pátek 14. prosince 2012

Můj cvičební plán - vánoční a novoroční změny?

I Santa hubne před Vánoci :D I když jako tlouštíkovi mu to teda sluší víc :)
Čas Vánoc se nezadržitelně blíží a s ním nastává otázka - co cvičení? Co náš zdravý životní styl? Přijde teď jako mávnutím kouzelného proutku naše celoroční cvičení vniveč? Na co se vůbec snažit, když nám to Vánoce pokazí? STOP! Kladete si podobné otázky? Tak to okamžitě přestaňte. Čas Vánoc bychom si měli užít a ne se stresovat kvůli tomu, že po pár kouscích cukroví přibereme zase 3 kila (věřte mi, po pár kouscích tolik určitě nepřiberete). Každopádně, o Vánocích přecejen nastává trochu jiný režim a tento čas nám určitě alespoň částečně naruší náš zažitý řád.


Začala jsem se mírně zamýšlet nad tím, jak to budu mít o Vánocích já. A co teprv nový rok? Čas nových začátků, výzev, každý se pouští do svého snažení naplno! Budu dělat také nějaké změny? Změny tam určitě budou, ale nebudou ani tak způsobeny vánočním hodováním, jako našim drahocenným časem :)

Teď, během Vánoc a po nich...
V první řadě mi tímto týdnem skončily středeční hodiny tělocviku. A to znamená jediné - najít si nějaký jiný trénink pro tento den. Hodiny tělocviku jsem si nesmírně užívala. Přestavte si cvičit intervalové tréninky ve stylu ZWOW, Bodyrok, Insanity naživo v tělocvičně plné lidi. Takhle nějak to většinou probíhalo. A těm šílenostem, co si někdy na nás tělocvikář vymyslel, jsem se vážně občas musela smát :D Je to jasné, příští semestr si beru jako tělocvik to samé :D

Dále je tu samotný čas Vánoc. Letos to vychází vážně blbě. Když bych mohla jít cvičit, je fitko zavřené a otevřeno mají většinou ve dny, kdy budu někde na návštěvách u rodiny. Takže zatím vážně netuším, jak to vyřeším. Ale nějaký čas si určitě na posilování najdu a ve zbytku si dám nějaké cvičení doma. I tak to bude asi ale hodně odpočinkový týden :)

A po Vánocích? No myslím, že nějaké ty změny v lednu taky budou. V první řadě pro mě něco plánuje kamarádka, která si teď dělá kurz na fitness trenéra. No jsem zvědavá, zatím jsem dostala pár domácích (nebo spíše "fitkových") úkolů a náramně si užívám jejich plnění :) Dále kromě zkoušek nebudu muset chodit do školy, takže bude i více času a možností (pokud teda nebudu stresovat a nebudu zalezlá celé dny s knížkami doma :D). Plánuji nějak přeorganizovat posilování a tak nějak mě popadla myšlenka zaměřit se ještě více na tzv. clean food. Žádné dietění, omezování se a podobně se konat nebude. Ale možná bych se před létem chtěla více zaměřit na takové lehčí rýsování :)

Že mě vždycky tenhle elán jít do něčeho naplno chytne před Vánoci? No co, můžu se alespoň pomalu připravovat a pak to rozjet naplno :)

Přínosnost tohoto článku? Ehm...alespoň jsem se zase trochu vykecala (nebo vypsala?) :D Ale tak aspoň máte trochu přehled, jak na tom jsem i co se cvičení týče. Poslední dobou vás zahlcuji jenom jídlem, takže jsem si řekla, že napíšu něco i o mých cvičebních plánech :) Jen stručně, jak cvičím teď - 3x týdně fitko, posilování s činkami nebo na strojích (nějak jsem si v poslední době oblíbila posilování paží, i když dnešní nohy taky nebyly vůbec špatné!), 1x týdně nový ZWOW a pak případně podle nálady a toho, co se namane. Nějaké další videocvičení doma, jumping v práci, kardio ve fitku (to mimochodem zařazuji v kratší formě i po posilování). A jelikož teď bude víc času, chtěla bych vyzkoušet i vedený Cross trénink nebo Kruhový trénink ve fitku.  Pauzu mám samozřejmě taky, 1-2x týdně :) Časem (asi v lednu?) napíšu na toto téma nějaký komplexnější článek a třeba budou zase i nějaké fotky (až budou i nějaké pokroky :D ).


...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

21 komentářů :

  1. já se budu snažit,aby mi Vánoce "řád" nijak nenarušily, stejně už na sebe nesmím být tak přísná, takže to bude okej :) ale líbí se mi tvé názory, takový tělák bych chtěla taky - my budeme rok a půl "hrát" basket.. a pak rok a půl volejbal - nudaa!
    něco o lehčím rýsování by mě zajímalo!
    pokroky být přeci musí, takhle nabitý program! super :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já si musím udělat na Vánoce nějaký program, abych to nepokazila a já nevypadala ještě hůř, než jsem vypadala :)
    A tobě držím palce, ať se ti všechny tvé plány vyplní ;)

    OdpovědětVymazat
  3. o Vánocích cvičit nebudu a budu si je užívat jak se patří - cukroví, odpočinek, vánočka. Ale Vánocemi myslím jen dva dny- 24.-25, ne celé období až do nového roku, proto to ani nijak uškodit nemůže:)
    taky už mi teď končí tělocvik ve škole, měla jsem ho 2x týdně, tak místo topho začnu víc cvičit doma a chodit do fitka:)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak já mám naplánované..hlavně domácí cvičení a procházky s pejskem kterému jsem se ted neměla čas věnovat..:)

    OdpovědětVymazat
  5. Já se chci na cvičení zaměřit hlavně o Vánocích a o zkouškovém. Budu většinou doma a mám tu mnohem lepší podmínky pro cvičení než na privátě. Jinak články o cvičení mám mnohem radši, než o jídle, tak piš piš!! :D

    OdpovědětVymazat
  6. Zrovna vcera som si stiahla 10 insanity videi rakze budem makat aj cez skúškové:)

    OdpovědětVymazat
  7. A napíšeš, kdo teda vyhrál ty proteiny? Nebo vítězové to už vědí mejlem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výhercům už jsem napsala mail. Zvlášť vypisovat už to sem nejspíš nebudu ;)

      Vymazat
  8. Čistě ze zvědavosti :D Máš v plánu cvičit na Štědrý den?

    Týna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neměla jsem to v plánu, ale popravdě, začala jsem o tom uvažovat :D Protože pak odjíždím pryč a necvičila bych ještě asi další 3 dny. Takže zatím vážně nevím. I když asi spíše ne :) Na štědrý den ráda jenom ležím, koukám na pohádky a cpu se cukrovím :D

      Vymazat
  9. Ahojky,tak ja se spis tesim, ze budu mit konecne na to cviceni vic casu, nebudu unavena z toho dojizdeni z ostravy atd :) muzu se jen zeptat, kde chodis na ten telocvik a jak se to jmenuje? :) mi ten telocvik na skole hodne chybi. na vysce uz to neni povinne a ten vyber tam nic moc... predem dekuju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky dojíždím do Ostravy do školy, ale většinou chodím do fitka ráno, před školou. Cvičit doma, tak na to asi pak taky už nemám sílu :)

      Jinak chodím na báňskou, tělocvik máme v Porubě a ten, co jsem teď měla, se jmenoval Kondiční kulturistika se zaměřením na posilování s vlastní vahou. My ho právě máme povinný, i když teda za něj nejsou ani žádné kredity :D

      Vymazat
    2. aha..ja chodim na ostravskou matfyz, a v ceckovych jsem neco takoveho videla :) takze ikdyz mam ceckove hotove, tak nad tim silne uvazuju :)

      Vymazat
    3. Ono i záleží jak to pojme tělocvikář. Může to mít stejný název, ale třeba to bude něco trochu jiného. Posilování s vlastní vahou se dá dělat mnoha způsoby. Ale můžeš to zkusit ;)

      Vymazat
  10. Pěkný článek :) Mně tento týden právě taky skončily všechny tělocviky (bodystyling, tenis, bříšní tance) tak taky uvažuju, jak to budu řešit. Asi budu muset častěji šlapat na rotopedu nebo jen tak vyzkouším Jillian, abych mohla posoudit, jaké to je :) (jinak mám 2x týdně trénink v posilce pod vedením trenéra a 1x týdně kruhový trénink)

    Ten Tvůj tělák zní dobře :)Děláš toho celkem dost :) Já si zas plánuju, že začnu na jaře běhat. Ale teď do toho sněhu se mi moc nechce.

    fitpastelka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. ja som si na tieto vianočné dni pripravila iba 30 day shraded veď pol hodka denne nezaškodí ;)

    http://slyfestyle.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, taky jsem si říkala, že si dám asi nějaké krátká videa ten týden, ZWOW a podobně :)

      Vymazat
  12. Ahoj,můžu se zeptat co studuješ za obor?.:))Díky.:)

    OdpovědětVymazat
  13. Díky za článek, nějak mě přiměl zamyslet se, jestli budu dělat změny v novém roce....a vánoce? budu se je snažit užívat i bez jídla, nebo s minimem mlsání, přece si těch uplynulých pár úspěšných měsíců nepokazím, ne? Budu k nim prostě přistupovat tak, jako že mám nový životní styl, nemůžu už prostě sežrat všechno, na co přijdu! A víš co by mě zajímalo? :))) Zvědavost...máš kluka? Nevím, jestli by Tvé temto totiž nějaký chlap vydržel..... :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mé tempo? To mě celkem pobavilo :D Ale ne, nemám. Ale všechno se dá podle mě stíhat, když člověk chce ;)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)