čtvrtek 10. ledna 2013

Mixit zas a znovu - tentokráte kašičky!

 
 Že jsem si Mixit zamilovala po prvním ochutnání asi není třeba opakovat. Svědčí o tom například můj první testovací článek, jen o pár měsíců starší příspěvek, ve kterém jej opět vyzdvihuji, anebo pravidelné sdílení mixiťáckých nabídek a novinek na facebooku. (po té jejich úžasné snídaňové misce zatím pořád jenom sním, ale nebojte, já ji dostanu! :D) Pár měsíců uplynulo a já jsem měla opět možnost ochutnat něco dalšího z jejich nabídky. A aby to nebylo pořád jenom o müsli, zvolila jsem tentokrát kaši - konkrétně již hotový mix Bobule v rejži :)


Když někde vytáhnu téma Mixit, mnoho z vás argumentuje tím, že je to zbytečně drahé a že je přece mnohem lepší si suroviny nakoupit a müsli si namíchat v pohodlí doma. To je samozřejmě názor, který nikomu neberu :) Ale i člověk, který si pravidelně kupuje obyčejnou čokoládu za 20 korun si občas rád dopřeje a vychutná nějakou lepší třeba za 50, ne? (čistě pro přirovnání) A tak nějak to beru i já. Občas si něco namíchám doma nebo si koupím levnější müsli v obchodě, ale Mixitu se to prostě nevyrovná. Tak nějak mi více chutná. A už to samotné míchání na internetu a obrovská nabídka přísad má prostě své kouzlo :) 

Ale dost žvanění a zpátky k bobulím :) Není to první kaše, kterou z Mixitu mám. Nedávno jsem dojedla zbytek ovesné kaše Dolce Banana, která chutnala prostě perfektně - banán, čokoláda, mandle...no existuje lepší kombinace?  A jelikož ovesnou jsem tedy už měla, rozhodla jsem se tentokrát pro změnu a vybrala jsem rýžovou. Na samotné mixování jsem si zatím moc netroufla a řekla jsem si, že zkusím oblíbenou klasiku ala Bobule v rejži.


No upřímně jsem si říkala: "Jenom 550g? To mám tak sotva na 5 porcí při mé spotřebě." Ale zdání klame. Schválně jsem to vážila a na jednu porci mi s přehledem vystačilo 50g a to jsem naplnila celou misku! Ta sice byla menší, ale přecejen to byla porce na svačinu a ne na snídani :) Směs jsem zalila 100ml mléka, přilila ještě trochu vody a dala asi na minutku do mikrovlnky. Příprava maximálně rychlá, bezstarostná, nenáročná :) Společně se mnou se do testování pustila překvapivě i mamka. Už když jsem večer tubus nadšeně rozbalovala, řekla mi, že to ráno taky vyzkouší. A povím vám, jedna směs, ale 2 různé chutě! :) Mamka si dala více mléka a udělala si kaši spíše řidší. Když jsme pak ochutnávaly tu její, shodly jsme se na tom, že to chutná jako mléčná krupička, co se dává miminkům :D Moje verze byla naopak hustá, díky tomu měla i o něco tmavší barvu a více vynikla chuť bobulí.



Složení: 
rýžová kaše (+jogurt, cukr, mléko, sůl), lyofilizované maliny, maliny, ostružiny,
jahody, černý rybíz a špetka banánu

Nutriční hodnoty na 100g:
790Kj, 5g bílkovin, 38g sacharidů, 1g tuků

Moje porce měla přibližně 595Kj, 6g bílkovin, 24g sacharidů a 2g tuků a zasytila perfektně!




Může se objevit dotaz, zda není lepší si udělat kaši doma. Ty instatní jsou přece často označovány za nezdravé. Co se složení tyče, nevidím u Mixitu žádný problém. Pokud chcete kaši bez přidaného cukru, můžete si jednoduše namixovat vlastní, v jejichž základu přidaný cukr není. (i když ani v těch hotových ho přecejen moc není) A jestli je lepší si udělat domácí kaši? To je věc individuálního názoru :) Já osobně neznám nic lepšího, než domácí ovesnou kaši s čerstvým ovocem a ořechy. Na tom se asi nic nezmění. Ale stejně tak mám ráda v jídle pestrost. A právě proto vyhledávám i takovéhle možnosti. Tak originální chuť, jaké nabízí kaše Dolce Banana nebo Bobule v rejži bych asi doma jen tak nevytvořila. A obecně jsem si zvykla, že domácí kaše dělám na snídani a ty instantní si ráda dávám spíše na dopolední svačiny (když mám třeba na snídani něco jiného než kaši). A o praktičnosti na cesty ani nemluvím. Dolce banana posloužila jako perfektní snídaně oba víkendy, co jsem byla na školení v Pardubicích :)


Ukázka kaše Dolce Banana - zde z důvodů menšího množství
ještě v kombinaci ještě s chlebem s arašídovým máslem a banánem :)

Abych to tedy shrnula - s touto rýžovou kaší jsem naprosto spokojená. Její chuť je originální a hodí se jak na snídani, tak na svačinu. Navíc je příjemným zpestřením oproti ovesné klasice :) Pokud jste tedy i vy fanoušky Mixitu a zatím nad kašemi pouze uvažujete, můžu vám je z vlastní zkušenosti jenom doporučit :) A jestli jste si už nějakou sami namíchali, určitě se podělte o vaši oblíbenou kombinaci! Nevím proč, ale zatím jsem nějak neměla odvahu si kaši namíchat sama. Nevím, co tam všechno přidat, aby to nebylo přeplácané a zároveň moc jednoduché. Těším se na vaše typy a názory! 

A taky nezapomeňte, že právě Mixit věnoval poukázku na 250Kč do naší snídaňové soutěže, která ještě stále probíhá! Takže neváhejte a posílejte své příspěvky. Už máme téměř 20 soutěžících a já osobně jsem se již 2 snídaněmi stihla inspirovat. Takže určitě pošlete i tu vaši nej, ať máme té inspirace ještě víc! :)

...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

48 komentářů :

  1. tak už vím, co objednám příště :) a tu misku mám! je naprosto perfektní a už z jiné nejím :D

    OdpovědětVymazat
  2. Znáš insnatntní kaše z Marks a Spencer? Ty mi moc chutnají a porce je to akorát na svačinu (hotová cca 1000 kJ) a jsou výborné. Taky jsou dražší, jedna porce vyjde asi na 15 kč, ale jsou balené po pytlíčcích a snadno se tak vezmou s sebou ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo ty znám :) Měla jsem balení brusinkových a paráda. Taky mi moc chutnaly. Taky jsem plánovala, že si časem zase nějaké koupím :)

      Vymazat
  3. Super, takže k další Mixit objednávce přihodím bobule v rejži :)
    Jinak já si kaše mixuju na Mixit i sama. Moje oblíbená je s borůvkami, malinami, pekanovými a vlašskými ořechy. Nebo třeba s jablky, skořicí, lněným semínkem, vlašskými ořechy a rozinkami. Těch přísad mám ráda víc, takže mixuju tak cca v poměru základ 60 - 70% a přísady 30 - 40%.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám ráda hodně přísad. A ty tvoje zní vážně parádně! :)

      Vymazat
  4. nejradši si dělám domácí kaši, a nebo instantní Nominu, která je bez jakéhokoliv cukru a přídavků :) ale za odměnu, třeba za zkoušky ( jestli se povedlou :D ) bych si ten mixit konečně objednat mohla:)

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem objednala mamce a bráchově přítelkyni k Vánocům musli a myslím že jsou mooc spokojené:)
    Ano, mohu si namixovat musli doma, ale na mixitu mají velký výběr (myslím hlavně sušené ovoce mrazem, které se strašně blbě shání a stejně bych si ho musela objednat na internetu. A mě třeba strašně chutnají lyofilizované jahody a ty do těch zdravých nezapékaných musli nedávají. Když si koupíš v obchodě nezapékané musli, tak je buď s oříškama nebo s rozinkama...a to už mě nabaví, takže za mě mixit ano:)
    Kaše si radši dělám sama a když chce mamka kaši do práce, tak jí smíchám vločky s odtučněným sušeným mlékem a nějakým ovocem co tam chce a instantní kaše je hotová:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, taky se mi na mixitu líbí hlavně ten výběr. Navíc si tam dáš jenom tolik, co potřebuješ a nemusíš všeho kupovat nějaké větší balení :) Zrovna dneska jsem koukala po musli v obchodě a jak říkáš, všechno sypané jenom s ořechy a rozinkami.

      Vymazat
  6. Ze všech mixit kaši patří právě "bobule v rejži" k mé nejoblíbenější :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Misku z Mixitu mam již doma a vypadá roztomile, jen není volně k prodeji, jen s mixem, což je docela škoda :-)

    Na kašičku se též chystám, ale dávám tomu čas. Nutriční hodnoty ani nejsou nijak vysoké, to mě u té rýžové kaše dost překvapilo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jestli budu objednávat misku, tak si stejně nějaký ten ix určitě přihodím :D

      A mě právě taky překvapilo, že nemá tolik kalorií. Ty ovesné mají tak 2x tolik. A navíc té směsi stačí opravdu málo, takže to vůbec není žádná kalorická bomba :)

      Vymazat
  8. Kaše z Mixitu miluju! Už jsem tak zhýčkaná, že mi jiné ani pořádně nechutnají :-) Nejvíc si kupuju jáhlovou a teď jsem měla rejžovku, už mam jen tak dvě porce... sakra :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ja tedy nevim, Bobule je zatim jedina kase, kterou jsem z Mixitu vyzkousela. Na svacinu by asi nebyla spatna, ale na snidani mi absolutne nestaci. Nevim cim to, mozna kvuli minimu tuku, ale mam po ni za chvili hned zase hlad (take jsem si delala 50g porce, ale zalevala jsem jen vodou) ... Betka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak příště zalít z mlékem a ještě si k tomu dát třeba kousek ovoce? ;)

      Vymazat
    2. Tak jasne, zahnat hlad umim velmi dobre:-)) Ja to myslela spis v porovnani s ostatnimi kasemi, ty mi treba staci i samotne. Na zalevani mlekem mi vadi, ze uz to pak trochu popira ten "instantni" system (zaleju vodou z varne konvice a jim). Tezko muzu treba v praci ke svacine varit mleko...B.

      Vymazat
    3. No tak mě by na snídani taky nestačila :) Když už na snídani, tak bych ji musela dát minimálně 100g a ještě bych si přidala nějaké ovoce a ořechy. Snídaně musím mít velké :) Proto právě tyto kaše volím spíše na svačiny, kdy jsou akorát :)

      Vymazat
  10. Mnaaam vyzera tu uzasne!! Skoda ze podobny obchod nie je aj na Slovensku!! a celkom malo kalorii co je super!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mixit zasílá i na Slovensko ;)

      Vymazat
    2. Mixit zasílá i na Slovensko! www.mixit.sk Ahoj Jitka

      Vymazat
  11. Já svůj první mix z Mixitu vyzvedla v úterý a mnou namíchané musli už jsem stihla otestovat a paráda :). Koupila jsem si i kaši Dolce Banana, ale tu jsem ještě netestovala. Moni mám otázku, připravovala sis tu Dolce Banana s vodou nebo s mlékem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dávala jsem ji vždycky s mlékem. Možná někdy půl napůl :)

      Vymazat
  12. O ničem takové jsem ještě neslyšela ale krom toho že mě upoutalo balení svým vhledem, podle toho co tu píšeš do toho snad půjdu taky!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je paráda! Já jsem s Mixitem opravdu spokojená, takže můžu jenom doporučit :)

      Vymazat
  13. Já si chtěla objednat mixit k Vánocům, ale nešlo mi to zaplatit kartou přes net. :/ Tak to zkusím jindy..
    Musím říct, že také nemám ráda ty instantní kaše, které jsou všude v obchodech, ale mixit je úplně něco jiného. Hlavně tam necpou žádné kraviny navíc.
    Z těch tří možností chci zkusit první jenom ty suché plody. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je divné, mě to kartou fungovalo normálně. Ale tak třea nějaký výpadek :) Suché plody můžou být taky super, ale takhle samotné bych je asi hned snědla :D

      Vymazat
  14. Ahoj, mám takový problém, hubnu ale nastala u mě krize, kvůli příteli, mám sto chutí všeho nechat ale vím jak bych toho pak litovala, jak řešíš takové krizové situace? :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne vždycky máme chuť a odhodlání se snažit a vytrvat. Řekla bych, že nemá cenu se do toho nějak nutit. Pokud se teď na nějaké hubnutí necítíš pychicky, radši bych si dala pauzu. Tím nemyslím začít se cpát čokoládou a bůhví čím. Prostě si udělat takový klasický udržovací režim, moc nad tím nepřemýšlet. Až se dáš do kupy, tak se do toho můžeš pustit zase naplno ;) Podle mě je to takto lepší. Jak člověku chybí chuť a motivace, tak je to o ničem ;)

      Vymazat
  15. No, já teda Mixit ozkoušený nemám, ale jednou se na to vrhnu a udělám jim megatržbu! :D to se budou divit :). A těch peněz mi líto určitě nebude,když je to za dobrou věc! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak, já taky jednou objednávala po delší době a rovnou 3 tubusy. Za nějaký čas to plánuji znovu! :D

      Vymazat
  16. Asi konečně přestanu hltat každý příspěvek o Mixitu a konečně si ho taky objednám:)
    Když jezdím k tátovi do bytu, nemám tam absolutně žádné snídaně..a bez kaší můj život neexistuje, takže jdu do toho:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "bez kaší můj život neexistuje" - to se mi líbí, plně to vystihuje i mě! určitě do toho jdi a nejen kaše, i to musli je bezkonkurenční :)

      Vymazat
  17. vypadá to teda moc lákavě, ale za ty peníze si radši doma udělám vlastní :)

    OdpovědětVymazat
  18. Kašičky jsem od nich měla dvě a u obou spokojenost..jen je ted nedostatek peněz, takže jsem už dlouho neobjednala..:/

    OdpovědětVymazat
  19. Zneje to výborne, len kde to zohnať ? :) http://nekonecnacesta.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  20. Mončo, koukala jsem na fotky, za jak dlouho jsi zhubla, podle prvních fotek my to vychází po roce, ale to ni přijde hrozne dlouhá doba. Ted cvičíš náročná videa a máš formu, ale chtela bych se zeptat, jaká videa jsi cvičila na začátku a jaky pohyb ti pomohl ze začátku nejvíc..? A dopřávala jsi si nebo jsi jela jen striktně podle jídelníčku..teda to je zase otázek:-D ale budu moc rada kdyz odpovis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono je fakt, že já začala "hubnout" a cvičit už tak 2,5 roku zpátky. Nešlo to ale rovnou. To, co jsem ze začátku zhubla, jsem pak nabrala zpátky a tak pořád dokola. Hlavně to bylo způsobeno tím, že jsem trpěla záchvatovým přejídáním :-/ Takže takový kolotoč no. Něco jsem zhubla, pak jsem se držela víceméně na stejném místě, protože to šlo třeba 2kg dolů, 2kg nahorů. No ale tak nějak postupně se ta postava přecejen formovala :) Od loňského jara už jsem žádné větší výkyvy neměla a spíš si to držím a pracuji na tom. Další pokrok nastal asi v září, co jsem začla chodit cvičit do fitka a více posilovat :)

      No a řeknu ti, už od začátku jsem cvičila náročná videa :) Začala jsem rovnou s bodyrcokem (což dělala tehdy Zuzka, která teď má ZWOW). Nepřemýšlela jsem nad tím, nic jiného jsem neznala. Ze začátku to bylo náročné, ale hned jsem si to zamilovala. Prostě paráda a výsledky byly taky super. Až časem jsem objevila Jillian, Boba apod. a začala je zařazovat spíše pro spestření, protože jsem byla zvyklá na náročnější cvičení :)

      A co se jídla týče. Vždycky jsem si něco dopřávala. A když ne a byla jsem moc striktní, tak to stejně skončilo přejezením. Každý si musí najít tu svou zlatou střední cestu ;) Já jím zdravě, ale tak, abych uspokojila všechny své chutě. Prostě jsem si zdravé jídlo hodně oblíbila a nemám problém se ho držet :) Nezdravé sladkosti už k životu ani nepotřebuji, ale taky si je klidně občas dám. Prostě se snažím mít vše v rovnováze, to na mě funguje nejlépe. Jakmile si něco zakážu, zaručeně to nejpozději 3. den poruším :)

      Jinak příběh o mém hubnutí jsem psala třeba i na stránky ronnie, kdyby tě to zajímalo ;)

      http://kulturistika.ronnie.cz/c-12457-vas-pribeh-jak-jsem-propadla-vasni-ke-cviceni.html

      Vymazat
    2. Děkuju za odpověď, příběh už jsem ji přečetla dávno :)

      Vymazat
  21. Tak pro mě zase byla kaše Bobule v rejži dost velkým zklamáním. Zalévala jsem to teda jen horkou vodou, ale upřímně, trochu se mi z ní zvedal žaludek. Takže jsem ji pak míchala do ovesné apod. Tisíc lidí, tisíc chutí. No, už si na ty jejich kaše netroufám.
    Ale jinak Mixit také chválím a doporučuji všude, kde můžu. O Vánocích jsem vyzkoušela směs ovoce a ořechů Mikulášské nadělění, no páni, to byla mňamka, snědla jsem tu krabičku během pár dní. 8-) A jejich müsli můžu v jakékoliv podobě a v množství.

    OdpovědětVymazat
  22. Díky za inspiraci s Mixitem :) Sice o něm už vím dlouho, ale ještě nikdy jsem si nic neobjednala, protože je to fakt dost drahé. Ale teď mě to aspoň inspirovalo - dát to jako dárek jednomu mému, moc blízkému človíčkovi :) Takže jsem jedno musli poskládala a objednala:)Sama to taky třeba někdy vyzkouším..ale počkám spíš, jestli třeba nebude někdy zas sleva :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako dárek je to určitě skvělé :) Slevy občas taky mají. Já právě dělala větší objednávku kdysi, když měli 12% slevu jeden den. Dávají to většinou na FB nebo píšou do mailu. Většinou ty akce sdílím i ve skupině na facebooku ;)

      Vymazat
  23. O mixitu čtu a uvažuju už hodně dlouho. Teď jsi mě přesvědčila :) Moje první objednávka a hned za osm stovek! :-D Ája

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No páni, tomu říkám objednávka! Ale vůbec se nedivím, já bych toho byla taky schopna a ještě by mi klidně chybělo :D

      Vymazat
  24. Ta kašička vypadá dobře! Zrovna dnes jsem si dělala na snídani ze 70g směsi, zaléla sem to moc vodou a pak to bylo děsně řídkéé! :D :D Sem tam musela zamýchat trošku krupice, abych nemusela dolů pro mixit :D :D
    Jinak do soutěže se určitě zapojím, jenom hledám fotku :d Snad se mi poštěstí zítra nebo pozítří! :)

    OdpovědětVymazat
  25. Ahojky. Tvuj blog se mi velice libi. Chtela bych se te zeptat, zda nevis, jestli spolecnost Mixut nabizi i kase bez suseneho mleka? Mam alergii na laktozu a moc rada bych si nejakou objednala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to se musíš podívat do nabídky, tam to zjistíš ;) Myslím, že je měli, ale nevím, jak jsou na tom teď...

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)