středa 27. března 2013

BURPEE CHALLENGE - 30. burpee workout

Doufám, že tohle už u vás neplatí! Ale nápad na tričko dobrý :D

Jelikož již tu máme den č. 30 našeho burpee challnege, tak vám přináším další workout - tentokráte sestavený na 30 burpees. No už to není žádná sranda! Doufám, že na tom jste lépe než já. Já to většinou přes týden flákám a o víkendu doháním resty (to se pak mohu "uburpeesovat" :D). Jojo, trošku to podvádím, ale beru to tak, že prostě těch 5050 burpees za těch 100 dní udělám tak jako tak! A kdo jiný by si mohl určovat pravidla než ten, kdo challenge na svém blogu odstartoval, žejo? V tom vidím tu největší výhodu :D


Připomínám, že ještě pořád se můžete oficiálně přihlásit k tomu, že se účastníte této challnege a že chce v závěru soutěžit o nějaké ty ceny. Už je vás přihlášených krásných 84! Více informací naleznete zde ;)

A teď už ke slibovanému workoutu. Pokud se vám nechce dělat 30 burpees najednou nebo si je rozkládat do dne, můžete zkusit tento kratší workout, který jsem pro vás vymyslela. Aby to nebyla nuda, udělala jsem ho trošku netradičně, pyramidovým systémem :) Dohromady vám to dá 30 burpees a krom toho extra posílíte i nožky a bříško. Já tento workout zvládla za 7 minut 10 sekund (a to jsem byla ještě po ZWOWu), takže nic extra náročného ;) (ačkoliv ty nohy už jsem ke konci vážně cítila!)


Krom burpees budete cvičit ještě tyto cviky:



Lunge back - knee up
5 opakování na každou nohu

Výpad dozadu - a pak zvednou koleno nahoru (stejná noha), můžete i výš, než je na fotce ;)







Knee hugs
5 opakování

Klasika na břicho - lehnout si na záda, nadzvednout se a obejmout kolena :)












A teď to dáme dokupy...

5 burpees
2x5 lunge back - knee up, 5x knee hugs
4 burpees
2x5 lunge back - knee up, 5x knee hugs
3 burpees
2x5 lunge back - knee up, 5x knee hugs
2 burpees
2x5 lunge back - knee up, 5x knee hugs
1 burpee
2x5 lunge back - knee up, 5x knee hugs
1 burpee
2x5 lunge back - knee up, 5x knee hugs
2 burpees
2x5 lunge back - knee up, 5x knee hugs
3 burpees
2x5 lunge back - knee up, 5x knee hugs
4 burpees
2x5 lunge back - knee up, 5x knee hugs
5 burpees


Možná to vypadá složitě, ale vůbec nic na tom není! Burpees cvičíte stylem 5-4-3-2-1-1-2-3-4-5 (takže pěkně dolu a zase zpátky nahoru na číslo 5) a mezi nimi si vždycky dáte 2x5 opakování "back lunges" a 5 "knee hugs". Chtěla jsem, aby to nebylo stejné jako posledně, takže jsem vymyslela tento zajímavější způsob :) A zacvičit si ho mohou i ti, kteří burpee challenge nejedou!

A kdybyste chtěli nějaký jiný workout (třeba pro příští dny), mám pro vás tip na pár ZWOWů od Zuzky, ve kterých taky budete mít celkem 30 burpees. Ne všechny jsou úplně klasické burpees, ale můžete si je upravit nebo je prostě dělat podle Zuzky a taky si je do challenge započítat ;)

ZWOW 35 (competition burpees)
ZWOW 40. (1-2-3 burpee)
ZWOW 41. (burpee to chair stand up)
ZWOW 51. (klasické burpees)
ZWOW 58. (klasické burpees)


PS: Příště už vám představím některé z cen pro statečné a vytrvalé účastnice! :)

...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

21 komentářů :

  1. to je cvičeníčka <3 bájo, ukládám!
    přeji krásný den :) a na tričku bych přepsala číslici minimálně na jedničku :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamco jak ty to delas, ze tvuj comment je vzdycky vsude jako prvni? :DD ze ty cely den sedis u pocitace a jen aktualizujes? :DDD

      Vymazat
    2. Jojo, souhlasím. Kamča je vždy mezi prvními! :D

      Vymazat
    3. Hančo, kdepak, nesedím :D ale jsem ranní ptáče a Monča většinou články publikuje ráno :) tak jej vždycky hned omrknu!
      PS: teď jsem dozvičila, čas necelých deset minut :D mám ještě co zlepšovat!

      Vymazat
  2. To je hezké, že tak na nás myslíš. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, že myslím ;) Slíbila jsem, že budu psát každých 10 dní a přidávat alespoň nějaké workouty, tak se to snažím dodržovat. Hlavně abyste na ty burpees nezapomněli, žejo! :)

      Vymazat
  3. Ja uz jsem vcera svych 29 delala natrikrat !!! Nevim, jak budu delat treba 85, mi to bude trvat pul dne :D ale musim rict, ze uz citim zlepseni, jen ne tak rychle, aby to vyvazilo narustajici pocet burpees xD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ani mi nemluv, to mi nebude stačit víkend, abych pa dohnala svoje resty :D

      Vymazat
  4. Já tedy jedu poctivě, a snažím se v kuse (tedy samozřejmě se musím jednou-dvakrát chvíli vydýchat), ale neprokládám to jinými cviky. To se mi zdá jednodušší, a to už bych pak těch 100 nikdy nezvládla ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. strašně zuzku obdivuju, ale v těch videích by ji měli zakázat mluvit anglicky :D .. bo to je děs :D :D

    OdpovědětVymazat
  6. to tričko je přesně pro mě! :DD
    challenge nedělám, ale se Zuzkou se občas do těch nenáviděných burpees pustím, nejvíc to bylo myslím 60 za jeden workout:)

    OdpovědětVymazat
  7. já už mám dnes odcvičeno a to dokonce 50 burpees v rámci Zuzčinýho workoutu :)Sice ty pánské kliky musím ještě vypilovat, ještě se mi nedaří je dělat až úplně na zem, ale už jsem tak ve 2/3 což si myslím, že je dost úspěch když jsem začátkem burpee challenge uměla jen dámské :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám dneska den 27 a jako můžu ti říct, že taky sem tam (v podstatě ani ne mou leností, ale mou děravou hlavou) dělám někdy 2-3 dny v jeden den xD taky mám předsevzetí, že i kdybych to měla udělat jeden den v týdnu, tak jich prostě udělám 5050 xD. Ještě jsem nenašla odvahu to pro mě jakoby si zjednodušit, a dělat ty Burpees díky workoutům, ale nejspíš se blížím do stádia, kdy chytnu pro nějakým tom ZWOW nebo něčem od tebe, abych neumírala xD

    je to opravdu náročný, ale nedáme se a zvládneme to!

    OdpovědětVymazat
  9. už mám odcvičeno a vždycky po nějakém workoutu dám burpees zatím ještě v kuse (ale tak jak píše Kačka aspoň 1-2x vydýchat)...uvidím ,jak to půjde dál jestli budu půlit :-) ale cítím už zlepšení :-)
    Míša

    OdpovědětVymazat
  10. Já byla včera trhat osmičku, takže to vidím minimálně na týden bez burpees - jsem zvědavá, jak to budu dohánět :D

    OdpovědětVymazat
  11. jůůů, taky jsem včera dělala pyramidu 5+10+15+10+5. Kombinovala jsem to s hlubokýma dřepa s 8kg kettlebellem.
    Mám momentálně náskok, ale to jen proto že dnes a v nedělu necvičím.
    Světla

    OdpovědětVymazat
  12. Minulý týden jsem nemohla cvičit, tak teď taky musím burpees dohánět :D

    OdpovědětVymazat
  13. takže to nemusíme dělat všechno na jeden zátah? :D v tom případě se jak blbec hezky dřu, sice sto nezdá, ale najednou 30 burpees je dost brutální, sotva pak popadám dech :D nevadí, budu to dělat najeden zátah dokuď to ještě tak nějak zvládnu :)

    OdpovědětVymazat
  14. já zatím cvičím každý den :) jen jednou jsem půlku dodělávala na druhý den :D...jinak cvičím zhruba od té dvacitky po pěti a mezi tím dělam různě cviky, nejčastějc s činkama:) tak je to asi zatím nejvíc vyhovujcí a davám si to v klídku, uvidím jak to pude až budem přes 50:)

    OdpovědětVymazat
  15. Já většinou doháním 2 dny, jeden den neudělám, takže druhý den a ten předchozí. Dneska jsem si řekla, že už budu dělat po 15-ti opakování, když už se to přehouplo přes tu třicítku. A tak jsem si dneska udělala následující workoutek: burpees 15-15-5 , pak následoval ZWOW 60 , no a na závěr jsem se dorazila dnešními burpees 15 - 10 -11. Včera jsem měla svoji pravidelnou hodinu cvičení, které vedu, začala jsem jsem střídat hodiny interval stepu s kruhovým tréninkem a začaly chodit ženský, který prostě nemají rádi aerobik, ani žádné jiné cvičení...nemuluvě o tom, že naše Sokolovna skýtá mnoho možností, jak si ten správný "kruháč" užít:)A právě teď cítím, jak mě začínají pěkně bolet nohy, leju do sebe svůj oblíbený proteinek, který jsem si dneska namíchala se špaldovým drinkem z biokrámku, je to sladký, jak cumel, ale zdravější než mléko :) Tak cvičení zdar :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, že se to ženským líbí. Já jsem taky spíše na takovéto cvičení než nějaký aerobik a spousta žen je na tom podobně. Takže aspoň pro ně máš něco, co jim bude vyhovovat. Tak ať se daří! :)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)