Dnes mám pro vás recept na super zdravou čokoládovou mňamku. Recept jsem našla na Youtube a zajímavá je zejména hlavní ingredience: fazole. Ano, čtete správně. Ale ujišťuji vás, že v tom vůbec nejsou cítit, zato tento dezert udělají zase o něco zdravější :)
Budete potřebovat:
200g červených fazolí z konzervy
30g celozrnné mouky
50g cukru (či něco jiného na oslazení)
50g kakaa
2 vejce
lžička prášku do pečiva
dle chuti vanilkové nebo mandlové aroma
Postup přípravy:
Příprava už nemůže být jednodušší. Všechny ingredience vložte do mixéru a umixujte do hladka! Jen fazole ještě před tím důkladně propláchněte od nálevu. Poté těsto jednoduše nalijte na pekáček. Tedy, těsto je dost hutné, takže se moc lít nedá, spíše pořádně rozetřít. Já si pekáček ještě jemně vymazala máslem a vysypala kokosem. Pečeme asi při 180 stupních 20 minut.
No nevypadá to božsky?!
Energetické hodnoty:
na celé množství
- 3814Kj (908Kcal)
- 39g bílkovin
- 125g sacharidů
- 24g tuků
na 1 kousek = 1/9
- 424Kj (101Kcal)
- 4g bílkovin
- 14g sacharidů
- 3g tuků
Tak to vypadá opravdu luxusně.. Jen upozorňuji na malou chybku v energetických hodnotách.
OdpovědětVymazatDěkuji za upozornění, i když chvilku mi trvalo než jsem ji našla :D
VymazatJojo, tohle znam a je to bozske! :)
OdpovědětVymazatfíha, tak tento recept je pre mňa novinkou a priznám sa, že mám z neho trocha strach i keď na druhej strane vyzerá super jednoducho a jediné čo je potrebné pre mňa dokúpiť sú tie fazule, takže to asi vyskúšam cez víkend :)
OdpovědětVymazatto zní hodně zajímavě, neumím si představit, jak to chutná :) ale ještě nedávno jsem si taky neuměla představit, že mrkvový koláč může být dobrý, a teď je můj nejoblíbenější:D
OdpovědětVymazatVypadá to zajímavě. Každopádně bych to ale nanzývala Brownies, ale fazolová buchta :))
OdpovědětVymazatNo ono se to tak i podle originálního receptu jmenuje, proto jsem název ponechala ;)
Vymazatahoj, doporučuji ti, nauč se sladit ovocnými slady nebo sirupy. Opravdu je to lepší a člověk jak si zvykne na tu jinou chuť a naučí se s tím pracovat, tak mě pak přišel normální i třtinový cukr moc sladký. celkově doporučuji cukr vynechat úplně ;-)
OdpovědětVymazata jinak ten recept vypadá božsky, vyzkouším. mám rozepsaný článek právě o sladidlech, tak snad jej brzo dokončím. Pak dám vědět ;-) pa
Já vím, taky většinou cukrem nesladím, ale tentokrát jsem doma nic jiného neměla a nechtěla jsem tam vypaplat většinu mého sirupu z agáve ;)
VymazatNo tomu se mi nechce věřit .)))
OdpovědětVymazatTak fazole jako zdroj bílkoviny je v buchtě asi o něco víc ceněná než třeba půl litr mléka :D :D Dobrej recept :o)
OdpovědětVymazatdělala jsem podobné, ale ještě o kousek zdravější s červenou řepou http://delicious-blog-lucie.blogspot.com/2012/03/fazole-cervena-repa-brownies.html
OdpovědětVymazatHmm.. Fazole? To si neumim představit tu chuť. Jdou tam ty fazole hodně cítit nebo to přebije to kakao?
OdpovědětVymazatMňam, mňam. Píšu si :-)
OdpovědětVymazatTak z fazolí si to ani nedovedu představit. Ten recept jsem někde viděla už dřív a znechuceně jsem se odvrátila. Teď jsem ho celý prostudovala a zkoukla kalorický hodnoty...zajímavý, jak se člověk mění =)
OdpovědětVymazatTak tohle je opravdu hodně zajímavé ! Ale já to asi neochutnám z toho důvodu, že je to brownies - čili kakao .:D
OdpovědětVymazatJinak ke mě - já sem hlady nepadla vlastně hlad ani nepociťovala. Já vím že mi neustále píšete že jí málo .. a taky vím že s tím nic nedělám. Jsem tvrdohlavý beran. Ale prostě mě to stačí.. Každopádně dnes je/bude toho víc, tak jsem zvědavá, , jestli to pro tebe bude "zase málo" .. :D
Jé, vypadá to úžasně! Určitě vyzkouším. :)
OdpovědětVymazatVypadá to skvěle, akorát si neumím představit tu chuť :-)....
OdpovědětVymazatHolky, opravdu to chutná jako normální čokoládová buchta, vůbec se těch fazolí nebojte ;)
OdpovědětVymazatWow, Moni, tak tohle budu muset vyzkoušet, jako všechny ostatní recepty co si sem hodila. Sija
OdpovědětVymazatTak to asi fakt vyzkouším :-) a jaké fazole jsi si přesně koupila?
OdpovědětVymazatJá to taky zkusím, brownies zbožňuji, ale dopřeji si jen párkrát za rok, tak třeba mi to tohle vynahradí:-)
OdpovědětVymazatDa sa pouzit aj normalna fazula ked ju uvarim?ci musi byt len z konzervy? Velmi zaujimavy recept určite vyskusam:-)
OdpovědětVymazatJá myslím, že by to určitě šlo i s normálními fazolemi :)
VymazatVypadá to víc než lákavě! :) Určitě zkusím.
OdpovědětVymazatJeště jednou mockrát děkuji za radu ohledně náhražek cukru! ;)
Díky tvým úspěchům a tvému úžasnému životnímu stylu jsi přispěla k mé odhodlanosti změnit své dosavadní zásady a zamakat na sobě! :)
Mockrát ti děkuju :))
http://raspberry-halley.blogspot.com/
fazole? není to divné??? ale co zkusím to. Nevíš prosím tě jestli je na youtube ZWOW od zuzky intervalové cvičení?? Me to připadá, že jenom posiluje určité partie, ale já bych chtěla po Jilliien cvičit další intervalové docela mě to baví když vidím výsledky :)
OdpovědětVymazatNevím, proč by to mělo být divné, chutná to úplně normálně a navíc to celkově dezert udělá zdravější. Viděla jsem dokonce i brownies ze špenátu :)
VymazatJinak ten ZWOW určitě částečně intervalový je. Minimálně je to tedy kruhové cvičení, kde se střídá kardio s posilováním, takže je to rozhodně účinné :)
Super, to mě dostalo, zkusím to určitě!!!
OdpovědětVymazatMyslím, že to rozhodně zkusím! Brownies miluji, ale nedopřávám si ho právě kvůli tomu, že je dost tučné. Tak teď už můžu :D
OdpovědětVymazatvypadá to hodně dobře. Ovšem ty fazole...možná to časem zkusím :D
OdpovědětVymazatPane jo! Nedokážu si to vůbec představit, hlavně když jsem v práci pořád pekla Brownies nasladko (bez těch fazolí jako myslím), tak jediné, co si tam dokážu představit navíc, jsou možná tak oříšky a to je vše :D A fakt tam nejsou ty fazole moc cítit? :D
OdpovědětVymazatJá samo o sobě už Brownies nejím, z toho jak jsem to v práci právě že pořád pekla a viděla jsem, jak se pravý Brownies dělá, tak už se mi z toho zvedá trochu i žaludek :D Tuna másla, cukru, vajec .. celkově ten styl toho, že je to částečně nedopečený dezert, no .. práce mě vychovala, že už sladké skoro nejím :/ :D
Nejdou tam cítit VŮBEC, však to píšu pořád :D Nevím, proč mi nikdo nevěří :D
VymazatTak jsem je právě dopekla a musím říci že jsou opravdu moc dobré, žádné přeslazené skvělá chuť kakaa určitě jsem je nedělala naposledy :-)
OdpovědětVymazatJinak mohu se zeptat kde na takové recepty chodíš? Zda čerpáš z jiných stránek nebo si recepty poupravíš sama? Protože udělat buchtu z fazolí by mě nikdy nenapadlo. A těším se na další recepty.
Tenhle mám z Youtubu (http://www.youtube.com/watch?v=txJmN51Cjyk) - psala jsem to i nahoře ;)
VymazatJinak většinou ty recepty mám odněkud z internetu, fitness stránek, Youtube apod. Většinou i něco málo poupravím podle sebe. Co jsem vymýšlala sama, byl třeba ten poslední tvarožník :)
Ahoj, již nějakou dobu tě sleduji na omlazeni.cz a tenhle recept je fakt skvělý !
OdpovědětVymazatAnickaaa
To je to.. mám já vůbec cíl? :D .. asi ani ne. Pořád se mi něco nezdá a pořád budu s něčím nespokojená.. už to tak bude. Teď sem ráda že se mi trochu zlepšilo břicho .. teda.. podle fotek ale i pocitu.. Tak snad je to tak :D .. pamatuju si jak sem byla v lednu nespokojená s ním. Že sem si zpevnila zadek a stehna a už drží líp než v zimě :D .. A .. teď je můj cíl. Na měsíc červen .. o tom chci psát večer.. A doufám.. že ho zvládnu .. Protože to je nejaktuálnější cíl co bych chtěla.. A to - omezit sladké, nedělat na něj nálety .. a nahradit ho zdravějšími alternativami .. ale o tom všem se rozepíšu až ve článku, nebudu tu spamovat :D
OdpovědětVymazatMůžu se zeptat konkrétně jaké fazole tam dáváš? Zní to opravdu zajímavě.
OdpovědětVymazatMěla jsem Bonduelle, ale je úplně jedno jaké tam dáš. Jen ne nějaké v rajčatové omáčce :D Prostě obyč fazole v nálevu a před příravou propláchnout ;)
VymazatZrovna je snídám s jabkem a jogurtem, jsou úžasné :)
OdpovědětVymazatAhoj, můžu se prosím zeptat, na jak velkém plechu jsi to pekla? Děkuji moc :)
OdpovědětVymazatNa menším, cca 15x15cm ;)
VymazatMoc děkuji :) a ještě se chci zeptat, mám všechny ingredience kromě toho aroma, je to velký průšvih nebo to můžu zkusit udělat i bez něj? :)
VymazatUrčitě to není vůbec žádný průšvih. Bez něho se to obejde, to je tam jen tak navíc ;)
VymazatTak jsem si to dnes konečně upekla a moc dobré. Doma si ze mě klepali na hlavu a pak se nacpali víc než já. :-)
OdpovědětVymazatDělala jsem to z většího množství a fazole jsem si uvařila, nemám totiž ráda konzervované a místo kakaa jsem dala 99% čokoládu a třtinový cukr, ale trošku míň. Nemám ráda moc sladké.
Fakt je to výborný! Takový recept by mě nikdy nenapadl. Třeba by to bylo dobrý i s jinýma luštěninama. :-D
ak chcem pridať namiesto cukru napríklad med, tak v akom množstve asi? :)
OdpovědětVymazatNo asi bych dala stejné množství, tj. 50g. Ale je možné, že bude stačit i 30g, med je celkem sladký :)
VymazatTak ja fazulu neznasam, toto som ale cez vikend skusila a je to vynikajuce!! docela to nafukuje ale ta chut.... mnam! robila som ¨to z dvojitej davky - aj pre priatela. Inak ak sa cloveku nechce zapinat trubu, da sa to upiect na neprilnavej pan¨vici - dokonca bez masla, na miernom ohni, ked z cesta urobis buchticky :) Mnam!
OdpovědětVymazatTak to jsem ráda, že chutnalo! Ty fazole tam vážně nejdou cítit, většina tomu neuvěří, dokud to nevyzkouší :D
VymazatTo je pravda :D ale fakt neni, prisaham! :)
Vymazattieto brownies som robila minulý víkend a na počudovanie všetkým chutili, ani netušili že je to z fazule, tajomstvo bolo odhalené až na druhý deň, keď sme vypúšťali bio plyny:) možno to bolo tým, že som použila mrazenú a následné uvarenú fazuľu. Nabudúce si ich chcem vylepšiť orieškami a kúskami čokolády,hmm...veď ešte poexperimentujem
OdpovědětVymazatPřed pár dnama jsem je dělala, jsou super :)
OdpovědětVymazatDelam pravidelne ale dnes uz bez celozrny mouky jednou sem ji tam jaksi zapomela dat a svete div se bylo to úplne fantasticky lepší jak s moukou. Takze ja davam 2xfazole(cca 500g to je z plechovek),4vejce,25g karobu(pouzivam misto kakaa),25g trtin. Cukru a ja jeste pridavám trosku stevie,postup to kokosem nebo namletejma vlasakama.,nekdy do trestá pridam i rozinky nebo naky ovoce.kazdopadne namka.u nás frci a naši dodnes neverí ze je to z fazoli
OdpovědětVymazatTo musím vyzkoušet ;) Šli by tam dát i bílé fazole? :)
OdpovědětVymazaturčitě :)
VymazatNeměla jsem přístup k mixéru, tak jsem to jen dlouho "mělnila" šlehačem, těsto nebylo úplně dokonale hladké a po učení mi vznikla jen tenká placka, nemám to tak nadýchané jako ty, ale myslím, že chuťově je to stejné a moc dobré :)
OdpovědětVymazatTak to je opravdu dobrota, vážně jsem nečekala, že to bude tak dobré:-) Použila jsem fazolky adzuky (100g suchých, po uvaření kolem 200g) a místo aroma jsem dala rum. K.P.
OdpovědětVymazatpeče se a už ta vůně je úžasná!! Díky za další super tip od tebe, luxus!
OdpovědětVymazatAhoj, právě jsem dopekla :). Na dietní "buchtu" je to dobré, super nápad, ale asi jsem jediná, kdo tam ty fazole cítí :), ani ne tak chuťově, ale ta "matlavá" konzistence, prostě jako když mám v puse tu fazoli. Každopádně upeču znovu, budu zkoušet různé úpravy receptu, třeba to vychytám. Dala jsem o něco méně kakaa, bála jsem se, že to na mě bude moc hořké. Nemám celozr.mouku, tak jsem dala rozemleté vločky a asi to funguje taky. Myslíte, že by to šlo i bez žloutků? (kdybych chtěla snížit tuky)
OdpovědětVymazatPrávě jsem je dopekla a ochutnala. Jsou bezva:-D Fazole necítím, příště teda dám vyšší těsto - moc nenaskočí. Ke kafíčku to bude mňamka. Díky Katka
OdpovědětVymazattake jsem vyzkousela a je to mooooc chutne! testo bylo teda hodne huste....az jsem myslela,ze odvarim robot.....ale nakonec jsme to zvladli :D
OdpovědětVymazatMňam! Fazuľové brownies ja môžem, už som skúšala rôzne verzie a zrejme vyskúšam aj tieto. Možno ich urobím trocha tenšie a naplním banánovou zmrzkou :)
OdpovědětVymazatAhoj, vypadá to moc dobře. Mají se ty fazole vařit nebo se tam mají dát rovnou z plechovky? :)
OdpovědětVymazatVýborné, děkuji! Vynechala jsem mouku, přidala vanilku a místo cukru zvolila javorový sirup. Těsto bylo tekuté a výsledek velice nadýchaná a jemná buchta. Schválně píšu buchta, neboť k brownies mi tam opravdu chyběla ta čokoláda, každopádně skvělá alternativa, navíc zdravá. Děti si k tomu daly zakysanou smetanu, asi to na ně bylo příliš suché. Oceňuju rychlost přípravy! Příště budu podávat s banánovou zmrzlinou odsud. Děkuji moc!
OdpovědětVymazatZkusila jsem a fakt fuj :-( Ty fazole tam jsou poznat (ty slupky, i když jsou rozmixované), já to házím do koše.
OdpovědětVymazat