pátek 7. prosince 2012

Já a kosmetika? Vyjímečně, ale přece...

Kosmetika není zrovna můj šálek kávy. Ne, že bych utratila všechny peníze za jídlo a nezbylo by mi ani na zubní pastu :D Ale když se srovnám s blogerkami, co o kosmetice píšou, jsem totálně mimo. Občas si nějaký jejich článek přečtu, ale to, co ony mnohdy považují za samozřejmost, je pro mě většinou španělská vesnice :D 

 Mně vždy většina kosmetiky přišla přehnaně drahá a bylo mi škoda za ni utrácet. Občas mě chytlo malé "kosmetické nákupní šílenství", nakoupila jsem si plno věcí, ale po 2 týdnech už jsem byla líná je používat :D To jsem prostě celá já. Některé věci jsou ale třeba a pokud chci vypadat alespoň trochu k světu, jsou téměř nutné :) Naštěstí mám teď pořád po ruce drogerii DM, kde jsem si oblíbila kosmetiku značky Balea. Ve srovnání s ostatními značkami je opravdu levná a pro mé potřeby naprosto dostačující :)

Nahoře na fotce můžete vidět odličovací a čistící vodu, 2 masky na obličej, olejíčkové sérum na vlasy a vlhčené ubrousky této značky. Se všemi těmito výrobky jsem naprosto spokojená a plní přesně to, co je potřeba. Mimo to tam je ještě sprej na vlasy od Pantene, který chrání vlasy při úpravě horkým vzduchem, který mi taktéž maximálně vyhovuje.



Když už si občas nějaký ten kosmetický blog přečtu, často narazím na zázrak jménem Bioderma. nevím, jestli to opravdu takový zázrak je, ale většina blogerek tuto značku vychvaluje do nebes. Až dnes jsem narazila na článek od Allie, která má názor opačný. Mně se povedlo získat pár vzorečků, takže jsem sama zvědavá. Stačilo vyplnit jen nějaký dotazník na jejich stránkách a vzorečky mi poslali. Nejsem si jistá, jestli tato možnost ještě je. Teď už jsem to na jejich stránkách nenašla, ale můžete zkusit pohledat :)


Další příležitost získat nějakou kosmetiku se mi naskytla nyní, když jsem začala spolupracovat i se serverem blogerky. Za říjnový článek mi přišla voňavka a lak na nehty od Yves Rocher, což je podle mě taky skvělá značka. A obojí zatím poctivě používám :)

 A ráda bych ještě zmínila krémy na ruce, kterých musím mít neustále několik po ruce. Do každé kabelky a kosmetické taštičky minimálně jeden :D Hodně jsem si oblíbila ty voňavé, například jahodový od Avonu nebo mangový od Baley :) Stejně dokonale voňavé jsou od Baley například kokosový šampón nebo sprchový gel s vůní čokolády a fíků :) No, myslím, že jsem ji dnes už udělala dostatečně velkou reklamu :D

Je něco, bez čeho se jednoduše neobejdete vy a co byste mi doporučily? :) 


...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

19 komentářů :

  1. Ten mangový krém na ruce miluju ! :D Vzorečky jsem objednala mamce, taky jen díky vyplnění dotazníku, já osobně mám Biodermu taky moc ráda. Jinak já jsem kosmetický maniak, takže když už bych něco doporučila bylo by to na dlouhé sepisování mezi ty naprosté klasiky pečující kosmetiky je ale červený Garnier tělové mléko, olej s vůní kakaa od Palmers, odličovák dvoufázový Ryor, micelárka od Vichy, krém na obličej od Eucerinu nebo Garnieru, pak ještě vazelína to je taky klasika, od nohou až po obličej, hodí se na všechno :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tipy, zní to zajímavě! Až něco z toho budu potřebovat, určitě to využiju :)

      Vymazat
  2. to jsme na tom stejně:D utrácím víc peněz za jídlo než za kosmetiku, přijde mi nedůležitá :) většinou se ani nemaluju

    OdpovědětVymazat
  3. Balea je mezi blogerkami dost oblíbená značka kosmetiky. Vídám ji všude, kam se podívám. :-D Ale jinak s kosmetikou jsme na tom stejně. Taky si sem tam koupím něco, čím bych zaplnila poličku u zrcadla, ale po týdnu mě nějaké peelingování omrzí.
    Teď ale co přiblížila zima, zvýšilo se u mě používání hydratačního krému, tak aspoň timhle nejsem out :D

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to máš teda oveľa ľahšie ak je kozmetika pre teba menej zaujímavá ti poviem :D Ja som maniak na kozmetiku ako i na jedlo, čiže peňaženka dostane raz toľko zabrať :)
    Pravidelne raz do mesiaca si musím objednať nejakú blbosť z UK/USA, poznám sortiment drogérií i parfumérií a zbožňujem sledovať blogy i YT channnely :)
    Ale po dlhoročných skúsenostiach musím povedať, že menej je určite viac ako v make-upe tak i starostlivosti a Balea patrí medzi moje favority :)
    A tipy? Neviem aký máš typ pleti preto ti enporadím konrétne výroby, čo sa mi osvedčilo ako hlavné pravidlo, čo najviac pleť hydratovať a nepoužívať zbytočne veľa rôznych prípravkov na hento i na hento :)
    A zaujímalo by ma, ak by si mala možnosť vybrať si kozmetický produkt zdarma, ktorý by si chcela vyskúšať, ktorý by to bol :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já bych asi brzo zbankrotovala, kdybych utrácela každý měsíc extra za jídlo i kosmetiku :D

      A kosmetický produkt zdarma? Netuším :D Záleží i z které kosmetické oblasti. Je toho strašně hodně a momentálně mě ani nenapadá nic, po čem bych vyloženě toužila :) Jak říkám no, nejsem d otéhle oblastni natolik "zažraná" :D

      Vymazat
  5. Ta vůně od Yves Rocher krásně voní, v létě jsem ji v obchodě očichávala a málem si ji koupila:) Jinak já nedám z kosmetiky dopustit např. na micelárku od Biodermy, hydratační krém od Sea of Spa, LipSmacker balzámy na rty, Garnier Roll-on na kruhy pod očima, Kérastase Elixir Ultime olej na vlasy...mohla bych pokračovat do nekonečna, protože i já patřím ke kosmetickým nadšencům:) I když v poslední době taky celkem hodně utrácím za jídlo. Hlavně návštěva dm drogerie je pro mou peněženku zkázou. Dobré jídlo a kosmetika na jednom místě:-D

    OdpovědětVymazat
  6. Ten odličovač na oči mám taky a musím říct, že je celkem fajn ;) A taky musím říct, že ta modrá maska, kterou sis koupila, je moje nejoblíbenější! :)
    A co se týče Biodermy, blogerky od ní dostanou plno produktů (zadarmo), a pak je mají zrecenzovat. Ale proč by o ní měly psát, že je špatná, když jim pak na příště pošlou další produkty? :D Někdy je dobrý si přečíst i ty negativní recenze, abys věděla co očekávat...;)

    Taky nedám dopustit na krém :P a samozřejmě na make-up, bez něj bych nikdy nevyšla...:D

    OdpovědětVymazat
  7. to máš docela fajn, že neutrácíš za kosmetiku, to máš zase o starost méně, protože kosmetika leze hrozně do peněz :)

    OdpovědětVymazat
  8. Kosmetice taky vůbec neporopadám. Přiznám se, že jsem na sobě ještě neměla make-up a vlastně ani nevím, jak se s ním zachází a na co je dobrý :D Až takový pračlověk jsem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho měla, párkrát jsem si ho i koupila a použila, ale vypadám s ním strašně :D Takže mi stačí nějaké stíny a řasenka většinou :D

      Vymazat
  9. kosmetiku Balea mám taky moc ráda, je levná a dobrá :) u některých kosmetických produktů se platí opravdu jen za značku, přitom stejně ( někd yi lépe ) poslouží sprcháč nebo šampon Balea za 30 korun:)

    OdpovědětVymazat
  10. S kosmetikou to mám stejně, nakupuji jen když něco vyloženě dojde, a stejně jako ty Baleu :-D... krásně voní a super cena je velké plus, jediné co mi od nich nesedí jsou šampony, mám po nich hrozně suché vlasy, ale jinak přes péči o "xichtík", mýdla, krémy atd. od nich kupuji vše :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Přesně, Balea je fajn a ani mi neruinuje peněženku :)

    OdpovědětVymazat
  12. balea je nejlepší :) jsem tvojí novou čtenářkou, máš moc hezký blog :) ráda bych tě pozvala k sobě na blog, když se ti bude líbit budu moc ráda když se tako staneš mojí čtenářkou :) onlygirlnn.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  13. Já ti něco povím, ono jde kosmetika velkým obloukem i kolem mně :D Vůbec se nevyznám, taky kolikrát koukám, co se na stránkách blogerek s kosmetikou řeší :D Vždycky si říkám "hm, tak nic no" :D ale jako také koukám, to ne že ne :)) Teď pro změnu koukám, jak je hrozně známá Balea... hm... tak zase se nechytám :D možná je to tím, že do drogerky chodím víceméně jen pro toaleťák, pastu a kartáček :D no a občas šminky, ale ty vydrží dlouho, takže si kupuju a dívám na další až ty doma dojdou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vidím, že to máme podobně :D Já Baleu znám asi hlavně proto, že se prodává v DM, kam chodím pro jídlo :D Jinak bych s ní asi taky jen tak do styku nepřišla :)

      Vymazat
  14. Kosmetiku mám moc ráda, ale tak nějak v mezích normy :) dělám Avonku, takže volba je jasná a moc mi tahle kosmetika vyhovuje :)

    OdpovědětVymazat
  15. a jaj.. našla jsem tu hezké zdravé ořechové kuličky.. a tak trochu zájem o zdravou stravu.. s tím se ale dost bije tady ta "děsná" kosmetika.. nejde to dohromady.. kosmetiku beru jako výživu pro tělo z venčí.. tím pádem, bych se tím nechtěla otrávit.. jelikož vše (ebo spíše dost až 60%) se vstřebá dovnitř těla.. a je to pak skoro jako byste to polykaly.. a tak vybírám vždy tak, abych se nebála.. to třeba olíznout.. takže u mě vyhrávají na plné čáře bylinné a rostlinné oleje, pleťové vody.. spoustu věcí si dělám sama.. třeba jogurtovou masku :-) šampon i mýdla.. a když sama nevím.. a protože chci.. tak utrácím za kvalitu přírodní kosmetiky např. Karel Hádek... a obloukem se vyhýbám všem ropným avonům, biodermám atd..

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)