pondělí 3. prosince 2012

Certifikace na jumping instruktora - část 2.

Přecejenom. Tak už ho mám taky doma :)
  Jak jsem včera slíbila v 1. části, přináším vám dnes rekapitulaci z druhého víkendu mého školení. Je celkem nevýhoda, že jsem to měla takto z ruky, takže jsem 2 víkendy musela cestovat do Pardubic a zase zpátky. Víkend předtím jsem cestovala ještě za rodinou na jižní Moravu, takže jsem pořád někde. No asi si umíte představit, jak se těším, že tento týden budu mít konečně opravdový, pořádný víkend :D Vlastně ne tak úplně, neděli strávím asi celou zase v práci a sobotu učením. No už ať jsou aspoň ty Vánoce!


Sobota - moc se mi do toho nechce...
V pátek jsem šla spát asi tak v 11 večer a ráno budík na 3:30. No dovedete si představit, že se mi moc vstávat nechtělo. I při cestě vlakem jsem se už tolik netěšila jako předchozí týden. Výhodou bylo aspoň to, že už jsem věděla přesně, kam mám jít a že se tam do stanu včas. Hned ráno nás čekalo, jak jinak, spoustu cvičení a skákání. Tentokrát už to ale probíhalo jinak. Nepředcvičovali nám naši hlavní instruktoři, ale do role instruktorů jsme již byli postaveni my. Takže jsme se střídali po jednom na pódiu a předcvičovali jsme ostatním to, co jsme se naučili minulý víkend. Upřímně, chvílemi jsem se už nudila :D Nebyla to už taková zábava, pořád víceméně to samé dokola. Ale cvičení dělá mistra :)

Spálené kalorie za sobotní skákání - 1426Kcal

V obědové pauze jsem se opět zašla ubytovat a naobědvat na hotel. Celkem mě pobavilo, že jsem na svém pokoji (měla jsem stejný, co minulý víkend), objevila v šuplíku svou lžičku. Nejspíš jsem ji tam nějak zapomněla :D Takže štěstí, že jsem se tam ještě vrátila.

Oběd - pohanka s cuketou, mrkví, cottage a mozzarellou.

Po obědě následovalo zkoušení, ale nic drastického. Každý z nás dostal nějakou otázku ze skript a tím byla praktická zkouška u konce. Na otázku, jaké se při cvičení uvolňují hormony, jsem prvně řekla, že adrenalin..trošku vedle :D Ten prý tak jedině při bungee jumpingu :D Ale pak mi došlo, že jsou to samozřejmě námi milované endorfiny :) Po zkoušení jsme se dověděli ještě něco z historie jumpingu - ten, pokud nevíte, pochází od nás z ČR, ne ze světa, jako většina cvičení v dnešní době :) Pak opět skákání až do večera a pak už zasloužený odpočinek.

Večeře na pokoji - cottage lívanečky s tvarohem, šunkou a zeleninou. Někdy si připadám vážně jako blázen, že si taková jídla připravuji i v hotelu. Nj, na klasické konzervy a paštiky já prostě nejsem :D

Neděle - jde do tuhého
Chvilka procvičování hudby a celodenní skákání a zkoušení. Opět vše bylo v našich rukou - či spíše nohou :D Někomu to šlo líp, někomu o něho hůř. U mě se taky našly nějaké ty drobnosti, na kterých je třeba pracovat, ale víceméně to bylo bez problémů. Ke konci jsme jeli poslední kolo předcvičování, po kterém každý dostal lísteček a na něm písmeno D nebo Z Já dostala D, což znamenalo, že dobrý, nemusím znova a mám už diplom v kapse, jupííí :D Pak už jsme spěchala na vlak, takže jsem nezůstala až úplně do konce. Nevím tedy, zda uspěli všichni. Ale podle toho, co jsem viděla a slyšela, to někteří bohužel nezvládli. Což se taky stává. Každý rozhodně diplom hned nedostane, ale má samozřejmě možnost to někdy zkusit znovu :) Zrovna minulý víkend byla na našem školení holčina, co tu zkoušku dělala už po třetí.


Snídaně - instantní kaše z mixiitu Dolce a Banana doplněna o pár oříšků :)


A když už jsem to tedy zvládla, bylo třeba si pořídit i nějaké to oblečení na mé hodiny. Měli jsme na něj 20% slevu, tak proč si neudělat radost žejo :) Já si koupila kraťasy a k tomu i tričko. Teď už mi opravdu nic nechybí :)



To by bylo k mé rekapitulaci asi vše. Jsem nesmírně ráda, že jsem se tohoto školení zúčastnila a mám konečně nějaké oficiální osvědčení ve sportovním odvětví. Tím to ale rozhodně nekončí. Po prvním diplomu je má touha po dalších kurzech ještě větší. Další v plánu mám kurz na fitness trenéra a snad se mi tento sen brzy splní :) 


A zase to jídlo - zásoby na víkend. Takhle se mi zdá, že je toho strašně moc :D

Na závěr ještě jedna poznámka, která mě zaujala ve skriptech, která potěší milovníky piva: "Pivo je vhodné k regeneraci PO zátěži." Zejména doporučují nealkoholická piva. No já vám nevím, osobně bych to teda rozhodně nikomu nedoporučovala, ale když to tvrdí skripta...kdo ví :D


...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

37 komentářů :

  1. Tak super, jsi šikulka :) To Jumping oblečení miluju, takže chválím :-)

    OdpovědětVymazat
  2. clanek super, gratuluji kcertifikatu, ale na te fotce toho certifikatu bych si urcite zamazala rodne cislo:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna jsem dorazila z hodiny jumpu a na pivo mám děsnou chuť :D Nu což, skripta jsou skripta, takže si dám do nosu... :D

    Jinak gratuluju k certifikátu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen si dej, člověka to nezabije :D

      Vymazat
    2. Lepší pivo než cola a kor když to fakt psali ve skriptech :D

      Vymazat
    3. Tak tak, co je psáno, to je dáno :D

      Vymazat
  4. bomba jak jsem psala, tak toho fitness trenéra chci i já, tak dej vědět až půjdeš..přidám se, když to nebude moc brzy..:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plánuji to nejdřív tak na příští léto, tak uvidíme :) Kdyžtak dám vědět :D

      Vymazat
  5. Gratuluju!!! Je to úspěch :))
    Třeba si někdy něco podobného udělám i já :D

    OdpovědětVymazat
  6. jé gratuluji k certifikátu a držím ti palce k tomu fitness trenérovi, určitě to zvládneš ! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Velká gragulace. S tím jídlem tě naprosto chápu, že ti to připadá hodně. Mě mají v práci asi za otesánka :D - šéf šel okolo a prý: "Vždy když jdu kolem, tak Jana jí, kam to pořád dáváte prosím vás?" Můžu se ještě zeptat na kolik tě takové školení celkem přišlo? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě mají za otesánka zatím doma, v práci jsem sama většinou :D

      No te samotný kurz stojí 5000Kč, ale to jsem měla hrazeno od šéfa :) Já si platila akorát cestu, ubytování a to obleční, což mě ale taky vyšlo celkem na dost - takové 3000Kč jsem do toho sama taky ještě dala. Ale to zase záleží na tom, jak daleko bys to měla do Pardubic ;)

      Vymazat
  8. Gratuluju! :) Toho jídla vůbec není moc, když jezdím na víkendy do práce, mám toho ještě víc :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za uklidnění. Já mám pocit, že vždycky největší část toho, co s sebou někam beru, zabírá právě jídlo :D

      Vymazat
  9. jsi skvělá že jsi to zvládla :)
    ta kaše musí chutnat výborně mmm :) a toho jídla není moc ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kaše je vážně skvělá, můžu jenom doporučit ;) A to instantní nedoporučuji skoro žádné! :)

      Vymazat
  10. Já jdu zrovna zejtra poprvý, tak doufam, že u toho neumřu :-D Moc gratuluju k certifikátu, musí to být super pocit ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to hodně individuální, záleží na instruktorovi, jak tu hodinu udělá. Tak ať se ti jumping líbí :) A děkuji, pocit to je super :)

      Vymazat
  11. pivo doporučuje i kamarádka výživová poradkyně, po zátěži je nejlepší radler z nealko piva :) z piva jsou vitamíny přece :D

    OdpovědětVymazat
  12. gratuluju:) věděla jsem, že to zvládneš a diplom bude tvůj:)
    jinak o pivu (nebo radleru ) po cvičení jsem taky slyšela, že je to dobré :DD

    OdpovědětVymazat
  13. Tak to ti gratuluju! :-) O ten kurz fitness trenéra bych taky měla zájem. Ale nejdřív taky za rok. :-) Chtěla bych pak pracovat ve fitku.

    OdpovědětVymazat
  14. Moc gratuluju :) u nás ze školy holky z jiných tříd chodí na jumping, jenžezrovna já jsem ve skupině společně s klukama a tak nikam nechodíme :/ :D asi si zajdu za tebou třeba někdy. Teďka ale zatím cvičím INSANITY a to nemám moc síluna ještě další aktivity :D

    OdpovědětVymazat
  15. Gratuluju!! :) Jde vidět, že máš ,,vyjumpingovanou´´ postavu>nohy :D Myslím, že budeš perfektní fitness trenérka :P

    Taky přemýšlím o nějakém osvědčení. Bohužel mi je 17, takže si budu muset počkat ještě tak rok, co se týče ,,větších´´ kurzů (např. aerobicu/pilatesu atd..). Naštěstí na většinu si můžu udělat licenci, tak bych se do toho nejradši, co nejdříve pustila. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) I když nohy asi z jumpu nebudou, spíše z posilování ;) Jumpingu se sice věnuji, ale ne tak dlouho a ne tak moc.

      Ten rok ti uběhne jako voda, pak budeš moci dělat kurzů, kolik chceš :)

      Vymazat
  16. gratulujuuuu!:-)

    já už jsem skoro masérka!:-D

    OdpovědětVymazat
  17. Moc Ti obleček sluší a samozřejmě gratuluju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to jsem ráda, dneska už jsem ho otestovala :D

      Vymazat
  18. Hned bych šla na tvoji hodinu!:-) Jinak s vařením i na cestách to mám podobně.. neslevuju ze svých standartů:-D

    OdpovědětVymazat
  19. To je úžasný! Taky bych si přála něčeho takového dosáhnout :) jsi šikovná..ty ses dostala k jumpingu díky své práci?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, v Expresce, kde pracuji, startoval jumping zrovna v období, kdy jsem tam začínala. Půodně jsem měla jenom párkrát zaskočit za jednu trenérku, ale ta tam brzy skončila, takže jumping připadl na mě :)

      Vymazat
  20. Ahoj, narazila jsem na tento tvůj článek. Strašně mě láká udělat si nějaký ten kurz, chodím cvičit jen na bosu a tabara, bohužel více toho tady nemáme. Tak bych se chtěla zeptat, jestli se na takový kurz jumpingu můžeopřihlásit úplný začátečník. Nikdy jsem to nezkoušela :-\

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj. chtěla bych pogratulovat k tvým výsledkům a chtěla bych se zeptat jestli by si mi nemohla poslat odkaz na centrum do tech pardubic kde sis dělala ten certifikát děkuji Světluš

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)