pátek 1. března 2013

Food Inspiration XXVI.

Tak se vám opět hlásím s kupou jídla! No co člověku udělá větší radost než nějaká zdravá mňamka? :) Tento týden jsem nepřidávala ani moc receptů na druhý blog - nedělala jsem totiž moc nových věcí, spíše jsem jedla svou klasiku. Ale! Přecejen tam něco najdete! Například dnešní čokoládový chia pudink, parádní kaši s kinder překvapením kterou se chystám co nejdřív zopakovat anebo naprosto božský banánový koláček z mikrovlnky, který si udělám znovu nejspíš už zítra (jelikož sobota se stala mým dopřávacím dnem, hurá! :D). Teď už ale klasické Food Inspiration a začneme..no klasicky, tvarohem! :D

Tvaroh se švestkami, sezamem, ořechy, čokoládou a agáve sirupem
Vypadá to lákavě? To doufám, protože já bych si to dala klidně znovu, jenom jak to vidím! Perfektní kombinace. Hlavně ty oříšky - troška exotiky s para a kešu..no prostě nemám co dodat :)


 

Cizrna na paprice s rýží 
Receptem jsem se tentokrát inspirovala na blogu u Lucie. Luštěniny mám moc ráda a tahle variace se mi taky moc líbí :) Kdysi jsem dělala i sójové boby na paprice a s cizrnou to taky bylo výborné :) Jeden den jsem si k ní udělal právě rýži a podruhé to byly těstoviny.



Paleo PIZZA muffiny
No podle koho jiného bych to mohla dělat, než podle naší milované paleo Beautygloss? :D Moc se mi líbila myšlenka vytvořit něco takového úplně bez mouky (a tentokrát i bez tuny ořechů :D) za použití květáku. A musím vám říct, fakt dobrota! A fotkou se moc neřiďte, zdání klame. Naložila jsem si 4, ale snědla jsem jich mnohem více. Vlastně..všechny co jsem upekla :D




Borůvkovo-banánová pěna s cookies proteinem
Vypadá to, že tohle bude jedna z položek, která se tu bude zase objevovat každý týden :D Ale alespoň mám jinou variaci! Už jsem dělala proteinovou pěnu banánovou nebo ovocnou no a tentokrát jsem to tak nějak zkombinovala a navíc použila cookies protein. No už teď se těším na neděli, až si ji po cvičení zase udělám! Tentokrát bude s malinami, co jsem dnes pořídila v Lidlu (500g mražených za 70Kč mimochodem) :)



 Čoko ovesná kaše s opečeným banánem a arašídovým máslem
Tak tohle je naprosto boží objev, za který vděčím B*! Opéct banán na másle by mě asi nenapadlo a přitom to chutná naprosto fantasticky! Akorát uděláte v kuchyni větší bordel a zabere vám to více času no :D A tak já si na snídaně vždycky čas najdu, takže proč ne! :)




 
Dušená zelenina na másle s hovězím masem a mozzarellou
Taková moje obědo-večeře :) Místo oběda bylo pečivo, tak jsem si chtěla udělat něco dobrého na večeři, ale už bez přílohy. A byla to paráda :)



Ochucená hollandie, oříšky, goji
Po dlouhé době jsem si koupila hollandii ochucenou - konkrétně příchuť irská káva. A aby to nebyla nuda, přidala jsem do ní ještě pár oříšku a goji :)



Brambory, sójové nudličky, cottage, cuketa
Obídek do krabičky :) Kombinaci sója + cuketa + cottage jsem si opravdu oblíbila a brambory byly taky po dlouhé době, takže jsem si pochutnala :)



Chléb z vlašských oříšků 
Další ořechový chléb podle Beautygloss :) Už jsem dělala mandlový a byl skvělý. Tento je z mletých vlašských oříšků a taky chutná skvěle! Pojídám ho třeba ke cottage nebo nachystám na svačinu klasicky třeba s šunkou. Navíc se mi líbí ta jednoduchost - hrnek mletých ořechů, 3 vajíčka, 2 lžíce nějakého ořechového másla (většinou dávám tahini), špetka soli a troška kypřícího prášku. Alespoň tak jej dělám já. Z toho mi vyjdou většinou tak 3-4 porce :)



Kuskus s tuňákem, hráškem, sušenými rajčaty a sýrem
Taková variace na rizoto :) Zbyla mi sušená rajčata z pizza muffinů, tak jsem je tam  přidala. Všechno jsem ještě smíchala s troškou lučiny a bílého jogurtu :) 



Pohanková kaše s jahodami, banánem, sezamem, ořechy a agáve sirupem
Pohanková kaše se úspěšně dostala mezi mé snídaňové favority. Jenom musím vychytat tu správnou konzistenci, občas mi to ujede a není to úplně podle mých představ :D Ale chuťově pořád dobré a to je hlavní :)



Tvaroh, fíky, ořechy, čokoláda, datlový sirup
Variace podobná té v úvodu. Nejlepší způsob, jak si v relativně zdravém množství dopřát čokoládu a spoustu dalších dobrot! :D


...................................................................................................................................


                  FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                          FORMSPRING

31 komentářů :

  1. Na ty dva recepty od Beautygloss se taky chystám :)
    I to ostatní vypadá výborně!

    OdpovědětVymazat
  2. Jako vždy to vypadá všechno skvěle, hlavně ten chlebík -)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tohle foodinspiration je nejlepší!..to fakt musím uznat,samé nové mňamky a recepty a tipy!...už abych si objednala protein,datlový sirup,namlela ořechy,koupila sušená rajčata a hurá!...teda nevím jestli je nejlepší,ony jsou nejlepší všechny tvoje foodinspirations,ale možná mě shlédnutí tvojeho videa jak cvičíš strašně zvedlo náladu!...je to moc motivační video,strašně mě to nakopává prostě jít a nevykašlat se na to! (a zároveň vím,že budu mít nějakou odreagovačku jak mi po prázdninkách začne škola a já se nebudu se školou tolik trápit,užiju si cvičení,vyčistím hlavu a..)..a potom ty tvoje ruce!...to je prostě uplně wow!...takové chci taky,při představě,že budu chodit v létě v tílku ven..a všichni kolem mě to uvidí!A budu moct dát někomu pořádně přes držku :D..strašně ráda se peru,biju! :D zvlášť s klukama,protože ony naše třídní bárbínky by se bály,že by se jim zlomil nehet :D..a když bych byla vysvalená jako ty/Beautygloss..prostě..sen!!....a už nebudu žádné tintítko,jak mě všichni dřív brali!...já chci být nakamaná!...fakt moc děkuju,jsi strašně inspirační a díky za tipy na ty písničky po cvičení!...ještě přemluvit Beautygloss ať taky natočí video a budu si vás jako inspiraci střídat! :D ne fakt ale,strašně moc to nakopne a pomůže!...a když pak cítím jak jsem mrtvá a zpocená!...už to není kvůli kaloriím,není to stereotyp,není to počítání!..ale je to prostě ten krásný pocit,vyblbnutí,radost!..Děkuju Ti moc fitnessgirl!!!! ♥ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No páni, tolik chvály. Já děkuji, Karoli! :)

      Vymazat
    2. :D já ty její komentáře zbožňuju! :)) :D

      Vymazat
  4. Joo, banán na másle, případně i jablíčko je super :) Je to dobré i s palačinkama.

    OdpovědětVymazat
  5. Proteinovou pěnu si dělám, od té doby, co jsem ji u tebe objevila, každý den! Nejčastěji z mražených jahod, ale poprvé byla z borůvek a jednou z malin. Z těch malin mě ale zklamala, protože jsem neustále zachytávala takové ty malinové tečky, dost to kazilo požitek z jinak úžasného pokrmu. Dnes asi vyzkouším banánovou pěnu:)

    OdpovědětVymazat
  6. to jsem ráda že zachutnalo! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Všechno vypadá naprosto báječně! :) Hned mám chuť na nějakou mňamku. Ovesnou kaši s kinder překvapením jsem si dělala dneska. Ty chutě se nedají ani popsat, myslím, že jsem to nedělala přesně podle tebe, ale i tak... Ta rozpuštěná čokoláda a ten banán. :) Sbíhají se mi sliny. :D Tu pěnu chci taky zkusit. Chléb vypadá taky senzačně. Přemýšlela jsem, že bych zase nějaký zkusila. Ten poslední byl hodně dobrý. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Máš to zase moc nádherné, Moničko! :))
    Musím od tebe už konečně něco vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
  9. Chtěla bych se zeptat, kde kupuješ tu sóju? já se dívala ve zdravé výživě a tam měli jen vyloženě nějaké karbenátky nebo tak, to je jako instatní nebo jak to vypadá?
    Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koupíš je snad v každém supermarketu, většinou někdo kolem rýže, těstovin apod. :) Je to v takovém sáčku, cena okolo 10-20Kč podle druhu - dají se koupit sójové nudličky, kostky, karbanátky nebo granulát :)

      Vymazat
  10. jsem ráda, že si zkusila moji cizrnu :-) Jinak mě nejvíc láká z tohoto týdne ořechový chléb :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Tyhle články mám moc ráda, vždycky když nevím tak mrknu a něco si vyberu :) Zítra to bude čokoládová kaše! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tvaroh na milion způsobů a pokaždé tak skvělý a chutný! To je ono :) Já ho mám ráda i na slano jako různé pomazánky.
    Proteinová pěna se mi moc líbí, to je barvička! Já protein ještě nikdy nezkusila a ani to nemám v plánu. Myslíš, že se vyplatí si ho koupit nebo spíš ho mít doma? Já nad ním už párkrát v obchodě váhala, ale nikdy jsem si ho nekoupila a proteiny ze stravy mi příjdou levnější a přirozenější. Jaký na to máš názor ty?
    Ale ze všeho nejkrásnější a nejlákavější je pro mě ten ořechový chléb, jeho vnitřní struktura vypadá tak lahodně! Že bych ho zkusila aspoň v malém provedení? :D
    A vystihnutí konzistence pohankové kaše není lehká věc, pokaždé ji mám jinou a né vždy jsem spokojená :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud ho nechceš, nemusíš ho kupovat. Ono ty ovocné pěny jdou dělat i bez něj ;) I když já ho ráda využívám do různých dobrot :)

      Podle mě je proteinový prášek fajn, když si koupíš vhodný. Ten, co obsahuje syrovátkové bílkoviny, má právě ty bílkoviny, které tělo využije prakticky nejlépe - alespoň podle toho, co jsem četla má syrovátka nejvyšší využitelnost (ovšem pozor, ne ta sušená co se prodává třeba v supermarketech, to jsou jenom sacharidy). Já taky nijak nevyřazuji bílkoviny ze stravy, ale beru to jako zpestření :) Jím bílkoviny živočišné, rostlinné a k otmu si přidám i proteinový prášek. Mám to pestré a jsem spokojená. Navíc myslím, že když posiluji s celkem těžkými vahami, tak ho mé tělo i uvítá :)

      Vymazat
  13. Kdepak jsi sehnala cuketu? Sice jsem po ní nijak extra nepátrala, ale když už jsem v nějakém obchodě byla, tak jsem se po ní dívala a kde nic tu nic. Vím, že ještě není její sezóna, tak by mě to zajímalo :D Mám chuť na cuketové placky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jako cuketová královna si dovolím reagovat :D Mají ji v Bille - půl kila ( Clever cukety :D ) za 29 korun :)

      Vymazat
    2. Jojo, cuketová královna má jistě pravdu, i když do Billy teď moc nehcodím :D Já ji kupuji teďkom v Lidlu nebo Kauflandu - tam ji mívají a i clekem levnou. A v Lidlu jsem dokocne dneska koupila clekem zajímavou kulatou cuketu! :)

      Vymazat
    3. Děkuju, holky! V tom případě chodím do špatných obchodů :D Hned v pondělí se vyšlu na misi.

      Vymazat
  14. achjo, proč já to čtu večer?:D
    opečený banán jsem obdivovala už u B., musím zkusit:)
    a ty květákové muffiny jsem chtěla taky upéct, ale nikde jsem teď nemohla sehnat květák, asi mi to osud nepřeje:D

    OdpovědětVymazat
  15. Muffiny z květáku? To zní moc dobře!
    A ta pěna vypadá božsky.. jenom mít protein, žejo :D

    OdpovědětVymazat
  16. Mě vždycky úplně přechází oči z těch tvých dobrot! :))) Jsem moc ráda, že tě muffiny taky tak chytly, já je prostě zbožňuju! :D A ta první a poslední směs těch oříšků a mňamek, to je prostě blaho! :) A teda obdiv za to, že jsi snědla všechny ty muffiny na posezení :D Já mám jeden plech tak na 2 porce, a i tak je to výkon :D (ikdyž si k nim vlastně vždycky ještě naházím spoustu dalších dobrot :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem měla zrovna nějaký "žrací" den (zase) :D A říkala, jsem si, že v nich přece stejně není nic špatného, tak mi to nedalo :D

      Vymazat
  17. Taky budu muset zkusit ten orechovy chleba.. Delas ho do normalni velke chlebickove formy nebo mas nejakou mensi?:-) Teply banan je zkratka nejleps, o tom zadna:-D A pohankove vlocky bych si taky zase mohla koupit, jen me vzdycky odradi, ze jsou minimalne o deset korun drazsi nez vsechny ostatni..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dávám ho do normální, alem mohl by být i v menší.Mám ho většinou dost nízký, ale to mi zase až tak moc nevadí :)

      Vymazat
  18. kus kus s tuňákem? tak to musí být lahůdka :))

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj, můžu se zeptat, jak se dá udělat ta ovocná pěna bez proteinu? :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Normálně - bez proteinu ;) Prostě jenom rozmixuješ mražené ovoce s mlékem :) A pokud bys chtěla, můžeš si tam přidat něco na dochucení navíc - třeba kakao, skořici, med apod.

      Vymazat
    2. Jenže to nebude mít pěnovou konzistenci,ne?

      Vymazat
    3. Tím si teď nejsem jistá, nedělala jsem to bez něj. Ale myslím, že když to dobře našleháš, tak by to mohlo tu pěnovou konzistenci mít ;)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)