještě nevím jestli fitness..normálně do fitka nebo TRX....už jsem mela možnost i delat v jednom fitku ale právě chtěli certifikát...jsou tam ale docela vysoké ceny, tak si zatím budu šetřit..:) Ale musí to být skvělé :)

    OdpovědětVymazat
  13. jojo, Tomáš je drnej, ale Janča ještě krutější, že? :) Těším se na pokračování!:)
    Adéla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tom byl v pohodě, to Jana nám řekla rovnou, že je mnohem přísnější. a taky že byla. Vůbec nás nešetřila fyzicky ani kritikou. Ale tak je to třeba, aby z nás něco bylo :)

      Vymazat
  14. Ahoj fitness-girl. Chtěla bych se tě zeptat, proč jsi nešla místo ekonomky na třeba na fakultu tělesné výchovy. Proč zrovna ekonomka, k čemu ti bude? Měj se pěkně, zdraví Anna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chvíli jsem nad ní uvažovala :) Ale i po diskuzi s profesory a s tělocvikářem jsme dospěli k tomu, že tyhle obory jsou víceméně k ničemu, co se uplatnění týče. Ekonomka mě lákala už od základky, takže jsem si řekla, že ji vystuduji a ze sportovního oddělení si udělám kurzy. Člověk nikdy neví, co kdyby se něco stalo a nemohla bych v tomhle oboru pracovat. Navíc opravdu nemám ráda čistou fyziku, chemii a bilogii, kterých je na těchto školách hodně :D V neposldní řadě jsem také neměla velkou nabídku těchto oborů ve svém okolí a na kolej někam daleko jsem nechtěla ;)

      Vymazat
  15. Tak doufám že se ti tu u nás líbilo! :) La Fiestu naprosto zbožňuji.. gratuluji k výhře ;)

    OdpovědětVymazat
  16. Ty brďo, ty budeš machr. Chtěla bych se na něco zeptat. Mám problémy s křečovými žilami, na ty jsou nevhodné sporty, kde se skáče, prostě sporty s velkými otřesy. Někde jsem ale četla, že trampolínky by naopak vhodné měly být. Neříkali Vám tam o tom něco?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, jumping je právě vhodný i pro ty, co mají problémy třeba s klouby nebo nemůžou moc skákat kvůli tvrdým dopadům. Jumping je totiž pro klouby šetrný, protože ty dopady jsou měké. Takže s křečovými žilami to bude stejné :)

      Vymazat
    2. Tak to jsem moc ráda, žes mi to potvrdila, tak ještě okouknout místní možnosti a co nejdříve vyzkoušet :).

      Vymazat
  17. To musela být zkušenost k nezaplacení... skvělé Moni :))) Tohle ti moc závidím :)

    OdpovědětVymazat
  18. Jumping už jsem také zkusila a strašně mě nadchnul...je to užasné :). všem holky doporučuji.

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj, kde jsi prosím absolvovala kurz? Chtěla bych si ho udělat také, ale nemůžu nikde najít, kde by se dal udělat. Děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  20. Můžu se zeptat, jde přesně najdu internetové stránky, které možnost tohoto kurzu nabízí, že bych pak mohla trénovat trampolíny? :-) děkuju

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)