středa 12. prosince 2012

Scitec: Vracím se k ověřené kvalitě + Vánoční mini soutěž! ;)

Dneska jsem tu s recenzí na můj oblíbený protein. Již jsem zde na blogu párkrát o tomto doplňku stravy psala a vždy se objevilo pár komentujících, kteří jeho používání odsuzovali a kritizovali. To je naprosto v pořádku. Každý má nárok na svůj názor a nikomu ho nevyvracím a já je plně toleruji a všechny si ráda přečtu :) Můj názor je takový, že ani proteinový nápoj neškodí, když se pije s mírou. Tím spíše, pokud sportujete, posilujete či by se vám ve stravě hodily nějaké ty bílkoviny navíc :)


Podruhé a rozhodně ne naposled!
S proteinem značky Scitec mám zkušenosti již z dřívějška, kdy jsem si jej vybrala na internetovém e-shopu Ronnie.cz jako svou odměnu za článek na jejich stránky. Někdy v létě jsem se o něm již na blogu zmiňovala - článek si můžete přečíst tady. Nyní jsem měla opět možnost s tímto internetovým obchodem spolupracovat a při možnosti výběru jsem se znovu přiklonila k již ověřenému Scitecu. Ten mi totiž naprosto vyhovoval chutí i kvalitou. Vyzkoušela jsem i několik jiných proteinů, ale tenhle je zatím jediný, ke kterému jsem byla ochotná se vrátit :)

Tento proteinový prášek obsahuje 77% bílkovin, jejichž zdrojem je mléčná syrovátka. A právě ta je zdrojem nejkvalitnějším, když jde o proteiny :) K dostání je v mnoha příchutích - například čokoláda/kokos, čokoláda/oříšek, jahoda/bílá čokoláda, vanilka/lesní plody, skořice/vanilka...prostě samé dobroty :) Osobně jsem zatím otestovala pouze příchuť jahoda/bílá čokoláda. Plánovala jsem sice tentokrát vyzkoušet mix příchutí, ale došlo k menšímu nedorozumění a já dostala opět příchuť jahodovo-čokoládovou. Nakonec jsem se ale rozhodla, že nic nebudu vracet a ponechám si ji. Výborná je tak jako tak a mix můžu objednat příště (protože příště ještě určitě bude!) ;)

Praktické dávkování
Malá změna však nastala v balení - prvně jsem měla pouze velkou pixlu s práškem, ale tentokráte jsem dala na krabici, ve které najdete jednotlivé sáčky a v něm protein již naporcovaný. A musím říct, že ten druhý způsob mi vyhovuje mnohem více! Je to totiž maximálně praktické. Obzvláště pro mě - když třeba jedu do práce, stačí zabalit shaker, vytáhnout jeden sáček s proteinem a můžu jít. Nic nemusím odměřovat ani přesypávat. 

Nutno ještě dodat, jakým způsobem si protein dávkuji. Určitě ne stylem 3x denně, jako to stojí někdy na obalech proteinů. Protein beru hlavně jako zpestření, praktickou svačinu nebo druhou večeři. Mimoto ale i jako přísadu do koktejlů, pečení nebo domácích proteinových tyčinek. Nemám tedy rozplánované, že bych ho musela pít každý den. Spíše podle chuti - třeba před spaním nebo ho přibalím do práce. Převážně ho ale užívám ve večerních hodinách. Pokud ho piji na svačinu ráno nebo odpoledne, dělám z něj koktejly, do kterých přidávám ještě ovoce, arašídové máslo apod. - podle chuti a dostupných zásob. Na takovéto koktejlování nebo i pečení je ideální hlavně vanilkový protein :)
 
Domácí proteinové tyčinky:
vločky, přesnídávka, protein, polité hořkou čokoládou.


Využití v kuchyni
Recepty na dobroty s proteinovým práškem najdete i u mě na blogu  třeba takové proteinové palačinky, které jsou prostě božské, proteinové tyčinky, u kterých se co se surovin týče fantazie meze nekladou a jsou perfektní svačinkou anebo báječný proteinový banánovo-ořechový koláč (no kdo by nechtěl mlsat zdravě?). A recept na koktejl? Jednoduchý - proteinový prášek (ideální vanilkový nebo čokoládový), mléko, banán, arašídové máslo, kostky ledu = dokonalost! Nebo jiná oblíbená variace - protein, mléko, banán, ananas, kokos = a máte super zdravou piňa coladu :)


proteinová Piňa Colada


A k čemu že je dobrý?
Možná by bylo dobré ještě dodat, k čemu je vlastně proteinový prášek dobrý. Jak je z názvu patrné, proteinový prášek tvoří převážně bílkoviny. A právě ty jsou ve stravě velmi důležité - obzvláště  pro ty, kteří se věnují posilování a fitness. Bílkoviny ze stravy jsou samozřejmě stejně tak důležité a netvrdím, že je plně nahrazuji proteinovými doplňky. Pokud si chcete ale jídelníček trošku zpestřit a dopřát si dobrý koktejl, je proteinový prášek skvělou volnou :)  Mohla bych se o tom rozepsat více, ale odkáži vás na článek, který již u mě na blogu taky nějakou tu dobu je ;) Najdete ho tady


A na závěr můj malý vánoční dárek pro vás :)
A jelikož se nám blíží ty Vánoce, rozhodla jsem se pár z vás taky obdarovat. Využiji tak onoho skvělého praktického balení tohoto proteinu a 5 z vás může získat vzorek, tj. 1 sáček, proteinu Scitec 100% Whey Protein Professional s příchutí jahoda/bílá čokoláda! Myslím, že je to ideální hlavně pro ty, kteří s proteinem ještě zkušenosti nemají a možná mají trochu obavy ho vyzkoušet :) Určitě to nebude u mě na blogu poslední šance vzorek získat. Jak jsem již zmiňovala, plánuji vyzkoušet i mix příchutí od Scitecu, každou příchuť hezky zrecenzovat, vybrat nejlepší a vám dát opět šanci nějaký ten vzorek získat. Ale to až časem, dnes tady máme zatím příchuť jahodovo-čokoládovou :)

Abyste mohli být zařazeni do této soutěže, musíte splnit pouze těchto pár podmínek:
  • zanechat komentář se svým jménem/přezdívkou
  • napsat mi, zda máte již s proteinem nějaké zkušenosti, jaký na něj máte názor, případně jaký je váš nejoblíbenější
  • a připsat váš mail, avych vá mohla informovat o případné výhře  ;)

Soutěž bude ukončena už v pátek 14.12.2012 o půlnoci! Máte pouze dnešek a další dva dny na přihlášení, takže neváhejte dlouho! Výherci pak budou náhodně vylosování a ideálně v pondělí bych vzorky rozeslala, aby vám do Vánoc dorazily ;)

SOUTĚŽ BYLA UKONČENA 


A to je ode mě pro dnešek již opravdu všechno. 
Užijte si zbytek dne a přeji vám hodně štěstí v mé minisoutěži :)



...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

92 komentářů :

  1. S proteinem žádné zkušenosti nemám, bojím se, že by mi nechutnal a já zbytečně vyhodím hodně peněz. Ale určitě si ho někdy hodlám pořídit, protože mi přijde fajn, že se dá využít i v receptech.
    Je super, že nám dáváš možnost si ho zkusit.

    Arey, Arey@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky :)
    Zkušenost s proteinem už nějakou mám, naneštěstí dle hodně kladných recenzí jsem si koupila dvoukilové balení čokoládového proteinu, který se samotný nedá pít :D...Chutná neuvěřitelně uměle a mám tak trošku strach zkoušet nějaký nový, proto by mne tato výhra velmi potěšila. Aspoň bych zjistila, jestli je to pouze značkou nebo mám divné chuťové buňky :D Jinak všeobecně na proteiny mám kladný názor, což na všechny doplňky stravy, když to s nimi člověk nepřehání. Eva ( efie@centrum.cz)

    OdpovědětVymazat
  3. Zkušenosti nemám.. Už několikrát jsem měla protein téměř objednaný a nakonec jsem neobjednala :D Pořád se nemůžu pořádně rozhodnout, jestli mi to za to stojí 1 :) Takže malinký vzoreček by pro mě byl naprosto ideálním řešením :))

    Niko
    kohoutova.ni@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  4. Ta příchuť musí být dokonalá *_*
    S proteinem zkušenost mám a to od doby, co jsem tě žádala o recenzi(srování) s extrifitem a pak jsem si jej pořídila:) měla jsem od nich všechny příchutě, ale nejraději mám vanilku..je to taková univerzální chuť hodící se do všech receptů:)

    kristyna.tonarova@seznam.cz

    Týna

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj :)
    S proteínom žiadne skúsenosti nemám, nie preto, žeby som sa ho nejak bála vyskúšať alebo čo ale zatiaľ som o ňom počula len v súvislosti s posilňovaním a naberaním svalovej hmoty a to ja nejak nechcem nabrať ale keď som sa z tvojich článkov dozvedela, že sa to dá veľmi pekne využiť aj vo varení tak by som to rada využila :) Lucia, (luc.banasova@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abys nabrala velké množství svalové hmoty potřebovala bys více než jenom protein ;) Na nabírání celkově musí být příjem vyšší než výdej (a to příjem i ze sachardidů a tuků, nejen bílkovin) a musíš posilovat s těžšími vahami. Takže se nemusíš bát, že bys po proteinu nějak přibrala ;)

      Vymazat
  6. Zkušenost s proteinem ještě nemám, ale hodně krát už jsem o jeho koupi přemýšlela. Bohužel ta cena je pro mě hooodně vysoká :D chtěla jsem si koupit protein z DM, ale nakonec jsem se rozmyslela, protože nejspíš nebude tak kvalitní. Takže bych vzoreček brala :) aspoň bych chtěla vyzkoušet, jak to vlastně chutná :D
    m.pelunkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, DM právě moc kvalitní není, pro tělo špatně využitelný. Takže radši zainvestovat. Koupit si třeba menší balení, to pak výjde prakticky na stejnou cenu, jak ten z DM ;)

      Vymazat
  7. Tak s proteinem samozřejmě zkušenost mám....Bohužel můj poslední mi nechutnal..a teď nemám penízky na nový ale až budu mít, tak musím vybrat už nějaký dobrý. Takže vzorek by mě určitě potěšil, třeba by mi zachutnal a nemusela bych složitě přemýšlet jaký koupit..:)
    bellaschange.blog@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Já taky zvažuju ten mix příchutí :) Ale na druhou stranu mi 77% bílkovin nepřijde nějak moc, dávám přednost proteinům nad 85%. Ale tenhle je jediný co nabízí ten mix :D Jsem na vážkách.

    Jinak ho užívám denně ale skoro nikdy jen tak ve vodě. Mám ho ráda třeba v kaších ráno. Krásně to osladí a ochutí a víc to potom nasytí. Domácí proteinové tyčinky si taky dělám, nebo spíš takové kuličky :D Mám ráda kombinaci: rozvařené jáhly + čoko protein + burákové máslo. Smíchám, obalím v kakau nebo v kokosu a mňam! :D

    Do giveaway se zapojovat nebudu protože myslím že je lepší aby vyhrál někdo kdo ještě nikdy protein neměl :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono záleží, i proteiny s menším podílem bílkovin se občas hodí. Já mám teď zrovna doma oba, jeden má vyšší podíl sahcaridů, je dobré to střídat i podle toho, jak cvičíš a co je tvým cílem :)

      Jinak souhlasím, že do kaší je super :) A kuličky jsem ejště nezkoušela, ty tvoje zní parádně, musím zkusit! :D

      Vymazat
  9. S proteinem žádně zkušenosti nemám, chtěla bych, ale nevýhodou je pro mě vysoká cena. Třeba se na mě usměje štěstí tady (nebo u vánočního stromečku :P).
    destinystrange@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. do e-shopu se podívám, protein delší dobu sháním :) díky za tip
    a zkušenosti s proteinem žádné nemám, jsem Zrzunka :D
    kejmii3@seznam.cz
    i ty si užij zbytek dne:)

    OdpovědětVymazat
  11. Protein jsem si poprve koupila asi pred 2 mesici ve Vitalandu od firmy All Stars ... Slozeni ma v podstate stejne jako scitec se stejnym mnozstvim bilkovin (85%) co jsem to porovnavala :)) premyslela jsem prave o proteinu s vice sacharidy, abych to mela treba i po cviceni, ale dva najednou se mi zda hodne (preci jen to neni levna zalezitost a zas nejsem vrcholovy sportovec :D) akorat prichut bila cokolada nebyla idealni vyber, tak muj pristi protein bude urcite jiny :D jinak, krome toho, ze ho piju jako druhou veceri, s nim delam pancakes z cottage (mam svuj vlastni recept, ale na nejakem blogu, nevim jestli u tebe, jsem videla podobne :D) a zkousim pridavat i do jinych pecenych dobrot :))
    Hanka

    MHanicka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Toto je věc, která si myslím není špatná, jak píšeš pro zpestření. Ráda bych protein zkusila, ještě jsem se po něm nějak nikdy nesháněla, ale teď mě to určitě nahlodá a budu tak dlouho váhat, dokud mě touha po tom to vyzkoušet nezlomí:)

    OdpovědětVymazat
  13. Toto je věc, která si myslím není špatná, jak píšeš pro zpestření. Ráda bych protein zkusila, ještě jsem se po něm nějak nikdy nesháněla, ale teď mě to určitě nahlodá a budu tak dlouho váhat, dokud mě touha po tom to vyzkoušet nezlomí:)

    OdpovědětVymazat
  14. Protein neužívám dlouho, ale mám vanilkový a je moc dobrý. Hodili by se mi nějaké recepty na jeho využití :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Já mám s proteinem zkušenosti z období, kdy jsem byla ještě mladá a hloupá a mamka mi pořád tvrdila, že bych měla zhubnout, a donesla mi nějakou šílenou dietu, kde se pil koktejl z proteinu místo večeře. Takže jsem ho nesnášela, protože pít ho místo večeře je nic moc :D. Zezačátku mi chutnal, ale jak jsem ho pila každý den, tak se mi za chvilku omrzel...
    Ale tato příchuť zní opravdu dobře!

    bjetka.kotrbova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj,

    díky za článek a rezenci. Já používám tento protein http://www.fitness-24.cz/proteiny/ultragen-whey-protein a jsem s ním také spokojená. Měla jsem vanilkový a čokoládový a obě příchutě jsou super. Používám jak do pečení, tak na vaření. Např. do ovesené kaše. Ale dělala jsem i palačinky podle tvého receptu a byly super. Lepší jsou ovšem z vanilkového proteinu než z čokoládového. Ráda ho přidávám do tvarožníku, kde už potom žádné jiné sladidlo nepoužívám. V době diety ho klasicky piji, nejlépe s mlékem. Používá ho i přítel, který se věnuje kulturistice. Ovocný jsem zatím nezkoušela, bojím se, aby příchuť ovoce nebyla moc chemická. Jinak přítelovi chutná protein smíchaný s rozpuštěným vanilkovým polárkovým dortem. Ale tuhle "prasárnu" si dává opravdu jen výjimečně :-)

    Veronika (vacicka@atlas.cz)

    OdpovědětVymazat
  17. veronika.bejdova163@gmail.com
    Veronika alias Nina
    pravdupovediac, skúsenosť mám len s proteínovými tyčinkami a obyčajnou srvátkou, nie srvátkovým proteínom. chcela som si na skúšku kúpiť maličký proteín, ale nenatrafila som ešte na vhodnú veľkosť, preto by toto padlo vhod :)

    OdpovědětVymazat
  18. Já mám zatím pouze zkušenosti s proteinovými tyčinkami - Excelent - http://obchod.ronnie.cz/s-1182-excelent-protein-bar.html - ta marcipánová je úplně výborná :) A ještě s PRO-PLEX Bar, chuťově taky celkem dobré :) Pak jsem několikrát měla tyčinku High Protein Flapjack http://obchod.ronnie.cz/s-3777-high-protein-flapjack.html - ta není tolik sladká.. nejdřívě mi moc nechutnala, ale jak jsem si na ni zvykla, tak jsem se na ni vždy po tréninku těšila :) Tyčinky si dávm po tréninku v posilovně nebo případně jako svačinu. S proteinem v prášku zatím zkušenosti nemám a moc ráda bych ho vyzkoušela :) Chtěla bych si nějaký pořídit, abych si ho mohla ráno dávat někdy místo vajíček :) A s tím pečením vlastních tyčinek je to taky super nápad. Budu ráda, když budu moci protein Scitec zkusit :)

    novyden@gmail.com

    http://fitpastelka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Excelentky taky kupuji, marcipánová je má nejoblíbenější příchuť :) A Flapjack taky chci vyzkoušet :)

      Vymazat
  19. lady.margareth77@gmail.com
    Jééé konečně zase zajímavé čtení o proteinu. Věnuji se fitness asi rok a půl. Momentálně se snažím vyrýsovat, což je pro mne další výzva. O proteinech si ráda počtu, bohužel žádné zkušenosti s ním nemám. Nějak nezbývají penízky. Investuju hodně do jídla. Vždycky ukořistím nějakou super novou tyčinku a penízky mizí a mizí. Ale až budu jednou vydělávat, tak jej určitě pořídím. Proto bych byla hrozně ráda, kdyby se mi poštěstilo a jeden pytlíček na ochutnávku vyhrála. Jen škoda, že v soutěžích mi není moc přáno... I tak budu přát hodně štěstí ostatním! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani mi nemluv, tolik peněz, co utratím za jídlo... I proto jsem nějakou dobu byla bez proteinu, nezbývaly finance :D Ale když už jsou, tak si ho občas ráda koupím. Pak taky vydrží celkem dlouho :)

      Vymazat
  20. Já si koupila stejný, ale příchuť mléčná čokoláda. Pořád jsem váhala a dala jsem nakonec na recenzi a výhodnou nabídku u Nikki. Zatím jsem ho zkoušela párkrát a nejvíc mi vyhovoval v shaku s posmáslím/kefírem. Lepší na trávení než mléko, má prospěšnější složení a neni tak sladký a hlavně víc zasytí. Ani neni potřeba přidávat banán. Mám to velké balení a odsypala jsem si do skleničky, takže si ho občas dám ke svačině v práci.
    Do soutěže se ráda zapojím, protože jsem se bála zakoupit ovocnou příchuť a tak bych jí ráda vyzkoušela. Enid

    eli.lor@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Proteinový prášek jsem si poprvé kupovala v DM, ale přišel mi takový umělý, takže jsem ho používala spíše při pečení, kde ta chuť nebyla tak výrazná, protože na pití (rozmíchané třeba s mlékem) to chutnalo fakt strašně uměle :D A teď jsem si nedávno koupila Protein Delite - čokoládový a ten je vážně super, chuť oproti tomu prvnímu je nesrovnatelná :)

    Pája, pavlinavaltrova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Taky jsem měla možnost vyzkoušet ten z DM, ale ta chuť je vážně strašná a úplně jinačí, než u normálního proteinu, který je navíc mnohem kvalitnější :)

      Vymazat
  22. Ahojky :) S proteinem sama mnoho zkušeností nemám (tedy pokud nepočítám "proteinový kotejl" z Oriflame, který je naprosto odporný a onu krabici vanilkového proteinu z Rossmanu, co mi leží doma ve špajzu :D) Ale už jsem mnohokrát přemýšlela o koupi právě jahodovo-čokoládového nebo jiného (protože já jsem expert na takto úchylné příchutě :D), ale jelikož můj současný jídelníček postrádá přiměřené množství bílkovin, tak nejspíš zařadím nějaký ten proteinový prášek (a ten humus z Oriflame to stoprocentně nebude :D)
    Jinak největší zkušenost mám s proteinovými tyčinkami - nejlepší je asi s příchutí cookies z DM a nebo pak syrovátkové tyčinky všech možných příchutí :)
    Bára
    chladkovabarbora@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Oriflame musí být pěkný hnus, to věřím :D To určitě ani ten "pravý" proteinový nápoj není ;)

      Vymazat
  23. Ja už dlhšiu dobu rozmýšľam, že by som si nejaký kúpila, ale nejak sa k tomu nemám :D Inak plne zdieľam tvoj názor, že ako doplnok stravy to môže byť celkom prospešné.. len tie peniaze :D

    jaroslava.kockova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  24. Ahojky,
    s proteinem zkušenosti nemám, ale docela mne to láká, hlavně kvůli tomu, že bych potřebovala dodat tělu dostatek bílkovin :-)
    radanakralova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj, já mám teda zatím zkušenosti jen s čokoládovým proteinem a světe div se, jsem jedna z mála, které nechutnal :D , ale když už jsem do něj dala svoje těžce vydřené:) penízky tak jsem ho spotřebovala. Vzorek by mě proto moc potěšil, protože bych protein ještě chtěla zkusit, ale nějak nemám finance:D. Teda já je vždycky utratím za nějaký novinky v jídle :D
    aja118@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Rydlova36@seznam.cz
    .. tak s proteinem ještě zkušenosti nemám, ale za 14 dní ho dostanu od přítele k narozkám, tak se moc těším až ho vyzkouším :)
    Anet

    OdpovědětVymazat
  27. s proteinem ještě vůbec zkušenost nemám, ale určitě bych ho chtěla někdy zkusit, ale zatím se asi fakt bojím, i když nevím proč, pořád to oddaluju :D Ale když z toho vidím ty koktejly a recepty, asi už dlouho čekat nebudu <3
    anettt.n@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  28. Nika
    S proteinem nemám žiadne skúsenosti, ale snažím sa pribrať, takže zvažujem kúpu. :)
    nikitida@centrum.sk

    OdpovědětVymazat
  29. Nemám žádnou zkušenost.
    Ani pořádně nevím, jak vybírat, protože mě dostupné nemají dobré recenze. Ty, které bych si koupila, jsou drahé. A jelikož je naše městečko malinké, nemůžu si moc vymýšlet. Objednávat přes internet kvůli (ne)zkušenostem taky nemůžu.
    A protože cvičím, snažím se o pestrou stravu. Cvičím program Turbo Fire od Beachbody (tvůrcem P90X a Insanity, vždyť víš) a jejich jídelníček předepisuje na svačinu Americký drink. O to víc mě práškové proteiny lákají.
    Moc by mě potěšil!
    abi.malusova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Měla jsem už protein z DMka, ale jelikož je docela naprd, tak jsem zbytek nechala jen do buchet apod. a koupila si Whey Protein 100% od Nutrend, nicméně chci ještě ochutnat i jiné značky, abych si v létě mohla pořídit ten "nejlepší" xD
    Dreamer
    Mesickova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  31. Na koupi proteinu se připravuji už dlouho, akorát jsou všechny tak drahé, tak si ho musím k něčemu zasloužit asi! :D)
    Domácí proteinové tyčinky vypadají božsky! ;)
    Email je kaka.machackova@seznam.cz

    Měla jsem jednou jen protien z Dm a to vanilkjový, po čase mě začal lézt krkem! :D

    OdpovědětVymazat
  32. happy.lenulka@seznam.cz

    s tímto proteinem zkušenost nemám. dřív jsem jedla nějaký čokoládový (Pro white?)

    OdpovědětVymazat
  33. S proteiny jsem se setkala maximálně v tyčinkách z Tesca a z DM. :-D K Vánocům jsem si zažádala u Ježíška o protein Delite z Ronnie.cz, ale těžko říci, jestli se dočkám. Spatřuji v něm výhodu, protože často po cvičení řeším nejvhodnější svačinu. Navíc se mi zdají praktičtější než samotné tyčinky, a to zejména díky jeho širšímu uplatnění. Dá se použít do pečení, na koktejly, do jogurtu.. Ale vzhledem k tomu, že jsem na produkty z DM (na ty proteinové) neslyšela nejpozitivnější názory, přikláním se spíše ke koupi něčeho ověřenějšího.

    vaiolinaa@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  34. S proteinem žádné zkušenosti nemám. Už mě na jeho nákup navnadila Nikki na blogu, ale pořád jsem se nerozhoupala. Já k němu měla vždycky klasickou skepsi, že je to jenom pro chlapy, kteří chtějí nabrat mrtě svalů :D. No ale bojím se koupit si větší balení kdyby mi nechutnal nebo tak :). Takže díky za šanci vyhrát vzorek, email je tedy jane.bendova@gmail.com.

    OdpovědětVymazat
  35. Ahoj:) S proteinem zkušenosti nemám, ale už se asi půl roku odhodlávám nějaký si koupit a vyzkoušet- recepty na domácí proteinovky vypadají luxusně a finančně to vyjde určitě lépe než kupované, což každý chudý student ocení :)Ale pořád nejsem schopná se rozhoupat a z toho množství některý vybrat :). Takže kdybys mě náhodou vybrala, budu vděčná, a můj mail je daschenkatr@seznam.cz :)

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj,
    s proteinem už nějaké zkušenosti mám, ale ne s touto značkou. Měla jsem od Prom-In a proto by mě tato výhra potěšila, protože bych taky vyzkoušela jiný.
    A jinak ti musím pochválit stránky, jsou pro mě velkou inspirací, takže jen tak dál :)
    Moma@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Zkušenosti žádné nemám, ráda bych ale někdy vyzkoušela.. V dm na mě ale vždy vykukují z regálů, že někdy určitě neodolám :D. Jinak pěkný blog a soutěž - super nápad :). Sára, sarah-b@seznam.cz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Raději než z DM kup nějaký kvalitnější. Můžu doporučit třeba tento, pokud nechceš moc utrácet: http://obchod.ronnie.cz/s-2666-wpc-80-sacek.html Je to menší balení, ale cenově i gramáží skoro srovnatelný s tím z DM, zato kvalitnou i chutí mnohem lepší ;)

      Vymazat
  38. Ahoj :) Sice né moc, ale zkušenosti mám. Byla mi doporučena stránka ronnie.cz a tam jsem si o tom našla vše, co bylo potřeba a vybrala ten nejlepší, který jsem potom našla za nejvýhodnější cenu (teď o něm na ronnie.cz zrovna probíhá reklama se slevou). Koupili jsme ho taky v akci a je výborný ! Je to WHEY Core 100 od firmy Nutrend. Mám čokoládový a mohu ho jen doporučit :) Kamarád mi třeba dával ochutnávat ten jeho (nevím bohužel, který to byl, ale od Nutrendu teda ne :D) a moc mi nechutnal. Za mě je tedy favorit WHEY Core 100 od Nutrendu :) Chuť je výborná, nepění a výborně se rozpuští ! :)
    bernulka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ronnie je opravdu spousta super informací i produktů :) O Whey Core už jsem taky slyšela, že je dobrý a dlouho jsem nad tí taky uvažovala. Tak snad někdy taky zkusím :)

      Vymazat
  39. Jů, o tom proteinovém banánovo ořechovém koláči sem ještě u tebe na blogu neslyšela! :O Sem to nějak přehlédla.. :X :D Protein mám z DM, ale jak je na tom s kvalitou posoudit nemůžu. Je to zatím má jediná zkušenost, takže bych byla moc ráda, kdybych měla tu možnost vyzkoušet i nějaký jiný... Stejně je ale naděje na vítězství mizivá... :(
    watermelon-lifestyle@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kvalita je to bohužel nic moc. Sice má dost bílkovin, ale tělo je vůbec nevyužije tak jako ty z kvalitních proteinových prášků :-/ I chuťově je tedy úplně jiný :)

      Vymazat
    2. Já chtěla zkusit nějaký Whey protein (myslím, že se to tak píše...), ale nikde sem ho nesehnala, tak sem koupila v DMku... :D

      Vymazat
  40. Nedávno jsem si koupila ten z DM, protože se snažím přibrat. Když se tak koukám po komentářích, tak pravý protein chutná lépe :D Ta chuť mi zas až tak nevadí, ale je pravda, že to nemám s čím srovnat :)

    meimei@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na přibírání radši gainer - tzn. sacharidový koktejl. Proteiňák je taky super, ale na přibírání jsou potřeba hlavněi ty sacharidy :)

      Vymazat
  41. Já teď používám Vital Protein od Scitecu s příchutí jahoda/bílá čokoláda. Je spíše pro ženy, nemá tak velkou kalorickou hodnotu a s obsahem bílkovin je na tom dobře (kategorie 76% - 90%) Kupovala jsem si ho za 300 kč z internetu (500g). Chuťově je výborný, mixuji si ho s mlíkem a trochou tvarohu a nemůžu si stěžovat. Dávám si poloviční dávku 1x denně nejen kvůli tomu, že to mixuji s tim tvarohem a mlíkem (další bílkoviny navíc), ale i proto že mi je přeci jen 15 tak aby mi to nějak nezačalo naopak škodit ;) Řekla bych, že bez něj bych neměla tak zpevněný svaly. Myslim si, že ikdyž v poloviční dávce, tak to svůj efekt má a mě to tak vyhovuje :) Není ze mě žádná korba ani nejsem nějak extra vyrýsovaná, ale jsme spokojená a myslim, že to je to hlavní :) K vánocům jsem si řekla o protein Matrix 5 s příchutí cookies tak jsem na to zvědavá, hlavně se těšim na chuť :)

    pesimo@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé příchť cookies, ta je taky mým snem. Někdy si ji musím pořídit :D

      Jinak super, hlavní je opravdu, že jsi spokojená ;)

      Vymazat
    2. Cookies jsem měla a musela jsem ho poslat dál - zdál se mi hnusný :-D Ale někomu zas hrozně chutná, tak asi záleží na člověku:-) Scitec je podle mě jasná sázka na kvalitu:-) Já jsem měla právě mix příchutí a nejvíc mi chutnala příchuť čokoláda kokos :-)

      Vymazat
    3. Příchuť čokoláda-kokos mám ještě doma taky, ale jiné značky. Je to dobré, ale myslím, že by to mohlo být i lepší. Tak jsem zvědavá na další příchutě, co vyzkouším :D

      Vymazat
  42. Ahoj, zkušenosti s proteinem mám, ale trošku jiným :). Mám už nějaký ty měsíce vanilkový Matrix a nemůžu si ho vynachválit. Jediný co je blbý je, že ho prodávaj je v 2,27 kg a to než člověk vypotřebuje...tak nestihne ani ochutnat jiný protein :D. Používám ho do různých koktejlů, snídaní... do všeho co si vymyslím :) a ted sem dokonce přemýšlela, že bych zkusila nějaké vánoční cukroví třeba vymyslet či o něj obohatit. Docela by mě zajímalo jak by to dopadlo :).
    Moc ráda vyzkouším jiný protein abych mohla srovnat :).

    meanril@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  43. zkušenost s proteinem mám jen jednu, a to z dm s tím vanilkovým :) přijde mi trochu bez chuti asi si ho příště nekoupím, proteiny neodsuzuju ale do svého jídelníčku je moc nezařazuji.
    Blanka.lysackova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  44. zkušenost nemám, ale přítel nějaký má...nějak jsem ho ale ještě neochutnala, zatím jsem nějak neměla důvod, ale ráda to změním :-D
    romccca@atlas.cz

    OdpovědětVymazat
  45. Ahoj:)
    Zkušenosti s proteinem mám sice krátké, ale kladné :) kvůli vysoké ceně jsem si koupila v DM 450g balení 90% proteinu bez příchuti, aby byl využitelný do různých mňamek, kde by za normálních okolností bylo příliš vysoké množství sacharidů. Jsem si vědoma toho, že z DM asi není tak kvalitní, ale musím říct, že cca za měsíc používání po cvičení ( cca obden) mi svaly dost vylezly!:) Což je samozřejmě jeden z mých cílů. Pokud bych nahodou měla to štěstí a vyhrála vzorek jahodovo-čokoládového proteinu, určitě by mi to udělalo obrovskou radost, protože se rozhoduji o koupi proteinu nového a tentokrát většího balení a kvalitnější značky. :)
    Jinak Tvůj blog čtu dlouhou dobu, žiji dosti podobným životem - stejný věk, několik let zdravé stravy, dříve problémy s přejídáním se, nyní snaha udržet váhu a vyrýsovat svaly :) takže s každým dnem se těším na nový článek, někdy i zkouším tvé recepty:) Svůj blog jsem sice začala psát, hrozně mě to bavilo, ráda bych byla lidem co stále tápají také nápomocná, ale bohužel není čas.:-( Jinak přeji krásné zdravé Vánoce a přidávám recept na můj nejlepší dezert s proteinem - proteinové fondanty:)
    Na 2 extra čokoládové bábovičky s tekutým jádrem budete potřebovat:
    1/2 rozšlehaného vejce
    2 řádky kvalitní hořké čokolády
    2 lžíce proteinu
    1 lžíce kakaa
    Podle chuti sladidlo
    Trochu mléka

    Čokoládu ve vodní lázni rozpustíme, přidáme rozšlehaná vejce, sundáme ze sporáku přidáme všechny suché ingdredience. Smícháme v tekuté těsto, pokud je moc husté, přidáme trošku mléka a nalijeme do silikonovych formiček na muffiny. Pro ještě lepší chuť přidáme doprostřed bábiviček ještě jednu kostičku čokolády. Vložíme do trouby na 200°C na 4-5 min.

    Dobrou zdravou chuť! :)
    Ivethy@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, moc děkuji za recept! Něco podobného už chci dlouho vyzoušet, takže se do toho určitě někdy pustím :)

      A taky moc děkuji, jsem ráda za každého čtenáře, co se na mé články těší :)

      Vymazat
  46. gratuluju k takové spolupráci, zasloužíš si to:)
    super článek, já mám s proteinem jen jednu zkušenost - ve zdravé výživě prodávají malé sáčky Whey Proteinu - 30g, tak jsem si jeden vanilkový koupila, dávala jsem si jo po lžíčkách do snídaňových kaší, a přesvědčilo mě to, že si rozhodně musím koupit větší balení, ráda bych si taky dělala koktejly jako svačinky po cvičení :) a nejradši bych ochutnala úplně všechny příchutě! :D

    můj mail je eatrunlove@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  47. Ahojky, protein jsem ještě neměla, mám koupený tři sáčky s různejma příchutěma, ale to je pro švagra k Vánocům, aby si vybral, co mu bude vyhovovat :D A já s myšlenkou užívat protein zatím pouze koketuju...určitě by mi to pomohlo splňovat svůj denní příjem bílkovin a bylo by to takové ozvláštnění svačin :) Kupuju si proteinový tyčky a bylo by fajn si je péct sama,mě tak napadá, to by se panečku zase někde ušetřilo :D takže vzorek bych klidně zkusila. merkethke@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  48. Ahoj, já zatím s bílkovinovými prášky zkušenosti nemám. Od září navštévuji pravidlene fitko a o takovéto doplňky se začínám zajímat. Ráda bych ho tedy vyzkoušela.

    Bára Piskačvá
    barapiskacova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  49. Ahoj, o práškovém proteinu už slyšela a viděla jsem pěkné recepty, ale také se bojím, že bych ho plně nevyužila a je to docela drahá sranda. Ale vyzkoušet bych ho jednou chtěla :-)

    xxiixxi@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  50. Ahojda, já mám zkušenosti s proteiny WPC 80 - příchutě vanilka, jahoda...Chuťově mi přišel tento protein asi nejlepší, protože mi nepřišel až tolik sladkej. A z oněch dvou vyzkoušených příchutí byla asi lepší vanilka.

    Potom mám zkušenost s proteinem Whey Core 100 - příchutě vanilka, čokoláda, malina...Vždy jsem zkusila jen jeden sáček. Ty mi přišly až moc sladké, ale jinak příchutě byly všechny libové...zvlášť ta čokoláda:)

    A na závěr mám také zkušenost s Scitecem...od něj jsem si objednala tebou zmíněný mix příchutí, ale bohužel mi namixovali jen 4 různě příchutě (asi to tak dělají skoro vždycky) a to -čokoláda/kokos, čokoláda/oříšek, banán, vanilka/lesní plody....Chuťově mi přijde zase sladčí..skoro jako Whey core 100, nicméně je dobře rozpustný a nejvíce mi vyhovuje míchat si ho napůl s mlékem a napůl s vodou. Nejlepší příchutě dle mého byly obě čokolády.

    Příchuť jahoda/bílá čokoláda mě určitě zajímá:-)

    Zuzka Hošková
    camaya@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  51. Ahoj:-) Jmenuju se Bětka a s proteinem žádné zkušenosti nemám. Zato je mám se syrovátkou, takže si nejsem jstá, jestl bych ho zvládla vypít samotný. Už dlouho ale pokukuju po Tvém palačnkovém receptu, a protože palačinky a lívance všeho druhu mluju, s proteinem bych se asi upalačnkovala k smrti!:-) (betka.kadova@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  52. S proteinem zkušenost mám, a sice s vanilkovým z Rossmannu. Asi to ale nebude taková kvalita, jako ten Tvůj.
    Když jsem ho jednou viděla v akci za 37,90, tak jsem šoupla do košíku rovnou 3 balení. No a nějak jsem se ho přepila:D Ta chuť samotného vanilkového proteinu s vodou mi už nejede. S mlékem je fajn, ale je to trošku kalorická bomba. Abych ho nějak spotřebovala dělala jsem taky různé proteinové tyčinky,palačinky a sušenky.
    Vždycky mě lákalo vyzkoušet jinou příchuť, např. čokoláda nebo cookies.
    Tvoje varianta jahody s bílou čokoládou zní naprosto famózně. Byla bych moc ráda, kdybybych ji mohla ochutnat:))

    kadlecova.zdenka@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  53. Tenhle týden jsem zrovna přemýšlela, zda si nepřát protein od Ježíška a láká mě to čím dál víc. Četla jsem nějaké články tady u tebe a také u Niki.

    Lucye261@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  54. Ahoj, má oblíbená Fittnes girl,
    stejně jako Zdenis příspěvek nade mnou jsem vyzkoušel akorát borůvkový z Rossmanu a dávám dokonece i méně, než je doporučené na 250 ml mléka, protože ta chuť je na mě malinko chemičtější... No, snad se také časem odhodlám ke koupi pořádného proteinu!
    Díky za neustálý přísun inspirace,;)
    Káťa

    kaaatha@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  55. Ahoj, nedá mi to napsat - tento protein jsem měla, nebo vlastně ještě mám s příchutí čokoláda - kokos, chutově byl dobrý, ta čokoláda tam nechutná vůbec jako čokoláda, ale budiž. Užívala jsem tento protein jak píšeš ty, pečení, 2. večeře apod...sice každý den, ale vždy s něčím, nepila jsem jen to.

    Ale pak jsem zjistila, že obsahuje aspartam a různá zahušťovadla a to obsahuje spousta jiných proteinů. Ted jsem našla tento protein http://vyziva.obchodnidumpraha.cz/katalog/1/proteiny/394/natural-whey-cfm-native-2-27-kg-novinka/ ,který nic z výše popsaného neobsahuje a přemýšlím nad koupí. Jsem ráda, za tento post...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aspartam by obsahovat neměl, alespoň konkrétně ten červený. á ho ve složení ale myslím ten, co má modrou pixlu. I proto jsem pak objednávala ten červený ;) Ono je to těžko, většina proteinů nějaké ty sladidla mají. Na ten, co jsi posílala odkaz, jsem už taky párkrát koukala. Akorát se tedy cenově většinou pohyboval v té vyšší kategorii, což mě odradilo.

      Vymazat
    2. já měla od Scitec ve šedé dóze tento http://obchod.ronnie.cz/s-2271-protein-delite.html

      Mě se na něm líbí na natural whey cfm native proteinu, že je čistý a je to izolát a ještě k tomu zpracovaný pro co největší využití v organismu.

      Vymazat
  56. S proteinem žádnou zkušenost nemám, ale o to víc bych chtěla vzorek vyhrát, abych konečně zkusila, o co přicházím ;). A i když nevyhraju, asi si ho nadělím na Vánoce, protože ty domácí proteinové tyčinky vypadají skvěle. Ostatně jako všechno tvoje jídlo a recepty.
    m_yska@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  57. jednou jsem si přisypala lžičku kakaového proteinu do jogurtu a bylo to bezkonkurenční:) jinou zkušenost bohužel nemám, tak bych ho ráda vyzkoušela:) novotmar@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  58. Zkušenost nemám, ale už dlouho o něm přemýšlím. Jen poslední dobou musím utrácet za jiné věci, takže tohle někdy jindy.. :) Kundrtova.v@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  59. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  60. S proteinem nemám žádné zkušenosti, chtěla jsem začít pro začátek jen s proteinovými tyčinkami z DM a třeba si někdy koupit i proteinový prášek. Absolutně nemám představu, jak to může chutnat, ale věřím, že to bude dobrota!

    hannele.de.la.porcelain@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  61. S proteinem bohužel žádnou zkušenost nemám, ale ráda bych. Bojím se toho, že mi to nebude chutnat a peníze budou zbytečně v tahu,kdyby to aspoň nebylo tak drahé tak by mi to nebylo tolik líto. Takže kdyby mi přišel na zkoušku tento protein, byla bych moc ráda a určitě bych si ho k Vánocům koupila kdyby mi chutnal a věřím že ano :-)
    petulinda10@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  62. Ahoj, já s proteinem zkušenost nemám, zatím to považuju za zbytečnost, myslím, že mám dostatek bílkovin přirozenou stravou, ačkoliv z masa jím jen občas lososa a tuňáka. V proteinu jsou podle mě i zbytečná umělá sladidla a aromata. Jeho výhodou je ale málo tuku, já, když si dávám třeba nějaký sýr nebo tak, tak abych nahnala bílkoviny, tak mám za den možná víc tuku, než by se hodilo. A jako obbčasné spestření stravy se taky může hodit, proč ne..
    shh5@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  63. Ahoj, zkušenosti s proteinem žádný nemám, ale ráda bych nějaký vyzkoušela. Odradila mě zatím od koupě cena. Je to prostě pro mě moc drahý.

    Iivveettkkaa (ivetasudova@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  64. Super článek a jahoda a bílá čokoláda je dost zajímavá příchuť. Já mám protein právě od Scitecu, příchuť čokoláda. A používám ho převážně do palačinek, ovesných kaší a na pečení. Jako koktejl jsem si ho zatím dělal jen jednou a to s vodou a ovocem, ale to mi vůbec nesedlo. A koupila jsem ho hlavně proto, že pro mě není snadné dostat do sebe během týdne dostatek bílkovin z přirozené stravy.

    terezice.s@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  65. Nejdřív jsem se chtěla zapojit,kdo by nechtěl něco vyhrát že?..Pak jsem ale přečetla pár příspěvků a došlo mi, že by určitě měl vyhrát někdo kdo si prostě protein nemůže dovolit nebo ho ještě nikdy z nějakých důvodů nezkusil. A do téhle skupiny zrovna ted nespadám. Jinak co si myslim o proteinech? Mela jsem už nechutně hnusné s toxickou příchutí až po výborné kterých jsem se nemohla nabažit. Před tím, než protein koupíte je určitě dobré zkouknout pár recenzí-na youtube jich je plno a pak s těma nejlépe hodnocenýma experimentovat, který je pro vás ten nejlepší:)

    OdpovědětVymazat
  66. Já si zatím protein vždy kupovala jen z drogerie, ten mi vyhovoval, ale vadilo mi, že je to moc malé balení a taky, že mají vetsinou jen vanilkovou příchuť. Pak jsem si ale udělala teda radost a objednala si 2 kila z eshopu, s jahodovou příchutí. Ale přesto bych ráda zkusila i tento, protože jak Hádám, ani ten 2kilový mi nevydrží moc dlouho :D

    Beautygloss, nikush2904@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  67. Ahoj,
    s proteinem jeko takovým žádné zkušenosti nemám, pouze s proteinovýma tyčinkama z DM. Hledala jsem i v jiných drogeriích (Teta, Rossmann), bohužel žádné jsem nenašla..:/ Zato jsem objevila proteinové tyčinky v Tesku, ale od vyzkoušení mě odrazovala jejich cena, cca 35,- za 45g tyčinku. To je pro mě docela hodně, za to mám pořádný oběd v menze;) Chtěla bych určitě vyzkoušet i práškový protein, ale to až budu mít trochu víc peněz :)

    loony
    loony@tiscali.cz

    OdpovědětVymazat
  68. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  69. Ahooj, s protejnem mám docela dobré zkušenosti. Dávám si ho 2x týdně v posilovně, kde mají výborný jahodový. Sama jsem si koupila domů vanilkovej abych ho mohla využít i na vaření a pečení. Protejn si ráda přidávám do jogurtu, kaše, do muffin a i jsem zkoušela palačinky, které jsem si oblíbila. Používám protejn z Rossmana ale mám zkušenosti i s protejnem z DMka...když jsem ale zjistila, že obsahuje aspartam, tak jsem si ho už nekoupila. Myslím, že ten z Rossmana je stejně chuťově lepší a má lepší konzistenci. Teď mám vyhlídnutý protejn od Aminostaru, tak si s ním udělám asi radost na Vánoce:) Mám zálusk na skořicovo-vanilkový:). Jinak si občas koupím i protejnovou tyčinku, nejraději mám banánové. Častěji ale používám ten prášek,často si koktejl beru do školy s ovocem nebo müsli tyčinkou.
    Jinak máš moc pěknej blog a super recepty...
    S pozdravem Klára
    Klacado@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  70. Ahojík :)

    já mám zatím zkušenost jen s vanilkovým proteinem z Dm :O, ale u tebe na stránkách jsem se dozvěděla, že nejlepší je syrovátkový, což tento asi určitě není. Čekám, až ho doberu a chtěla bych vyzkoušet konečně nějaký "pravý" :D.
    Protein jinak beru hlavně po cvičení, rozmixuji ho s 1 dcl mléka a 1 dcl vody, k tomu přidám cca 50 g banánu a 15 g proteinu, no a je to lahůdka :D a skvělá svačinka. Občas si také dám protein místo večeře, když spíš nemám hlad, ale chtěla bych nějaké bílkoviny. To už ale bez banánku :)

    A nazávěr můj mailik: te.kalinova@seznam.cz.

    Přeji hezký víkend,

    Ressa :)

    OdpovědětVymazat
  71. Ahoj. S proteinem ještě bohužel žádne zkušenosti nemám ale už dlouho ho chci vyzkoušet. Hlavně kvůli hromadě skvělých receptů, které nějaký ten protein obsahují a kolují po internetu. Myslím že jako zpestření potravy je báječný.
    mail: nettie.bing@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  72. Pokud chcete výborný protein, tak tento - Whey Creamy Cocktail
    já používám kombinaci Whey Creamy Cocktail 2270g+Super BCAA System 300kps+S.A.W.
    teď zkouším jahodu a už ho mám skoro dopapanej.
    Je to neocenitelná věc, pokud děláte třeba tvrdší kardio, ochrana před spálením i svalové hmoty.
    Dělala jsem Insanity a strasně jsem zhubla ;) tak od té doby papám. Nemůžeme pořád vařit maso, jíst vajíčka atd. je to ideál
    Verča
    ronieveva@seznam.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)