neděle 24. srpna 2014

Food Inspiraton č. 107


Tak vám přeji všem opět krásné nedělní ráno :) U nás sice krapet pochmurné, ale to vůbec nebrání v tom, abychom si zbytek víkendu mohli užít. U nás se dnes budou slavit narozeniny mého malého brášky - v pátek měl již 1 rok! No věřili byste tomu, jak rychle to ubíhá? Pamatujete ještě na TENTO 50. díl Food Inspiration, kde jsem vám jej poprvé ukazovala? No letí to jak voda a z Ondry už je velký chlap (kterému se mimochodem strašně líbila jedna má nová pomůcka na cvičení, což je dobré znamení! :D). Takže dort mě dneska nemine.
Ale zato bude zasloužený po pořádném dopoledním tréninku nohou a běhu, co je v plánu! ;)


Dnešní neplánovaný trhanec
Tvařme se, že to přesně takhle mělo dopadnout. Tvařme se, že to vůbec neměla být ovesná placka! Anebo ne, nebudeme zastírat. Protože ty nepovedené placky bývají kolikrát beztak nejlepší :D A tahle byla. I když se moc nepovedla, tak účel chutné nedělní snídaně splnila na 100% :)
S bílým jogurtem, banánem, tím nejlepším exotickým mraženým ovocem z Lidlu a máslem z lískových oříšků :)




A když je o mě postaráno...
...tak si užívám třeba takovéto skvělé snídaně :) Zde pražené vločky s oříšky na medu. S jogurtem a ovocem. Dokonalost! Sama jsem si něco takového nedělala skoro roky a teď jsem si je užila hned dvě rána po sobě ♥


Slaný kynutý závin
Včera jsem pekla také dva slané záviny. Původně měly být určeny na dnešní oslavu, ale asi ani není třeba podotýkat, že nyní již zbyly části ještě menší, než jsou na fotce :D Není to žádný super-zdravý recept, ale ani žádná hrůza :) Zato jeden oblíbený recept z dávného vydání jakéhosi dámského časopisu. Jsou to vlastně vždy tři naplněné mini záviny zamotány v jeden velký cop. Já včera zvolila dvě náplně - špenátovou se šunkou a sýrem a druhá s žampiony, kukuřicí, šunkou a hermelínem. Povedené byly obě! :)


Přes noc uleželé...ráno raz dva hotovo :)
Zde směs müsli, kterou jsem přes noc nechala uležet v jogurtu spolu s mlékem a chia semínky. Ráno jsem pak akorát přidala ovoce
a arašídové máslo :)


 Taková ta obědová klasika
Rýže, zelenina, kuřecí...není nad klasiku :) Zde ve variaci s květákem a hráškem. Nevím proč, ale nakolik je to obyčejné,
tak mi vždy takovýto oběd chutná asi nejvíce :)



Mlsací svačinka
Tvaroh jsem si lehce oživila kaštanovými vločkami, směsí oříšků a rozinek a navrch ještě preclíky v čokoláde. Za odměnu. Po náročném dni.
A i kdyby nebyl náročný, tak proč ne? :)


Rýžová s ovocem a kokosovo-mandlovým přelivem
Klasická kaše z rýžových vloček, k tomu banán, lesní ovoce, kokosové mléko a mandlové máslo. Úžasná záležitost. Hlavně po ránu! ;)



Když je hlad...
...tak pak dojde čas na extra porce klasických snídaní. Zde to asi poznat ani nepůjde, ale kaše je dělaná ze 100g mixu vloček a krupice + navíc kakao. K tomu ovoce, kokosové mléko a arašídové máslo. Holt na ty kilometry běhu je třeba se dobře připravit :)


 Batátová varice
Jako příloha na oběd pro změnu něco oranžového. V tomto případě sladké brambory. K tomu hovězí mleté maso a nějaká ta zeleninka, samozřejmě. Opět jednoduché, rychlé, zdravé a přesto výborné :)


 Müsli snídaně
Další ze studených snídaní (tento týden je jich tu výjimečně opravdu nějak víc) - mix bílého jogurtu a kokosového mléka.
Müsli mix od mixitu a navrch ještě ovoce a kešu oříšky. Po ranním běhu super rychlovka! :)


Batát trošku jinak
Někde jsem strašně četla ódy na batáty s arašídovým máslem. A tak jsem se to rozhodla jednoho hladového večera zkusit. A když už, tak ať to je extra experiment, rovnou i s hořkou čokoládou! No objevem roku bych to nenazvala. Chutnalo to dobře, ale na zadek jsem si z toho až tak nesedla. Vlastně to asi zachraňovala hlavně ta čokoláda s arašídovým máslem, která tvořila převahu tohoto jídla :D


Mamčino lákadlo
Dokonalá buchta, která na mě čekala zrovna v den, kdy jsem domu dorazila šilhavá hlady. A tak nezapírám. Kousek padl před večeří a kousek po ní. Protože nelze odolat :) Koláč z listového těsta s piškoty, jablky a pudinkem...zde navíc ještě meruňky...jo ten já prostě můžu!


Kuskusová rychlovečeře
Rychlovka, která sice nějakou tu minutku zabere, ale stejně pak jíte s pocitem, že jste si udělali něco spešl a neodbyli jste se jen tak něčím :) Zde se strouhanou restovanou cuketou, sušenými rajčaty, žampiony a kukuřicí + navrch syrovátkový sýr z Lidlu. Po dlouhé době jsem ho koupila...a opravdu si jej vychutnala :)


Hermelíny v semínkovo-vločkové krustě
Přišel čas udělat repete jednoho oblíbeného receptu. Ačkoliv jsem na něj recept přidávala již hodně dávno, do včerejška jsem je ani jednou nezopakovala. A přitom to je tak dobré a jednoduché! K tomu v tomto případě například bramborová kaše a salát colleslaw v mé odlehčenější verzi :) Původní recept najdete ZDE - i nyní jsem dělala obdobně, jen jsem použila více druhů semínek (krom lněných a bílých sezamových
i zlaté a černý sezam)
a přidala mleté i celé vločky :)


37 komentářů :

  1. Akorat jsem si odbyla svoje ranní cviceni a uz se tu na me "culí" hned několik takových dobrot, mňam!:P

    OdpovědětVymazat
  2. Když snídáš takovou větší porci kaše (ze 100g vloček) za jaký čas potom jdeš běhat?
    A to máslo když máš ty malé vzorečky 40g sníš k té kaši najednou, nebo si to nějak rozdělíš třeba na 2x ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu jsem snídala v den odpočinku. Takovou nálož bych si těsně před během určitě nedala :)
      Másla dávám polovinu z těch vzorečkových skleniček ;)

      Vymazat
  3. Ahoj Mony, moc hezký díl FI, ale ráda bych tě poprosila o radu, dlouho jsem jedla pořád stejně (mám na mysli stejný příjem B, T, S) ale váha stála tak jsem se rozhodla to změnit a trošku hýbat se sachry... občas zařadit high carb day, jindy zase low..
    Ale nevím zda je lepší v cvičící dny jíst sacharidů hodně a v rest day málo nebo právě naopak? Děkuji za radu, ať se ti daří v blogování i nadále :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě v rest day více sacharidů, ať tělo lépe a pořádně regeneruje ;)

      Vymazat
  4. Ahoj Mony:-) no krasa,nemuzu se vynadivat na tve pokroky:-)...mam dotaz,at uz snidas nebo svacis tvaroh,sladis ho/michas s mlekem? A davas vzdy cely?:-) dekuji Terka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míchám s mlékem (často i kokosovým) a sladím tekutým sladidlem. Velikost je různá podle hladu a potřeby. A taky podle toho, jestli ho třeba ještě míchám s kokosovým mlékem, jogurtem nebo proteinovým pudinkem. Takže někdy 1/2, někdy 3/4, někdy celý ;)

      Vymazat
  5. Tak tady bych si zase vybrala, ty preclíčky z lidlu jsou vážně senzační, také je kupuji, když je mají u nás, ráda si křoupnu i jen tak a pochutnám na nich samotných =) Kaše jsou krásné.

    OdpovědětVymazat
  6. Téééda to je zase krása :)
    Já jsem vždycky překvapená z toho kokosového másla, na mě vždycky působí jak smetanový sýr :D..
    Ten hermelín s těma semínkama je u nás velmi oblíbený :) a to jen díky tobě!:)

    OdpovědětVymazat
  7. Kráása,

    sice né tak zdravé, ale lákavé - recept na ten mamčin koláček by nebyl? :) vypadá dobře a rodinku by určitě potěšil

    OdpovědětVymazat
  8. děláš si srandu?! takový úžasný fotky jídla!!!! :) :3

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Ten hermelin me uz takovou dobu laka! Vsechno to vypada krasne :)

    OdpovědětVymazat
  10. Mňam, tolik skvělých snídaní, hned bych se do nich pustila :). Ten hermelín vypadá skvěle, recept vyzkouším
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, vypadá to všechno moc krásně :) hlavně ty tvé krabičkové obědy, chtěla jsem se tě zeptat zda si je přihříváš nebo je jíš studené

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. studené. Nemám možnost si to ohřát, ale ani mi to nevadi ;)

      Vymazat
  12. Každý týždeň lepšie a lepšie jedlá :) Inak, recept na maminin koláč by zaujímal aj mňa. Vyzerá neskutočne dobre! Hoci teraz tu takých máme habadej, lebo máme hody, ale vždy sa zídu nové recepty :) A hermelín na tento spôsob som ešte neskúšala, ale milujem ho! Naspoledy ked som si ho robila, tak som si ho potrela kokosovým olejom, ochutila a zabalila do alobalu a piekla v trúbe. Po vybratí sa krásne roztekal. Vyskúšam ho však aj takto, ako si ho urobila ty :)

    OdpovědětVymazat
  13. jaký poměr mléka a müsli dáváš na noc uležet? já to mám toitž vždy buď moc řídké nebo husté, nějak neumím vychytat tu správnou konsistenci :( a z kama máš ty kaštanové vločky? :) dík adéla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nevím, tak nějak od oka, aby to bylo zalité ;) kdyžtak radši mín a ráno třeba přidám, když to zhoustne moc
      Kaštanové vločky mám od Zajíců v krabici.

      Vymazat
  14. Kdo byl tím šťastným a vyhrál tu knihu u tebe v soutěži? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knihu vyhrála Šárka Ondrášková - oblíbené jídlo domácí proteinové tyčinky ;)

      Vymazat
  15. chodíš běhat ještě před snídaní nalačno? :) taky jsem o tom uvažovala, ale bojím se hladu :(
    jinak skvělé snídaňové inspirace, recept na hermelíny určitě využiji a k tomu syrovátkovému sýru, jak to chutná? zrovna se dnes chystám do Lidlu a přemýšlím o koupi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když chodím běhat ven, tak převážně ano. Ale většinou v siruacích, kdy jsem dostatečně najezená z večera předchozího dne :) Syrovátkový sýr ochutnej a uvidíš..těžko se mi to popisuje ;)

      Vymazat
  16. Ta buchta s pudinkem a jablky! Tu mi vždycky dělá babička, uplně nejvíc ji miluju :3
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  17. No výborný...takže já mám hlad, že bych sežrala vlka i s Karkulkou a zírám na takovýhle mňamky :/

    OdpovědětVymazat
  18. Všechno to vypadá moc dobře, ale tentokrát mě nejvíc zaujal ten slaný závin :) něco podobného taky často peču na oslavy, a vždycky to zmizí neskutečně rychle:D

    OdpovědětVymazat
  19. Z tohoto dílu vyzařuje tolik pohody a lásky! Moc se jako celek líbí, fotky opět dokonalé. Nejvíc se mi líbí ta kuskusové rychlo večeře a poslední jídlo vypadá nejlíp. A ještě líp chutnalo ve dvou, že :) ;)

    OdpovědětVymazat
  20. wow, takovejch dobrot až se mi z toho sbýhají sliny! miluju kuskus, takže tvoje "rychlovečeře" mě opravdu zaujala a hermelíny také vvypadají opravdu zajímavě, to musím někdy zkusit :)

    www.adelaine-daily.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Není nad to, dát si do těla s jillian a jít navečer okukovat ty tvoje dobrůtky :D

    Moni, chci se zeptat, redukuji svou váhu a s číslem jsem tak nějak i spokojená, ale chtěla bych vytvarovat bříško. Stále hned po prvním jídle vyleze a straší. Břišáky (pokud nějaké vůbec jsou) pořád překrývá (ikdyž menší) tuková vrstvička :D a já se chci zeptat, zda jde bříško vytvarovat i pokud budu pouze udržovat svoji váhu, tedy papat tak, abych nepřibírala, ale ani nehubla. Protože kdo má snižovat ten kalorický příjem, když má doma arašídové máslo a čokoládu a plno dobrého ovoce :D Už teď se celá klepu na snídani, kašičku :D

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj Moni, nejdřív Ti musím poděkovat za další skvělý díl a hlavně za inspiraci na včerejší oběd, hermelín byl prostě dokonalý :) oba s přítelem jsme si moc pošmákli. Mám ale i problém, se kterým si nevím rady. Jím 8000 kJ (před rokem jsem začala hubnout na 5000 kJ a postupně se dojedla k tomuhle snad už zdravému číslu), cvičím 5x týdne Focus T25 (různá videa), ale pořád mám "dost veliký" břicho. Svaly jsou cítit, ale schovávají se :D občas zařadím půl hodinku na stepperu. Ale ikdyž do sebe cpu obrovsķé porce jídla, váha mi pořád klesá :( (167 cm a 50 kg) mám myslíš ještě přidat na jídle nebo spiš změnit cvičení? Možna by mohl být problém i v bílkovinách, kterých jím docela hodně, ikdyž nikdy ne přes 2g na kg váhy. Mohla bys mi prosím napsat Tvůj názor, co s tím dělat? Budu Ti vděčná, děkuji

    OdpovědětVymazat
  23. Skvělý díl :) samé krásné kašičky a dobroty :) Chtěla jsem se zeptat, jak nejlépe využít kokosové mléko? (dostala jsem ho darem a chci zkusit něco extra super dobrého) v čem ti chutná nejvíce?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejradši jej míchám do tvarohu nebo dávám na kaši (ztuhlé z lednice) ;)

      Vymazat
  24. Tvoje kaše jsou prostě bezkonkurenční. Mňam.
    www.hooneysfit.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  25. Mňam, všechno vypadá moc lákavě, nechápu proč vždycky ráno přemýšlím co do těch kaší dát, když ty máš ty kaše vždycky tak krásně barevný a hlavně nápaditý :-) Mohla bych se zeptat, kde teď sháníš kokosové mléko? Dlouhou dobu jsem ho totiž nekupovala a když jsem se byla minulý týden ptát v Bille tak mi bylo řečeno, že kokosové mléko už nemají :-/ Bohužel u nás na malém městě to byl jediný obchod, kde se dalo sehnat :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinou kupuji v Kauflandu :) Ale mají i v Albertu, Tescu, DMku...nebo pak zdravé výživy no...

      Vymazat
  26. Ahoj mám asi blbý dotaz ale co jsou to ty kaštanové vločky? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybys nebyla líná a trochu přemýšlela nebo si to "vygooglila" - vločky z jedlých kaštanů (to doufám víš, co je :D)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)