úterý 8. ledna 2013

Moji oblíbení YouTubeři

  Často se ptáte, kde beru pořád inspiraci na cviky, cvičení, jídlo, články... Tak já vám to povím :) Moji oblíbenou formou samovzdělávání je právě YouTube. A když vzdělávání, tak doslova, jelikož všechny kanály, co sleduji, jsou v angličtině. Ze začátku to byl možná trošku boj, ale tehdejší Bodyrock mě zocelil :D Vlastně můžu říct, že mému zdravému životnímu stylu a zálibě pro cvičení vděčím za své znalosti angličtiny :) Ale nezoufejte ani pokud vy sami zrovna zdatní angličtináři nejste. Na videích většinou prostě cvičí nebo vaří a na to se stačí i jen dívat, no ne? (já se na takové věci koukám ráda :D) V krátkosti vám tedy představím ty mé nejoblíbenější.

Mezi ty pro mě nej patří samozřejmě Zuzka Ligt a její ZWOW nebo Cassey z Blogilates. Mám ale pocit, že tyhle dvě už znají snad všichni a bylo by zbytečné se opakovat. Proto přejdu rovnou k těm, kteří podle mě nejsou až tak známí, ale zaslouží si, aby se o nich vědělo :)

Brad Gouthro
Tenhle chlapík ve svých videích často vaří, připravuje různé sestavy cviků, povídá na téma a zdravého životního stylu nebo odpovídá na otázky svých fanoušků. Je sympatický, jde vidět, že se vyzná. Zajímavé například bylo, když udělal sérii videí na téma fastfoodu a snažil se najít to nejzdravější z jejich nabídek. Jediné, co se mi moc nelíbí je to, že odsuzuje sacharidy. Svým životním stylem se přiklání spíše k paleo stravě.
Sarah Fit
Sarah je taky moc sympatická slečna. Občas si přečtu i nějaký článek na jejich stránkách. Taky se zabývá hlavně cvičením, sestavuje různé workouty, mluví o jídle, vaření a často i o tom, jakých zajímavých událostí se zúčastnila. (celkem mě pobavil její názor na Shauna T., se kterým se setkala :D) Její workouty ale moc necvičím, na mě jsou až moc lehké :)


Michael Kory
Od něj se dočkáte hlavně ohromného množství video receptů. A ne jen tak ledajakých. Nejrůznější zdravé sušenky, tyčinky, lívance, zmrzliny...no prostě samé dobroty :) A když tak vždycky prosí o to, abychom mu dali Like, no kdo by odolal :D


Bex
Taky občas pročtu i něco na jejích stránkách. Bex často přidává videa se cvičeními. Obzvláště má ráda yógu a její workouty nebývají tolik náročné. Se svou početnou rodinkou žije na farmě, kde má ke zdravým potravinám opravdu blízko :)

Mike Chang
Tak tenhle chlápek a jeho kanál Sixpackshortcuts mě teď baví asi nejvíc :D Ty jeho hlášky mě často rozesmějou. S ničím se nepárá, všechno vám řekne na rovinu. Převážně točí super workouty, ale často taky mluví o záležitostech, které souvisejí s nabíráním svalů :)


Branda z Lean Seacrets
Videa od Brandy si taky vždy ráda poslechnu. Občas natočí nějaký video workout nebo jenom povídá na nejrůznější témata, na které má vždy originální názory. A nesmím opomenout ani její úžasné výtvory v kuchyni :)


Yuri Elkaim
O Yurim jsem se již zmiňovala v jednom z příspěvků těsně před novým rokem. Jeho kanál je opravdu specifický. Mluví o zajímavých věcech, objasňuje nám, jak funguje naše tělo při různých typech cvičení a zaměřuje se hodně i na psychickou stránku celého fitness. Mezi jeho staršími videi se najdou i nějaké cviky, kterými jsem se taky hodně inspirovala.



Máte taky nějaké oblíbené YouTubery, které byste mi doporučili? :)


...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

33 komentářů :

  1. Teda..ani jednoho toho člověka neznám..stydím se..Určitě je pořádně prozkoumám až budu mít trochu času :)

    OdpovědětVymazat
  2. Panejo, ty toho teda sleduješ hodně :D :D Máš můj bezmezný obdiv!!! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tak to se zdá, aspoň má člověk co dělat, když je nuda :D Oni to tak průběžně přidávají na ten YouTube a ne vždy koukám na všechno no :)

      Vymazat
  3. Já znám Bex a upřímně - moc mě nebavila. Snažila jsem se cvičit její videa, ale bylo to až moc krátké a používala příliš pomůcek. Mike Chang má fakt vtipná videa :D Zbytek neznám :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě její cvičení taky až tak nebavila, spíš občas kouknu na nějaké povídací videa :)

      Vymazat
  4. Spousta sympaťáků! :-D Zaujala mě Bex, ale podívám se i na videa jiných. Inspirace a různých cvičení není nikdy dost! Pěkný den. ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné, super a na Breda by se dalo dívat i jen tak - rozkošnej :oD No, trochu jsem se navnadila a i já opět začnu chodit do fitka, snad mi to časově chvíli vydrží.Sice se mě tam vůbec, ale vůbec nechce, ale věřím, že se tomu opět poddám :oD Létu tu bude coby dup. Hezký den, holky.

    OdpovědětVymazat
  6. Ja zboznuju Taebo - http://www.youtube.com/user/clubenergizetv
    Primo u Noela i cvicim a je to opravdu zazitek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, díky za odkaz :) Takové typy cvičení mám taky ráda :)

      Vymazat
  7. Hmm, dobrý výběr! Některé z nich taky znám a na jejich videa se ráda dívám,třeba Sarah Fit, i když mě vadí, že hodně jejich videí je sponzorovana různými společnostmi a jejich produkty. Hlavně pak Leansecrets ta má naprosto boží recepty!, i když moc nesouhlasím s jejím názorem, že pšenice, i ta celozrnná není zdravá..nevím..zdá se mi to trochu přehnané ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, hodně z nich spoluprácuje s různými firmami, to je fakt. Ale to mi až tak moc nevadí :) A to odsuzování pšenice se mi taky zdá přehnané. Ale tak vždycky si tam najdu něco, s čím se ztotožním a co se mi líbí. A na určité věci názor nezměním :)

      Vymazat
  8. Polovinu cvičitelnů znám, ale určitš vyzkouším i ty co ne. Super článek a mě hodně pomůže s cvičením, díky ti! :))

    OdpovědětVymazat
  9. Paráda, děkuji za tipy. Angličtinu bych určitě zlepšit měla a tohle bude určitě poutavá forma :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, pomůže to určitě hodně. Já jsem díky tomu a různým zahraničním stránkám s angličtinou v kontaktu denně a to pomáhá hodně :)

      Vymazat
  10. Díky díky díky :) Já jsem zlepšila angličtinu díky práci, ale taky díky koukání na seriály v původním znění :) Jenomže to je ten rozdíl, Ty se vzděláváš a já čučím na seriály :)))
    Тнє ∂ιαяу σƒ ριєяєттє

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se neboj, na seriály taky čučim furt :D Pernamentně mám rozkoukané minimálně 3 :D

      Vymazat
    2. Na co koukáte, holky? :) Potřebuji se inspirovat. :D

      Vymazat
    3. Jéé, tak já už toho mám "odkoukáno" hodně :D Momentálně jsem začla Teorii velkého třesku, protože nějak netočí další díly těch, co mám rozkoukané, trvá jim to :D Z těch sleduji: Greys Anatomy, Vampire Diaries, Pretty Little Liars, How I Met Your Mother. Dokoukala jsem už celé v originálu třeba i Zoufalé manželky nebo Gilmorky. No prostě takové ty klasiky, co běží i v televizi. Jo a ještě jsem se loni myslím dívala na Smash a takové ty hubnoucí pořady - Losing it with Jillian a něco co bylo na MTV, teď si nevzpomenu na ten název, ale bylo to o hubnutí teenagerů. No a určitě jsem ještě na něco zapomněla :D

      Vymazat
    4. měla jsi na mysli na MTV, I used to be fat ;)

      Vymazat
    5. Jo, přesně to. V tu chvíli jsem si ten název nemohla vybavit. Děkuji ;)

      Vymazat
    6. To jsem všechno viděla. :D
      Losing it with Jillian je božíí. :)
      Jo.. a dneska je nový díl Pretty little liars. ;)

      Vymazat
    7. Jojo vím, už ho mám stažený :D Ale asi si počkám ještě na titulky. Sice víceméně rozumím, ale jako taková opora je dobré je tam mít :)

      No jinak mám ještě stažené Once Upon A Time, Game of Thrones nebo Downtown Abbey, ale ještě jsem to nezačala sledovat. Jenom Downtown Abbey jeden díl :)

      Vymazat
  11. Píše mi to, tam kde mám blogy, ktoré čítam, že pred hodinou si mala nový článok, porovnanie jedálničkov, ale na stránke ho neviem nájsť... :/ Si ho zmazala?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy taky zjistíte všechno :D Ne, dělám si srandu. Nesmazala jsem ho, bude zítra ;) Jen jsem ho psala a omylem jsem ho dala publikovat místo uložit. Pak jsem to vrátila ale zpátky a ono to v tom seznamu asi už zůstane. Ještě ho nemám úplně dokončený, jenom jsem ho připravovala a zítra ráno bude, neboj ;)

      Vymazat
  12. Když jsem si u té Sarah přečetla "Její workouty ale moc necvičím, na mě jsou až moc lehké :)", řekla jsem si, že bude asi něco pro mě. :D

    OdpovědětVymazat
  13. Některé z nich taky sleduju, hlavně sixpackshortcuts :D Já jsem se nejvíc angličtinu naučila právě z poslouchání takových různých videí, a taky hraní počítačových her :DDD

    OdpovědětVymazat
  14. sakra, chci umět angličtinu abych se to všechno mohla dozvědět :D potřebuju překladatele, hlásí se někdo dobrovolně? :D

    OdpovědětVymazat
  15. Tak znám jedinou Sarah Fit.. :D Už jsem ji cgtěla na svém blogu kolikrát doporučit :) Hodně se u ní inspiruju :) A s tím proteinem bych byla velice vděčná a šťastná, kdyby ta slevy vyšla! Nejvíc se mi zamlouvá čoko - kokos :)
    Bude to 250g? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím nemůžu nic slíbit, ještě mi neodepsal. Ale mělo by to být těch 250g, pokud to bude podle mě ;)

      Vymazat
  16. super inspirace. Taky neznám nikoho, ale nové tváře a videa se vždycky hodí;)

    OdpovědětVymazat
  17. Já ještě pravidelně sleduju Majkl z "vartesmajklem" ,ten je Kanadian a má neskutečně vtipná videa

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)