středa 5. prosince 2012

Od každého trošku III. - zajímavé odkazy, plánované články a tak nějak o všem a o ničem :)

Taky takhle posilujete? :D
Jak nejlépe využít volnou hodinu ve středu dopoledne? Ovšem, mohla jsem jít na přednášku, ale komu by se chtělo :D Takže alespoň něco stihnu napsat vám. Poslední dobou mám totiž silný pocit, že nestíhám. Ve škole nám nakládají jeden zápočtový test za druhým, z práce kolikrát přijíždím až v 10 večer, načež musím druhý den v 5 ráno vstávat na tělocvik. Ani nemluvím o tom, že mám silné zpoždění s odesláním vánočního balíčku pro kamarádku do Kanady. Ten už tam asi včas nedorazí. Ale ona to bere s nadhledem, prej stejně bude konec světa, tak co :D

Knihovna mě bombarduje upomínkami o vrácení knih a já vážně netuším, kdy se tam dostanu. Ale až se tak stane, budu mít na nějakou dobu klid. S mojí zbrusu novou čtečkou, kterou jsem dostala k narozeninám, už knihy nikam tahat nemusím :) Čímž rovnou děkuji Nikki, která jednou na svém blogu doporučovala knihu 50 Shades of Grey (50 odstínů šedi). Protože je naprosto parádní! Pohltila mě už po prvních pár stránkách a to ji prosím čtu v angličtině. Hold česky nikde nebyla a já si ji chtěla přečíst :) Takže za mě rozhodně doporučuji. Zrovna jsem se dotsala k zajímavý pasážím a jsem sama zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál :D
Kam se určitě podívejte!
A když už jsme u Nikki, rovnou vás odkážu na její blog. Většina z vás ji samozřejmě zná, ale pokud je tu někdo takový, kdo ne, tak šup šup tam! Zrovna tam totiž probíhá hlasování soutěže Moje proměna a výsledky soutěžících jsou vážně parádní a inspirující! A motivace není nikdy dost, zvláště před Vánocemi :) Já se do soutěže přihlásila také, ale vůbec ne z touhy vyhrát. Spíše prostě proto, abych náhodou o něco nepřišla :D Takže i mé "pokroky" tam můžete najít. Jenom podotýkám, že od začátku soutěže jsem přibrala skoro 2 kila. Jestli vypadám hůř posuďte sami ;)
A ráda bych odkázala ještě na jeden blog. Těch o zdravé stravě a cvičení je v poslední době opravdu hodně. Množství aktivních blogerek neustále roste, což je samozřejmě parádní :) Ale pokud byste si chtěli počíst o tomhle tématu tak trochu z opačného úhlu pohledu, určitě mrkněte na blog Davida. Já ho objevila nedávno (opět díky Nikki) a jeho čtení mě opravdu baví :)
Plánuji...
V příštích dnech bych chtěla na blog přidat nějaké mé jídelníčky, protože jste o ně vážně moc prosily. Dále bych ráda napsala o nějakých dalších potravinách, které jsem v poslední době otestovala a přidala recenzi na můj zatím nejoblíbenější protein. A možná budu v této souvislosti rozdávat nějaké "minidárečky" :) A v jídle bych ráda pokračovala článkem s typy na oběd (plánuji ho už snad věčnost) a typy na zdravější variace našich oblíbených dobrot. No jak tak koukám, samé jídlo. Chtělo by to něco o cvičení, i když o tom už jsem taky napsala doposud celkem dost :) Což mi připomíná, že už se neskutečně těším na pořádné a pravidelné posilování ve fitku. Víkendy plné jumpingu mi poněkud narušily mé cvičební plány a Vánoce je nejspíš přeruší znovu. Ale nevzdávám se, protože jak už jsem několikrát říkala "Kdo chce hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod."
A když už jsme u Vánoc...Pečete už cukroví? Mě letos překvapila mamka. Když jsem přijela v neděli domů, měla už napečeno několik druhů. Letos evidentně přebírá mou loňskou roli. Tehdy jsem pekla všechno já, letos to asi nechám na ni :) Klasika je sice klasika a já ji mám nejradši, ale třeba zkusím upéct alespoň jeden nějaký zdravější druh pro sebe :)
...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

29 komentářů :

  1. Já si Vánoce hodlám užít se vším všudy. Žádné přejídání nevyhledávám, ale dopolední sváču složenou z cukroví, si ujít nenechám :-D Navíc letos se zrovna já stavím do role výrobce, takže se nesmírně těšim :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky ne, na snídani vánočka, na svačinu cukroví, na večeři kapr a bramborový salát a potom zase cukroví. Nemůžu se dočkat :D

      Tak přeji ať se ti cukroví povede ;)

      Vymazat
  2. takové články jsou super, až budu na PC, na vše se podívám:)
    my letos cukroví péct nebudeme, mamka se ségrou dostanou od tet a já možná zkusím nějaký zdravější nebo se bez něj obejdu:) letos mě Vánoce nějak nerajcují..

    OdpovědětVymazat
  3. taky toho mám ve škole čím dál tím víc, ale zatím jsem v klidu, všechno dělám až na poslední chvíli :D
    včera jsem zrovna pekla linecké, poctivé a nezdravé, ale tak to má o vánocích být:)ale chystám se i na mrkvové hvězdičky, které by mohly být zdravější variantou:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je klasika, na poslední chvíli no :D Mrkvové hvězdičky zní zajímavě, doufám, že bude recept :)

      Vymazat
    2. My mrkvové kolečka (hvězdičky se děsně rozpadají) děláme léta letoucí a dědeček je miloval!! A není v nich kromě mrkve nic zdravého (máslo mouka cukr) - nehledě na to, že se pak obalují do cukru :D :D - těším se na zdravější variantu!! :)
      A jinak je všem vřele doporučuji - jsou zdravé - je tam zelenina :D

      Vymazat
    3. doufám, že recept na mrkvové hvězdičky dáš na blog, M :))

      Vymazat
  4. Já miluju čerstvé cukroví, takže pravidelně peču poslední víkend před Vánocema - což léto bude buď až 22 nebo ten týden před - okolo 15.12. My dva na cukroví moc nejsme - tak spíš budu zkoušet nějaké zdravé varianty nebo nějaké zahraniční speciality :) Třeba kanadské javorové listy :D (když už jsi vzpomínala kámošku :o) )
    Mnohem víc se těším na salát...

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to jsme na tom podobně...nestíhám..šuplík mám plný knih..a vymýšlím co psát za články..nejhorší je, že nestíhám fotit a já tak miluju ty články s fotkama..:D....Teď mi naštěstí docela nahrávají i ve škole nápady na články, tak se pokusím nějak vše zpracovat....Tu knížku jsem chtěla číst taky, bohužel jsem slyšela, že je to blbost, na tvé doporučení to ale ještě zvážím :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A k tomu cukroví..mamka už má nějakých 10 druhů a dalších 10 určitě přibude..:D Já se letos pustím maximálně do nějakých dvou zdravých variant..:)

      Vymazat
    2. No ono každému se líbí něco jiného, i u knížek je to tak, takže e ti to může líbit a nemusí :) Mě to příjde zajímavé, knížku s podobným "tématem" jsem ještě nečetla :)

      A cukroví určitě budeme mít taky tak nějak podobně, vždycky toho máme kila a plno druhů :D

      Vymazat
  6. Teda, na Davida se mooc dobře kouká :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jídlo je nejdůležitější, takže článků není nikdy dost. Já ty články s tipy na svačiny, snídaně a večeře úplně hltala! :D Aspoň vím, co můžu jíst bez výčitek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že se ti líbí. Určitě tipy budu přidávat dál :)

      Vymazat
  8. Díky za tip na knížku, již ji mám zarezervovanou v knihovně. Naštěstí v češtině, angličtinu bych nedala.

    OdpovědětVymazat
  9. O knížce jsem taky slyšela, že je super.Prý je to takové...ehm ehm...
    lehce erotické :))))))))))))))))) P.

    OdpovědětVymazat
  10. Držím palce nech ti všetko vychádza dobre a hlavne včas :)
    Ohľad 50 shades.. :D veľmi "ľahká" literatúra v oboch zmysloch. Inak čítať v češtine by som ju nemala odvahu, predsa len v angličtine si to predstavím všetko po svojom a v češtine by som to mala vykreslené do slova a do každého detailu :D

    OdpovědětVymazat
  11. Jé, jsi nejlepší, to si ani nezasloužím! Děkuji moc, opravdu. :))
    A jinak o Vánocích to chce brát všechno s nadhledem. Ber to jako pohodovou přípravu na další rok plný cvičení a správného životního stylu. Cukroví nevadí, vždyť je to jen jednou za rok.
    Mimochodem, už se těším na Tvé jídelníčky! :))
    David.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš vůbec zač ;) A s Vánocemi máš naprostou pravdu, já je tak taky beru. Je třeba si to užít a ne se stresovat nad jídlem! :)

      Vymazat
  12. Jéé tu knížku jsem koupila mamce k Vánocům, tak doufám že ji bude bavit, taky mám v plánu si ji přečíst :D Na jídelníčky se těším, budou i s fotkama? :) Na Vánoce to vidím stejně, zdravé cukroví prostě není cukroví a jednou za rok mě nezabije snídat vánočku, ujídat cukroví a večeřet salát se smaženým kaprem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pár fotek bude, ale ne úplně každého jídla ;)

      Tak snad se mamce knížka bude líbit :D

      Vymazat
  13. Byl by recept na zdravější rybí pomazánku? :-) a také tipy na zimní saláty :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rybí pomazánky moc nedělám a saláty dělám víceméně pořád stejně. Ale možná něco vymyslím :)

      Vymazat
  14. Těším se na každý tvůj nový článek. Ale lehce si mne zklamala, že se ti 50 Shades líbilo. Četla jsem taky v AJ a z Anastasie jsem měla osypky. Tahle recenze přesně vystihuje, co si o té knize myslím.
    http://hintzu.otaku.cz/recenze/padesat-odstinu-hlouposti
    K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No stejně jak u jídla platí "sto lidí, sto chutí", u knížek je to podle mě stejné. Každému se líbí něco jiného ;) Osobně jsem knížku ještě nedočetla, jsem asi v 1/3, takže třeba v průběhu názor ještě změním. Ale doposud se mi četla dobře :)

      Vymazat
    2. Do 1/3 je to něco mezi Twighlightem a Lanczovkou a celkem to jde. Ale pak už jsou jen 2/3 knihy sexu (a ještě k tomu bez šťávy). A strašně mě v Aj štvalo, že Ana neustále používá holy cow, holy crap ... Pokud chceš něco romantického, vtipného a zárověň v nepříliš těžkého v aj, doporučuji knížky Sophie Kinselly. Pár jich vyšlo i v češtině, ale v aj se čtou moc dobře. Jsou malé (akorát do kabelky) a stojí 229 Kč. Myslím, že i v ostavském Librexu by je mohly mít.

      Vymazat
    3. No tak uvidím no :) A děkuji za doporučení, mrknu na to ;)

      Vymazat
    4. Někdo nechápe Fifty Shades, někdo zase Harryho Pottera :D já tomu klukovi a celému tomu humbuku kolem taky nerozumím :D To je těžký. Každému se líbí něco jiného. A nelze druhého odsuzovat za to, že se mu líbí něco, co druhému ne. To je teprv zklamání :)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)