pátek 28. prosince 2012

Novoroční předsevzetí trochu jinak

Nový rok si žádá nový diář - a na příští rok mám teda extra velký,
tak doufám, že bude co zaznamenávat :D
Doufám, že jste si všichni už přečetli můj poslední článek a pracujete na tom, abyste se měli maximálně rádi :) Dnes totiž pokračujeme další částí, které se Yuri Elkaim věnuje v již zmiňovaném videu. Jde o jakousi zvukovou relaxační nahrávku určenou pro poslouchání před spaním a list na zaznamenání vašich cílů pro rok 2013. Obojí jsem otestovala, vyplnila a zatím můžu jenom doporučit. Touhle cestou totiž opět zapracujete i na své psychice :)



Jak zvukovou nahrávku, tak dokument pro vaše předsevzetí, můžete stáhnout zdarma ZDE
A o co tedy konkrétně jde? 

Nahrávka
Nahrávka je určena k večerní relaxaci. Má asi 20 minut a pustit byste si ji měli před spaním. Yuri ve videu tvrdí, že každý den, pořád dokola, dokud už vám jeho hlas nepoleze na nervy :D Já se přiznám, že 4 dny za sebou jsem si ji pouštěla a další jsem si už dala pauzu. Musím ovšem zmínit, že tato relaxační nahrávka je opravdu relaxační - možná až moc - při 3 ze 4 poslechů jsem při ní usla a celou ji tedy slyšela jenom jednou :D Takže pokud míváte problém usnout, doporučuji. 

Jde hlavně o uvolnění, ale také vsugerování si jistých věcí. Během poslechu si máte představovat vaše cíle, to, jakým způsobem jste jich dosáhli a v neposlední řadě je zde kladen opět důraz na vyjádření lásky k vám samým :) Hlas Yuriho je podložen také různými zvuky. Ty počáteční mě prvně celkem rozčilovaly, ale asi při třetím poslechu jsem je už spatřila spíše uvolňujícími :) V pozdější části (kde jsem došla asi jenom jednou :D), se objevuje zvuků více, zejména zvuky přírody. 

Nutno ale asi dodat, že celá nahrávka je v angličtině. Nějak mi hned nedošlo, že ne každý tomu bude rozumět. Ale třeba ji alespoň někdo z vás využije a vyzkouší. Zas není nutné rozumět všemu. Důležitá je ta představivost ;)


Moje "letní" tělo se připravuje. Jen počkej.

Cíle pro rok 2013
A teď už konečně k našemu předsevzetí. Najde se jen málo lidí, kteří si je nedávají. Většinou mají znění ve smyslu "Chci zhubnout 10 kilo." nebo "Musím přestat kouřit."  Zapomeňte na tuto formulaci a zkuste to trochu jinak. 

Já si stáhla již zmíněný list pro zápis cílů. Zde však vaše předsevzetí nezapisujete stylem chci, musím apod. Máte zde prostor pro 3 cíle. Vašim úkolem je představit si, že už je rok 2013 za vámi a zapsat, kterých hlavních cílů v oblasti zdraví a fitness jste v tomto roce dosáhli. 

Například jedním z mých cílů je: Zvládám udělat 10 shybů bez jakékoliv dopomoci (zatím je absolutně nezvládám :D ale pracuje se na tom) nebo Podařilo se mi více vyrýsovat postavu. Takže si musíte vlastně představit, že jste toho cíle už dosáhli (čímž navazujeme na předchozí článek, kde jsem toto představování také zmiňovala).  Dále je vašim úkolem napsat, proč bylo dosáhnutí právě těchto cílů pro vás nezbytné. A v závěru ještě napsat, jakých 5 největších změn jste udělali k jejich dosažení.

Tímto způsobem si tedy také jakési předsevzetí dáte, ale donutí vás to zamyslet se nad nimi z opačného pohledu. Tím, že si představíte, jakým způsobem jste se k nim dostali a uvažujete vlastně ve smyslu, že jste jich už dosáhli, si to vaše hlava více zafixuje. Přijmete tuto skutečnost a bude pro vás jednodušší cílů dosáhnout :) Alespoň já tomu věřím a myslím, že je to šikovná pomůcka.

O svých cílech a plánech do nového roku ještě nějaký ten článek napíšu, asi něco ve smyslu "Moje startovací pozice pro rok 2013". Už teď jsem na tom začala pracovat, upravuji trochu jídelníček, cvičení a můžu říct jenom to, že se už teď cítím bezvadně a začínám pozorovat změny. Není nad to vstoupit do nového roku už pěkně rozjetá :)

Vám přeji hezký zbytek dne dnešního i těch dalších, které nám zbývají do konce roku ;)
(a v komentářích se můžete zmínit, zda si také nějaké předsevzetí dáváte nebo plánujete dát)

Je to dlouhá cesta, ale stojí to za to ;)


...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

21 komentářů :

  1. na video jsem se podívala a vyplnila papírek..pokud to večer budu stíhat, pustím si meditaci, ale vidím to spíš až na později..je to super věc a opravdu doufám, že se toho budu držet..děkuju za článek :) yuriho jsem do teď neznala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super :) Yuri je skvělý, má super přístup a všechno hezky vysvětluje :)

      Vymazat
  2. na video se podívám:)
    Předsevzetí si dám :
    1)budu cvičit alespoň tak, jak teď, budu stále jíst v rámci možností zdravě :)
    2)ale taky: nebudu na sebe tak přísná :)
    3)do léta budu mít perfektní břicho! :D
    a na tom třetím bodu jdu právě teď pracovat:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezké předsevzetí, já to vidím podobně. Hlavně to břicho! :D

      Vymazat
  3. ja si žiadne predsavzatia nedávam, pretože vždy si ich zabudnem dať :) bude mi stačiť, ak ani v nasledujúcom roku neprestanem cvičiť a konečne sa začnem stravovať zdravo :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímavý článek, určitě si nahrávku někdy pustím. O tyhle věci se také zajímám :).
    Jinak já si předsevzetí nedávám, možná v zákoutí hlavy nějaké mám, ale spíš si dávám cíle. Tento rok jsem ve 3. ročníku VŠ, takže hlavní cíl je ukončit školu a dostat se na navazující obor. Je jich spousta, mám je vypsané na blogu, kdybych je sem vypsala, tak bych ti svým komentářem zabrala spouuustu místa :D.

    OdpovědětVymazat
  5. Perfektní článek :) Já jsem si dneska koupila velký diář na rok 2013 s plánem udělat si z něj takový fitness zápisník, jelikož klasický diář už mám. Chci si tam psát i jídelníčky, ale hlavně co cvičím a celkově chci mít takový přehled :) Od včerejška jsem rozhodnutá po Vánocích trochu zamakat a už na tom pracuji abych v lednu byla na nový režim připravená, protože do léta je ještě co zlepšovat :) Samozřejmě o hubnutí už to u mě ani tak není, ale ta postava ještě potřebuje pár hodin odcvičit a zaposilovat :D

    OdpovědětVymazat
  6. Super článek, tyhle o psychice čtu hodně ráda ;)
    Je pravda, že když si člověk představí čeho chce dosáhnout, tak to jde mnohem snáze :)
    Moje předsevzetí je možná zvláštní, ale splnil by se mi sen. Chtěla bych si zkusit práci jako fitness modelka ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je hezký sen, moc ti držím palce :) To by se mi taky líbilo, ale k tomu bych musela ještě hooodně makat :D

      Vymazat
  7. To mi připomíná postup jaký je v Tajemství, také máte začít věřit, že vše už se stalo a má to pomoci, aby se to skutečně vyplnilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě je to podobné, já tedy četla jenom kousek této knížky, ale postup tam je taky takový :)

      Vymazat
  8. Výborný nápad. Nahrávku i s dokumentem pro předsevzetí už stahuji. :P
    Co se týče předsevzetí, nikdy jsem si žádná nedávala, ale tentokrát jsem si řekla, že je čas na změnu. Chci si dát hlavně ta, která se týkají posilování, cvičení, stravy. Takže pěkně děkuji za radu! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Zajímavé cíle ;-)) jinak krásně napsaný článek ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. Asi miluju tvůj diář :) už jsem narazila na pár článků o novoročních předsevzetích, že si skoro říkám, že bych si letos mohla nějaký taky dát :D

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, četla jsem teď tvůj článek na Ronnie a chtěla bych se tě zeptat, kde jsi si nastudovala o té zdravé stravě. Já jsem si teď koupila knihu: "Jídlo jako životní styl II" a jsou tam super recepty, ale tak nejak bych potřebovala vědět více.. Děkuji :) S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, no ono to nebylo tak, že bych měla jednu knížku a z té se naučila všechno. Spíše jsem pořád pročítala všemožné články na internetu, české, pak u zahraniční. Prvně takové ty komerční, později i více se zaměřením na fitness. A tak nějak jsem se naučila co a jak je správné, taky v závislostech na vlastní zkušenosti. A podobně si rozšiřuji obzory pořád :)

      Vymazat
  12. Ahoj...)ú už nějakou dobu sledují tvůj blog .:) tak jsem se rozhodla .. že si založím taky .:)
    jsi moje velká inspirace ..:)) byla bych ráda kdyby jsme mohli ,,spřátelit"...))
    tvoje změna je užasna jen tak dál.. a hlavně hodně štěstí v novém roce.:) doufám že mě se to taky povede.:)
    Tanya

    OdpovědětVymazat
  13. Bože ten diář♥

    OdpovědětVymazat
  14. Ten diář máš z Globusu že?:) dneska jsem na něj koukala, protože tam pracuju a chtěla jsem si koupit diář, mno a blbec jsem si ho nevzala :D snad tam vydrží do příštího týdne:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kupovala jsem ho v knihkupetví Dobrovský :) Ale tak ony ty diáře bývají všude možně podobné :)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)