neděle 13. ledna 2013

Food Inspiration XXI.

No už bylo na čase, nevím, kde se ty fotky pořád berou. Kecám, však furt jenom jím, tak není divu, že jich je pořád tolik :D


 
 Karamelový proteinový pudink
Začneme hned tímto fešákem :) Po delší době jsem měla náladu si udělat něco "spešl" (jojo, konec zkouškového, měsíc volna => jde se tvořit do kuchyně!). Na blogu The Beauty Gloss už dlouho obdivuji různé recepty a tenhle byl jedním z favoritů. Konečně se dočkal a přišel na řadu. Strašně jednoduchý, rychlý a chutný! Mléko, želatina, protein...toť všechny ingredience :) Želatinu jsem chtěla nahradit vhodnější agarem, ale bohužel jsem se ještě nedostala do zdravé výživy. Tak příště :) Protein jsem použila zbrusu nový karamelový. Takže mám karamelový pudink bez použití klasického pudinkového prášku :)


 Ovesná kašička se lněnými a slunečnicovými semínky, borůvky, javorový sirup
Borůvky v lednu, příjemná změna :) Nebyla jsem u 12 měsíčků, stačilo otevřít mrazák :D



Tvaroh, mák, sušené švestky, arašídy, mák, med
Prostě nejlepší svačina!



Zeleninový salát, balkánský sýr, černé olivy
Opravdu hodně dlouho jsem neměla balkánský sýr, ani nevím proč. Určitě ho budu kupovat častěji, do salátů pasuje skvěle :)


Ovesná kaše s nastrouhaným jablkem a mrkví, skořice, sušené švestky, vlašské ořechy 
Mrkev jsem dávala do kaše asi poprvé, ale určitě ne naposled!



Rýže, tofu, žampiony, cottage
No dobře, tento oběd není zas až tak estetický, uznávám :D Ale zase byl super praktický. V neděli jsem uvařila a měla jsem vystaráno na 3 dny. Super, když nemáte během týdne čas vařit a potřebujete něco do krabiček :)



Kuskus, zelenina, tuňák, zakysaná smetana, žervé, okurky
Trošku jiná alternativa běžného rizota ;)



Čočka s mrkví, volské oka, okurky, chlebík
Čočku teď jím opravdu snad každý týden. Už to ale chtělo změnu, tak jsem červenou vyměnila za klasickou zelenou. Dělám ji podle rodinného receptu - uvařit spolu s mrkví a petrželí. Potom vmíchat trochu zakysané smetany a dokořenit :)



Ovesno - jáhlová kaše, banán, brusinky, arašídy
Půl banánu pomačkat a smíchat s kaší, druhou půlku nakrájet nahoru - tak to mám nejraději :)



Kuřecí stehno s bramborovo - mrkvovým pyré
Chudák stehýnko vypadá tak opuštěně na tom talíři :D Ale nedalo se nic dělat, toho pyré (co tady vypadá skoro jako polívka, ale fakt není) bylo prostě hodně.  Dělám ho tak, že uvařím brambory s mrkví, pak přidám trošku másla, mléka a vše rozmixuji ponorným mixérem :)



Pečený pangasius, polenta s rajčaty a hráškem
Prostě královský oběd, nemám co dodat :) Polenta udělaná se zeleninou chutná prostě perfektně :)



Večerní polévky
Další z mých pravidelných večeří - extra zeleninové polévky. Obzvlášť ta druhá byla perfektní, tu budu praktikovat častěji :)
1. mražená zeleninová směs (mrkev + brokolice), krájená rajčata, cizrna, celozrnné kolínka
2. mražená zeleninová směs (hrášek + mrkev), krájená rajčata, červené fazole, celozrnná kolínka
Vypadají hodně podobně, a taky že jsou. Ale s hráškem jsem ji dělala poprvé. Navíc tyhle super husté polévky aspoň pořádně zasytí a nic jim nechybí - zelenina, luštěniny a sacharidy v podobě těstovin :) Vždycky uvařím velký kotel hrnec a mám to na 2 večeře :D



...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

49 komentářů :

  1. Balkánský sýr bych jedla po kilech, opravdu výborná záležitost, stejně tak tvé nápady na jídla. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. mňam, ještě že jsem zrovna po obědě ( kuskus s cuketou....překvapivě :DD ), jinak bych dostala hlad! :D
    jako vždy mě nejvíc zaujaly ty kašičky, já mám teď naopak palačinkové období u snídaní :D a tento týden mi má přijít můj první mixit, nemůžu se dočkat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kde pořád tu cuketu bereš? :D Já už ji skoro ani v obchodech nevídám, nebo je strašně drahá :-/ Ale taky bych si ji zase dala :)

      Snad ti bude tvůj první mixit chutnat! :)

      Vymazat
    2. v Bille je cuketa strašně drahá, viděla jsem ji tam snad ta 100kč na kilo, ale v Lidlu jsem ji naštěstí objevila za 40 - jinak bych tu zimu nepřežila:DD

      Vymazat
    3. Je to jasné - musím do Lidlu! :D

      Vymazat
  3. Mnam vyzera to skvele a chutne! Mohla by si napisat presne ingrediencie, postup a gramaze pri priprave ovsenej kase? Vobec neviem v akom pomere by som mala zmixovat vlocky a mlieko :-) dakujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinou dávám 100ml mléka + cca 100ml vody. Dám to do hrnce a nechám přivést téměř k varu, ale ne úplně. Pak přidám vločky - těch dávám tak 70g. No a už jenom nechám povařit do zhoustnutí :) Občas při vaření přisypu do kaše lněné semínko nebo skořici. Zbytek (ořechy, ovoce) většinou dávám až na hotovou kaši ;)

      Vymazat
  4. nejvíce mě zaujali muffinky! :) mňam! ;)
    Super fotky, baví mě se inspirovat! :))

    OdpovědětVymazat
  5. Páni, to je jídla! :) Vypadá to skvěle, jsi šikovná! :)
    svet-podle-klary.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. tvé večerní polévky a bramborovo - mrkvové pyré mě moc zaujaly :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty polévky jsou prostě nejlepší! Asi jich nebudu mít nikdy dost :D

      Vymazat
  7. Skvělá inspirace opět :-) kaše snídám podobné,hlavně miluji ty ,kde je banán :-) můžu vědět cca kolik dáváš do polévek luštěnin a kolínek??
    Díky Míša :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo banán je moje oblíbené ovoce, snídám ho každý den :D

      Luštěnin jsem většinou dávala celou plechovku konzervovaných, ale teď už jsem začala kupovat klasické a vařím si je doma. Tak to většinou dávám 100g v suchém stavu. A kolínek dávám tak 50g v suchém stavu. To je ovšem do polívky, kterou mám na 2 porce. Takže na 1 porci to výjde zhruba na polovinu tohoto množství :)

      Vymazat
    2. Jj četla jsem ,že je to na dvě porce :-) díky moc za odpověď ,jsi hodná

      Vymazat
  8. Opuštěné stehýnko :D
    ...a to pyré jsem taky zkoušela, ale jeho snoplovitá konzistence mi nějak moc nejela :)

    OdpovědětVymazat
  9. Zbožňuju tvůj blog, super inspirace!

    OdpovědětVymazat
  10. večerní polévky si taky dělám :D nikdy mě to neomrzí a nacpu tam snad všechnu zeleninu co máme :) nejlepší je s opečeným toastem :)
    mohla bych poprosit o recept na tu polentu?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky do nich cpu co nejvíc zeleniny, je pak toho stráásně moc a je to stráášně dobré :D

      Polentu jsem akorát uvařila na kaši ve vodě. Pak jsem přidala kousek másla, osolila, vmíchala do ní hrášek a nakrájená rajčata. Celé jsem to pak dala do té menší zapékací misky, co je na fotce, a dala ještě na chvíli zapéct do trouby :)

      Vymazat
  11. Ahoj,vypadá to výborně,hned mám zase chuť jít něco zdravého uvařit. Nepřidala bys někdy recept na tu polentu pokud možno i s postupem, jak na ní. Před časem jsem si jí koupila, ale ještě jsem se neodhodlala k tomu ji zkusit.Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recept jsem teď psala viz. komentář výše. Ale určitě můžu někdy přidat článek jenom na téma polenta a co se z ní dá udělat ;)

      Vymazat
  12. Krása... si šikula, hned bych si to dala:)

    OdpovědětVymazat
  13. Tyhle články zbožnuju, ta večerní polévka a karamelový puding mě zaujal nejvíce, ráda to vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  14. Prosím tě, jak přesně připravuješ ovesnou kaši? Poměr mléka, vody, jak to vaříš a tak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Před chvílí jsem tady na to odpovídala, takže to jenom překopíruji ;)

      Většinou dávám 100ml mléka + cca 100ml vody. Dám to do hrnce a nechám přivést téměř k varu, ale ne úplně. Pak přidám vločky - těch dávám tak 70g. No a už jenom nechám povařit do zhoustnutí :) Občas při vaření přisypu do kaše lněné semínko nebo skořici. Zbytek (ořechy, ovoce) většinou dávám až na hotovou kaši ;)

      Vymazat
  15. Jupí, zase jedna z mých oblíbených rubrik :DD Mě se taak líbí, že si někdo dává normální porce, jako já :DD A mě říkají, kam to dávám :DD Jinak jsem ráda, že si otestovala proteinový puding, já ho dělám skoro každý týden :DD A mě se víc zamlouvá využití té želatiny, než agaru. Když se podíváš na hodnoty té želatiny, tak je to vlastně čistej protein (na 100g má nějakých 80g bílkovin, 0g sacharidů a tuků), zato agar je vlastně nějakej polysacharid nebo co :D Prostě tak! :DD Ale proti agárku agárku nic nemám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to mám ještě kolikrát hlad :D

      Jinak k té želatině a agaru - já jsem chtěla agar hlavně kvůli tomu, že želatina jsou vlastně jenom polmeté prasečí a kdovíjaké kosti a kůže. Zato agar je zcela přírodní. Diskutovali jsme o tom s holkama na FB, něco jsem si o tom přečetla na netu a podle toho jsem usoudila, že agar bude lepší :)

      Vymazat
    2. Tak to joo :D Já se teda moc nekoukala z čeho to je, ale tak - co oči nevidí, to srdce nebolí :DDD
      Chtěla jsem hlavně zvýšit ty proteiny ;D

      Vymazat
  16. Já teďka s mamkou jedu na polévkách skoro každý den:D Úplně nejlepší je hrášková se šunkou nebo s tofu nebo dýňová s dýňovými semínky:)To bych mohla jíst pořád:)
    Poslední dobou mě baví všechno mixovat, takže moje strava se spíš podobá stravě pro miminko :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrášková se šunkou? Tak ta zní perfektně, musím zkusit :)

      Taky to mám jak miminko - kašičky, pudinky, bramborové pyré, krémová brokolicová polévka... :D

      Vymazat
  17. Héééj, to není fér! :D Kopčíš mi nápad na muffinpudink! :D :D Ne pohoda.. :) Agar je přírodní.. Želatina - ehm... :D Ale tak.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se do těch košíčků prostě ideálně hodil no! :D Agar musím sehnat, nechci papat prasečí kostičky a kůžičky :D

      Vymazat
    2. Já ten pudink taky teď dělala a v těch muffin formičkách se mi to sice líbí, ale zase to by mi nevyšlo - abych v tom měla svou denní dávku proteinu (leda že bych si jich snědla více). Takže jsem ho nakonec udělala do 2 velkých misek - což uznávám, že není tak roztomilé :)
      A co se týče prasečích kostí a kůží..pokud je v tom nijak necítím a je to zdravé, tak je mi to jedno :)

      Vymazat
    3. No tak já si těch formiček taky vzala víc, když jsem to brala na svačinu ;) Ale tak ono je jedno, do čeho si to člověk udělá :)

      Vymazat
  18. Jé, tak teď jsem se pobavila, stejně jako ty jsem tento týden měla kaši s borůvkami z mražáku a stejně tak jsem si do kaše zkusila společně s jablkem nastrouhat i mrkev :D Dobře křupala :)
    Jinak krásné fotky. Těší mě, že teď přídáváš články denně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě pobavilo, že snídáme stejně :D

      Taky mě těší, že jsi ráda za články :) Mám teď dost času, navíc je pořád o čem psát, takže klidně každý den nějaký přidám :)

      Vymazat
  19. Fúha, to vyzerá byť skvelé a zdravé. Vyskúšam hneď ako sa dostanem k novej várke proteínu. :)

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaký tvaroh si kupuješ - odtučněný ve vaničce? Taky si ho dávám několikrát do týdne k večeři (s oříšky, medem, skořicí) s knackebroty či celozrnným chlebem. Nějak mi ale dochází inspirace, co si do něj dát a občas mám pocit, že se mi přejídá a je na chuť trochu hrubý :)

    Jinak moc chválím blog, je jediný, který pravidelně sleduji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Jojo, kupuji nízkotučný ve vaničce. Hlavně proto, že je nejlevnější a mám velkou spotřebu :D Každý den ho dávám na odpolední svačinu. Vždy 1/2 tvarohu, trochu rozmíchat s mlékem. Pak tam nahážu různé oříšky, sušené ovoce (nejčatěji švestky nebo meruňky), občas tam přidám čokoládu, nějaké semínka, mák, med, kakao, kokos... Prostě různé variace, každý den jinak :) A zatím se mi nepřejedl, vždycky se na něj těším. Uvařím si k němu kávičku a je to takové mé "odpolední mlsání" :D

      Vymazat
  21. Borůvky ^^.. škoda, že jsem nezamrazila :D .. proto se taky těším na léto..jahody, maliny ostružiny..do jogůrtů kaší :D mnam.. a ta mrkev je skvělý nápad ;)

    OdpovědětVymazat
  22. Předpokládám, že v tom tvarohu máš nesolené arašídy? Chtěla bych se zeptat, kde je kupuješ. Díky, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, nesolené. Kupuji většinou v Alberu - 150g za 15Kč nebo mají i 300g za 30Kč. Ale měla jsem už třeba i z Kauflandu ;)

      Vymazat
  23. Odpovědi
    1. Klidně, konečně někdo, kdo by to ocenil :D Už jsem říkala, že si asi otevřu restauraci dohromady s fitkem a výživovým poradenstvím...pokud budou mými zákazníky všichni mí čtenáři, tak by kšefty mohly jít dobře :D

      Vymazat
    2. Nooo Mončoo, myslím si, že bys měla s tímto nápadem aji úspěch:)Jsi šikovná, a kde máme možnost si zacvičit a zdravě se najíst že:)Ještě lepší možná, kdybys dělala jen krabičkové diety, nemusí být každý z této části republiky tak by se dalo i dovážet:) Teda alespoň můj pohled na to:) Třeba udělat průzkum a zjistit jaký by byl zájem:) Hodně štěstí:) Nikol

      Vymazat
    3. No takhle to zní hezky :) Možná, až dostuduji tu ekonomiku a management, tak se na nějaký lehčí business dám :D

      Vymazat
  24. Všetko vyzerá bombasticky, mohla by som sa spýtať ako robíš tú ovsenú jahlovú kašu ? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně jako každou jinou kaši, akorát jsem dala půl napůl jáhlové vločky a ovesné vločky (jelikož jáhlových jsem měla už zbytek :D). Jinak postup, jak dělám kaši, jsem už tady psala 2x v komentářích ;)

      Vymazat
  25. Len pred nedavnom som objavila tvoj blog a musim pochvalit ze je skvely.. Vzdy ked si ho pozeram mi vyhladne :D Teraz ma zaujali hlavne tie polievky lebo to ja mozem na kila :D Mohls by si prosim prosku upresnit ten recept na ne? Chcela by som ju skusit doma :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prvně tě můžu odkázat na tento recept:
      http://fitnessgirl-lifestyle.blogspot.com/2012/09/ma-nejoblibenejsi-vecere-poslednich.html

      To byla polévka, kterou jsem ze začátku dělala pořád a vlastně se jí řídím stále, jenom obměňuji variace :)

      Ty, co jsem zmiňovala v příspěvku, dělám takhle: Do hrnce dám většinou trošku oleje nebo másla a zeleninu na něm chvíli orestuji. Pak vše zaliju krájenými rajčaty z konzervy a přidám i vodu. Dávám tam i zeleninový bujón, který polévku dobře ochutí. Do toho všeho ještě přidám luštěniny - předem uvařené nebo z konzervy. Vždycky je částečně rozmačkám vidličkou a část nechám vcelku. Mám pocit, že to pak chutná lépe :D To všechno povařím, dokud zelenina nezměkne a pak tam přidám ještě těstoviny. Můžou být i předem uvařené, já ale většinou sypu rovnou do polévky a nechám je uvařit v ní. Pak příadně ještě dochutím a je hotovo :) A občas si do ní ještě nastrouhám tvrdý sýr :)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)