středa 2. ledna 2013

Food Inspiration XX.

Chvilku jsem dneska přemýšlela, jaký článek přidat. V zásobě jich mám teď celkem dost :) Nakonec zvítězilo mé/vaše oblíbené Food Inspiration. Radši ho přidám dřív, než mě ty fotky zase zahltí :D Navíc, je už to taková víceméně týdenní rubrika a od posledního dílu již týden akorát uběhl :) Dnes máme dokonce výročí - už 20. část! No když se na to podíváte teď, víceméně je to už skoro pořád to samé (kdo by taky vymýšlel na každý den 1 speciální jídlo), ale snažím se dělat alespoň různé variace. A nakonec, kdo by si rád neprohlídl fotky jídla, i kdyby byly pořád skoro stejné. Já se teda na jídlo dívám hodně ráda! :D (a ještě raději ho konzumuji samozřejmě :D)

Jen ještě jedna malá připomínka - všechna jídla z tohoto příspěvku jsem jedla, jím a v podobném stylu i jíst budu v rámci mého hubnutí/rýsování ;)


 
Zeleninový salát s cizrnou, šunkou a sýrem 
Na večeři, ještě spolu s polystyrenem :D Cizrnu jsem si koupila po opravdu dlouhé době a je to příjemná změna. Mé oblíbené zeleninovo-luštěninové saláty perfektně doplňuje :)



Ovesno-kokosová kaše, banán, brusinky, vlašáky
Vločky jsem uvařila v mléku a vodě (1:1) ještě spolu s 2 lžícemi kokosu. Navrch samozřejmě nesmí chybět ovoce a oříšky :)




Barevný oběd :)
rýže, kuřecí maso, mozzarella, hrášek, kukuřice, červená paprika, trocha lučiny a zakysané smetany
Plánovala jsem tam dát jenom kukuřici a papriku, ale jak jsem to tak připravovala, strašně mi tam chyběla zelená barva! Takže můj oblíbený pan hrášek byl jasný :)




Tuňákové rizoto s kukuřicí
rýže, tuňák, kukuřice, tvrdý sýr, okurky
Můj oběd na 2. svátek vánoční. Doma se pekla kachna a já jedla tuňáka :D Ale z vlastní vůle, po předchozích dvou dnech už jsem se na oběd v mé režii nemohla dočkat :)



Ovesná kaše s jablkem a ořechy
Klasická a vždy vděčná kombinace - jablko, skořice, vlašské oříšky :)




Pohanka/Bulgur se sójou, cottage, hráškem a mrkví
Zelenina orestovaná na pánvi, doplněna o sójové kostky a kelímek cottage. Nakonec zbytek pohanky a pro doplnění bulgur.



Čokoládová jáhlová kaše
jáhlové vločky, hořká čokoláda, kakao, mandarinka a kešu
Jáhlová kaše mi prostě přijde nejlepší s kouskem čokolády!



Hovězí plátky, brambory, špenát
Vracím se k masu - ne, že bych ho dříve vynechávala záměrně. Spíše nebyla chuť, potřeba a přiznejme si, sójové kostky za 10Kč jsou prostě levnější :D Ale dostala jsem na něj hroznou chuť, takže jsem opět nakoupila do mrazáku i nějaké ty zásoby masa - hovězí, krůtí, kuřecí :)




Kaše z červené čočky a mrkve
červená čočka, mrkev, 2 vajíčka, celozrnný chléb, okurky/nakládaná zelenina
Během týdne jsem ji měla 2x, je to prostě dobrota :) Navíc, 1. ledna je čočka tradicí, takže musela být! Vždycky ji vařím ve vodě spolu s mrkví, aby měla trošku oranžovější barvu (která se povede v závislosti na množství mrkve) a pak rozmixuji na kaši (nebo někdy spíše polívku, jak můžete vidět na druhé fotce :D).





...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

39 komentářů :

  1. Všechno to vypadá výborně, tuto rubriku mám u tebe na blogu snad nejradši :) My jsme taky přes svátky dělali kačenu a já si baštila taktéž tuňáka, ale v kombinaci s těstovinama a paprikou :) Kokosovou kaši si musím uvařit v nejbližší době na snídani jelikož jsem na ni dostala chuť :D A myslím že je na čase ochutnat i cizrnu :)

    OdpovědětVymazat
  2. taky se snažím obnovovat, ale už jaksi nemám nápady! :D
    super fotky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Koukám, že dnes to jsou převážně směsi. :-) Nedivím se, že je to tak oblíbená rubrika, na tvých jídlech je vidět, že tě baví je připravovat i konzumovat a to má hned člověk taky chuť udělat si něco zdravého. Já mám v pořítači taky nějaké fotky jídla, tak snad ti nebude vadit, když občas i já něco uveřejním na svém blogu - aby to nevypadalo, že přebírám nápady, které tak fungují. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, většinou je to nějaký "mišmaš" :D

      Určitě mi to nevadí, klidně fotky přidávej ;)

      Vymazat
    2. Tak do těch "mišmašů" se nejlíp zapracují všechny potřebné živiny, je to tedy praktické a výsledek vypadá dobře. :-)
      Už jsem tedy nějaké fotky na svém blogu uveřejnila, tak jsem ráda, že ti to nevadí. :-)

      Vymazat
  4. Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli ta jídla skutečně konzumuješ v takovém množství? Ne, že bych se nějak omezovala ale to mi připadá fakt dost velké porce asi bych měla problém to sníst, tak by mě to zajimalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velké množství? Mě to příjde úplně akorát :) A ano, opravdu je konzumuji v takovémhle množství. Když udržuji, tak klidně i ve větším ;) Řekla bych, že metabolismus mi pracuje celkem dobře, tak nejspíš i proto mi to problém nedělá. Spíše naopak, moje tělo takovéto množství potřebuje :)

      Vymazat
    2. Podle mě je to taky normální množství, naopak když cvičíme si můžeme dovolit jíst víc, jak píše fitnessgirl, tělo to potřebuje :) Omezování je na houby :D

      Vymazat
    3. Tohle nejsou velké porce, věř mi ;-) Zvládla bys to, tělo se to naučí. Měla jsem ppp a teď jím větší porce než fitness-girl a rozhodně nepřibírám (tak tak nehubnu ;-) )

      Vymazat
    4. velké množství? tak bych to teda rozhodně nenazvala :) jsou to přimeřené porce, tak aby tělo nehladovělo...a navíc samá zdravá jídla:)

      Vymazat
  5. Taky mi přijdou ta množství úplně akorát :). Moc se mi líbí jak to všechno dokážeš do sebe zakomponovat a vždycky si z tvé inspirace vezmu něco nového :). Nikdy jsem nezkoušela si rozpustit v kaši čokoládu, tak to zítra vyzkouíšm schválně jaké to bude :). A ten tunák taky vypadá skvěle :).

    OdpovědětVymazat
  6. Super! Na tohle koukat mě prostě nepřestane bavit :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, další skvělé jídla a nápady :-) Chtěla bych se zeptat, jaký je cottage za tepla? A jestli opravdu celý kelímek? Já si z něj dělám jen salát (šunka, vejce, paprika, rajče, okurek, olivy a cottage), takže ho znám jen za studena :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dobrý :) Hezky se rozpustí, vytvoří takovou smetanovo-sýrovou konzistenci a všechno hezky spojí :) Kelímek dávám celý, ale vždycky dělám oběd na 2 porce. Takže na 1 porci je to 1/2 kelímku ;)

      Vymazat
  8. ta čočkovo-mrková kaše vypadá dobře.. Mám ráda luštěniny, ale nikdy nevím jak je zakomponovat..konečně mám inspiraci :D

    OdpovědětVymazat
  9. Zrovna jsem dnes hledala něco s červenou čočkou, takže z ní asi udělám kaši :)

    OdpovědětVymazat
  10. Jako vždy krása :) .. nejvíc ty kešu, mňam mňam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, kešu jsou nejlepší oříšky na světě! :D

      Vymazat
  11. jeee zase moje oblíbená rubrika!:)

    OdpovědětVymazat
  12. Do Nového roku mám předsevzetí jíst víc, ale nevím, takhle moc asi ne :D Možná Ti to i trochu závidím, teprve budu své tělo učit jíst víc, tak uvidíme, jak mu (mi) to půjde. Když toho sním do syta, mám pak výčitky, ovlivňuje to mé myšlení, když jím míň, rychleji zhubnu (což není tak uplně pravda, žeo) a pomalu se mi pak hubne. Ale je to všechno jen placebo, co si nahmlouvám, no :/
    Náhodou, nepočítala sis někdy třeba nějaký den svůj příjem živin? Bílkoviny-sachairdy-tuky? Nechci Tě nějak otravovat, ale moc by mě to zajímalo. Tak kdyby přece jen? Kdyžtak dík.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, psala jsem o tom zrovna ve včerejším příspěvku, že to teď počítám. Na hubnutí mám nastaveno 8000Kj, 100g bílkovin, 240g sacharidů a 60g tuků ;) Při udržování to bylo víc, okolo 10 000Kj, ale to jsem to nepočítala konkrétně :)

      Určitě se neboj na jídle přidávat, je to opravdu důležité. A zapraovat na psychice, ta je dost podstatná. Kdysi jsem se taky nad vším stresovala a vyčítala si. Vedlo to akorát k hladovění a pak přejídání, hubnutí skoro žádné nebo kdyyž už, tak jsem to pak nabrala zpátky. Takže mít se ráda a nebát se jídla a najít zlatou střední cestu ;)

      Vymazat
    2. ahoj, kde si vzala číslo 8 000 Kj na tvou váhu a výšku? To sis někde vypočítala? Chtěla bych taky vědět, jak si mám zjistit svůj příjem kalorií?

      Vymazat
    3. Buď zde: http://www.mte.cz/bmr.php

      Anebo i výpočtem: můj bazální metabolismus je cca 6000Kj, pak vynásobeno 1,25, abych dostala hodnotu, co se vynaloží tak obecně na "běžný" život - tzn. 7500. Během cvičení spálím okolo 2000Kj, někdy možná i víc. Sečteno mi to dá výdej kolem 10 000Kj. No a na hubnutí je třeba deficit 2000Kj. Takže 10 000- 2000 = 8000Kj ;)

      Možná o tom napíšu nějaký konkrétnější článek ;)

      Vymazat
  13. Koukala jsem předtím na tvé jídelníčky a dokonce mě napadlo, jestli nejsi vegetariánka, tak s tím masem jsme na tom stejně, dva roky jsem byla vegetariánka, teď půl roku veganka a zase začínám jíst jogurty, vajíčka a tvaroh a mám chuť i na maso...mám prostě pocit, že to moje tělo teď opravdu potřebuje, když jsem byla veganka tak mě to jídlo nějak přestalo bavit a poslední dobou jsem jedla malinko tak 2x denně:/
    jinak obdivuji tvoje jídelníčky, máš je krásně pestré a tvoje postava vypadá o mnoho lépe:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám maso ráda, jenom jsem ho tak nějak k životu neptořebovala. A jelikož si jídlo kupuji sama, tak jsem brzy začala hledat zdravější alterntivy obědů no :D Ale tělo si samo řekne, co potřebuje. Jen je třeba ho umět poslouchat a dát mu to :)

      Vymazat
    2. a kupuješ si úplně všechno sama? Ty jo to by mě asi zruinovalo totálně:D nojo dneska jsem se byla podívat kolik vůbec stojí maso a docela nářez oproti soje za 14Kč:D To máš svatou pravdu, o tom to je přeci respektovat svoje tělo:)

      Vymazat
    3. Jojo, všechno platím ze svého :) Ale tak naštěstí dostávám nějaké kapesné + mám brigádu. Většina padne na jídlo, to je fakt, ale tak neřeším to. Dříve nebo později bych se stejně musela začít "živit" sama, přecejen už jsem dospělá :)

      Vymazat
  14. Proti mě máš ta jídla o hodně pestřejší - suroviny jako cizrnu, bulgur apod. zatím nepoužívám. Ale chystám se na ně :).

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Fitnessgirl! Při pohledu na na rýži mě napadlo, zkusila jsi někdy rýži natural? Tedy neloupanou? Je bohatší na vitamíny a minerály a má lepší glykemický index než bílá, je sice o něco dražší, ale myslím, že se to vyplatí. Už jinou nekupuji :) A moc Ti fandím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkoušela, kdysi dávno. Vím, že je určitě zdravější :) Mě právě ale nějak moc nechutnala a připadala mi strašně tvrdá :-/ A já mám právě nejradši takové tyk ulatozrnné a co nejměkčí :D Ale v poslední době jsem uvažovala, že ji možná zase zkusím, třeba byla chyba v přípravě, když jsem ji tehdy měla :)

      Vymazat
    2. Tu natural jsem zkoušela, je to už dýl, ale taky mi připadala bez chuti a tvrdá :D jasmínová mi chutnala víc ;)

      Vymazat
  16. Hmmm dalsi skvely napady!! chtela jsem se zeptat, jak bojujes proti vecernim naletum na nezdrave zasoby a zobanim neceho u sledovani filmu?? nedokazu odolavat, nevim cim ty nezdravosti nahradit a oklamat tak chutove bunky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jím dostatečně během dne :) Vážně, pokud tvému tělu něco chybí, máš málo sacharidů nebo jídla celkově, projeví se to večer, když tě chytnou chutě a hlad. Mě se tohle nestalo už hodně dlouho :)

      Vymazat
  17. super inspirace, ale nechceš dát i recept prosím? :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A na které jídlo bys ten recept chtěla? Víceméně vždycky napíšu k fotce, co v těch jídlech je a převážně s tím nedělám nic jiného, než že to smíchám všechno dohromady :D

      Vymazat
  18. Je to perfektní takové recepty no super takové články jsou nejlepší, jen tak dále...většinu z toho 100% vyzkouším...Takové články budou zajímat asi každého:)

    OdpovědětVymazat
  19. AHoj,možná to bude hloupý dotaz, ale mám problém s tím, že mi prostě nechutná většina zeleniny :D Třeba syrová a samotná ano,ale jakmile je v nějakém salátu,polévce,čemkoliv, zvedá se mi po jejím snězení žaludek. A přitom když si prohlížím fotky,takovýchto jídel, tak si říkám jak krásně a chutně to vypadá, a že bych si dala také. Nevíš co mám dělat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, co ti na to mám říct :) Když ji nemáš ráda, dělá se ti z toho zle, tak ji prostě nejez. Najdi si druhy a způsoby úpravy, které ti chutnat budou ;) Nemá cenu se do něčeho nutit, ale věřím, že se vždycky najde nějaká alternativa :)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)