čtvrtek 14. června 2012

Rychle začneš, rychle skončíš...aneb já věděla, že o tom radši nemám psát!

Holky, připadám si jako naprostý idiot! A zrovna se chystám napsat typ článku, který sama tak nerada čtu na jiných blozích. Příjde mi to strašně hloupé, ale prostě to tak je. Zároveň bych se o tom ale stejně musela dříve nebo později zmínit. Včera jsem se tu rozepisovala, jak začínám vlnit. A dnes? Skončila jsem s vlnami už před dopolední svačinou...


Nebylo to proto, že bych měla hlad, chutě, byla unavená nebo tak. Ale prostě mi nějak chybí motivace. Když udržuji, pořád mám pocit, že by se mi ty 2 kila ještě hodili zhubnout a když se začnu snažit hubnout, najednou mám pocit, že to přece vůbec nepotřebuji. Navíc mi najednou strašně začalo vadit to počítání a zatoužila jsem po svobodě výběru jídla. Takže když jsem si šla připravovat svačinu, přidala jsem si tam i jiné věci, které v plánu nebyly a tím jsem své vlny prohlásila za ukončené.

Ještě jednou se tedy omlouvám za své hloupé chování. Možná taky zklamu některé, kteří se těšili na jídelníčky a srovnávání. Ale já když něco chci, musím to mít hned, proto jsem to prostě skončila už dnes. Toužím po svobodě :) Na druhou stranu, taky jsem s tím trochu počítala. Šla jsem do toho s tím, že to chci zkusit a že klidně můžu v polovině týdne skončit. No, tak jsem skončila. 

Pro zajímavost vám přidám alespoň jídelníčky za mé první 3 dny vlnění ;)
 
PONDĚLÍ
SN: proteinové palačinky s tvarohem a malinami
SV: 200g cottage s kedlubnou
O: kuřecí prsa s brokolicí a rajčátky
SV: 250ml kefír se skořicí
V: římský salát s tuňákem a jogurtem
 
4283Kj, 135g bílkovin, 51g sacharidů, 26g tuků


 
 
ÚTERÝ
SN: musli mixit, bílý jogurt
SV: tvaroh, půl banánu, lněné semínko, skořice
O: rýže s kuřecím masem a lilkem - oběd byl fakt moc dobrý!
SV: vanilkový protein
V: míchaná vajíčka se žampiony, okurky
 
4305Kj, 109g bílkovin, 82g sacharidů, 23g tuků 
 

 
STŘEDA
SN: ovesná kaše, půl banánu, sezamová semínka
SV: 2 rýžové chlebíčky s tvarohem a šunkou, okurka
O: pohanka se sójou, brokolicí a sýrem
SV: jogobella mango + 50g tvarohu
V: zeleninový salát s vajíčkem a jogurtem
V2: protein
 
5443Kj, 118g bílkovin, 120g sacharidů, 30g tuků



48 komentářů :

  1. já právě taky moc nemusím samotné lupínky s mlékem nebo tak, a tak si vždy trochu přidám do kaše :)
    nevadí že jsi přestala, mě taky vadí počítání, je to hrozná sebekontrola, nemůžeš si dát nic navíc a to mě pak svádí k přejídání...ale zajímalo mě jestli bys zhubla:)

    OdpovědětVymazat
  2. Prosím tě - vlny nepotřebuješ - na dvě kila vlnit je podle mě nesmysl... Ono ti to sice bude dýl trvat, ale tělo si samo udělá co potřebuje až na to bude správná chvíle :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Být tebou, tak si rozhodně nepřipadám jako idiot. Obdivuju tě, že jsi to vůbec zkusila. Já bych nezvládla ani to. Právě proto, jak si uživám, že jím to, na co mám zrovna opravdu chuť a jelikož už mám dobrý odhad, nemusím nic počítat. Navíc si myslím, že opravdu zdravý životní styl (kam tyhle vlny rozhodně nepatří) a cítit se v pohodě je důležitější, než neshozená 2kg ;-) Navíc věřím, že ty 2kg tuku se svým přístupem ještě určitě dáš dolů, jen to prostě bude za delší dobu ;-) Jana

    OdpovědětVymazat
  4. Moni, co blázníš, vůbec o nic nejde:)! Pro mě jsi hrdinka už jen tím, že jsi do toho šla - a pak taky že jsi nám o tom napsala, byť si to neměla v plánu" Na nějaká 2 kila se vyprdni, jestli to tělo uzná za vhodné, zbavíš se jich ani nebudeš vědět jak a jestli se mu chtít nebude, je zbytečné jej do toho nutit.
    Každopádně se těším na tvé další zdravé jídelníčky (pravidelně se na ně dívám, když nevím, co vařit:D) a skvělé články:-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za podporu, máš pravdu. Hlavně, že jsem to zkusila, už to stálo hodně odhodlání :D

      Vymazat
  5. Vůbec nic si nevyčítej, máš můj obdov , že jsi to vůbec chtěla zkusit, protože já bych do toho nešla nikdy :) Takže se tím netrap :)

    OdpovědětVymazat
  6. Nebude zde receptík na úterní oběd? :) Takhle mě lilek ještě nenapadlo použít :) Máš skvělý jídelníčky :) Musím nachytat inspiraci, v poslední době jím furt to samé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to úplně jednoduché! Jenom orestovat kuřecí prsa nakráená na nudličky spolu s pokrájeným lilke, okořenit dle chuti a nakonec smíchat s rýží. A bylo to vážně mňamózní! :)

      Vymazat
    2. Super, děkuji :) Určitě se brzo do toho pustím :)

      Vymazat
  7. Kašli na to !!! Vobec to nepotrebuješ, mysli teraz pozitívne, ide leto, máš super postavu, tak si to užívaj :)
    Inak ako klobúk dole za tak nízky príjem (nemyslím to obdivne) ale ja by som po dni zjedla asi celú chladničku, veď s tvojím výdajom to je extra nízko, nie?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je to extra nízko, ale prostě to jinak nešlo, když jsem měla dodržovat předepsané gramy těch živin. Ono by se to postupně až do neděle zvyšovalo. Právě jsem se taky divila, že jsem neměla hlad ani chutě. Ale teď už samozřejmě budu jíst více, jak mé tělo potřebuje :)

      Vymazat
  8. Ta nesvoboda ve výběru jídla, byla i pro mě důvodem, proč už se do vln nehrnu. Každopádně škoda, zajímalo by mě kolik bys zhubla. Protože třeba moje výdledky se sacharidovými vlnami byly takové, že jsem sice hubla, ale v podstatě to vycházelo něco přes kilo na týden, což se dá zvládnou i se zdravým vyváženým jídelníčkem.

    OdpovědětVymazat
  9. Kočko, kašli na to! Navíc, ty to vůbec nemáš za potřebí! Krásně jsi zhubla a určitě časem budou dole i ty dvě poslední kila a kdyby ne, tak se nic nestane! Užívej si svou zdravou stravu a vykašli se na nějaké vlny! Liduš

    OdpovědětVymazat
  10. nedělej si z toho hlavu, aspoň jsi to zkusila, už to je úspěch :) a navíc ty máš jídelníčky krásné a inspirativní, takže není důvod se omezovat ve výběru jídel:))

    OdpovědětVymazat
  11. Já měla včera chuť s tím seknout hned první den, tak bud v klidu! :D 50g sacharidů byla docela síla, mohla jsem se najíst naposled ve 20hod (špatně jsem si to naplánovala), a šla jsem spát až ve 2, až do rána jsem umírala hlady, což není moc dobře :/ dneska už snad bude líp. Tak přeju hodně dalších úspěchů bez počítání (je to otrava) :)

    OdpovědětVymazat
  12. a akurát som si prečítala tvoju optimistickú odpoveď ako to super ide, no nevadí netráp sa tým ja ťa obdivujem že si vobec tie tri dni vydržala :DD no veru to počítanie musí byť na nervy to ma na tom najviac odráža uvidím či sa na to dám ja teda...:)

    OdpovědětVymazat
  13. Ty fotky tvých jídel zboznuji.. obdivuju te jak to tak krasne pripravis :)

    OdpovědětVymazat
  14. To nevadí :) hlavně ať se cítíš dobře, vždy se řiď svým pocitem a ne plánem zvenčí :) navíc máš vždy šanci to zkusit znovu

    OdpovědětVymazat
  15. Moni neměj žádné výčitky, tvoje odvaha se cení a to, co si zvládla dosud, je obdivuhodné..Poslechla si sama sebe a to je víc než nějaká dvě kilča navíc, které tě trápí , ale ty je shodíš i tak, jen to bude asi déle trvat, ale kdo se může pochlubit takovou pílí a vytrvalostí?? Dej svému tělu to, co si žádá a budeš určitě spokojenější a o to tu hlavně jde,-) Nikdy nevíš jak to mohlo dopadnout, dřeš na sobě každý den, pokud vím tak insanity je hoodně náročné..Držím ti moc palce. Verča

    OdpovědětVymazat
  16. Moni buď ráda, že si radši skončila po pár dnech bez přejídání a mučení se..já jsem sice vydržela skoro tři týdny, ale co následovalo potom nebylo vůbec hezké a zhatilo to všechno o co jsem se předtím tak prala..Chtěla jsem Ti tady včera napsat, ale na druhou stranu jsem věděla, že nejlepší bude když na to přijdeš sama;-) Fakt klobouk dolů, že sis to takhle dobře uvědomila, navíc si fakt myslím, že ty dvě kila dolů by tě až tak nevybily, už teď máš skvělou postavu a jak říkám you don´t have to go fast, you just have to go:)..p.s.:motivuješ nás každý den, jsi jeden z důvodů proč se mi po třech letech daří něco držet už šest týdnů a nevydlábnout se na to!Děkuji:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já moc děkuji tobě! Je fakt, že už včera jsem snila o tom, co všechno nezdravého bych si dala, takže je to takhle asi vážně lepší. Tím spíše, že jsem kdysi mívala problémy s přejídáním a nerada bych se k nim vracela. A máš pravdu, nejlepší je, když na to člověk příjde sám. Jsem ráda, že se ti daří a moc děkuji za podporu :)

      Vymazat
    2. S přejídáním jsem na tom byla podobně takže moc dobře vím jaké to je, můj poslední impuls byl když jsem zkoušela džusový půst a vydržela deset dní :D..následovalo totéž co po vlnách, tím jsem se definitivně rozhodla, že takový způsob pro mě není radši a začala to dělat jinak, díky tvému blogu ta motivace a inspirace neupadá, což je velká pomoc:)ještě jednou děkuji:)!

      Vymazat
    3. Nemáš vůbec zač! Hlavně, že sis uvědomila, jak na to jít správně ;)

      Vymazat
    4. Holky, to s tím přejídáním je přesně to, co mě taky napadlo - jak bylo výše řečeno, vše, co nám určuje kdy a jaké množství čeho máme sníst, určitě není pro ex-přejídačky dobré...

      Vymazat
  17. Holky moc vám všem děkuji za povzbudivé komentáře! Čekala jsem spíše nagetivní odezvu, takže si toho opravdu moc vážím. Jste skvělé, jsem opravdu ráda, že mám takovéhle čtenářky! :)

    OdpovědětVymazat
  18. Mě přijde super že sis uvědomila že ty dvě kila dolů zas tak rychle dolů nepotřebuješ :-)...určitě se nestyď za to žes to nezvládla, vydrželas to 4 dny, to je super! Spousta z nás by se do toho ani nepustila :-D...chápu že je asi těžký mít až tak striktně všechno naplánovaný, kord když máš prázdniny a můžeš se vyžívat v rozmanitym vaření ;-)

    OdpovědětVymazat
  19. Neblázni, já osobně na blozích oceňuji upřímnost, nejde o to si na něco hrát a lakovat zkušenost na růžovo.
    Zkusila jsi to, nevyhovovalo, co je na tom?Je to zkušenost a právě to, včetně pocitů a reakcí těla mě zajímá.

    OdpovědětVymazat
  20. Já myslím že čistě selským rozumem je zdravější to moc nepřehánět a nepočítat :) Měla jsem takové období kdy jsem počítala kalorie i gramy úplně všeho. A pamatuju si přesně ten den, kdy jsem s tím sekla. A byla to neskutečná úleva :) Ta svoboda :)
    Takhle si to jídlo i víc užiješ ;)

    OdpovědětVymazat
  21. Vykašli se na vlny, jestli ty dvě kila mají jít dolů tak půjdou, s tím jak jíš a cvičíš..:-)

    OdpovědětVymazat
  22. Presne tak, ako hovoria všetci - tie dve kilá raz zhodíš, a ak nie, tak to znamená že Tvoje telo už je na tej "svojej" váhe. viem si predstaviť, ako slobodne sa teraz musíš cítiť, keď nemusíš všetko počítať :D. gratulujem Ti k tomu, že si to vôbec tak dlho vydržala, ja by som to nedokázala asi :)
    inak tie fotky Tvojich jediel vyzerajú úžasne! :)

    OdpovědětVymazat
  23. Ale jejda v pohodě..to se stane..vydržela jsi to déle než já. Ale jinak máš pravdu, právě proto se v poslední době moc o hubnutí nerozepisuju, protože hubnu strašně pomalilinku..klidně jen 0,2 za dva týdny..ale zatím mi to nevadí,halvně že nepřibírám...a až se na to budu cíti, tak se do toho opřu opět víc..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pomalinku, ale přece. Alespoň to bude spíše trvalé! Někde jsem četla, že by se stejně nemělo hubnout více než 1,5Kg tuku za měsíc, protože pak si to tělo pamatuje a snaží se o jojo efekt ;)

      Vymazat
  24. ahoj, nechceš udělat článek o tom, jak si počítáš energetickou a výživovou hodnotu potravin?
    Docela by mě to zajímalo
    dík Vlasta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jednoduše to najdu na internetu v tabulkách nebo na obelch potravin ;) Já tedy nepočítám, pouze teď jak jsem vlnila nebo když přidávám nějaký recept, jinak ne ;)

      Vymazat
  25. Ty jídla vypadají skvěle.

    www.dukanova-dieta.blogspot.cz
    Tlustoprdka

    OdpovědětVymazat
  26. Dobré ráno Moni, hlavně se nemusíš nikomu omlouvat, je to jen tvé rozhodnutí a všichni by ho měli respektovat i když nemusí souhlasit. Myslím, že život by se měl prožít naplno........jsme tu jen na náštěvě. Když se člověk bude hýbat a jíst umírněně ( žádný přejídačky, fastfoody atd.) tak si může dát všechno a netrápit se tím, že si nedám pečivo nebo párek nebo zmrzlinu. Musíme používat hlavu, mé babičce je 91 let,v 5 letech ji umřela maminka, v 9 tatínek a od té doby, sloužila v různých rodinách, celý život pracovala na statcích, jedla to co bylo na zahradě a v lese, neznala ani banány a ananasy....., ani proteiny, výživné tyčinky, tablety , prostě nic čím nás krmí dnešní reklamy, že bez to být nemůžeme,jí vepřové,dost sladí bílým cukrem, dá si vaječnáček a nikdy nebyla tlustá, je zdravá a stále aktivní.... a myslím, že o tom, to je. Musíme se naučit mít rády samy sebe. D. Myslím,že máš být na co a hlavně na koho hrdá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji z krásný komentář :) Máš pravdu, naše babičky nikdy neřešili, jestli má máslo hodně tuku, kolik můžou sníst ovoce, aby neměli zase moc cukru a podobné nesmysly. A přitom byly vždy zdraví a hubení. Taky to vidím. Mám rodinu (z mamčiny strany) na jižní Moravě, kde všichni žijí v rodinných baračcích se zahrádkou, kdysi jsme dokonce mívali i velká pole. A všichni se tam dožívají hodně vysokého věku. Naopak rodina z taťkovy strany žila odjakživa ve městě a je to pravý opak a bohužel se nedožívají příliš vysokého věku. Takže v životě našich babiček, které se pohybovali na statcích a zahradách také spatřuji to nejzdravější. A žádné nesmysly a výmysly moderní doby k tomu nepotřebovali :)

      Vymazat
    2. Ani řešit nemusely, protože se hýbaly, chodilo se pěšky, na kole, pracovaly na polích, v lese, doma.
      Bohužel mi jezdíme autem, MHD, doma za nás pracují myčky, pračky,...., zábava u TV či PC v sedě .... No co k tomu dodat.... pak bohužel se musí hlídat strava.

      Vymazat
  27. Najstarsia kulturistka na svete, ma 75 rokov:
    http://www.aktuality.sk/clanok/208265/video-najstarsia-kulturistka-na-svete-ernestine-shepherd-ma-75-rokov/
    Lea :)

    OdpovědětVymazat
  28. Souhlasím s tím, že kuli 2 kg to nepotřebuješ :-), ale škoda, těšila jsem se na jídelníčky vlnění tak trochu jinak :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Nedělej si z toho hlavu - když už nic jiného, vyzkoušela sis to a svým minulým článkem jsi uvedla nás ostatní do problematiky sacharidových vln .)))

    OdpovědětVymazat
  30. Nic si z toho nedělej, vždyť jsi to chtěla jen zkusit. Ale marné to nebylo, zjistila jsi, že vlny jsou dobré pro ty, kterým nevadí se kontrolovat a vyhovuje jim mít jídlo přesně naplánované :)

    OdpovědětVymazat
  31. Holky, jak "hubnete" do plavek a připravujete se na léto?:) máte nějaké tipy, jak se dobře stravovat třeba na dovče, kde není moc času na krabičkování a chystání si jídel, ale spíše je to o malé improvizaci?:)

    OdpovědětVymazat
  32. To je dobře, že jsi toho nechala :-) Myslím,že to k ničemu není. Hned jak jsem četla tvuj předchozí článek jsem si říkala, že bych to nevydržela :-)

    OdpovědětVymazat
  33. Ahojky, je super, že jsi s tím přestala tak brzo ;-) Všude radí SV jako perfektní na vyrýsování se, ale nikde neřeknou, že je možné tento stav udržovat relativné krátkou dobu (prá týdnů, možná měsíců, ale co to je proti celému životu, že?). Krom toho to není úplně zdravé pro tělo, co si budeme nalhávat- vývážená strava s dobrým zastoupením všech živin je pro tělo to nej, co pro něj můžeme udělat.

    Jen takový drobný dotaz- máš představu o tom, kolik kJ, B, S a T obsahuje tvůj běžný jídelníček??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mimochodem- až teď jsem si všimla rýžových chlebíků. Prosím tě, snaž se je z jídeláku vynechávat ;-) V trávicím traktu se z nich stanou takové tenounké lupínky, které se přilepí na stěnu střeva a zabraňují tak vstřebávání živit z potravy do těla ;-) Fakt to není nic moc zdravého.

      Vymazat
    2. Nevím, kolik přesně Kj,B,S,T má můj běžný jídelníček. Hlavně to bude určitě každý den jinak. Někdy si opravdu hodně dopřávám a jindy jedu spíše odlehčeněji. Nepočítám to, jenom vyjímečně jednou za pár měsíců, když mám na to fakt náladu a jsem zvědavá :D Ale takovým opravdu hrubým odhadem by to mohlo být cca okolo 8500Kj, 80g bílkovin, 200g sacharidů, 50g tuků

      Vymazat
    3. Jo tak to vypadá celkem rozumně, lekla jsem se, že tak málo energie přijímáš neustále ;-)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)