pondělí 17. prosince 2012

(Už zase) nakupuji...

 ...a někdo by mi měl už tu peněženku sebrat :D Když to jídlo je tak lákavé, tak se to na mě vždycky z těch regálů směje. A to, že jsem dostala tento měsíc výplatu asi o 10 dní dřív, tomu vůbec nepřidává! Už mě zase přepadají myšlenky, co bych si mohla koupit/objednat. Jsem nenapravitelná. Nenapravitelně závislá na jídle. A kdo taky není, že? :D Nejvíce mě baví nakupovat potraviny, které jsou pro mě nové. A jelikož už jsem vyzkoušela x-druhů zdravých potravin, užívám si každý nový druh nebo variaci, kterou najdu :) Tentokrát tu mám novinky asi jenom 2, ale k tomu ještě pár dalších stálic, o které se s vámi ráda podělím :)


Novinka č. 1:
Musli z Marks&Spencer. Jednoho dne jsem prostě měla náladu si ho zajít koupit a vyzkoušet ho :D Druhů tam měli opravdu hodně, já si vybrala s vyšším podílem ovoce (a pár semínek k tomu samozřejmě). Chtělo to změnu po mých věčných oříškový nebo čokoládových směsích. Chutná skvěle, na mě až nezvykle sladce (to dělá to ovoce). Cena je asi 109Kč za 750g, což není málo. Ale když to srovnám s mixitem, vyjde to skoro stejně, spíše levněji :)


 
Novinka č.2:
Kdo miloval jako malý Chocapic? Kdo ho miluje doteď? Nejedla jsem ho věčnost, ale když se do mé blízkosti dostaly tyto čokoládové mušličky, věděla jsem, že brzo budou moje (prodáváme je totiž v práci). Cena je kolem 40Kč a jsou od značky REJ - tedy od stejné firmy, jako Havlíčkovi celozrnné sušenky. Já je většinou přisypu k nějakému musli nebo jich pár přidám třeba do tvarohu s ovocem :)



Nakupuji jedině výhodně! 
V poslední době mě ceny v obchodech nepřestávají překvapovat. Vedle sebe jsou často 2 balení stejného výrobku a často právě to s větší gramáží stojí stejně nebo jen o nepatrnou část více, než balení menší. Takže beru samozřejmě rovnou ta velká :D Na fotce jsou sušené meruňky a sušené švestky, obojí 500g. Cena byla 30Kč za meruňky a 35Kč za švestky. No neberte to! Dodavatelem je opět můj milovaný Kaufland, který mě ale i přes jeho nízké ceny asi brzy přivede na mizinu. Už rozumím jeho taktice :D 



Spotřeba roste...
Ještě teď si vzpomínám, když jsem kupovala kelímky bílého jogurtu po 150g. Časem bylo už nutno kupovat balení větší, 500 gramové. A teď? Má první kilovka jogurtu :D Ovšem balení celkem nepraktické, špatně se to doluje ze spoda. Takže přecházím spíše k taktice 2 kelímky po 500g. Ne, že bych každý den snědla půl kila jogurtu. Ale to víte, hodí se skoro všude. Ke snídani s musli, pak občas ke svačině, kdy míchám většinou půl tvarohu+bílý jogurt anebo na dresing do salátu.


 Žádný zázrak, prostě Ananas
Obyčejný ananas, ale podle mě prostě patří k období Vánoc. Skvělé ovoce...prostě jsem měla radost, když jsem ho koupila, i proto jsem ho pak asi vyfotila :D


Nic k snědku, ale voní to božsky
Nakonec něco nejedlého. Svíčka s naprosto úžasnou vánoční vůní pomeranče a badyánu. Tahle konkrétně není pro mě, koupila jsem ji babičce. Ale pro sebe jsem si koupila náplň do Brise Sense & Spray s vůní stejnou :)


...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                   FORMSPRING

39 komentářů :

  1. jsem stejná jako ty, pořád bych nakupovala a nakupovala, hlavně jídlo :D Musli z MS jsem taky jednou měla -jahodové s mandlemi, a bylo to asi nejlepší musli, co jsem kdy jedla ( a že toho už bylo! :D ), koupila jsem ho ve slevě za 50 korun, protože se mu blížil konec trvanlivosti - stovku bych za to nedala, protože to stejně za pár dní zmizí s mou spotřebou :D
    bílý jogurt u nás taky mizí bleskovou rychlostí :D a díky za tip na ty "čokapiky" :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jahodové s mandlemi? Po tom se teda musím podívat :D Taky tam často nakupuji ve slevě. Je fakt, že to stihnu spotřebovat rychle, tak co. Já tam takhle kupovala kelímek ovesné kaše za 7Kč místo 30Kč :D

      Vymazat
  2. http://www.potravinynapranyri.cz/Detail.aspx?ID=884 Tak pozor na přidanou vlákninu :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jéje, opravdu potěšující. No snad to přežiju :D

      Vymazat
  3. U jogurtů jsem se pousmála, taky kupuju půlkilovky :). Až začnou dělat kilovky v kelímku, jdu do nich! :)))

    OdpovědětVymazat
  4. já kupuju jedině pulkilovky... a snídám 300g zbonuju jogurt !:D

    OdpovědětVymazat
  5. Jogurty kupuji taky velké..a těmi mušličkami jsi mi udělala chuť na jinou dobrotu-cini minis :D..nevíš o nějaké zdravější alternativě?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ty už jsem taky neměla roky, musím koupit :D Bohužel zdravější variantu jsem zatím nikde neviděla. Ale třeba takové t medové kroužky jsem si taky koupila klasické a občas jich trochu někam přisypu. Troška určitě nevadí :)

      Vymazat
    2. Já jsem někde četla že podobná chuť se dá vytvořit když zasypete kukuřičné lupínky skořicovým cukrem, ale nezkoušela jsem to :)

      Vymazat
    3. ahoj, já místo cinni minies jim dobrou vlákninu od bonavity, je to křupavé a skořicové a mnohem zdravější.

      Vymazat
    4. Ta je taky výborná! A máš pravdu, že vlastně chutná taky podobně, po skořici :)

      Vymazat
    5. já zase miluju tohle :) http://www.jezkuv-statek.cz/novinky/musli-a-sladke-krupky-c256/pandik-skoricove-tlapky-100g-i1264/

      Nevím o kolik, ale určitě je to lepší, než cini minis :)

      Vymazat
    6. Ty vypadají taky dobře a vůbec nejsou tolik drahé jako klasické Cini Minis :)

      Vymazat
  6. prej žádný zázrak, ananas je zázrak! :D

    OdpovědětVymazat
  7. Taky vzpomínám na časy kdy jsem si kupovala jogurty po 150g :D Ale ty větší balení jsou jednak cenově výhodnější a taky je to pro mě víc praktické, jogurt už přidávám snad do všeho :) A nejradši mám Pilos z Lidlu, zjistila jsem že mi chutově vyhovuje víc než Hollandia. Ale naprosto chápu že utrácíš tolik peněz za jídlo, já jsem dneska chodila po obchodech a zjistila jsem, že se mi už vůbec nechce do obchodů s oblečením, ale za to jsem asi hodinu strávila v DM drogérce :D Koupila jsem si tam jejich arašídové máslo a dvě proteinové tyčinky (banán a sušenky) tak uvidíme jak budou chutnat. A jelikož má brácha problém s vybíráním dárků na Vánoce tak si to zabalím a on mi to dá pod stromeček, takový zdravý balíček :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pilos z Lidlu mi taky dost chutnal. Když tam jdu, tak ho většinou přiberu :)

      Mě už nakupování oblečení skoro ani nebaví :D Šla jsem nedávno a nákupy jídla jsou teda mnohem lepší! DM je taky jeden z mých oblíbených, proteinové tyčinky jsem tam kupovala zrovna včera :)

      Vymazat
  8. Také miluji naupování jídla, nakupuje se tak snadno! :D
    Máš super nákup, čokoládové mušličky či kuličky dávám do jogurtu.. :))

    OdpovědětVymazat
  9. Musím se zúčastnit debaty o jogurtu :D U mě doma vítězí jednoznačně hollandia v kyblíku= 1kg :D Vydrží mi doma necelý týden a v kyblíku se výborně skladuje ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem nikde neviděla ..:( kde kupuješ?

      Vymazat
    2. Taky jsem ji viděla, ale příjde mi dost drahá. Radši si koupím 2 půlkilové jogurty za 12Kč. Jinak bych ji taky brala. Já ji vídám skoro všude - Billa, Kaufland, Tesco...

      Vymazat
    3. Kupuji hlavně v Tescu :) A je pravda, že ta cena je vyšší, ale zase ti to vynahradí ten komfort uzavíratelného kyblíku ;)

      Vymazat
  10. Mark and Spencer miluju. Chodim tam okukovat i když nic nepotřebuju a vždycky si něco koupim. Jen je to dost drahý.. :( Zrovna dneska jsem si koupila výborný semínkový chléb. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahé to je, ale beru to, že je to taková specialita. Prostě značkové jídlo. Jako si občam koupím dražší, značkové oblečení, tak si můžu dopřát občas i to dražší jídlo :D

      Vymazat
  11. Můžu mít dotaz? :) Já jím většinou 1 kelímek (150g) bílýho jogurtu denně, ale když jsem si tady přečetla, že si kupuješ ty větší balení, nekazí se třeba když je necháš třeba do druhého dne "načaté"? Protože půl kila bych asi nedala ale občas mi zas těch 150 g nestačí. Děkuju za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ten půlkilový taky nesním za den, vždycky je několik dní otevřený ;) A nezkzí se, normálně ho nechám v ledničce a vše v pohodě.

      Vymazat
  12. Ten bílý jogurt kupujeme neustále, hrozně mi vyhovue to množství :D Ale to musli vidím poprvé, abych se přiznala, vypadá úžasně :)

    OdpovědětVymazat
  13. mě ta svíčka hrozně nesedí třeba, ale to ani jablko a skořice, asi mam přecitlivělý rypáček:DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že ta vůně je celkem silná no, ale v prostoru se to rozprostře :)

      Vymazat
  14. Vy jste, ale maniaci :). Příjdu si teď úplně divně, že jídlo tolik neřešim. Já jsem potřebovala pár dní teoretického studia o složení protravin, pokec s potravinovou chemikářkou (mojí kamarádkou) a teď už mi stačí fakt jen prolítnout složení a věřim si na tolik, že vim, že nic nezdravýho bych nekoupila. Znám ty fígle na šizení potravin, ale že by mi to nakupování v kaufloši přinášelo takovou extázi :D. Berenika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já myslím, že se taky vyznám v tom, co je zdravé a co ne. Určitě nakupováním netrávím hodiny, jenom mě to prostě baví :)

      Vymazat
  15. Odpovědi
    1. Peníze z brigády, nějaké to kapesné...většina padne na jídlo :D

      Vymazat
  16. Nejlepšími jogurty jsou Bílý jogurt z Valašska a Bílý od Olmy (tmavě modrý obal) ostatní výrobky na trhu nepovažuji za jogurty :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten je výborný, souhlasím :) Ale je i více dobrých, například Hollandia, Pilos nebo ten obyč z Kauflandu :)

      Vymazat
  17. Fitnessko, jak to vypadá s tím vyhlášením vítěze giveaway?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výherci jsou už o výhře obeznámeni a výhry odeslány. Neplánovala jsem k tomu psát spešl článek ;)

      Vymazat
  18. Výborné jsou jogurty ve skle (MADETA). Jsou vyrobeny tradičním způsobem z nehomogenizovaného mléka. Na vrchu je tudíž vrsva tuku, která jde sundat. Výsledný jogurt má potom asi 0,5% tuku. Homogenizace mléka (většina mléčných výrobků)je problematickou operací, s kterou operují odpůrci této tekutiny. Jogurt ve skle je výborný, z nehomogenizovaného mléka, téměř netučný, ale bohužel hodně drahý (200g kolem 21 korun - např. v Bille)
    Zdraví Dana

    OdpovědětVymazat
  19. Ananas bude mít své čestné místo na mé vánoční ovocné míse, k tomu zapálená vonná svíčka a jde se relaxovat :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)