sobota 1. prosince 2012

Food Inspiration XVII.

Cottage lívance se sójovo-zeleninovou směsí
A hned na začátek tu pro vás mám tuhlenstu dobrotu. Cottage lívanečky naprosto perfektní! Ani nevím, proč jsem je tak dlouho nedělala. Každopádně teď jsem si na ně opět vzpomněla a oprášila recept (který mám mimochodem na blogu taky - zde). K nim jsem si udělala směs z cukety, mrkve, červených fazolí, sójového masa a zbytku cottage. Páteční oběd naprosto bezchybný!




Bulgur s tofu, fazolkami a hráškem
Matně vzpomínám, co v tomto jídle všechno bylo :D Určitě ale naložené a orestované tofu, hrášek, bílé fazole a k bulguru jsem přidala trochu pohanky. To vše jsem pak ještě promíchala se zakysanou smetanou nebo cotaggem. To už si právě nějak nedokážu vybavit, ale jedno z toho to bylo určitě :D
 

Tuňákové rizoto
Nabaleno na víkend do Pardubic :) Je tam klasicky rýže, tuňák, zelenina (cherry rajčátka, kukuřice, hrášek) a pak ještě žervé a trochu bílého jogurtu.




Brambory, krůtí nudličky, dušené hlávkové zelí
Zelí patří také mezi má oblíbená jídla, ale často ho asi hlavně z časových důvodů nedělám. Tentokrát jsem měla ale zbytek hlávky zelí a i nějaký ten čas, takže jsem se do něj pustila. K tomu orestované krůtí nudličky a brambory vařené ve slupce. Klasické knedlo-vepřo-zelo u mě prostě nevede :D




Ovesná kaše s mákem, banánem, sušenými švestkami a pekanovými ořechy
Mák, banán, švestky, ořechy => skvělá kombinace! Na fotce banán vidět není. To proto, že je schovaný v kaši, ve které jsou ho vařila.



Banánové lívanečky
Který blázen dělá lívance ve 4 ráno? Já se hlásím! :D Tento bláznivý nápad jsem dostala před odjezdem na školení. Vzbudila jsem se brzo (ještě víc brzo, než jsem měla v plánu) a bylo třeba zpracovat 2 zralé banány. Takže jsem si vytvořila super zdravou svačinku na víkend: 2 rozmačkané banány, 3 vajíčka a troška vanilkového proteinového prášku (měla jsem zbytek). A rozhodně přišly vhod!



Kuřecí stehno s bramborami, cuketou a hráškem
Moje nejoblíbenější příprava kuřete: okořením ho, dám ho do pekáčku a pokladu na něho kousky másla. Přímo k němu pak přidám oloupané a na kolečka nakrájené syrové brambory a zeleninu. Vše peču dohromady. Brambory a zelenina pak chutnají perfektně :)



Dýňová polévka a žitný chléb
Poslední zásoby dýně doma padly (ale třeba ještě nějakou v obchodech seženu). Dýně je pouze uvařená ve vodě se zeleninovým bujónem a pak rozmixovaná se smetanou.



Dýňové musli tyčinky
Tentokrát jsem je už dělala ve dvojnásobném množství, protože jsem se do nich jednoduše zamilovala (jako do každého druhého jídla, mám ten dojem :D ).  Pouze vločky, sladké dýňové pyré, kešu a sušené švestky - nic víc, nic míň! A i krájení jsem tentokrát zvolila trošku jiné, než klasické obdélníčky :)


Domácí musli s tvarohem a ovocem
Na musli jsem přidávala recept včera ;) Tvaroh normálně nesnídám, ale jaksik jsem se doma ocitla bez jogurtu! Já bláhová jsem si ve středu na nákupu myslela, že ho nepotřebuji. Omyl! :D Ale tak poradila jsem si, tvaroh jsem rozmíchala s mlékem a bylo to v pohodě. Změna je taky fajn :) Nahoře je pak ještě půlka banánu a půlka kaki.  


...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

33 komentářů :

  1. Mňam, já se snad uslintám! Mám hrozný hlad :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tyhle články nejsou nic pro hladový žaludek :D
    Vypadá to opět úžasně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holky já jsem zrovna u toho večeřela, jak jsem ho teď přidávala. Takže u mě dobrý :D A vy se taky najezte, když máte hlad :D

      Vymazat
  3. papáš hodně podobně jako já - všechno vypadá skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  4. krásně to výpadá:-)
    jo a dýni mají ještě v albertě za 30kč,byla jsem štastná jak jsem ji tam viděla sice jsem se bála ,že už nebude dobrá,ale byla skvělá.Chci si jí ještě koupit a dát do mražáku ať mám i na zimu:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi taky ještě koupím - většinou ji beru v Kauflandu, mívají ji i kolem 20Kč. Ale jsou tam čím dál tím menší :D

      Musím udělat dýňové pyré do zásoby! To mi pak bude chybět do dalšího podzimu asi nejvíc :)

      Vymazat
  5. nějak se nemůžu přemluvit, abych si udělala dýni na sladko, ani jako polévku..připadá mi to jako plýtvání, když z ní jde udělat tolik dalších skvělých jídel :D Jinak mě strašně láká ta kaše s dýňovým pyré. Vypadá to velmi zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co z ní děláš? Já právě dělám jediné pyré nebo polívku a to mi příjde nejlepší :D

      Vymazat
    2. mohla bych být trapná a odkázat tě na svůj blog :D
      Ale ne, dýně se dá buď opékat a podávat jen jako přílohu a to prakticky k čemukoli- to bych mohla jíst až do smrti-Teď jsem k tomu zkoušela polentu vařenou v zeleninovém vývaru a s trochou sýra s modrou plísní, což bylo parádní,nebo osmahnout a podusit na cibulce a to buď s vodou nebo kuřecím vývarem. Pak se dá zamíchat do těstovin nebo zahustit trochou smetany a s nějakou bílkovinou (já dávala kuřecí nudličky naložený v bylinkách a s troškou kurkumy nebo tofu natural) a nebo risotto. Možnosti jsou nekonečné :)

      Vymazat
    3. To je fakt :) Taky jsem ji jednou opékala a přidala k obědu. Ale přecejen mi více chutná pomixovaná - na polívku nebo nasladko na to pyré. Ale děkuji za tipy :)

      Vymazat
    4. Nemáš zač :). Když se podusí a ,zapatlá´třeba do špaget, je to něco úžasnýho, ale ne každý to může..Co se polévky týče, našla jsem recept na variaci s medem a jablky. Zní to velmi zajímavě. Chystám se jí vyzkoušet a dám vědět..:)

      Vymazat
  6. Jooo-cottage lívance-no ty musím zkusit-..a sojovému masu jsem nějak nepřišla na chuť :/...já nevím-přijde mi to takové nasládlé a jako houba..nemáš nějaký tip jak to.."zmasnit"? (no jakože aby to chutnalo jako maso? :D protože to má super cenu :D)...ten bulgur-mňam!..zrovna nevím co s ním-a dneska jsem si koupila uzené tofu! :D...i to rizoto!..akorát..já tuňákovi taky nějak nepřišla na chuť (ježiš to zní,jako kdyby mi nic nechutnalo-ba naopak! :D)-zato pstruh čertvě ulovený z potoka u baráku nebo kapřík a nebo pangasius-no to je jiná! :D áá-kuřecí maso-nejlepší!..a zelí? :D sakra jak se dělá-i když,mamka dělá docela zdravé,zahušťuje totiž bramborou :D...a jinak všechno vypadá lahodně-jo ta dýně Hokkaido-zrovna před chvíli jsem byla na nákupu (zas jsem mamku zruinovala! :D) a koupila si tu dýni za 24 Kč-bylo jich tam na výběr pět-a čtyři takové-nazeleňavé-plesnivé snad?...tak jsem vzala tu poslední,takovou pidi,ale hezky oranžovou a sestra na mě "proč bereš takovou pidi?"...prostě fakt-to je uplně čím dál menší ty dýně!.. :D no a zítra nebo pozítří jdu na ty dýňové tyčinky! :D..akorát u nás je nedostatek ořechů,tak je nahradím brusinkama :D mňam-dvě nejlepší ovoce!..khaki a banán!..ještě chybí mandarinka a ananas! :D jo a dneska jsem teda nakonec pekla: cuketové brownies od Adele-vynikající (stejně jako tvoje z červených fazzolí! :D) a dělala jsem domácí nuttelu (50g holandského kakaa,25g medu,voda-rozmíchat na plotně-nalít do skleničky a papat! :D-ale málo slaké-příště víc medu! :D)..no a zítra se konečně chystám na tu zeleninovou extra hustou tvou milovanou! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sóju vařím ve vodě s masoem, pak je to masové dost ;)

      A dýňe jsou fakt čím dál tím menší, asi prostě zbytky no :D Taky jsem měla nějakou s fleky, ale bylo to v pohodě, dala sep použít ;)

      Na cuketové brownies jsem taky koukala, že vypadají parádně. Někdy je musím uděla. I tu nutelu! :)

      Vymazat
    2. pokud se můžu vmísit do Vaší diskuse- sójové maso zkuste naložit do olivového oleje a bylinek dle chuti a potom pomalu, na středním plameni opékat. A co se dýní týče- zkuste je, máte-li možnost, koupit normálně u stánků. U nás je sousta obchodů ovoce-zelenina s čerstvým sortimentem. Dýně mají ,správnou´velikost a stojí okolo 30,-kč, což není tak velký cenový rozdíl :)

      Vymazat
  7. Já tyhle tvoje inspirace miluju! :) Jsem ale ostuda a ještě jsem si z toho nic neudělala a to vždycky u toho monitoru tak slintám! :D Teď se ale polepším a minimálně ty lívance vyzkouším :).

    OdpovědětVymazat
  8. Miluju baby, co se nebojí pořádně najíst :D jako jáááá :D pak je aspoň energie na cvičení, no ne? ;)

    OdpovědětVymazat
  9. mnam ty bananove palacinky!!!:)
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, ty müsli tyčinky jsi prostě smíchala inkredience a zapekla? ;-)

    OdpovědětVymazat
  11. Všechno to vypadá krásně a dokonale :-)

    OdpovědětVymazat
  12. skvělá inspirace, díky.
    Kombinace tuňáka a zeleniny s rýží je vážně nesmrtelná, je to rychlé a k tomu výborné.
    Dneska se vrhám na tvůj tvarožník, tak jsem zvědavá, co se z toho vyklube :-D :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se povede ;) Ono celkově kombinace příloh, zeleniny a bílkovn ve stylu rizota je nesmírná. Já to obědvám skoro každý den, ale vždy trochu na jiný způsob :D

      Vymazat
  13. opět skvělé inspirace....musím vyzkoušet tvoje cottage lívanečky + banánové :-) a zítra mám taky v plánu si udělat dýňovou polévku,tu bych mohla furt :-) Jsi skvělá ,ráda se koukám na fotky s jídlem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) dýňová políka je skvělá, i ty lívanečky. Hodily se mi i jako svačina na školení, prostě praktické jídlo :)

      Vymazat
  14. Mňam já prostě miluji tvé kaše a musli tyčinky :D Opět jsem díky tobě dostala hlad :D

    OdpovědětVymazat
  15. ahoj právě jsem si založila nový blog a ráda bych si tě přidala do oblíbených :)

    OdpovědětVymazat
  16. Wooow paráda, ty tyčinky si musim udělat! A nejspíš si zapeču i to musli, obdivuju ale, že ti stačí jen takováhle mini porcička, já vždycky když ho upeču, je během dvou dní pryč :D je hrozně žravé :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je no :D Chtěla jsem ho udělat víc, ale nějak z toho vznikla jenom taková troška no :D Ale tak 1/4 jsem hned posnídala to je fakt :D

      Vymazat
  17. jee můj oblíbenej článek!:)
    lívance ve 4 ráno? to jsem ještě nedělala, ale byla bych toho schopná! :D minulý týden jsem měla nastavený budík na 5:45, ale už se mi nechtělo spát tak jsem vstala v 5:15 a šla si dělat snídani...blázen no:D

    OdpovědětVymazat
  18. cottage lívanečky jsme si udělali s přítelem a jsou super:-)díky moc:-) ER.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)